Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ένας λαβωμένος μαχητής, παραμένει πάντα μαχητής» δηλώνει ο Νίκος Κοτζιάς
  • [02] Για διχαστική πολιτική κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Γ. Κουμουτσάκος, στο Πρακτορείο 104,9 FM
  • [03] Για το χώρο φιλοξενίας προσφύγων συζήτησε η Β. Θάνου με τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης
  • [04] Τρίτη δύναμη στις εκλογές η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος,
  • [05] Μείωση 1,3% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου
  • [06] Περίπου μισό εκατ. πρόσφυγες έφτασαν φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο
  • [07] Η Κροατία έκλεισε επτά διαβάσεις στα σύνορα με τη Σερβία
  • [08] Τα αρχαία νομίσματα στο μετρό της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν τους δρόμους του εμπορίου
  • [09] Συνάντηση Β. Μεϊμαράκη με τον Δ. Αβραμόπουλο
  • [10] «Εκτοξεύει λάσπη και ψέματα» δήλωσε η Σ. Βούλτεψη για τον Π. Σκουρλέτη
  • [11] Επιστήμη: Απονεμήθηκαν τα φετινά «Νόμπελ» της τρελής επιστήμης
  • [12] Σε «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα ονομαστεί το κλειστό της Λεωφόρου
  • [13] Μονοθέσιο με μηχανή μοτοσυκλέτας παρουσίασε η Honda στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης
  • [14] Η Porsche Mission E παρουσιάστηκε στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

  • [01] «Ένας λαβωμένος μαχητής, παραμένει πάντα μαχητής» δηλώνει ο Νίκος Κοτζιάς

    Αναλυτική συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μανιφέστο» παραχώρησε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ένας λαβωμένος μαχητής, παραμένει πάντα μαχητής» απαντά ο κ. Κοτζιάς, στην ερώτηση της εφημερίδας αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη διαφορετικότητά του, ως αριστερή δύναμη, σε μια Ευρώπη στην οποία συγκυβερνούν σοσιαλιστές και κεντροδεξιά και προσθέτει: «Πρέπει σαφέστατα να το πράξουμε».

    Σχετικά με την εκλογική μάχη, τονίζει: «Το πιο σημαντικό είναι να πεισθούν οι πολίτες εκείνοι οι οποίοι μας ψήφισαν τον Ιανουάριο, ψήφισαν "όχι" στο δημοψήφισμα, και τώρα αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αποχή» τονίζει ο Ν. Κοτζιάς, σχετικά με την εκλογική μάχη. «Η αποχή» εξηγεί «θα ισοδυναμούσε, ουσιαστικά, με διπλή ψήφο στην Νέα Δημοκρατία».

    Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, αναφέρει ότι είχε θέσει το θέμα, ως υπουργός Εξωτερικών, ήδη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο -στο οποίο είχε συμμετάσχει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του- τον περασμένο Φεβρουάριο, τονίζει ότι μεγάλο μέρος της αύξησης των μεταναστευτικών ρευμάτων οφείλεται στη μείωση των χρηματοδοτήσεων του ΟΗΕ στους καταυλισμούς προσφύγων, στέλνει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία ότι «η ελληνική δεξιά πρέπει να κατεβάσει τους τόνους και να προσπαθήσει να κατανοήσει την ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση του φαινομένου αυτού» και προσθέτει: «παρ΄όλο που το φαινόμενο των αφίξεων στα νησιά μας παρουσιάζει αύξηση εδώ και δυο χρόνια, όταν ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία δεν έλαβε καμία απολύτως πρωτοβουλία».

    [02] Για διχαστική πολιτική κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Γ. Κουμουτσάκος, στο Πρακτορείο 104,9 FM

    Για διχαστική πολιτική κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του Πρακτορείου 104,9 FM.

    «Μονίμως, ο κ. Τσίπρας αναζητά μία διαχωριστική γραμμή για να μπορέσει να υπάρξει όλη η πολιτική πορεία η δική του και του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τότε που η χώρα χρειαζόταν τη μεγαλύτερη δυνατή ομόνοια. Ήταν μία πολιτική και μία επένδυση διχαστική» τόνισε και πρόσθεσε: «Βεβαίως, αυτός ο διαχωρισμός και ο διχασμός κατέρρευσε όταν έφερε το δικό του μνημόνιο. Όταν δεν μπορούσε να έχει αυτή τη διχαστική λογική των γερμανόφιλων και των επαναστατών, κατασκεύασε το άλλο, το νέο και το παλιό, και ξαναγύρισε στην ομάδα Σαμαρά όταν έχουμε αλλάξει ηγεσία».

    Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είπε πως «ο κ. Μεϊμαράκης έχει συγκεκριμένη αντίληψη για τα πράγματα» και εξήγησε: «Οι πολιτικές μετράνε, τα πρόσωπα θα ακολουθήσουν τις βασικές πολιτικές και μάλιστα σε μία κυβέρνηση εθνικής ομάδας».

    [03] Για το χώρο φιλοξενίας προσφύγων συζήτησε η Β. Θάνου με τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης

    Για την εξέλιξη των εργασιών στην Ειδομένη, που είναι η έξοδος της χώρας στην Κεντρική Ευρώπη και για τον νέο χωρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, ενημερώνει αυτήν την ώρα την υπηρεσιακή πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Τσαλίδης.

    «Η κυβέρνησή μας, με τις σκληρές και άοκνες προσπάθειές της εξασφάλισε τις απαιτουμένες υποδομές και τον εξοπλισμό στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα, το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής» είπε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου και πρόσθεσε ότι στη διάθεση της επόμενης κυβέρνησης θα είναι επίσης και η προσφορά του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, προς κάλυψη των δαπανών σίτισης, στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα.

    «Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το ζεύγος Αγγελοπούλου για την προσφορά τους και ευελπιστώ να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους» πρόσθεσε η κ. Θάνου.

    [04] Τρίτη δύναμη στις εκλογές η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος,

    «Επιδιώκουμε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι η τρίτη δύναμη στις εκλογές με την ψήφο του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να επιβάλουμε συνεργασίες, να επιβάλουμε τις λύσεις, να επιβάλουμε ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα και ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

    Ο κ. Θεοχαρόπουλος, σχετικά με τη νομοθέτηση το επόμενο διάστημα του τρόπου φορολόγησης των αγροτών, ανέφερε ότι χωρίς την παραγωγική ανασυγκρότηση, χωρίς ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης, η χώρα δεν θα υπερβεί την κρίση.

    [05] Μείωση 1,3% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου

    Νέα μείωση 1,3% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Ιούλιο εφέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Ιουλίου 2014, έναντι μείωσης 2,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013 και πλέον αριθμεί 1.845 πλοία.

    Στον αντίποδα, σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 45.056.939 κόρους τον Ιούλιο 2015 και παρουσίασε αύξηση 1,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Ιουλίου 2014, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013.

    [06] Περίπου μισό εκατ. πρόσφυγες έφτασαν φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο

    Αριθμός ρεκόρ συνολικά 473.887 προσφύγων και μεταναστών έχει περάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, εκ των οποίων περίπου 182.000 είναι Σύροι, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

    Ο αριθμός των ανθρώπων από τη Συρία που βρίσκονται μεταξύ αυτών δείχνει ότι οι πρόσφυγες από τη χώρα αυτή που μαστίζεται από τον πόλεμο ανέρχονται σε σχεδόν το 40% του συνολικού αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη, διευκρινίζει ο ΔΟΜ.

    Ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει επίσης σχετικά με τον συνολικό αυτό αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών ότι είναι αυξημένος κατά σχεδόν 9.000 από τα προηγούμενα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη.

    Σήμερα διαπιστώνεται μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη, διευκρινίζει επίσης, καθώς την περασμένη Τρίτη είχε ανακοινώσει την αύξησή τους κατά περισσότερους από 32.000 σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

    [07] Η Κροατία έκλεισε επτά διαβάσεις στα σύνορα με τη Σερβία

    Η Κροατία έκλεισε από χθες το βράδυ επτά συνοριακές διαβάσεις με τη Σερβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Στις επτά συνοριακές διαβάσεις απαγορεύθηκε πλήρως η κυκλοφορία.

    Ανοιχτή παραμένει η διάβαση Μπαγιάκοβο στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας και η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά, δήλωσε εκπρόσωπος της κροατική συνοριακής αστυνομίας, Νταμίρ Τσούλι.

    Η κυκλοφορία απαγορεύθηκε στις διαβάσεις Τοβάρνικ, Ίλοκ, Ίλοκ 2, Πριντσίποβατς, Πριντσίποβατς 2, Μπάτινα και Έρνουτ.

    Έως τις 8 σήμερα το πρωί, στην επικράτεια της Κροατίας εισήλθαν από τη Σερβία 13.300 μετανάστες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.Στον σιδηροδρομικό σταθμό στην κωμόπολη Τοβάρνικ, κοντά στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας, σήμερα τα ξημερώματα ήταν συγκεντρωμένοι 2000 μετανάστες.Από το πρωί της Τετάρτης, όταν στην Κροατία εισήλθαν οι πρώτοι πρόσφυγες, μέχρι σήμερα, στην περιοχή του Τοβάρνικ έφθασαν περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι

    [08] Τα αρχαία νομίσματα στο μετρό της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν τους δρόμους του εμπορίου

    Τους αρχαίους εμπορικούς δρόμους, που συνέδεαν τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία της ρωμαϊκής περιόδου, με πόλεις στις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας "χαρτογραφούν" τα νομίσματα, που ανέδειξαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές, στους υπό κατασκευή σταθμούς για το μετρό της Θεσσαλονίκης.

    Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για το μετρό της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν57 χάλκινα νομίσματα, που είχαν εκδοθεί στις πόλεις της Προποντίδας και της Μαύρης Θάλασσας. Αυτά τα νομίσματα εντοπίστηκαν, τόσο στη θέση της αρχαίας πόλης, όσο και στα νεκροταφεία. Προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη (22), την Κύζικο (18), τη Νικομήδεια (5), την Ηράκλεια (9), την Τρωάδα(1), τη Βιθυνία (1) και το Παντικάπαιο (1) και χρονολογούνται από τον 3ο και 4ο αιώνα μ.Χ, ενώ συντηρήθηκαν και παρουσιάζονται για πρώτη φορά το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο "Διεθνές συνέδριο για τη Μαύρη Θάλασσα στην Αρχαιότητα", που διοργανώνει (18-20/9) η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).

    Η σχετική ανακοίνωση, που περιλαμβάνει και ερμηνεία για το ιστορικό πλαίσιο των ευρημάτων, θα γίνει από τους αρχαιολόγους του Μετρό Θεσσαλονίκης, Άννα Αργύρη και Ιωάννη Μπίρτσα, σε συνεργασία με τον Μανόλη Μανωλεδάκη, Επίκουρο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο ΔΙΠΑΕ.

    [09] Συνάντηση Β. Μεϊμαράκη με τον Δ. Αβραμόπουλο

    Συνάντηση με τον Έλληνα Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Στη συνάντηση που διήρκεσε 40 λεπτά, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον κ. Αβραμόπουλο «ελληνικό κεφάλαιο για την Ευρώπη» και τόνισε: «Η όποια κυβέρνηση βγει τη Δευτέρα να συνεργαστεί μαζί σου».

    Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος ευχήθηκε «να επικρατήσει η σύνεση και η εθνική συνεννόηση σε μια κρίσιμη για τη χώρα προεκλογική περίοδο».

    [10] «Εκτοξεύει λάσπη και ψέματα» δήλωσε η Σ. Βούλτεψη για τον Π. Σκουρλέτη

    «Εκτοξεύει λάσπη και ψέματα. Αυτό έπραξε και σήμερα το πρωί από το Μέγκα», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας τον τέως υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη ότι έχει παντελή άγνοια για οτιδήποτε.

    Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή κάνει πως αγνοεί ότι το τηλεοπτικό σήμα, από το 2011,είναι ψηφιακό και όχι αναλογικό και επομένως το φάσμα είναι άπειρο.

    «Και οι άδειες στις δημοκρατίες δεν δίνονται από τις κυβερνήσεις αλλά από το ΕΣΡ. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά ένα δημοσιογραφικό μοντέλο τύπου ...Τσάβες» πρόσθεσε.

    Επιπλέον, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Σκουρλέτη ότι το πρωί αναφέρθηκε ψευδώς για την ίδια, τουλάχιστον δύο φορές και με δύο διαφορετικές αφορμές. Τη δεύτερη με κατηγόρησε ότι ...έδιωξα τα χρήματα από τις τράπεζες! Μέσα στον πανικό του δεν ξέρει πια τι να κάνει και τι να πει», σημείωσε και παρέθεσε δύο δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη πριν και μετά το τρίτο μνημόνιο. Μία στις 20 Μαρτίου 2015 στον ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός αν περιλαμβάνει έστω και ένα μνημονιακό μέτρο» και μία στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, όπου επίσης, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Αν πηγαίναμε ακόμη μία εβδομάδα παραπέρα τη διαπραγμάτευση, τότε θα πηγαίναμε σε δελτίο στα καύσιμα».

    «Κατά τα λοιπά, ο κ. Σκουρλέτης επιμένει ότι εμείς κινδυνολογούμε...», σχολίασε η κ. Βούλτεψη.

    [11] Επιστήμη: Απονεμήθηκαν τα φετινά «Νόμπελ» της τρελής επιστήμης

    Για μια ακόμη χρονιά απονεμήθηκαν φέτος τα βραβεία «απίθανης επιστήμης» Ig, τα λεγόμενα και «Νόμπελ της τρελής επιστήμης», τα οποία αναδεικνύουν τις πιο αστείες, απρόβλεπτες ή και άχρηστες επιστημονικές ανακαλύψεις της χρονιάς.

    Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι οι επιστήμονες που ανακάλυψαν ότι σχεδόν όλα τα θηλαστικά χρειάζονται τον ίδιο χρόνο για να ουρήσουν (περίπου 21 δευτερόλεπτα), οι ερευνητές που ανέδειξαν τα οφέλη του παρατεταμένου φιλιού για την υγεία, αυτοί που βρήκαν μια χημική φόρμουλα για να ξεβράσουν ένα βραστό αυγό και, ασφαλώς, ο ηρωικός επιστήμονας που άφησε τις μέλισσες να τσιμπήσουν δεκάδες φορές το σώμα του - και το πέος του...

    Τα βραβεία -που αυτοδιαφημίζονται ότι «κάνουν τους ανθρώπους αρχικά να γελάσουν και μετά να σκεφτούν»- απονέμονται από το επιστημονικό χιουμοριστικό περιοδικό «Annals of Improbable Research" και η τελετή έγινε, όπως πάντα, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ. Κάτι που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια σαν πλάκα από μια παρέα νεαρών επιστημόνων, έχει εξελιχθεί σε έναν εναλλακτικό θεσμό βράβευσης, ο οποίος προηγείται των κανονικών Νόμπελ που θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο - και ουκ ολίγοι ερευνητές θα ήθελαν πλέον ένα βραβείο Ig.

    Ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι:

    -Χημεία: Κάλουμ Ορμόντε (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αυστραλίας): Εφεύρεση χημικής φόρμουλας για να ξεβράσεις εν μέρει ένα ήδη βραστό αυγό.

    -Φυσική: Πατρίτσια Γιανγκ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τζόρτζια, ΗΠΑ): Ανακάλυψη ότι όλα τα θηλαστικά ζώα βάρους άνω των τριών κιλών αδειάζιουν την ουροδόχο κύστη τους σε περίπου 21 δευτερόλεπτα.

    -Μαθηματικά: Ελίζαμπεθ Ομπερτσάουζερ και Καρλ Γκράμερ (Πανεπιστήμιο Βιέννης, Αυστρία): Χρήση μαθηματικών τεχνικών και αλγορίθμων για να επαληθευθεί αν και πώς ο σουλτάνος του Μαρόκου Μουλάι Ισμαήλ ο Αιμοδιψής κατάφερε μεταξύ 1697-1727 να γίνει πατέρας 888 παιδιών.

    [12] Σε «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα ονομαστεί το κλειστό της Λεωφόρου

    Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα ονομασθεί «Παύλος Γιαννακόπουλος», προς τιμήν του κορυφαίου παράγοντα του συλλόγου, που έχει οδηγήσει την ομάδα μπάσκετ στην κατάκτηση έξι ευρωπαϊκών κι ενός διηπειρωτικού τίτλου. καθώς και πλήθος εγχώριων τροπαίων. αλλά κι έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε όλα τα τμήματα του συλλόγου.

    Μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου λοιπόν, εκεί όπου χτυπά δυνατά η καρδιά κάθε φιλάθλου μας και γαλουχούνται με την Παναθηναϊκή ιδέα νέες γενιές, θα ονομαστεί «Παύλος Γιαννακόπουλος». Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι τον μεγάλο παράγοντα του Παναθηναϊκού που έχει πάντα το «τριφύλλι» και τα ιδεώδη του συλλόγου στην καρδιά του.

    Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί καιρό από το Δ.Σ του Παναθηναϊκού Α.Ο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ανακοινωθεί επίσημα με αφορμή το υπέρλαμπρο event της 23ης Σεπτεμβρίου 2015 στο ΟΑΚΑ, όπου η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα τιμήσει την κορυφαία πεντάδα της τελευταίας 25ετίας.

    Στο ημίχρονο του αγώνα με την Παρτιζάν θα τιμηθεί ο Παύλος Γιαννακόπουλος για τις χρυσές σελίδες ιστορίας που έγραψε ο Παναθηναϊκός επί των ημερών του και θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του κλειστού που δικαιωματικά πλέον θα φέρει το όνομά του».

    [13] Μονοθέσιο με μηχανή μοτοσυκλέτας παρουσίασε η Honda στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

    Η ανάγκη για εξεύρεση λύσεων στα θέματα απόδοσης των κινητήρων και μείωσης του βάρους οδηγεί τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε συνδυασμούς που συχνά προκαλούν το ενδιαφέρον.

    Στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, η Honda πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο ενός μονοθέσιου που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

    Το Honda Project 2&4 δανείζεται στοιχεία από τις μοτοσυκλέτες. Ειδικότερα χρησιμοποιεί έναν τετράχρονο κινητήρα V-4 999 κ.εκ. που δημιουργήθηκε για το πρωτάθλημα μοτοσικλετών MotoGP. Ο κινητήρας προσαρμόστηκε για χρήση σε δημόσιους δρόμους και τοποθετήθηκε στο κέντρο. Έχει την ικανότητα να λειτουργεί μέχρι τις 14.000 σ.α.λ. Αποδίδει 215 ίππους στις 13.000 σ.α.λ., η ροπή φτάνει τα 11,8 χλγμ. στις 10.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με εξατάχυτο κιβώτιο DCT.

    Η σχεδίαση του αμαξώματος και η θέση του κινητήρα θυμίζουν το θρυλικό μονοθέσιο Honda RA272 του 1965. Το μήκος είναι 3.04 μ., το πλάτος 1.82 μ. και το ύψος 0,99 μ. Το βάρος περιορίστηκε στα 405 κιλά και συμβάλει στην επίτευξη υψηλών επιδόσεων.

    Σπύρος Ρέκκας

    [14] Η Porsche Mission E παρουσιάστηκε στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

    Η Porsche εκμεταλλεύεται την μεγάλη τεχνογνωσία της από τους αγώνες, για να δημιουργήσει νέα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών. Η γερμανική μάρκα που κατασκευάζει πανάκριβα αυτοκίνητα στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πρωτοτύπου αυτοκινήτου Mission E. Πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο, το οποίο ανοίγει νέους δρόμους στην εξέλιξη των ηλεκτροκινήτων αυτοκινήτων.

    Όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η νέα πρόταση έχει ισχύ 600 ίππων, η οποία προέρχεται από δυο ηλεκτροκίνητες μονάδες ειδικών προδιαγραφών. Οι μονάδες παραγωγής ισχύος είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στο αυτοκίνητο που κέρδισε το LeMans την 919 Hybrid και έχουν το πλεονέκτημα να ανακτούν ενέργεια από το φρενάρισμα.

    Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, το τυπικό τεστ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,5΄΄ ενώ τα 200χλμ./ώρα έρχονται σε 12΄΄. Ο χρόνος γύρου που πέτυχε στο Nordschleife του N?rburgring είναι κάτω από το όριο των 8 λεπτών.

    Η τετρακίνηση ενεργοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες κατά την διάρκεια της κίνησης του αυτοκινήτου. Η ροπή κατανέμεται αυτόματα σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ενώ σημαντικό ρόλο στην κίνηση παίζει και η ενεργητική τετραδιεύθυνση.

    Δυο ακόμη στοιχεία που δείχνουν την πρόοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, στους τομείς της αυτονομίας και της ταχύτητας φόρτισης: Η δυνατότητα του σπορ αυτοκινήτου να κινείται για πάνω από 500 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση. Η ικανότητα του συστήματος φόρτισης να αποκτά μέσα σε 15 λεπτά μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία αρκεί για να κινηθεί το αυτοκίνητο σε περίπου 400χλμ.

    Η μπαταρία, είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου και βασίζεται στην πιο πρόσφατη τεχνολογία ιόντων λιθίου. Καλύπτει όλο το μήκος του μεταξονίου και έτσι το βάρος της κατανέμεται ανάμεσα στους δύο άξονες ομοιόμορφα. Επίσης, το κέντρο βάρους παραμένει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Και οι δύο αυτοί παράγοντες ενισχύουν σημαντικά τις επιδόσεις και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 September 2015 - 10:32:32 UTC