Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουμε αντιμνημονιακό κόμμα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος
  • [02] Π. Παυλόπουλος: Μονάδα μέτρησης της ΕΕ είναι ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα
  • [03] WSJ: Το φθηνό και άφθονο χρήμα δεν φθάνει για να επιστρέψει η παγκόσμια οικονομία στην ανάπτυξη
  • [04] Το Bitcoin είναι επισήμως εμπόρευμα, σύμφωνα με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές
  • [05] Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σε ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Τουρκίας
  • [06] Περίπου μισό εκατ. πρόσφυγες έφτασαν φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο
  • [07] Έγκαιρα ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών με κάλυψη του 91% των αναγκών
  • [08] Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
  • [09] Π. Λοράν: Ο ερχομός μου στην Αθήνα έχει το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνος
  • [10] Ο διευθυντής του ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πολιτικά προβληματική η συμφωνία με τους δανειστές
  • [11] Τα αρχαία νομίσματα στο μετρό της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν τους δρόμους του εμπορίου
  • [12] Αποζημιώσεις 4,5 εκατ. ευρώ περίπου σε κτηνοτρόφους
  • [13] ΕΕ: Μείωση κατά 40% έως το 2030 των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου
  • [14] Ο θαυματουργός λιπώδης ιστός χαρίζει νεότητα και ομορφιά
  • [15] «Έχασε» τον Τσόρι για δύο εβδομάδες
  • [16] Πάγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πίστευα στο όνειρό μου και δικαιώθηκα»

  • [01] Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουμε αντιμνημονιακό κόμμα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουμε αντιμνημονιακό κόμμα. Αντιμνημονιακός είναι εκείνος ο οποίος παλεύει τη λάθος πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και της αύξησης της ανεργίας. Κληθήκαμε εκείνο το βράδυ στις Βρυξέλλες να αποφασίσουμε μεταξύ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και της μετατροπής της σε «αποθήκη ανθρώπων» και μιας ελληνικής συμφωνίας, που προτάθηκε από τη χώρα μας, στηρίχθηκε από τον πρόεδρο Ολάντ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και τελικά επιβλήθηκε» επισήμανε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ερωτηθείς τι απαντά σε όσους επικρίνουν τους ΑΝΕΛ για μνημονιακή μετάλλαξη.

    Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα έχει και θετικά στοιχεία όπως την ρύθμιση του χρέους, τον τριετή ορίζοντα εφαρμογής του αντί της πολιτικής των δόσεων, την ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», την μη επιβολή ΦΠΑ στα νησιά, εξαιρουμένων των Μυκόνου και Σαντορίνης.

    Συμπεριέλαβε στα αρνητικά την μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την μη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις.

    Εκτίμησε ότι εναπόκειται στον ελληνικό λαό η απόφαση για την ύπαρξη ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα φέρει την σταθερότητα, ενώ εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί εκ νέου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

    Επανέλαβε ότι δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και την άποψή του ότι θα υπάρξουν βουλευτές που πιστεύουν στον μεσαίο χώρο, ιδίως πρώην «καραμανλικοί», που μπορούν, εάν χρειαστεί, να στηρίξουν και με την παρουσία τους την κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή.

    [02] Π. Παυλόπουλος: Μονάδα μέτρησης της ΕΕ είναι ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα

    Μονάδα μέτρησης της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης είναι ο άνθρωπος και όχι το νόμισμα, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    [03] WSJ: Το φθηνό και άφθονο χρήμα δεν φθάνει για να επιστρέψει η παγκόσμια οικονομία στην ανάπτυξη

    Οι κεντρικές τράπεζες έκαναν ενέσεις ρευστότητας 8 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και το αποτέλεσμα ήταν να μείνει αυτή καθηλωμένη σε μία ρουτίνα χαμηλής ανάπτυξης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) να μην αυξήσει τα επιτόκιά της.

    Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Διδάγματα από τις κεντρικές τράπεζες: Το εύκολο χρήμα δεν αποτελεί από μόνο του βάλσαμο για την ανάπτυξη», σημειώνει ότι η Fed αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναταραχή στις αγορές και την εξασθενημένη εικόνα της διεθνούς οικονομίας για την απόφασή της να διατηρήσει τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν. «Όποτε και αν αυξήσει η Fed τα επιτόκια, ένα δίδαγμα παραμένει: Το φθηνό χρήμα δεν μπορεί μόνο του να λύσει τις παγκόσμιες οικονομικές αδυναμίες», αναφέρει η WSJ.

    Η Fed σημείωσε τις θετικές εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία, περιλαμβανομένης της κατανάλωσης των νοικοκυριών και της επιχειρηματικής επένδυσης, αλλά εξέφρασε ανησυχία ότι οι συνθήκες στο εξωτερικό μπορεί να περιορίσουν την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και να ασκήσουν νέα πίεση στον βραχυπρόθεσμο πληθωρισμό.

    «Σε μεγάλο βαθμό εστιάσαμε στους κινδύνους γύρω από την Κίνα, αλλά όχι μόνο την Κίνα - τις αναδυόμενες αγορές γενικότερα και πώς αυτοί μπορεί να μεταδοθούν στις ΗΠΑ», δήλωσε η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν τονίζοντας «τις σημαντικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές διασυνδέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου».

    Η ανησυχία της Γέλεν υπογραμμίζει εν μέρει τα όρια της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, ως της μοναδικής αντίδρασης στην εξασθένηση των οικονομιών. Αντί να χρησιμοποιήσουν τα περιθώρια που τους έδωσαν τα χαμηλά επιτόκια για να βελτιώσουν τις οικονομίες τους, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο απέτυχαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερης διάρκειας μεταρρυθμίσεις των πολιτικών τους, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα πλέγμα δημογραφικών και άλλων προβλημάτων.

    [04] Το Bitcoin είναι επισήμως εμπόρευμα, σύμφωνα με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές

    Το εικονικό χρήμα είναι επισήμως εμπόρευμα, όπως το αργό πετρέλαιο ή το σιτάρι, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων σε Εμπορεύματα (CFTC), όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

    Η CFTC ανακοίνωσε ότι κινήθηκε νομικά κατά της διαπραγμάτευσης του Bitcoin και ότι παράλληλα προχώρησε σε διακανονισμό της υπόθεσης αυτής για τη διευκόλυνση διαπραγμάτευσης συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης στην πλατφόρμα του.

    "Με την εντολή αυτή, η CTFC για πρώτη φορά κρίνει ότι το Bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα ορίζονται ορθώς ως εμπορεύματα", σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής.

    Ενώ οι παράγοντες της αγοράς συζητούν εδώ και καιρό εάν το Bitcoin θα μπορούσε να οριστεί ως εμπόρευμα και η CFTC εδώ και καιρό εξετάζει εάν το εικονικό νόμισμα εμπίπτει στην δικαιοδοσία της, οι επιπτώσεις αυτής της κίνησης είναι ενδεχομένως πολλές.

    Με την κίνηση αυτή, η CFTC αναγνωρίζει την αρμοδιότητά της να έχει την εποπτεία της διαπραγμάτευσης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης, η οποία θα υπόκειται πλέον σε κανονισμούς της επιτροπής.

    [05] Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σε ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Τουρκίας

    Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σήμερα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας κατά το ναυάγιο ενός σκάφους που προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του μικρού Αϊλάν που έγινε ένα σύμβολο του δράματος των μεταναστών.

    Το κοριτσάκι, που το όνομά του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, βρέθηκε σε μια παραλία στην περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Σύμφωνα με το Ανατολή, τούρκοι λιμενοφύλακες κατάφεραν να σώσουν 14 Σύρους, από τους οποίους οκτώ παιδιά που είχαν επιβιβαστεί στο ίδιο σκάφος με προορισμό την Ελλάδα.

    Στις αρχές του μήνα, οι φωτογραφίες ενός μικρού πρόσφυγα από τη Συρία, του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που βρέθηκε νεκρός σε παραλία της Αλικαρνασσού, προκάλεσε ένα παγκόσμιο κύμα συγκίνησης και αγανάκτησης και ανάγκασε την ΕΕ να ανοίξει εν μέρει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.

    Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, κυρίως Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες το Αιγαίο από τα τουρκικά παράλια για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Την περασμένη Τρίτη 22 μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Κω.

    [06] Περίπου μισό εκατ. πρόσφυγες έφτασαν φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο

    Αριθμός ρεκόρ συνολικά 473.887 προσφύγων και μεταναστών έχει περάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, εκ των οποίων περίπου 182.000 είναι Σύροι, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

    Ο αριθμός των ανθρώπων από τη Συρία που βρίσκονται μεταξύ αυτών δείχνει ότι οι πρόσφυγες από τη χώρα αυτή που μαστίζεται από τον πόλεμο ανέρχονται σε σχεδόν το 40% του συνολικού αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη, διευκρινίζει ο ΔΟΜ.

    Ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει επίσης σχετικά με τον συνολικό αυτό αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών ότι είναι αυξημένος κατά σχεδόν 9.000 από τα προηγούμενα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη.

    Σήμερα διαπιστώνεται μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη, διευκρινίζει επίσης, καθώς την περασμένη Τρίτη είχε ανακοινώσει την αύξησή τους κατά περισσότερους από 32.000 σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, οι αιτήσεις ασύλου μεταξύ πρώτου και δευτέρου τριμήνου του 2015 αυξήθηκαν κατά 10%. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 2.616 αιτήσεις ασύλου το πρώτο τρίμηνο του 2015, και 2.865 το δεύτερο τρίμηνο. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 1,3% του συνόλου των νέων αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ. Οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα έγιναν από Σύρους (965, ή 34% του συνόλου των αιτήσεων), από Αφγανούς (440, 15%) και Πακιστανούς (345, 12%).

    [07] Έγκαιρα ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών με κάλυψη του 91% των αναγκών

    Δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Αττικής για την έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους. «Φέτος, για πρώτη φορά, ξεκίνησε εγκαίρως ..» τονίζουν σε όλους τους τόνους, ενώ η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογραμμίζει ότι «Εάν έστω κι αν ένας μαθητής μας, δεν μεταφέρεται από και προς το σχολείο του, πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε».

    Η συμπλήρωση του τεράστιου παζλ που απαιτεί η συνολική διαδικασία της διευθέτησης των δρομολόγιων ολοκληρώνεται «εντός των χρονικών, κοινωνικών και οικονομικών ορίων και πλαισίων», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος. Γεγονός για το οποίο αποδίδουν εύσημα στην Περιφερειακή Αρχή τόσο οι γονείς και οι διδάσκαλοι όσο και πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και αντίπαλων παρατάξεων.

    Αυτή τη στιγμή 17.100 μαθητές μετακινούνται προς και από τα σχολεία τους, με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την Περιφέρεια. Έχει καλυφθεί το 91% των αναγκών και σε λίγες ημέρες θα καλυφθεί και το υπόλοιπο. Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε στους μαθητές των ειδικών σχολείων τα οποία «κάθε χρονιά έμεναν τελευταία», επισημαίνει στο ΑΠΕ_ΜΠΕ ο Νέστορας Λαδάς από το Δίκτυο των Ειδικών Σχολείων.

    [08] Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

    Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το απόγευμα διοργανώνονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι.Συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά αναμένεται να συγκεντρωθούν, από τις 6 το απόγευμα, στην Παναγή τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην πλατεία Ζαρντέν.

    «Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος. «Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο , η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες» προσθέτει.

    «Η 18η του Σεπτέμβρη πρέπει να αποτελέσει το μαζικό και αποφασιστικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και με δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δε θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο. Το χρωστάμε στη μνήμη του Παύλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

    Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.

    [09] Π. Λοράν: Ο ερχομός μου στην Αθήνα έχει το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνος

    «Ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της λιτότητας, απογύμνωσε την ευρωπαϊκή ηγεσία και έφερε στο φως την πραγματική της φύση ....Ο ερχομός μου στην Αθήνα έχει το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνος ...Ενωμένες οι δυνάμεις της Αριστεράς θα κερδίσουμε σε βάθος χρόνου στον αγώνα κατά της λιτότητας».

    Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγη ώρα πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα, ο Πιερ Λοράν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς και γενικός γραμματέας του Γαλλικού Κομουνιστικού Κόμματος. Θα παραστεί, μαζί με άλλες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

    «Όλοι μαζί, θέλουμε να πούμε σήμερα, ότι η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και για τους ευρωπαϊκούς λαούς» δήλωσε ο Πιερ Λοράν

    [10] Ο διευθυντής του ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πολιτικά προβληματική η συμφωνία με τους δανειστές

    «Πολιτικά προβληματική» χαρακτηρίζει την συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, ο Χρήστος Κατσιούλης, διευθυντής του ιδρύματος "Φρίντριχ Έμπερτ", το οποίο πρόσκειται στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD).

    Κατά τον κ. Κατσιούλη, η συμφωνία με τους δανειστές «αντικατοπτρίζει τη βαθιά δυσπιστία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της». Αναφερόμενος εξάλλου στο προσφυγικό, το χαρακτηρίζει πρόβλημα που πρέπει

    [11] Τα αρχαία νομίσματα στο μετρό της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν τους δρόμους του εμπορίου

    Τους αρχαίους εμπορικούς δρόμους, που συνέδεαν τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία της ρωμαϊκής περιόδου, με πόλεις στις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας "χαρτογραφούν" τα νομίσματα, που ανέδειξαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές, στους υπό κατασκευή σταθμούς για το μετρό της Θεσσαλονίκης.

    Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για το μετρό της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν57 χάλκινα νομίσματα, που είχαν εκδοθεί στις πόλεις της Προποντίδας και της Μαύρης Θάλασσας. Αυτά τα νομίσματα εντοπίστηκαν, τόσο στη θέση της αρχαίας πόλης, όσο και στα νεκροταφεία. Προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη (22), την Κύζικο (18), τη Νικομήδεια (5), την Ηράκλεια (9), την Τρωάδα(1), τη Βιθυνία (1) και το Παντικάπαιο (1) και χρονολογούνται από τον 3ο και 4ο αιώνα μ.Χ, ενώ συντηρήθηκαν και παρουσιάζονται για πρώτη φορά το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο "Διεθνές συνέδριο για τη Μαύρη Θάλασσα στην Αρχαιότητα", που διοργανώνει (18-20/9) η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).

    Η σχετική ανακοίνωση, που περιλαμβάνει και ερμηνεία για το ιστορικό πλαίσιο των ευρημάτων, θα γίνει από τους αρχαιολόγους του Μετρό Θεσσαλονίκης, Άννα Αργύρη και Ιωάννη Μπίρτσα, σε συνεργασία με τον Μανόλη Μανωλεδάκη, Επίκουρο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο ΔΙΠΑΕ.

    [12] Αποζημιώσεις 4,5 εκατ. ευρώ περίπου σε κτηνοτρόφους

    Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4.499.653 ευρώ καταβάλονται σε κτηνοτρόφους για την κάλυψη των ζημιών που έχει υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο από ευλογιά, καταρροϊκό πυρετό, βρουκέλλωση και φυματίωση παραγωγικών ζώων. Με το ποσό αυτό, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στην Τράπεζα Πειραιώς καλύπτονται εκκρεμείς πληρωμές για αιτήματα που κατατέθηκαν περίπου μέχρι και τον Νοέμβριο του 2014.

    Για τις αποζημιώσεις που αφορούν στο χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τους δικαιούχους από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

    [13] ΕΕ: Μείωση κατά 40% έως το 2030 των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

    Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα στους κοινούς στόχους τους ενόψει της Διάσκεψης του Παρισιού (COP 21) για το κλίμα και ιδιαίτερα στη μείωση έως το 2030 κατά 40% των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

    Οι 28 υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ, οι οποίοι συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, έθεσαν επίσης πιο μακροπρόθεσμους στόχους: μια μείωση των εν λόγω εκπομπών κατά 50% έως το 2050 και "ανθρακική ουδετερότητα" έως το 2100.

    «Έχουμε μια μακροπρόθεσμη εντολή, "μια ισχυρή και υπεύθυνη εντολή", δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή της η υπουργός Περιβάλλοντος του Λουξεμβούργου Καρόλ Ντίσμπουργκ, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

    "Η ΕΕ είναι πλήρως εξοπλισμένη για μια φιλόδοξη συμφωνία κατά τη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα", δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Αρίας Κανέτε.

    [14] Ο θαυματουργός λιπώδης ιστός χαρίζει νεότητα και ομορφιά

    Θαυματουργός αποδεικνύεται ο ανθρώπινος λιπώδης ιστός, ο οποίος χρησιμοποιείται τόσο για την αποκατάσταση μη συμμετρικών και ατροφικών κάτω άκρων, αλλά και άλλων σημείων του σώματος, όσο για την αποκατάσταση και ανανέωση του προσώπου.

    Οι τεχνικές της αποκατάστασης των κάτω άκρων με τη μεταμόσχευση λιπώδους ιστού και του "μη χειρουργικού λίφτινγκ", με τη χρήση βλαστοκυττάρων από τον λιπώδη ιστό, παρουσιάζονται στο 9ο Συνέδριο της Βαλκανικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (BAPRAS), που διεξάγεται τη Θεσσαλονίκη. Και οι δύο τεχνικές υπόσχονται άμεσο αποτέλεσμα, το οποίο στην περίπτωση της αποκατάστασης των άκρων είναι μόνιμο, ενώ στην περίπτωση χρήσης βλαστοκυττάρων για τη βελτίωση του προσώπου διαρκεί μέχρι τέσσερα χρόνια.

    Για το "μη χειρουργικό λίφτινγκ" με τη χρήση βλαστοκυττάρων από τον λιπώδη ιστό, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ζεκεριά Τοσούν (Zekeriya Tosun), καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σελτσούκ, που εδρεύει στην Κόνια (Ικόνιο) της Τουρκίας, ενώ ο πλαστικός χειρουργός Μιχάλης Στάμπος αναφέρθηκε στη μεταμόσχευση λιπώδους ιστού για την αποκατάσταση δυσμορφιών και ασυμμετριών στα κάτω άκρα.

    "Τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών την τελευταία δεκαετία έχουν αποδείξει ότι ο λιπώδης ιστός είναι πλούσιος σε βλαστοκύτταρα. Ακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις στην αναγεννητική ιατρική, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Σελτσούκ χρησιμοποιούμε τα βλαστοκύτταρα από τον λιπώδη ιστό για να κάνουμε τους ασθενείς μας να φαίνονται πιο νέοι, να έχουν ένα πιο φρέσκο πρόσωπο και να είναι πιο ευτυχισμένοι. Συνήθως, οι ασθενείς μας δεν είναι ευχαριστημένοι από το πρόσωπό τους γιατί φαίνονται λυπημένοι και κουρασμένοι και μετά την εφαρμογή των βλαστοκυττάρων φεύγουν με εντυπωσιακή διαφορά στο πρόσωπο" αναφέρει ο κ. Τοσούν.

    Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με κάποιο πρόβλημα ασυμμετρίας στα πόδια ή με ατροφικό πόδι μπορούν πλέον να αποκτήσουν συμμετρικά και ομοιόμορφα κάτω άκρα χάρη στη μεταμόσχευση λιπώδους ιστού. Η επέμβαση δεν είναι μεγάληΒ· κατά κανόνα γίνεται με τοπική αναισθησία ή με πολύ ελαφρά καταστολή, ώστε να μπορέσει να γίνει ηλιποαναρρόφηση με μία ειδική σύριγγα. Στη συνέχεια, γίνεται επεξεργασία του λίπους, το οποίο καθαρίζεται, και κατόπιν τοποθετείται σε σύριγγες των 10ml και με μία ειδική τεχνική γίνεται η διαδικασία της αποκατάστασης.

    [15] «Έχασε» τον Τσόρι για δύο εβδομάδες

    Χωρίς τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπέστη θλάση ελαφράς μορφής στον αριστερό τετρακέφαλο, στον αγώνα του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου και για την αποθεραπεία του, θα απαιτηθούν περίπου 10 ημέρες.

    Κατά συνέπεια, ο Τσόρι δεν θα παίξει στις αναμετρήσεις με την Ξάνθη (22/9) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (26/9) για την Super League, ενώ θα επιδιώξει να είναι έτοιμος για τον εκτός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ στις 30 Σεπτεμβρίου.

    [16] Πάγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πίστευα στο όνειρό μου και δικαιώθηκα»

    Μάιος του 2010. Η εποχή των μνημονίων έχει αρχίσει, το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχει τελειώσει και ένας σέντερ φορ έχει ξεχωρίσει. Ο Ντίνος Πάγκαλος σκόραρε κατά ριπάς και ο Πλατανιάς κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό στην ερασιτεχνική κατηγορία. Ο Χανιώτης επιθετικός είχε κάνει το καθήκον του και στα 25 του ετοίμαζε βαλίτσες για άλλες πολιτείες, αφού οι «σειρήνες» από τη Super League ηχούσαν σαν μελωδία στα αυτιά του. Ποτέ δεν πίστευε ότι ο προορισμός θα απείχε τόσο... Πεντέμισι χρόνια! Όμως έκανε υπομονή, δούλεψε σκληρά και... παραφράζοντας τον τίτλο ταινίας του 1988 με τον Κώστα Βουτσά- μπορεί πλέον να αναφωνήσει: Η ζωή αρχίζει στα τριάντα!

    ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΑ 30

    Ο Πάγκαλος πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Super League στις 12 Σεπτεμβρίου του 2015, στον κατά τεκμήριο πιο δύσκολο αγώνα που μπορεί να δώσει ελληνική ομάδα: στην έδρα του Ολυμπιακού. Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε η προοπτική για μια από τις πιο όμορφες ιστορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου: Ένας ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 30, πραγματοποιεί ντεμπούτο στη Super League και σκοράρει στο 1ο λεπτό στο γήπεδο του Ολυμπιακού! Όμως, δεν ήταν γραφτό.

    «Πήρα τη μπάλα να το χτυπήσω, αλλά επέμενε ο Θανάσης (Ντίνας). Μου το ζήτησε δύο φορές και τον άφησα. Δεν το μετάνιωσα, ίσως να το έχανα κι εγώ», μας είπε ο Πάγκαλος που γεννήθηκε στα Χανιά στις 3 Ιουλίου 1985. Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Πλατανιά στα 20, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στη Δ' Εθνική και έζησε ως πρωταγωνιστής όλη την πορεία έως τη Super League. Όχι όμως και τη μεγάλη κατηγορία, αφού κάθε φορά που έφτανε κοντά στην πηγή, έβλεπε ότι είχε στερέψει από νερό...

    «ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΞΩ SUPER LEAGUE!»

    Τη σεζόν 2010/11 πηγαίνει στον Πανθρακικό που μόλις είχε υποβιβαστεί στην Β' κατηγορία. Ξεκινά ως βασικός, όμως με την έλευση του Εμίλιο Φερέρα χάνει τη θέση του και ακολουθούν σύντομα περάσματα από την Παναχαϊκή και τον Ηρακλή Ψαχνών. Τον Δεκέμβριο του 2011 έρχεται πρόταση από τον Πλατανιά που πλέον διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδο στη Super League. Ο Πάγκαλος επιστρέφει αμέσως στα Χανιά. Η ομάδα κερδίζει την άνοδο, αλλά εκείνος φεύγει μετά από απόφαση του προέδρου.

    «Ο πρόεδρος μου είπε ότι δεν μπορώ να παίξω Α' Εθνική και ήθελε να φέρει άλλον στη θέση μου. Έφερε ξένο. Αν κάνουν τη διαφορά, καλώς να έρθουν. Αλλά βλέπουμε ότι και ομάδες με πολύ καλούς Έλληνες, όπως ο Πανιώνιος ή ο Ηρακλής τα καταφέρνουν μια χαρά», λέει σήμερα και προσθέτει για το αν τον... τρέλανε αυτή η συμπεριφορά; «Με τρέλανε, άλλα τί μπορούσα να κάνω; Συμβαίνουν συνέχεια αυτά. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να τα παρατήσω. Δεν είχα να αποδείξω σε κανέναν κάτι. Μόνο να εκπληρώσω το όνειρό μου. Πίστευα ότι άξιζα και δεν σταμάτησα ποτέ να το πιστεύω. Ακόμα κι αν χρειαζόταν να φτάσω μέχρι τα 35 για να παίζω. Ήταν ένα όνειρο να μπορέσω να φτάσω ψηλότερα. Ακόμα και τότε, είπα ότι κάποια στιγμή εγώ θα παίξω στη Super League».

    Και έπαιξε... «Πίστευα ότι θα έπαιρνα κάποια ευκαιρία και απλώς έτυχε να είναι τώρα. Έμαθα ότι θα παίξω εναντίον του Ολυμπιακού, στο ξενοδοχείο πριν από τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι το αντιμετώπισα ψύχραιμα. Δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη, γιατί μέσα στην εβδομάδα ο προπονητής είχε δείξει κάποια πράγματα και υπήρχε η προσδοκία ότι θα παίξω. Από εκεί και πέρα, το αντιμετώπισα ως έναν οποιονδήποτε αγώνα».

    Ακόμη, ο 30χρονος άσος αναφέρεται στη γυναίκα του και στους γονείς όταν τον ρωτούν ποιοί ήταν οι πρώτοι που στάθηκαν κοντά σου σε αυτή την σημαντική στιγμή, μιλάει για την εμπιστοσύνη που θα πρέπει να δείχνουν οι παράγοντες στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και για το ποδόσφαιρο γενικότερα στην περιοχή, για τον Πλατανιά, τον ΑΟ Χανίων και τον Κισσαμικό και κλείνει μιλώντας για το μέλλον της ομάδας του:

    «Ο Πλατανιάς έχει αλλάξει επίπεδο. Το αρνητικό ξεκίνημα δεν μας έχει πάρει από κάτω γιατί ξέραμε ποιές ομάδες αντιμετωπίζουμε. Με Ηρακλή θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, αν είμαστε τόσο δυνατοί όσο εναντίον του Ατρόμητου και του Ολυμπιακού. Όσο για μένα, πρέπει να συνεχίζεις τη δουλειά και να μην επαναπαύεσαι. Στόχος μου είναι να παραμείνω σ αυτό το επίπεδο, να πετύχω όσο περισσότερα γκολ μπορώ. Μακάρι να γίνει η αρχή με τον Ηρακλή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 September 2015 - 12:32:21 UTC