Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Με τη συμμετοχή των πολιτών να χτίσουμε από την αρχή τη ΝΔ», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [02] Ο. Γεροβασίλη: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο»
  • [03] Οι Τ. Κουράκης, Τ. Χριστοδουλοπούλου και Γ. Βαρεμένος θα είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ οι τρεις αντιπρόεδροι της Βουλής
  • [04] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ βάζει πάνω από όλα το εθνικό καλό
  • [05] H Kύπρος εξέρχεται του μνημονίου, αν και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
  • [06] Να ξαναγεννηθεί η ΝΔ, ανέφερε ο Απ. Τζιτζικώστας, για την αυριανή 41η επέτειο από την ίδρυσή της
  • [07] Ο Πανιώνιος πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο
  • [08] Ο Αγουέρο πήρε τ' όπλο του!

  • [01] «Με τη συμμετοχή των πολιτών να χτίσουμε από την αρχή τη ΝΔ», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    «Η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αρχηγού αποτελεί για τη ΝΔ μοναδική ευκαιρία να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι και να τα ξανακτίσουμε όλα από την αρχή», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η επιτυχία του εγχειρήματος επαφίεται στους υποψηφίους και στην ποιότητα του πολιτικού τους λόγου».

    Τονίζει ότι η ΝΔ θα γίνει ελκυστική μόνο εάν «ξαναέλθει σε επαφή με την κοινωνία». Για τη διαδικασία διεκδίκησης της αρχηγίας, σημειώνει ότι δεν αισθάνεται να βρίσκεται σε μάχη με αντιπάλους, αλλά σε ένα δημιουργικό συναγωνισμό ιδεών.

    Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επόμενη ημέρα της ΝΔ με «έναν αρχηγό που θα ακυρώσει την προσωπική επιρροή που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινωνία», ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι το ζητούμενο δεν είναι ένας αντι-Τσίπρας, αλλά αυτός που θα νικήσει τον Τσίπρα «όχι επειδή θα είναι νεότερος και ομορφότερος, αλλά καταλληλότερος».

    Εκτιμά ότι στα χαρακτηριστικά του νέου αρχηγού πρέπει να περιλαμβάνεται η ικανότητα αποκατάστασης της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, η δυνατότητα ισότιμης συνεργασίας με τους Ευρωπαίους ηγέτες, να μην χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό και να κατανοεί τους πολίτες, να διαθέτει υψηλού επιπέδου κατάρτιση και πολύχρονη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και τη Βουλή. «Σε κάθε περίπτωση να είναι σύγχρονος και ανοιχτός σε ιδέες», προσέθεσε.

    [02] Ο. Γεροβασίλη: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο»

    «Νομίζω ότι έχει τελειώσει η περίοδος των προγραμματισμών, των σκέψεων, του μεγάλου κομματιού της διαπραγμάτευσης και σήμερα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προσερχόμενη στη Βουλή για την ορκωμοσία των βουλευτών.

    Επισήμανε ότι «ξεκινά μια δύσκολη περίοδος, με την έννοια ότι έχουμε μπροστά μας ένα ουσιαστικό έργο, σε μία καθοριστική στιγμή για τη χώρα» και πρόσθεσε πως «όπως θα εργαστεί η κυβέρνηση θα πρέπει και το Κοινοβούλιο, αντιστοίχως, να εργαστεί σκληρά».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι υπήρξε «εξαιρετικά θετική η αποτίμηση με ενίσχυση της θέσης της χώρας μας».

    [03] Οι Τ. Κουράκης, Τ. Χριστοδουλοπούλου και Γ. Βαρεμένος θα είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ οι τρεις αντιπρόεδροι της Βουλής

    Με τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή των τριών αντιπροέδρων της Βουλής, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων, η οποία και πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οι: Τάσος Κουράκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιώργος Βαρεμένος. Η κατάταξη στη σειρά των αντιπροέδρων θα είναι επιλογή του κ. Τσίπρα.

    Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν ακόμα πέντε υποψηφιότητες για τις θέσεις των αντιπροέδρων: Χαρά Καφαντάρη, Εύη Καρακώστα, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτρης Γάκης, Μουσταφά Μουσταφά.

    Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο -μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής- προκειμένου να εκλεγούν ο Γραμματέας της Κ.Ο. και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.

    [04] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ βάζει πάνω από όλα το εθνικό καλό

    «Η Νέα Δημοκρατία δεν λαϊκίζει, δεν αοριστολογεί, δεν υπόσχεται τα ανέφικτα, αλλά και δεν χαρίζει την κοινωνική ευαισθησία σε κανένα. Κοιτά σταθερά μπροστά και βάζει πάνω από όλα το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό καλό. Αποκηρύσσει το λαϊκισμό και τη δημαγωγία», αναφέρει σε δήλωσή του για τη συμπλήρωση 41 χρόνων από την ίδρυσή του κόμματος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    «Συμπληρώνονται, στις 4 Οκτωβρίου, 41 χρόνια από την ίδρυσή της Νέας Δημοκρατίας. Τιμούμε τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, όλους τους Ηγέτες, τα στελέχη, τους αγωνιστές της Παράταξης. Τιμούμε τον κόσμο που έδωσε και δίνει υπόσταση, δύναμη και προοπτική στην Παράταξη» αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης και σημειώνει:

    «Εδώ και σαρανταένα χρόνια, η Νέα Δημοκρατία, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης, όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα, μετριοπάθεια και σοβαρότητα, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγίες, την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε πρωτοπόρος και αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Έβαλε, με πρωταγωνιστή τον ιδρυτή της, την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και έδωσε κοινό όραμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Έδωσε οριστική λύση στο πολιτειακό ζήτημα και θέσπισε το πιο δημοκρατικό και πιο προοδευτικό Σύνταγμα που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη Ιστορία της. Απομάκρυνε το 1974 τους κινδύνους εθνικής κρίσης και πρωταγωνιστεί τώρα για να απομακρύνει την Ελλάδα από τους κινδύνους που έφερε η μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση.

    [05] H Kύπρος εξέρχεται του μνημονίου, αν και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

    Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Κύπρος έχει σταθεί ξανά «στα πόδια της» και οδεύει σε έξοδο και από το μνημόνιο το 2016. Επισήμανε ότι η Κύπρος έχει ξανακερδίσει τη διεθνή αξιοπιστία της, αν και όπως σημείωσε, παραμένουν «προβλήματα και προκλήσεις, και μάλιστα σοβαρά».

    Σε ομιλία του στο παγκύπριο συνέδριο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αυτή είναι και η απάντηση μας προς όσους μας καλούσαν φέτος να σχίσουμε τα μνημόνια».

    Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, «με αυτοπεποίθηση και με βεβαιότητα ότι η δύσκολη προσπάθεια που έχουμε αναλάβει φέρνει αποτελέσματα».

    [06] Να ξαναγεννηθεί η ΝΔ, ανέφερε ο Απ. Τζιτζικώστας, για την αυριανή 41η επέτειο από την ίδρυσή της

    Την ανάγκη να ξαναγεννηθεί η Νέα Δημοκρατία επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωση που έκανε έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της αυριανής 41ης επετείου από την ίδρυσή της.

    «Τις μεγάλες αποφάσεις που θα έβγαζαν τη χώρα από την παρακμή, τις πήρε αυτή η παράταξη και ο δημοκρατικός κόσμος που την αγκάλιασε και την έκανε μεγάλη», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και προσέθεσε: «Οι αρχές μας και όσα πιστεύουμε, μας δείχνουν πάντα το δρόμο για το επόμενο μεγάλο βήμα. Πότε πρέπει να κλείνει ένας κύκλος και να πηγαίνουμε στη νέα εποχή. Αυτό πρέπει να το ξανακάνουμε. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς, για να αλλάξουμε τελικά και τη χώρα. Σε αυτή την επέτειο δε θυμόμαστε μόνο, ξαναγεννιόμαστε».

    [07] Ο Πανιώνιος πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο

    Ο Πανιώνιος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό μέσα στο Αγρίνιο και με τρόπο εκκωφαντικό, αφού πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο οι Νεοσμυρνιώτες νικούσαν με 3-0 και πριν συμπληρωθούν 25 λεπτά με 4-0 τον Παναιτωλικό, για την 6η αγωνιστική της Super League, για να φτάσουν τελικά στο εντυπωσιακό 5-1!

    «Δράστες» ο Βιγιάλμπα στο 7', ο Μπουμάλ στο 10', ο Μπακασέτας στο 15', πάλι ο Μπουμάλ στο 24' με πέναλτι και ο Ανσαριφάρντ στο 83΄, ενώ για τους γηπεδούχους το «γκολ της τιμής» σημείωσε ο Βιγιαφάνες με πέναλτι στο 66΄.

    Ο Παναιτωλικός δέχθηκε δέκα γκολ σε δύο αγώνες, αφού ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα με αυτό το σκορ, καθώς είχε προηγηθεί και το 5-1 από την Καλλονή.

    [08] Ο Αγουέρο πήρε τ' όπλο του!

    Από τις 16 Αυγούστου είχε να σκοράρει στην Premier League ο Κουν Αγουέρο, που έδειχνε να δυσκολεύεται και στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Νιούκαστλ. Το ματς πλησίαζε στο ημίχρονο και οι «ανθρακωρύχοι» ήταν μπροστά στο σκορ, κυνηγώντας μια μεγάλη έκπληξη. Και ξαφνικά το «ηφαίστειο» ξύπνησε! Ο Αργεντινός πέτυχε πέντε γκολ μέσα σε 20 λεπτά, μετατρέποντας ένα επικίνδυνο ματς σε μεγάλο θρίαμβο με τελικό σκορ 6-1 και θυμίζοντας έντονα το πρόσφατο επίτευγμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν (5 γκολ σε 9 λεπτά)!

    Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τον απέσυρε μόλις στο 65΄, προφανώς για να τον ξεκουράσει, όμως έτσι του στέρησε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει περισσότερα από πέντε γκολ. Τώρα, μοιράζεται αυτό το επίτευγμα με τον σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και τους Άντι Κόουλ, Άλαν Σίρερ, Τζερμέιν Ντεφόου.

    Κατήφορος δίχως τέλος για την Τσέλσι, που έχασε πάλι εντός έδρας 1-3 από τη Σαουθάμπτον και βρίσκονται πλέον στη 17η θέση της Premier League, μία πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού! Πρωτόγνωρη κατάσταση για τον Ζοζέ Μουρίνιο στο χειρότερο ξεκίνημα της καριέρας του. Με τη συμπλήρωση δύο μηνών από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και σε 12 επίσημους αγώνες, η Τσέλσι έχει ήδη 6 ήττες, δύο περισσότερες απ΄ όσες είχε σε ολόκληρη την περσινή σεζόν!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 October 2015 - 18:32:38 UTC