Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τους στόχους στη νέα θητεία του έθεσε ο Π. Καμμένος
  • [02] Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Τσίπρας-Πιτέλα
  • [03] Στις 669,71 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 1,15%
  • [04] Την αποδέσμευση 1,7 δισ. ευρώ για το προσφυγικό ανακοίνωσε η Κομισιόν
  • [05] Δ. Αβραμόπουλος: Να εφαρμοστεί η απόφαση για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων
  • [06] Η Μέρκελ δεν σχολιάζει θέματα εσωτερικής πολιτικής, όπως ο σχηματισμός της κυβέρνησης
  • [07] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος
  • [08] Στις 12 Οκτωβρίου επανέρχεται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας
  • [09] Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Τσίπρας-Πιτέλα
  • [10] Καταγγέλλω ρητά το ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό, δηλώνει ο νέος υφ. Υποδομών Δ. Καμμένος,
  • [11] Ν. Φίλης: Να αποτελέσει η εκπαίδευση τον προπομπό, ώστε να βγει η χώρα στο ξέφωτο της ανάπτυξης
  • [12] Άλλαξε ο Μπαλοτέλι;... Ο χρόνος θα το δείξει!
  • [13] Το «Top-10» των πιο ακριβοπληρωμένων στο MLS

  • [01] Τους στόχους στη νέα θητεία του έθεσε ο Π. Καμμένος

    Για την άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου και την άμεση τακτοποίηση του θέματος της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του με την ευκαιρία της τελετής παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του απελθόντα υπουργό Ιωάννη Γιάγκο.

    Τόσο ο κ. Καμμένος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας τόνισαν ότι προσβλέπουν στη συνεργασία τους με τον κ. Γιάγκο ο οποίος «έβαλε τη δική του ξεχωριστή πινελιά» στο μικρό χρονικό διάστημα της θητείας του.

    Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε για το επίδομα παραμεθορίου ότι θα είναι η πρώτη απόφαση που θα υπογράψει και να βρεθούν τα χρήματα ακόμη και από περικοπές του γραφείου του.

    Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθεί ούτε κατά ένας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ?και «εάν θα μειωθεί αυτός θα είμαι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ως στόχους ο κ. Καμμένος έθεσε την αναμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων, την εξοικονόμηση πόρων, την αλλαγή της δομής τους εκεί που χρειάζεται, ώστε να γίνει πιο ευέλικτη η λειτουργία τους, -εκθειάζοντας το έργο που άφησε προς την κατεύθυνση αυτή ο πρώην υφυπουργός και νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

    Επίσης διαβεβαίωσε για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, η οποία όπως είπε μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.

    Με αφορμή τις 19 υποθέσεις που έχουν διαβιβασθεί στη Δικαιοσύνη, ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε σκιά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από οποιονδήποτε.

    [02] Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Τσίπρας-Πιτέλα

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος λίγο μετά την άφιξή του συναντήθηκε με τον πρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα. Κύκλοι της σοσιαλιστικής ομάδας ανάφεραν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής πολιτικής, της ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 18:00 ώρα Ελλάδος.Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος σημείωσε ότι η συνάντηση των δύο ανδρών συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό ζήτημα, όπου η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων ως χώρα πρώτης εισόδου για τους πρόσφυγες.

    [03] Στις 669,71 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 1,15%

    Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά.Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων εν μέσω ανησυχιών για το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 16:00, διαμορφώνεται στις 669,71 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,15%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 663,14 μονάδες (-2,12%) και ανώτερη τιμή στις 680,10 μονάδες (+0,39%).

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 21,65 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,66%.

    [04] Την αποδέσμευση 1,7 δισ. ευρώ για το προσφυγικό ανακοίνωσε η Κομισιόν

    Έκκληση στα κράτη μέλη της ΕΕ για αύξηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγες ώρες πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

    Όπως ενημέρωσε η αρμόδια επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κατά τη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, ήδη αποφασίστηκε να κινητοποιηθεί επιπλέον 1,7 δισ. από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Το εν λόγω ποσό θα εξυπηρετήσει δύο σκοπούς, αφενός την περαιτέρω στήριξη των χωρών πρώτης υποδοχής, αφετέρου την ενισχυση της χρηματοδότησης των ανθρωπιστικών οργανώσεων που επιτελούν έργο επί τόπου.

    Συνολικά, σύμφωνα με την επίτροπο Γκεοργκίεβα, 9,2 δισ. σκοπεύει η Επιτροπή να διοχετεύσει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αγγίζοντας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ανώτατο όριο» των πόρων που δύναται να χρησιμοποιήσει για τη βοήθεια προς «τις χώρες υποδοχής, τις χώρες γειτονίας και τους ίδιους τους πρόσφυγες».

    Ως εκ τούτου, κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να συζητηθεί η ανάγκη αύξησης της συνδρομής των κρατών μελών γι? αυτόν τον σκοπό, ενώ όπως αναφέρθηκε, εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη στελέχωσης με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό των σχετικών οργανώσεων της ΕΕ, όπως είναι η Frontex και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο.

    [05] Δ. Αβραμόπουλος: Να εφαρμοστεί η απόφαση για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων

    Την ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα η χθεσινή απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων, κυρίως από την Ελλάδα και την Ιταλία, εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την είσοδό του στο συμβούλιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

    Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου υπουργών της ΕΕ. «Υπήρξε ενισχυμένη πλειοψηφία που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αυτά που αποφασίσαμε σε όλες τις χώρες», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες απέδειξαν ότι όταν μιλούν για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, το εννοούν πραγματικά.

    Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρέπει να μπουν όροι για το ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται πράγματι διεθνούς προστασίας (πολιτικοί πρόσφυγες) και ποιοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να έρθουν στην Ευρώπη ακολουθώντας παράνομες διαδρομές και οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέφουν στη χώρα τους.

    [06] Η Μέρκελ δεν σχολιάζει θέματα εσωτερικής πολιτικής, όπως ο σχηματισμός της κυβέρνησης

    «Είναι καλή πρακτική η καγκελάριος να μην σχολιάζει καμία διαδικασία εσωτερικής πολιτικής, ανεξαρτήτως του για ποια χώρα πρόκειται», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς, ερωτηθείσα αν η Άγγελα Μέρκελ είναι ευχαριστημένη από τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Περιορίστηκε δε να επισημάνει ότι η κ. Μέρκελ συνεχάρη προχθές τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για την προσφυγική κρίση, ενόψει και της αποψινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στην κυβέρνηση, η κ. Βιρτς δήλωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει σχετικά με σχόλια του νέου υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και επανέλαβε ότι το πώς ο κ. Τσίπρας σχηματίζει την κυβέρνησή του είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, το οποίο ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν σχολιάζει

    [07] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος

    Εκτάκτως συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, η οποία χθες υπέστη βιβλική καταστροφή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.

    Στο νησί , έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αντιπεριφεριάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Σ΄αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.

    Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρείται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

    [08] Στις 12 Οκτωβρίου επανέρχεται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

    Επανέρχεται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Υπενθυμίζεται, ότι τα όρια του δακτύλιου ορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

    [09] Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Τσίπρας-Πιτέλα

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος λίγο μετά την άφιξή του συναντήθηκε με τον πρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα. Κύκλοι της σοσιαλιστικής ομάδας ανάφεραν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής πολιτικής, της ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 18:00 ώρα Ελλάδος.Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος σημείωσε ότι η συνάντηση των δύο ανδρών συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό ζήτημα, όπου η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων ως χώρα πρώτης εισόδου για τους πρόσφυγες.

    [10] Καταγγέλλω ρητά το ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό, δηλώνει ο νέος υφ. Υποδομών Δ. Καμμένος,

    «Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτής Β' Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.

    Προσθέτει ότι «όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς».

    [11] Ν. Φίλης: Να αποτελέσει η εκπαίδευση τον προπομπό, ώστε να βγει η χώρα στο ξέφωτο της ανάπτυξης

    Το «σύνθετο, επείγον και συνεχές» έργο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπογράμμισε ο νέος υπουργός Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη.

    Ο κ. Φίλης, στην ομιλία του, τόνισε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα συνεχίσει «το έργο της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» και ανέφερε ότι θα οργανωθεί «εθνικός κοινωνικός διάλογος» για την Παιδεία, ώστε να αναδειχθούν οι προοπτικές, τα προβλήματα, αλλά και οι «δρόμοι για τις λύσεις τους». Ακόμη, χαρακτήρισε «αφανείς κοινωνικούς εργάτες» τους εκπαιδευτικούς και έθεσε στόχο «να αποτελέσει η εκπαίδευση τον προπομπό, ώστε να βγει η χώρα στο ξέφωτο της ανάπτυξης και να αποκτήσει μια νέα, ισότιμη θέση στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

    Νωρίτερα, η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός Ευφροσύνη Κιάου είχε αναφερθεί στο υπουργείο ως τον χώρο που «χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας», με ένα αντικείμενο «δύσκολο, αλλά γοητευτικό». Επιπλέον, η κ. Κιάου αναφορικά με το ζήτημα των κενών στα σχολεία, επισήμανε ότι «τελικά, πετύχαμε την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς».

    [12] Άλλαξε ο Μπαλοτέλι;... Ο χρόνος θα το δείξει!

    Κάθε φορά ο Μάριο Μπαλοτέλι ξεκινά καλά στην ομάδα που μετακομίζει και κάθε φορά ο ιδιόρρυθμος και εκρηκτικός χαρακτήρας του τα... χαλάει στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένας γυρολόγος των γηπέδων. Ο Ιταλός στράικερ «έλαμψε» στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του στη Μίλαν, όπου αγωνίζεται πλέον ως δανεικός από τη Λίβερπουλ, καθώς σκόραρε μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα με την Ουντινέζε, έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο, διακρίθηκε με την εμφάνισή του και στο τέλος άκουσε και εγκώμια από τον προπονητή του Σίνισα Μιχαϊλοβιτς. Στα «συν» της εμφάνισής του και το γεγονός ότι δεν αντέδρασε ούτε μια φορά (!) στα σκληρά μαρκαρίσματα που δέχθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα, κάτι... πρωτοφανές για τον ίδιο, αλλά και στα «διάφορα» που άκουσε από την εξέδρα!

    «Ήταν εξαιρετικός. Δέχθηκε αρκετά φάουλ και δεν αντέδρασε. Απέδειξε ότι επέστρεψε ο πραγματικός Μπαλοτέλι, που ξέρει πώς να διαχειρίζεται τις προκλήσεις. Ήταν άριστος! Ήταν ο MVP του αγώνα, τόσο με τις ενέργειές του όσο και με τη συμπεριφορά του. Είμαι χαρούμενος που τον έχουμε μαζί μας» δήλωσε μετά το ματς ο Σέρβος τεχνικός και συνέχισε την... αποθέωση του Μπαλοτέλι:

    «Το ταλέντο του δεν αμφισβητείται. Σκοράρει ακόμη κι όταν οι αμυντικοί του κάνουν φάουλ. Έχουμε μιλήσει και χρειάστηκε να τον κοιτάξω στα μάτια για να δω αν ήταν αληθινά τα όσα μου είπε. Μέχρι στιγμής η συμπεριφορά του είναι τέλεια και σήμερα έκανε τη διαφορά μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να συνεχίσει έτσι, να είναι σταθερός στην απόδοσή του, να προπονείται καλά και να έχει άψογη συμπεριφορά. Εγώ θα φροντίσω να παραμείνει στον σωστό δρόμο».

    Από τη δική του μεριά, ο 25χρονος Ιταλός επιθετικός παραδέχθηκε ότι η ψυχολογία του έχει ανέβει κατακόρυφα μετά το γκολ που πέτυχε και τα συγχαρητήρια που δέχθηκε από τον προπονητή του.

    «Δούλεψα για την ομάδα, όπως κάνω πάντα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μένα, επειδή ήξερα ότι προσπαθούσαν να με προκαλέσουν. Δέχθηκα μία κίτρινη κάρτα κι αυτό μου χάλασε λίγο τη βραδιά μου, αλλά είμαι χαρούμενος για την συνολική εμφάνισή μου. Θα φροντίσω μέσα στο γήπεδο να δίνω απαντήσεις σε όποιον έχει μιλήσει άσχημα για μένα και στην Ιταλία και στην Αγγλία», δήλωσε γεμάτος αυτοπεποίθηση.

    [13] Το «Top-10» των πιο ακριβοπληρωμένων στο MLS

    Μπορεί ο Κακά να έχει «χαθεί» από το διεθνές προσκήνιο, όμως παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του αμερικανικού πρωταθλήματος σε ετήσια βάση. Ούτε οι αποδοχές του νεοφερμένου «αστέρα» Στίβεν Τζέραρντ, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτές του Βραζιλιάνου άσου της Ορλάντο Σίτι. Ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο πρώην συμπαίκτης του στην Εθνική Αγγλίας Φρανκ Λάμπαρντ, αλλά και ο Μάικλ Μπράντλεϊ, ο οποίος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Αμερικανός που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας του. Οι Λος Άντζελες Γκάλαξι είναι η ομάδα που έχει τρεις παίκτες στη σχετική λίστα.

    Αναλυτικά το «Top-10» των υψηλοτέρων συμβολαίων στο MLS:

    1. Κακά (Βραζιλία)

    Ομάδα: Ορλάντο Σίτι

    Ετήσιες αποδοχές: 6,6 εκατομμύρια δολάρια

    2. Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία)

    Ομάδα: Λος Άντζελες Γκάλαξι

    Ετήσιες αποδοχές: 6,2 εκατομμύρια δολάρια

    3. Φρανκ Λάμπαρντ (Αγγλία)

    Ομάδα: Νιού Γιορκ Σίτι

    Ετήσιες αποδοχές: 6 εκατομμύρια δολάρια

    4. Μάικλ Μπράντλεϊ (ΗΠΑ)

    Ομάδα: Τορόντο

    Ετήσιες αποδοχές: 6 εκατομμύρια δολάρια

    5. Νταβίντ Βίγια (Ισπανία)

    Ομάδα: Νιού Γιορκ Σίτι

    Ετήσιες αποδοχές: 5,7 εκατομμύρια δολάρια

    6. Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο (Ιταλία)

    Ομάδα: Τορόντο

    Ετήσιες αποδοχές: 5,6 εκατομμύρια δολάρια

    7. Ρόμπι Κιν (Ιρλανδία)

    Ομάδα: Λος Άντζελες Γκάλαξι

    Ετήσιες αποδοχές: 4,5 εκατομμύρια δολάρια

    8. Τζιοβάνι Ντος Σάντος (Μεξικό)

    Ομάδα: Λος Άντζελες Γκάλαξι

    Ετήσιες αποδοχές: 4 εκατομμύρια δολάρια

    9. Κλιντ Ντέμπσεϊ (ΗΠΑ)

    Ομάδα: Σιάτλ Σάουντερς

    Ετήσιες αποδοχές: 3,9 εκατομμύρια δολάρια

    10. Τζερμέιν Τζόουνς (ΗΠΑ)

    Ομάδα: Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον

    Ετήσιες αποδοχές: 2,8 εκατομμύρια δολάρια


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 September 2015 - 14:32:16 UTC