Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Γερμανοί δεν ανησυχούν για την εισροή προσφύγων, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [02] Οι Δημοκράτες γερουσιαστές ψηφίζουν να προστατέψουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν
  • [03] Λιβύη: Ξαναρχίζουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες
  • [04] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία
  • [05] Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα μπορεί να πάει μπροστά με μεγάλες αλλαγές
  • [06] Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για την Αριστερά

  • [01] Οι Γερμανοί δεν ανησυχούν για την εισροή προσφύγων, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Πάνω από τους μισούς Γερμανούς δεν αισθάνονται ότι απειλούνται από την πρωτόγνωρη εισροή προσφύγων στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ενώ μια άλλη σφυγμομέτρηση αποκάλυψε δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κρίση η κυβέρνηση.

    Η Γερμανία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμό-ρεκόρ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση θα τετραπλασιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, φθάνοντας γύρω στα 800.000 άτομα.

    Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap για τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης ARD, 61 τοις εκατό είπαν ότι δεν ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων, ενώ 38 τοις εκατό είπαν ότι τους τρομάζει.

    Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες είπαν ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου λόγω των μεταναστών, και μόνο 2 τοις εκατό είπαν ότι η ζωή τους είχε επηρεαστεί εμφανώς από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων.

    [02] Οι Δημοκράτες γερουσιαστές ψηφίζουν να προστατέψουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

    Ένα μέτρο που υποστηριζόταν από τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές και το οποίο αποσκοπούσε στο να εκτροχιάσει την συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν ματαιώθηκε στην αμερικανική γερουσία χθες, αποτελώντας μια μεγάλη νίκη εξωτερικής πολιτικής για τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

    Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 58-42 ενάντια στο άνοιγμα της διαδικασίας για την συζήτηση στη γερουσία, δηλαδή οι αντίπαλοι της συμφωνίας απέτυχαν να μαζέψουν τις 60 ψήφους που χρειάζεται για να προχωρήσει ένα ψήφισμα διαφωνίας.

    Και οι 42 ψήφοι για να εμποδιστεί η προώθηση του μέτρου ήταν των Δημοκρατικών ή ανεξάρτητων που συνήθως ψηφίζουν μαζί τους. Τέσσερις Δημοκράτες γερουσιαστές ψήφισαν με τους Ρεπουμπλικάνους να προχωρήσει το μέτρο.

    [03] Λιβύη: Ξαναρχίζουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες

    Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη ξεκίνησαν μια σειρά διαπραγματεύσεων με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών χθες σε μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου, και με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ να απαιτεί μια τελική συμφωνία μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

    Οι Δυτικές δυνάμεις πιέζουν για την δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα συμπεριλαμβάνει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές των οποίων η αντιπαλότητα βυθίζει αυτή τη βορειοαφρικανική χώρα σε όλο και βαθύτερο χάος, τέσσερα χρόνια αφότου επαναστάτες εκδίωξαν τον Μουάμαρ Καντάφι.

    Μια διεθνής αναγνωρισμένη κυβέρνηση με βουλή με εκλεγμένους αντιπροσώπους λειτουργεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας από πέρυσι, όταν μια ένοπλη φατρία, η Λιβυκή Ανατολή, κατέλαβε την Τρίπολη και τοποθέτησε δική της κυβέρνηση.

    "'Εχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα καταλάβουν πως η προθεσμία της 20ης Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι η τελευταία, πρέπει να είναι εκείνη που θα επιτρέψει στη Λιβύη να βγεί από την κρίση," είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μπερναντίνο Λεόν στους δημοσιογράφους στην πόλη Σχιράτ του Μαρόκου.

    [04] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

    Αρχίζει σήμερα η νέα σχολική χρονιά στην Ελλάδα με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Χθες, η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελική-Ευφρόσυνης Κιάου,έκανε λόγο για "αγώνα δρόμου" αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, που ήταν και το πρώτο δεκαήμερο της θητείας της στο υπουργείο.

    Κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό, επισήμανε: «Στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο».

    Η κ. Κιάου αναφερόμενη στα ζητήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, τόνισε ότι έχουν προχωρήσει οι αποσπάσεις 2.600 μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα προχωρούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. «Τα 2/3 των αποσπάσεων (σ.σ. εξωτερικού) είχαν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη ηγεσία», ανέφερε.

    Η υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των αναπληρωτών, λέγοντας ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, ωστόσο, λόγω των περιορισμών που έχει φέτος το ΕΣΠΑ, θα δυσκολέψει η κατανομή της χρηματοδότησης, εξού και τα κενά που μένουν ακάλυπτα στην έναρξη της χρονιάς.

    Ειδικότερα, οι 12.000 θέσεις θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, ανά περιφέρεια, με δεσμευτικούς όρους.

    Οι υπόλοιπες 7.000 θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους: 3.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 4.000 και ίσως παραπάνω, από τη μεταφορά 72 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο υπουργείο Παιδείας.

    [05] Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα μπορεί να πάει μπροστά με μεγάλες αλλαγές

    H χώρα μπορεί να πάει μπροστά με μεγάλες αλλαγές, ήταν το μήνυμα που έστειλε απόψε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στο δημοτικό κήπο της πόλης ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική στο παλιό, όπως το χαρακτήρισε, πολιτικό σύστημα.

    «Το παλιό πολιτικό σύστημα δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει στη μεγάλη ιδέα του Βαρουφάκη στην δημιουργική ασάφεια», είπε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ο τόπος να αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση που θα αποτελείται όπως είπε από πρόσωπα που θα έχουν θέληση να προσφέρουν στον τόπο.

    «Εγώ δεν πιστεύω την πολιτική ως επάγγελμα. Την πιστεύω ως προσφορά στην πατρίδα. Έρχεσαι, προσφέρεις και φεύγεις και αυτό θα πρέπει να επιβάλουμε και στο παλιό πολιτικό σύστημα των αιώνιων πολιτικών των αιώνιων βουλευτών», είπε χαρακτηριστικά.

    [06] Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης

    "Πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να γνωρίζει κανείς το πλαίσιο της οικονομίας, λόγω των έκτακτων εξελίξεων του Αυγούστου", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Κόντρα Channel και πρόσθεσε ότι "γι αυτό είχα ζητήσει να δωθούν δύο ακόμη εβδομάδες για τις εκλογές".

    Απάντησε στον κ. Τσίπρα για τα "περί επιστροφής στο παρελθόν και εκδικητικότητας" που ανέφερε στην ομιλία του στα Ιωάννινα λέγοντας: "Οι πολίτες μας κρίνουν. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν συνεργάζεται και ότι θα είναι πρωθυπουργός για οκτώ χρόνια. Ας τον κρίνει ο κόσμος. Εγώ έχω δώσει δείγματα σύνθεσης όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται ούτε να με δει. Αν φτιάξουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα λογικής και συμφωνήσουμε, τότε μπορούμε να συνεργαστούμε. Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ψηφίσει, πρέπει να πετύχουμε μικρότερο ποσοστό ύφεσης. Αυτά είναι σημεία που μπορούμε να συμφωνήσουμε". Επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι του Τσίπρα και ότι "εμείς ψηφίσαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας".

    Όσο για το αν μπορεί να συνεργαστεί ένα κόμμα αριστερό με ένα κόμμα της δεξιάς απάντησε: "Με τον Καμμένο γιατί συνεργάζεται; για να του κάνει την βρώμικη δουλειά;", αναφερόμενος στην χθεσινή επίθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ για την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Αναφέρθηκε στις μετρήσεις που δείχνουν ότι είναι δεύτερος, λέγοντας ότι οι δημοσκοπήσεις είναι για όλους εκτός από τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι κοιτάζουν τα ποιοτικά στοιχεία.

    [07] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για την Αριστερά

    Μήνυμα από τα Ιωάννινα, πως «δεν είναι αυτοσκοπός για την Αριστερά, η κυβέρνηση» έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Ήπειρο.

    «Για μας η διακυβέρνηση, σημαίνει όχι, σύνταξη εγκυκλίων εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων , λαφυραγώγηση του κράτους , ρουσφέτι και κομματισμός.

    Διακυβέρνηση για μας σημαίνει αγώνας από καλύτερες θέσεις, αλλά πάντα με καλύτερους στόχους , να αλλάξουμε όσα στοιχειώνουν την κοινωνία και την πατρίδα μας», ανέφερε ο κ.Τσίπρας και τόνισε πως «οι ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά , οι ίδιες ιδέες, που κινούσαν τα βήματά μας τα δίσεκτα χρόνια της παντοδυναμίας τους, τα κινούν και σήμερα».

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στις Βρυξέλες, λέγοντας πως παίζουν τον ρόλο του άλλοτε παλατιού, καθώς λένε «πως δεν θα μας δώσουν αναδιάρθρωση του χρέους, εάν δεν αγκαλιστούμε με τον Μεϊμαράκη», στο οποίο έστρεψε στην συνέχεια τα βέλη του.

    « Ο ίδιος και το κόμμα του, είναι μόνο εκπρόσωποι του πιο σκληρού ευρωπαϊκού συντηρητικού λόμπυ, αλλά είναι εκπρόσωποι της καθυστέρησης , του παλιού, της φθοράς, της διαπλοκής και των σκανδάλων». Μάλιστα πρόσθεσε, ότι

    η ΝΔ στην σημερινή συγκυρία, πρωτοτυπεί γιατί εκπροσωπεί το οργανωμένο συμφέρον, τις αντικοινωνικές δυνάμεις, που βυσσοδομούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για λόγος ιδεολογίας και ταξικών συμφερόντων, αλλά γιατί απειλούνται, το μέτωπο της φθοράς, οι δεξιοτέχνες της μίζας , οι εθνικοί εργολάβοι και οι βαρόνοι των ΜΜΕ που θα χάσουν τα προνόμια τους.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε από τα Ιωάννινα και στα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή οικουμενικής, χαρακτηρίζοντάς τα , ως προπαγάνδα και μεγάλο ψέμα.

    «Ο στόχος είναι φανερός. Να δείξουν ότι, όλοι είμαστε είναι ίδιοι. Να αναδείξουν ως εθνικό πρόγραμμα, την επιβολή και την στερέωση του καθεστώτος της διακυβέρνησης των δυνάμεων του χθες, το οποίο είναι δήθεν μονόδρομος. Μία απάτη και πολλά ψέματα. Γιατί απάτη είναι, η δήθεν εθνική ενότητα που επικαλούνται. Και πίσω της κρύβει την εθνική υποτέλεια που επιδιώκουν, με την δική μας μάλιστα συμμετοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, κάλεσε όλους , κυρίως τους νέους, να δώσουν την μεγάλη μάχη, σπίτι- σπίτι, χωριό-χωριό για να έχει ισχυρή εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγει η πατρίδα από το βάλτο και να προχωρήσει στο δρόμο των αλλαγών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2015 - 4:32:15 UTC