Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουρουμπλής στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το ΕΣΥ είναι ένα γερασμένο σύστημα
  • [02] Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ
  • [03] Β. Ντομπρόβσκις: Η νέα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της
  • [04] ΕΕ: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων
  • [05] Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει μόνη τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
  • [06] Κακές συνθήκες διαβίωσης και κακοκαιρία δημιουργούν προβλήματα υγείας στους πρόσφυγες
  • [07] Αγνοούνται δύο πρόσφυγες μετά την ανατροπή βάρκας
  • [08] «H αγάπη δεν είναι ένα καθεστώς ειρήνης είναι ένα καθεστώς πολέμου», είπε ο Γκ. Νοέ για την ταινία του «Love»
  • [09] «Έρχεται» ο Προγνώστης, ένα ντοκιμαντέρ για τον Μ. Άρμστρονγκ
  • [10] «Βία και ανεκτικότητα» στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
  • [11] Διεργασίες για τη συγκρότηση της κυβέρνησης

  • [01] Π. Κουρουμπλής στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το ΕΣΥ είναι ένα γερασμένο σύστημα

    «Το ΕΣΥ έγινε ένα γερασμένο σύστημα διότι ο κόσμος που το υπηρετεί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κουραστεί. Δεν είναι απλό πράγμα να δουλεύεις ως νοσηλευτής, ούτε να είσαι τραυματιοφορέας. Θέλει ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού» δήλωσε ο τέως υπουργός Υγείας και επανεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του «Πρακτορείου 104,9 FM».

    «Αν θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να το νοικοκυρέψουμε, να το οργανώσουμε, να μην έχει σπατάλες, να έχει διαφάνεια, να έχει αποτελεσματικότητα και να έχει και ποιότητα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να γίνουν. Χωρίς να χρειάζονται πάρα πολλά λεφτά, μπορεί να στηθεί το σύστημα σε καλύτερη βάση. Το σύστημα έχει γεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

    [02] Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ

    Την Πέμπτη στις 3.30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

    Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων με στόχο μέσα στο Νοέμβριο να πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου.

    [03] Β. Ντομπρόβσκις: Η νέα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της

    Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Politico δηλώνοντας ότι: «Περιμένουμε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας έχει υπογράψει το πρόγραμμα. Η νέα κυβέρνηση είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με την προηγούμενη- από αυτή την άποψη, αναμένουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια». Ο ίδιος απέκλεισε οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή της συμφωνίας.

    «Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξοργίζει τους Σοσιαλδημοκράτες» επισημαίνει από την πλευρά του το EURACTIV. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους δεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελεί «στρατηγικό λάθος», σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

    Με εκτενείς αναλύσεις και ανταποκρίσεις από την Αθήνα καλύπτει σήμερα ο εξειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα ηλεκτρονικός Τύπος τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η επόμενη πράξη του Τσίπρα - να κυβερνήσει» υπογραμμίζει η POLITICO, σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι ένας ικανός πολιτικός με ταλέντο στην τακτική. Τώρα όμως έρχεται η ώρα τού πραγματικού τεστ, «να κυβερνήσει», αναφέρεται στο δημοσίευμα, τονίζοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες, σχεδόν αμέσως μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, ο Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε μια σειρά αμφιλεγόμενων διαρθρωτικών, επιδιορθωτικών δράσεων, όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και η φορολόγηση των αγροτών. Η αντίσταση που θα συναντήσει εντός του κόμματος του δεν θα είναι εύκολη. Ωστόσο, προσθέτει ο αρθρογράφος, η πραγματική δυσκολία έγκειται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το τρίτο πακέτο διάσωσης.

    Από την πλευρά της, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να κάνει άλλες παραχωρήσεις ή να δεχτεί περαιτέρω καθυστερήσεις. Ήτοι, αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η Ευρώπη πιθανότατα θα την αποκλείσει. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μάλιστα, σχολιάζουν ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση να κρατήσει την προεκλογική του υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί κάποια από τα σκληρότερα μέτρα του προγράμματος.

    Το δημοσίευμα παραθέτει ακόμη δηλώσεις Γερμανών οικονομολόγων, σύμφωνα με τους οποίους «το Grexit είναι ακόμα στο τραπέζι». Άλλος οικονομολόγος, ωστόσο, θεωρεί πως οι Βρυξέλλες ανέπνευσαν με ανακούφιση γιατί «προτιμούν να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις με τον Τσίπρα, παρά να τον έχουν απέναντί τους».

    [04] ΕΕ: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων

    Οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα «με μεγάλη πλειοψηφία» τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής τους, παρακάμπτοντας την αντίθεση πολλών χωρών της ανατολικής Ευρώπης στις ποσοστώσεις που είχαν προταθεί από τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το Λουξεμβούργο που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

    «Η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τις χώρες-μέλη» ανέφερε μέσω του Twitter η προεδρία.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Μίλαν Κόβανετς διευκρίνισε επίσης μέσω του Twitter ότι η χώρα του, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία καταψήφισαν την πρόταση. Η Φινλανδία επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία.

    [05] Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει μόνη τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

    Ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει». Η κ. Μέρκελ, ενόψει και της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη να σεβαστούν την ηθική τους υποχρέωση και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ενώ ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση «συντεταγμένης διαδικασίας».

    «Έχουμε την εντύπωση ότι η συνολική διαδικασία με τους πρόσφυγες εξελίσσεται άτακτα. Πρέπει, όμως, να τα καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πεπεισμένοι, και για αυτό πάντα λέω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε δείγματα τάξης και σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. Μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε την ανάγκη να συζητηθεί η συνολική κατάσταση και με την Τουρκία προκειμένου να αποκατασταθεί μια συντεταγμένη διαδικασία.

    [06] Κακές συνθήκες διαβίωσης και κακοκαιρία δημιουργούν προβλήματα υγείας στους πρόσφυγες

    Γρίπη, βρογχίτιδα και γαστρεντερίτιδα είναι τα συχνότερα προβλήματα υγείας που εμφανίζουν οι πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας, λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και της αλλαγής του καιρού.

    Αυτό διαπιστώνει η Ειρήνη, εθελόντρια γιατρός που επισκέπτεται την πλατεία Βικτωρίας σε τακτά χρονικά διαστήματα και εξετάζει ενήλικες και παιδιά.

    Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλειονότητα των προσφύγων δεν εμφανίζουν νοσήματα απειλητικά για τη ζωή τους. «Ωστόσο, έχουν γρίπη και γαστρεντερίτιδες που δυσκολεύουν τη διαβίωσή τους. Επίσης, υπάρχουν πολλά παιδιά εμπύρετα, τα οποία δεν έχουν στοιχειώδη πρόσβαση σε περίθαλψη, ούτε καν σε τουαλέτα και τρεχούμενο νερό», εξηγεί.

    «Χτες είδα παιδάκια με βρεγμένα ρούχα, αυτό είναι επιβαρυντικό για την υγεία τους. Συχνά εμφανίζουν βρογχίτιδα, εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης, δεν τρώνε σωστά, δεν κοιμούνται σωστά και κρυώνουν», συμπληρώνει.

    Τραγική παραμένει η κατάσταση για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

    Τραγική παραμένει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες η κατάσταση, που διαμορφώθηκε ξανά στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά και στους δημόσιους χώρους, στους δρόμους και στα πάρκα της πόλης.

    Παρότι χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη 9.000 άνθρωποι αποχώρησαν ή έχει προγραμματισθεί η αποχώρησή τους, πηγές της Αστυνομίας υπολογίζουν σε 4.500 αυτούς που έχουν κατασκηνώσει στο χερσαίο τμήμα του λιμανιού ή κοιμούνται σε πεζοδρόμια της προκυμαίας και των γύρω γειτονιών και στα πάρκα της πόλης.

    Η χθεσινή, ευτυχώς σύντομη, βροχή έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους να αναζητήσουν στέγη σε υπόστεγα, στοές, βιτρίνες καταστημάτων, εισόδους πολυκατοικιών και εγκαταλειμμένα σπίτια. Φωτιές άναψαν στο περιαστικό άλσος Τσαμάκια, στο Κιόσκι, γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εθελοντών που περιπολούν για λόγους πυροπροστασίας. Εμφανή είναι πλέον τόσο στο λιμάνι όσο και στις γειτονιές τα προβλήματα από τη συσσώρευση χιλιάδων ανθρώπων μέσα στον αστικό ιστό χωρίς την παραμικρή υποδομή υγιεινής.

    Η αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ενόψει του επερχόμενου χειμώνα έχει τινάξει τον ως τα τώρα προγραμματισμό εκτάκτων δρομολογίων. Την ώρα που στη βόρεια και ανατολική Λέσβο φτάνουν καθημερινά, πλέον, από 2.500 έως και 4.000 άτομα, τα πλοία της γραμμής δεν αρκούν για τη μεταφορά στον Πειραιά και τα έκτακτα δρομολόγια δεν έχουν τη συχνότητα που μπορεί να αποσυμφορήσει το νησί.

    [07] Αγνοούνται δύο πρόσφυγες μετά την ανατροπή βάρκας

    Δύο πρόσφυγες αγνοούνται μετά την ανατροπή της βάρκας στην οποία επέβαιναν.

    Σκάφη του Λιμενικού περισυνέλλεξαν εννέα πρόσφυγες και αγνοούνται δύο άνδρες.

    Η βάρκα είχε ξεκνήσει από τα μικρασιατικά παράλια με προορισμό τη Λέσβο.

    [08] «H αγάπη δεν είναι ένα καθεστώς ειρήνης είναι ένα καθεστώς πολέμου», είπε ο Γκ. Νοέ για την ταινία του «Love»

    O Γκασπάρ Νοέ είναι ένας σκηνοθέτης που έχει προκαλέσει με τις ταινίες του και το στυλ του όσο λίγοι. Σίγουρα όλοι θυμούνται το Irreversable, με τον βιασμό της Monica Belluci επί σκηνής, το 2002, ή το Enter the Void, το 2009. Ο Νοέ επέστρεψε φέτος στις Κάννες με την ταινία Love, μια προκλητική ερωτική Οδύσσεια που γυρίστηκε σε εκθαμβωτικό 3D, η οποία θα φιλοξενηθεί στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ.

    «Η ταινία μου αυτή είναι πιο απλή, δεν είναι φορμαλιστική. Θέλησα να είμαι πιο κοντά στην πραγματική ζωή και ήξερα ότι ήθελα να χρησιμοποιήσω μια άλλη κινηματογραφική γλώσσα, που δεν είχα ως τώρα χρησιμοποιήσει» είπε ο Γκασπάρ Νοέ, σε συνέντευξη Τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, και συμπλήρωσε: «από τις χαρές που έχεις όταν κάνεις ταινίες είναι να προσπαθείς να παίζεις με την γλώσσα στον τρόπο που κινηματογραφείς, και θέλω να αναζητώ νέους τρόπους, να εκφράζομαι με τις εικόνες».

    Στις επίμονες ερωτήσεις για το αν η ταινία του είναι πορνογραφία, ο σκηνοθέτης είπε ότι «πορνογραφική είναι η ταινία όπου οι εικόνες έχουν γυριστεί προκειμένου κάποιος να ερεθιστεί και στη συνέχεια να αυνανιστεί. Η δική μου ταινία δεν έχει αυτό το σκοπό, ήθελα να απεικονίσω ένα ερωτικό πάθος όπως είναι». Στην ερώτηση γιατί ο τίτλος της είναι LOVE και όχι SEX είπε: «Αν αφαιρέσετε την συναισθηματικότητα από το σεξ τότε ναι, θα μπορούσατε να έχετε μια τέτοια ταινία. Ίσως να ήταν ερωτική, αλλά δεν θα απευθυνόταν στο κομμάτι του μυαλού που σκέφτεται ως θηλαστικό, γιατί ως θηλαστικά θέλουμε να προστατεύουμε αυτούς που αγαπάμε. Υπάρχει και ένα τμήμα του εγκεφάλου μας που είναι πιο υπολογιστικό, και είναι αυτό που μας κάνει να μιλάμε και να κάνουμε προβλέψεις για μέλλον. Η υπολογιστική αυτή ανάγκη θα εστίαζε στην κυριαρχία και την επιβίωση, και τότε θα μπορούσε να είναι μια ταινία για τον πόλεμο και το σεξ. Θα ήταν εξαιρετικά βάρβαρη και σκληρή ταινία. Τις εικόνες του ψυχρού σεξ μπορείτε να τις βρείτε παντού, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο».Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 22 Οκτωβρίου.

    [09] «Έρχεται» ο Προγνώστης, ένα ντοκιμαντέρ για τον Μ. Άρμστρονγκ

    Ο Μάρτιν Άρμστρονγκ, πρώην οικονομικός σύμβουλος, είναι ο Προγνώστης (Forecaster) στο ομώνυμο ντοκιμαντέρ του Μάρκους Φέτερ, που ανοίγει την αυλαία του φετινού cinedoc στις 29/9.

    Ο Γερμανός σκηνοθέτης έκανε την ιστορία του θρυλικού 'Αρμστρονγκ ταινία και τον ίδιο πρωταγωνιστή.

    Κάποτε οι προβλέψεις του 'Αρμστρονγκ είχαν μεγάλη ζήτηση. Την δεκαετία του 80 ανέπτυξε ένα υπολογιστικό μοντέλο βασισμένο στον αριθμό «π» και σε άλλες κυκλικές θεωρίες, το οποίο του επέτρεψε, από ό,τι λέγεται, να προβλέψει με εκπληκτική ακρίβεια σημεία καμπής της παγκόσμιας οικονομίας.

    Το 1999, το FBI εισέβαλε στα γραφεία της εταιρείας του, κατάσχεσε το υπολογιστικό του μοντέλο και τον κατηγόρησε για απάτη 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου και -χωρίς δίκη - κρατήθηκε για 7 χρόνια.

    Ο 'Αρμστρονγκ προβλέπει τώρα ότι μια κρίση δημόσιου χρέους θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την 1η Οκτωβρίου 2015. Όπως και νά'ναι, αλήθεια ή ψέματα ο 'Αρμστρονγκ μαζί με τον σκηνοθέτη Μάρκους Φέτερ, θα παραστεί στην αθηναϊκή προβολή της ταινίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο και θα συζητήσει με το κοινό, για την πρόβλεψη που έκανε το μοντέλο του πριν πολλά χρόνια.

    Η συζήτηση της Αθήνας θα μεταδοθεί ζωντανά σε έξι ακόμα χώρες, σε αίθουσες που θα προβάλουν ταυτόχρονα την ταινία (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Δανία, Ιταλία και Κύπρο). Στην Ελλάδα, η ταινία και η συζήτηση θα μεταδοθούν ζωντανά και από το Φεστιβάλ Aegean Docs στη Μυτιλήνη, τον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη και τον κινηματογράφο Cineland Παντελής στο Ρέθυμνο. Η προβολή του CineDoc πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

    [10] «Βία και ανεκτικότητα» στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

    Στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα» είναι αφιερωμένες οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για το 2015-16, που θα εορταστούν, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, συζητήσεις, αλλά και μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Οδυνηρά επίκαιρο το θέμα, όσο και διαχρονικό και πολυδιάστατο είτε αφορά «την πολιτική ιδεολογία, την κοινωνική οργάνωση, αλλά και την προσωπική στάση απέναντι σε οτιδήποτε είναι ξένο ή παρεκκλίνει από τις νόρμες και τα «καθεστώτα» κάθε εποχής».

    «Ο σεβασμός των πεποιθήσεων του Άλλου, η αποδοχή του μη ομοίου και η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης της ατομικής ή συλλογικής ταυτότητας είναι μια κατάκτηση που «τυπικά» και θεωρητικά έχει ήδη επιτευχθεί τουλάχιστον από την εποχή του Διαφωτισμού» σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του.

    Σκοπός των εκδηλώσεων που σχεδιάστηκαν σε περισσότερα από εκατό σημεία σε όλη τη χώρα είναι να παρουσιαστεί ο ρόλος της ανεκτικότητας ως καθοριστικού παράγοντα του πολιτικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα.

    Κατά το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα είναι ελεύθερη. Η Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία. Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχει στο www.culture.gr

    [11] Διεργασίες για τη συγκρότηση της κυβέρνησης

    Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.Υπενθυμίζεται πως στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

    Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας το πρωί στο MEGA. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σπάσουν κάποια υπουργεία», κάτι που θα αποφασιστεί έως το μεσημέρι, όπως είπε.

    Σημειώνεται πως αύριο Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, όπου θα εκπροσωπήσει και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως του ζήτησε κατά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα που του έκανε, καθώς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ.

    Ενόψει της συνόδου, ο κ. Τσίπρας είχε εκτενή ενημερωτική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιώννη Μουζάλα. Ο κ. Τσίπρας θα κινηθεί στη σύνοδο στην ίδια γραμμή που κινήθηκε και στις προηγούμενες συνόδους και στη λογική να θεσμοθετηθεί το relocation και στη λογική του επιμερισμού των βαρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 September 2015 - 16:32:09 UTC