Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την άνοιξη η επιστροφή στην ανάπτυξη, δηλώνει Γ. Σταθάκης στην «Εφ.Συν»
  • [02] Δυο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι κατά εβραίων στην Ιερουσαλήμ
  • [03] Η επικοινωνία στην οικογένεια το «τείχος προστασίας» των ανηλίκων στο διαδίκτυο, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μ. Σφακιανάκης
  • [04] Με γκολ του Τελάντερ «πέρασε» από την Ξάνθη
  • [05] Ο Πανιώνιος πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο

  • [01] Την άνοιξη η επιστροφή στην ανάπτυξη, δηλώνει Γ. Σταθάκης στην «Εφ.Συν»

    Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί πριν το καλοκαίρι, ίσως το πρώτο τρίμηνο του 2016 διαβεβαιώνει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης χαρακτηρίζοντας «θετικές όλες τις ενδείξεις για την ανάπτυξη η οποία είχε συμπιεστεί πολύ το τελευταίο διάστημα»

    Υπογραμμίζει ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο Τραπεζικό σύστημα με την ολοκλήρωση της ανακαιφαλαιοποίησης έως τα Χριστούγεννα και την ένταξη στο ενιαίο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

    Επίσης αναφέρει ότι «οι τράπεζες σήμερα είναι ασφαλέστερες από ό,τι στο παρελθόν» και θεωρεί«εξωπραγματικούς» τους κινδύνους περί κουρέματος καταθέσεων, δεδομένων των εγγυήσεως για τις καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ και πληθώρας άλλων ασφαλιστικών δικλίδων που «εξαναγκάζουν τις τράπεζες να κινούνται εντός αυστηρότερων κανόνων».

    Αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια», ο κ.Σταθάκης θεωρεί πολύ σημαντική την ένταξη στο νόμο Κατσέλη και των χρεών προς την εφορία, με τη συμμετοχή μάλιστα και επιχειρηματιών. Επίσης,προκρίνει την ίδρυση δημόσιου φορέα, της Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου, ως εργαλείου που θα κρίνει την ικανότητα των δανειοληπτών. Οι τελευταίοι πλέον θα γνωρίζουν απόλυτα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους μέσω των «Κέντρων Ενημέρωσης για τα Χρέη» που θα δημιουργηθούν.

    [02] Δυο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι κατά εβραίων στην Ιερουσαλήμ

    Τετραμελής οικογένεια υπερορθόδοξων εβραίων δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ από άνδρα ο οποίος στη συνέχεια πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό.

    Δύο από τα τέσσερα θύματα της επίθεσης υπέκυψαν στα τραύματά τους, Μία νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται "με βαριά τραύματα", ενώ ένα δίχρονο παιδί νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένο.

    Το σημερινό επεισόδιο είναι το τελευταίο μίας σειράς γεγονότων που μαρτυρούν την αύξηση της έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Την Πέμπτη, ζευγάρι Ισραηλινών πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε στη Δυτική Όχθη, ενώ τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα.

    [03] Η επικοινωνία στην οικογένεια το «τείχος προστασίας» των ανηλίκων στο διαδίκτυο, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μ. Σφακιανάκης

    «Την ανάγκη τους να μοιραστούν ζητήματα που τους απασχολούν ή και αντιμετωπίζουν στο κοινωνικό τους περιβάλλον, "πληρώνουν" πολλές φορές οι ανήλικοι που εμπιστεύονται τρίτα πρόσωπα στο διαδίκτυο, αφού οι γονείς τους μπορεί να βρίσκονται την ίδια ώρα που αυτά κάνουν "τσατ" (συζήτηση) στο ίντερνετ μέσα στο σπίτι, ωστόσο όπως προκύπτει, δεν αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο για να συζητήσουν με τα παιδιά τους». Αυτά τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, συνιστώντας στους γονείς ιδίως μετά το σχολείο να αφιερώνουν, έστω και τηλεφωνικά, λίγα λεπτά στα παιδιά τους.

    Όπως επισήμανε ο κ. Σφακιανάκης, που συμμετείχε απόψε στο 3ο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνεται στην Κοζάνη και ολοκληρώνεται αύριο, «δεν φτάνει μόνο να βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά μας, αλλά πρέπει να επικοινωνούμε, και αυτό είναι το Firewall σύστημα (τείχος προστασίας) της οικογένειάς μας».

    Επισημαίνοντας ότι το διαδίκτυο επηρεάζει 98% θετικά τη ζωή μας και 2% αρνητικά, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε ότι κακώς έχει «δαιμονοποιηθεί» και υπογράμμισε ότι «εφόσον ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες θα έχουμε μια ασφαλή πλοήγηση».

    [04] Με γκολ του Τελάντερ «πέρασε» από την Ξάνθη

    Μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι και με ελάχιστες φάσεις, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής από την Ξάνθη με 1-0 για την 6η αγωνιστική της Super League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ράσμους Τελάντερ με κεφαλιά στο 83΄.

    Έτσι, οι «πράσινοι» έπιασαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, με ένα ματς περισσότερο, αλλά με τους «ερυθρόλευκους» να δοκιμάζονται αυτή την αγωνιστική στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

    [05] Ο Πανιώνιος πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο

    Ο Πανιώνιος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό μέσα στο Αγρίνιο και με τρόπο εκκωφαντικό, αφού πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο οι Νεοσμυρνιώτες νικούσαν με 3-0 και πριν συμπληρωθούν 25 λεπτά με 4-0 τον Παναιτωλικό, για την 6η αγωνιστική της Super League, για να φτάσουν τελικά στο εντυπωσιακό 5-1!

    «Δράστες» ο Βιγιάλμπα στο 7', ο Μπουμάλ στο 10', ο Μπακασέτας στο 15', πάλι ο Μπουμάλ στο 24' με πέναλτι και ο Ανσαριφάρντ στο 83΄, ενώ για τους γηπεδούχους το «γκολ της τιμής» σημείωσε ο Βιγιαφάνες με πέναλτι στο 66΄.

    Ο Παναιτωλικός δέχθηκε δέκα γκολ σε δύο αγώνες, αφού ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα με αυτό το σκορ, καθώς είχε προηγηθεί και το 5-1 από την Καλλονή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 October 2015 - 20:32:50 UTC