Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη την Παρασκευή στη Λέσβο για το προσφυγικό
  • [02] Αποστόλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να είναι πιο ήπιες οι επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο
  • [03] Π. Καμμένος: Πολύ σημαντική για τη Βόρεια Ελλάδα η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού «Πρακτορείο FM 104,9»
  • [04] Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης
  • [05] «Ταξιδεύει» αήττητη στη Λιλ η Εθνική, 68-65 την Ολλανδία

  • [01] Σύσκεψη την Παρασκευή στη Λέσβο για το προσφυγικό

    Ευρεία σύσκεψη για το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Μυτιλήνη, όπου μεταβαίνουν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος.

    Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, και αμέσως μετά, στις 15.00, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

    Ο αναπληρωτής υπουργός και ο κ. Φιλιππάκος θα επισκεφθούν αρχικά το Λιμεναρχείο, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις στο Καρά Τεπέ, στο Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Μοριάς και στο στρατόπεδο Πέτρας.

    [02] Αποστόλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να είναι πιο ήπιες οι επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο

    «Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία. Πιστεύω ότι ο αγροτικός κόσμος θα δώσει εκ νέου δυναμική στο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προσεχείς εκλογές», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου. Αφού υπογράμμισε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ είναι κομβικής σημασίας η ενίσχυση και ο αναπροσανατολισμός της αγροτικής οικονομίας, σημείωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα από την πρόσφατη συμφωνία.

    Ο Βαγγέλης Αποστόλου θεωρεί αναγκαίο τον προσδιορισμό του επαγγέλματος του αγρότη, ενώ ειδικότερα για την κτηνοτροφία χαρακτήρισε ως «τομή» την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης που μεταξύ άλλων θα οδηγήσει σε ορθολογικότερη διαχείριση των ενισχύσεων του τομέα.

    «Μέχρι σήμερα», αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, «έχω κάνει ένα αρκετά μεγάλο οδοιπορικό, έχοντας έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς αγρότες και μάλιστα σε περιοχές όπου η αγροτική παραγωγή είναι θα έλεγα κρίσιμο μέγεθος για την οικονομία τους. Επειδή ουσιαστικά τις επιπτώσεις της φορολόγησης με 13% από το 2013 τις βιώνουν αυτή την περίοδο, όταν στο τραπέζι τίθεται και το ζήτημα των μέτρων της νέας συμφωνία που τους επιβαρύνουν περαιτέρω, είναι λογικό να εκφράζεται θυμός. Όταν όμως αναδεικνύεται στο πλαίσιο του διαλόγου το θέμα της περιφρούρησης, της διασφάλισης των κοινοτικών ενισχύσεων και των επενδυτικών πόρων του πρωτογενούς τομέα -και μιλάμε για ένα συνολικό ποσό της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ σε ετησίως- τότε η συζήτηση μπαίνει σε μια εντελώς διαφορετική βάση».

    [03] Π. Καμμένος: Πολύ σημαντική για τη Βόρεια Ελλάδα η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού «Πρακτορείο FM 104,9»

    Πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζει τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού ?Πρακτορείο FM 104,9? o πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε το βράδυ το περίπτερο του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στις εγκαταστάσεις της 80ης ΔΕΘ.

    "Το ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια on line επικοινωνία με το ραδιόφωνο θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα λειτουργήσει περαιτέρω και στην τηλεόραση" είπε ο κ. Καμμένος ο οποίος αναφέρθηκε και στο ρόλο που διαδραματίζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ εδώ και δεκαετίες, λέγοντας: ?Η παρουσία σας και το έργο που κάνετε τόσα χρόνια είναι πολύ σημαντική?.

    Αναφερόμενος στην 80η ΔΕΘ είπε ότι η Έκθεση της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα θεσμό για τη χώρα που οι ΑΝ.ΕΛ. τον στηρίζουν τα τελευταία χρόνια και μάλιστα - όπως είπε- πριν μπουν στη Βουλή. "Θεωρώ ότι είναι μια κορυφαία δυνατότητα επικοινωνίας των πολιτών και των παραγωγικών τάξεων" υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

    [04] Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης

    "Πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να γνωρίζει κανείς το πλαίσιο της οικονομίας, λόγω των έκτακτων εξελίξεων του Αυγούστου", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Κόντρα Channel και πρόσθεσε ότι "γι αυτό είχα ζητήσει να δωθούν δύο ακόμη εβδομάδες για τις εκλογές".

    Απάντησε στον κ. Τσίπρα για τα "περί επιστροφής στο παρελθόν και εκδικητικότητας" που ανέφερε στην ομιλία του στα Ιωάννινα λέγοντας: "Οι πολίτες μας κρίνουν. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν συνεργάζεται και ότι θα είναι πρωθυπουργός για οκτώ χρόνια. Ας τον κρίνει ο κόσμος. Εγώ έχω δώσει δείγματα σύνθεσης όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται ούτε να με δει. Αν φτιάξουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα λογικής και συμφωνήσουμε, τότε μπορούμε να συνεργαστούμε. Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ψηφίσει, πρέπει να πετύχουμε μικρότερο ποσοστό ύφεσης. Αυτά είναι σημεία που μπορούμε να συμφωνήσουμε". Επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι του Τσίπρα και ότι "εμείς ψηφίσαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας".

    Όσο για το αν μπορεί να συνεργαστεί ένα κόμμα αριστερό με ένα κόμμα της δεξιάς απάντησε: "Με τον Καμμένο γιατί συνεργάζεται; για να του κάνει την βρώμικη δουλειά;", αναφερόμενος στην χθεσινή επίθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ για την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Αναφέρθηκε στις μετρήσεις που δείχνουν ότι είναι δεύτερος, λέγοντας ότι οι δημοσκοπήσεις είναι για όλους εκτός από τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι κοιτάζουν τα ποιοτικά στοιχεία.

    [05] «Ταξιδεύει» αήττητη στη Λιλ η Εθνική, 68-65 την Ολλανδία

    Χωρίς απώλειες ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ζάγκρεμπ και πλέον ετοιμάζει... βαλίτσες για Λιλ, εκεί όπου το Σάββατο (12/9, 15:30) θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ 2015 το Βέλγιο του Ματ Λοτζέσκι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα με 68-65 της Ολλανδίας και το κλείσιμο της αυλαίας της Α' φάσης τη βρήκε με πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον 3ο όμιλο. Στον αντίποδα, οι «οράνιε» αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

    Τα δεκάλεπτα: 17-19, 34-31, 52-46, 68-65


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 September 2015 - 22:32:15 UTC