Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι υποψήφιοι της ΛΑ.Ε. - Στη Β΄ Πειραιά και στην περιφέρεια Αττικής ο Π. Λαφαζάνης
  • [02] Θαν. Θεοχαρόπουλος: Χρειάζεται «κυβέρνηση όλων των υπεύθυνων δυνάμεων»
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι το κόμμα της δραχμής
  • [04] Γερμανικός Τύπος: Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας
  • [05] Νέα απεργία των πιλότων αύριο στη Lufthansa
  • [06] Πέντε τραυματίες από πυρκαγιά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στη Γερμανία
  • [07] Κατεπείγουσα έρευνα για την πυρκαγιά στο ΨΝΑ, στο Δαφνί
  • [08] Πύρινος εφιάλτης στον Ορχομενό
  • [09] Αγνωστοι εμβόλισαν με το αυτοκίνητό τους δίκυκλο στα Μέγαρα και λήστεψαν τους επιβαίνοντες
  • [10] Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται ανοικτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [11] Στις 14:00 η συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα στην 80ή ΔΕΘ
  • [12] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σοχό Θεσσαλονίκης
  • [13] Τεστ αίματος αποκαλύπτει πόσο γρήγορα γερνάει κανείς και πόσο κινδυνεύει από Αλτσχάιμερ

  • [01] Οι υποψήφιοι της ΛΑ.Ε. - Στη Β΄ Πειραιά και στην περιφέρεια Αττικής ο Π. Λαφαζάνης

    Η Λαϊκή Ενότητα έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων της για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι είναι κυρίαρχη σε αυτά, η παρουσία της ελληνικής νεολαίας, των γυναικών, των εκπροσώπων κοινωνικών κινημάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

    Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα είναι υποψήφιος στη Β' Πειραιά και στην περιφέρεια Αττικής.

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α' Αθήνας, είναι Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δεύτερη τη Μαρία Μπόλαρη. Ακολουθούν η Δέσποινα Σπανού και ο Δημήτρης Μπελαντής.

    Στη Β' Αθήνας υποψήφιοι στις πρώτες θέσεις, είναι ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, η Σόφη Παπαδογιάννη και ο Αντώνης Νταβανέλος.

    Στην Α' Πειραιά, ο Στάθης Λεουτσάκος και ο Ζώης Μέλιος. Στη Β' Πειραιά στη δεύτερη θέση, μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι ο Δημήτρης Τζανετάκος και ακολουθεί ο Σωτήρης Καρνέσης.

    Στην περιφέρεια Αττικής, δεύτερη μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι η Ραχήλ Μακρή που μετακινείται από την Κοζάνη και ακολουθεί ο Δημήτρης Πριμηκήρης.

    Στην Α' Θεσσαλονίκης στις πρώτες θέσεις είναι η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και η Ιωάννα Γαϊτάνη. Στη Β' Θεσσαλονίκης, η Ευαγγελία Αμανατίδου Πασχαλίδου και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης.

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα θα είναι ο Κώστας Λαπαβίτσας, στη Βοιωτία ο Γιάννης Στάθας, στην Κέρκυρα ο Σπύρος Σαμοΐλης, στην Καστοριά ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, στη Λέσβο ο Γιάννης Ζερδελής, στη Μεσσηνία ο Αθανάσιος Πετράκος, στο Ηράκλειο ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, και στην Καστοριά ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

    Διαβάστε επίσης: Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι το κόμμα της δραχμής

    [02] Θαν. Θεοχαρόπουλος: Χρειάζεται «κυβέρνηση όλων των υπεύθυνων δυνάμεων»

    Ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας πως ο ίδιος προτιμά πολυκομματική κυβέρνηση με συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Χρειάζεται «κυβέρνηση όλων των υπεύθυνων δυνάμεων», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε πως το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν οι επαναληπτικές εκλογές, καθώς η πραγματική οικονομία δεν πρέπει να υποστεί νέο εκλογικό κύκλο. Αποσαφήνισε όμως ότι το κριτήριο για την επιλογή εταίρων θα είναι ο βαθμός σύγκλισης μεταξύ των προγραμματικών θέσεων. «Οι προγραμματικές θέσεις... θα καθορίσουν την επόμενη μέρα», είπε μεταξύ άλλων.

    Αναγνώρισε πως, επί της αρχής η κεντροαριστερά βρίσκεται πιο κοντά στην αριστερή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ παρά στη δεξιά που πρεσβεύει η ΝΔ, και προσέθεσε πως θα ήθελε συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν βγει δεύτερο κόμμα.

    Διευκρίνισε όμως, ότι η Κουμουνδούρου θα πρέπει να υιοθετήσει ξεκάθαρες θέσεις που θα κλειδώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη θέση "πάση θυσία στο ευρώ..."» είπε χαρακτηριστικά.

    Υποστήριξε πως η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

    [03] Π. Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι το κόμμα της δραχμής

    Να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι κόμμα της δραχμής, επιχείρησε ο πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1. Υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι το κόμμα της δραχμής, αλλά ένα κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο που έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση της λιτότητας και αναμέσα στις προτάσεις του είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και παύση πληρωμών.

    Ο κ. Λαφαζάνης οριοθέτησε τη φυσιογνωμία του κόμματος του λέγοντας: «όχι στο ξεπούλημα της χώρας, όχι στη φορολεηλασία, όχι στην εθνική υποτέλεια». Υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι «δωράκι» στις μνημονιακές δυνάμεις από τον κ. Τσίπρα. Πρόσθεσε ότι όλοι οι τελευταίοι πρωθυπουργοί συμπεριφέρθηκαν με ένα τρόπο απαράδεκτο", σημειώνοντας πως «έβαλαν τα συμφέροντα της Ευρώπης και του γερμανικού κατεστημένου πάνω από το συμφέρον του ελληνικού λαού».

    Απέρριψε την κριτική που του ασκείται ότι μέχρι πρόσφατα συμπορευόταν με τις επιλογές της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα είχε καταψηφίσει στα κομματικά όργανα τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Υποστήριξε ότι ήταν τεράστιο λάθος η μη προετοιμασία της κυβέρνησης σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων κι ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένα τεκμηριωμένο εναλλακτικό σχέδιο ώστε να μην φτάσουμε στο έσχατο σημείο και να δώσουμε στους δανειστές την ευκαιρία να μας εκβιάσουν.

    «Η χώρα έχει καταντήσει προτεκτοράτο και οι Έλληνες σκλάβοι» ανέφερε ο κ Λαφαζάνης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι την ώρα που μας συγκινεί όλους το δράμα των προσφύγων, δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η ελληνική νεολαία έχει καταντήσει ουσιαστικά προσφυγική με χιλιάδες νέους να φεύγουν στο εξωτερικό.

    [04] Γερμανικός Τύπος: Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας

    Στη χθεσινή ομιλία του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

    «Για τον Τσίπρα το πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι ακόμη οριστικό», γράφει η Frankfurter Allgemeine, η οποία τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, καθώς στόχος του παραμένει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες Κυριακή το πρόγραμμα του κόμματός του για τις επερχόμενες εκλογές, σημειώνει από την πλευρά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.Με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο Τσίπρας αυτή τη φορά δεν μπορεί να υποσχεθεί πολλά», η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του δεν αναφέρθηκε στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών.

    Επίσης, επισημαίνοντας το γεγονός ότι, σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται να έχουν το ίδιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, η Handelsblatt υπογραμμίζει ότι πλέον ο Τσίπας πρέπει να πολεμήσει για τη νίκη, την ώρα μάλιστα που το κόμμα του βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

    «Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας», τιτλοφορείται το περιοδικό Der Spiegel.Το περιοδικό τονίζει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

    Η Die Welt σημειώνει ότι τα λάθη της διακυβέρνησής του κινδυνεύουν να πνίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, γι' αυτό τώρα ο πρώην πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους απέναντι στους πιστωτές της Ελλάδας.

    Το περιοδικό Focus από την πλευρά του διερωτάται αν εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για ένα grexit, εξηγώντας ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισοψηφούν στις εκλογές, η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε νέο πολιτικό χάος και περαιτέρω παράλυση.

    [05] Νέα απεργία των πιλότων αύριο στη Lufthansa

    Το γερμανικό συνδικάτο των πιλότων Cockpit, που βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με τη διοίκηση της Lufthansa εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, εξήγγειλε νέα απεργιακή κινητοποίηση για αύριο, που θα πλήξει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και τις εμπορευματικές πτήσεις. Πρόκειται για την 13η απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου σε διάστημα 18 μηνών.

    Η απεργία θα ξεκινήσει στις 08.00 και θα λήξει το μεσάνυκτα.

    Το Cockpit και η Lufthansa ερίζουν σχετικά με τους όρους συνταξιοδότησης των πιλότων και το συνδικάτο κήρυξε κατά τη διάρκεια του χειμώνα επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι τελευταίες πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο. Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Αλπεις στο τέλος του Μαρτίου, το συνδικάτο σταμάτησε τις κινητοποιήσεις.

    [06] Πέντε τραυματίες από πυρκαγιά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στη Γερμανία

    Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, έπειτα από την άφιξη στη χώρα περισσότερων από 20.000 προσφύγων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κέντρο φιλοξενίας, το οποίο στεγάζει περισσότερους από 80 ανθρώπους, στην πόλη Ρότενμπουργκ στο δυτικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στα πόδια όταν πήδηξαν από ένα παράθυρο για να γλιτώσουν από τις φλόγες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόζεφ Χένες, ενώ τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο καθώς εισέπνευσαν καπνό.

    Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την πυρκαγιά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

    Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί δεκάδες εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

    [07] Κατεπείγουσα έρευνα για την πυρκαγιά στο ΨΝΑ, στο Δαφνί

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για την τραγωδία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, όπου τρεις νοσηλευόμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε πτέρυγα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

    Ήδη, ο κ. Ζαγοραίος έχει αναθέσει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νικόλαο Στεφανάτο, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας αφορά «τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία στο Ψυχιατρικό Ίδρυμα Δαφνί, που ειχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ασθενών. Η έρευνα θα διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, καθώς και τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών που πέθαναν από ασφυξία».

    [08] Πύρινος εφιάλτης στον Ορχομενό

    Από φωτιά σε φωτιά έτρεχαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φθιώτιδα και την Βοιωτία καθώς ενώ προσπαθούσαν να ελέγξουν τη μια, ξεσπούσε σε κοντινή απόσταση δεύτερη φωτιά. Όλη τη νύχτα και ιδιαίτερα από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι το πρωί ήταν ένας εφιάλτης, ωστόσο όμως λίγο μετά τις 9 το πρωί όλες οι πύρινες εστίες βρίσκονται υπό έλεγχο.

    Την ίδια στιγμή, τραγικός είναι ο απολογισμός στην περιοχή του Ορχομενού καθώς από χθες το μεσημέρι μέχρι χθες το βράδυ καταστράφηκαν αρκετές εκτάσεις χωρίς όμως οι καταστροφές να επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές.

    Σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Ορχομενού, γίνονται πτήσεις εναέριων μέσων σβήνοντας και τις τελευταίες εστίες, ενώ την ίδια στιγμή τραγικός είναι ο απολογισμός σύμφωνα με τις περιγραφές του δήμαρχου Λουκά Υπερήφανου. «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», σημειώνει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι « η πυροσβεστική μπόρεσε να περιορίσει έγκαιρα τη φωτιά πριν φτάσει σε κατοικημένες περιοχές».

    Είναι χαρακτηριστικό ότι από χθες το μεσημέρι που εξερράγη φωτιά πήρε αμέσως τρομακτικές διαστάσεις και στην περιοχή συγκεντρώθηκαν δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα. Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής, ενώ ο δήμαρχος Ορχομενού ζήτησε να αποσταλούν άμεσα κλιμάκια καταγραφής των ζημιών οι οποίες είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

    [09] Αγνωστοι εμβόλισαν με το αυτοκίνητό τους δίκυκλο στα Μέγαρα και λήστεψαν τους επιβαίνοντες

    Tέσσερις άγνωστοι δράστες, με Ι.Χ. αυτοκίνητο, προσέγγισαν και εμβόλισαν, αργά χθες το βράδυ, σε δρόμο των Μεγάρων, δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 27 και 21 ετών, με αποτέλεσμα την πτώση τους στο οδόστρωμα.

    Στη συνέχεια, οι δράστες, τους απέσπασαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τσαντάκι, που περιείχε έγγραφα και μία χρυσή αλυσίδα. Οι δύο Ινδοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [10] Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται ανοικτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ανοικτή εμφανίστηκε η Νέα Δημοκρατία σε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Κυριακή στην τηλεόραση του Bloomberg ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με στόχο να διασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

    «Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για τη διασφάλιση της θέσης της στην ευρωζώνη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.

    Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή τους για τη διατήρηση της συνοχής της νομισματικής ένωσης.

    «Ακόμη κι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, κάτι που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίζει τα ίδια εσωτερικά προβλήματα με τους διαφωνούντες κάθε φορά που θα φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Ο κίνδυνος ενός grexit δεν έχει περάσει και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος», εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι αντίθετα η ΝΔ θα διασφαλίσει την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης και θα περάσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

    «Δεν υπήρχε ανάγκη να κηρυχθούν πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση (για την απόφασή του) να βάλει τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια και να προκαλέσει αβεβαιότητα και αστάθεια την κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

    «Είναι καταστροφικό να διεξάγονται εκλογές κάθε έξι μήνες», υπογράμμισε.

    Ο κ. Τσίπρας έγινε «το χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε «κλαίγοντας» να ζητήσει ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είναι ένα πράγμα να είσαι καλό παιδί και εντελώς άλλο να είσαι ηγέτης», εξήγησε.

    «Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες, χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας», κατήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης. «Παρόλα αυτά τον υποστηρίξαμε όταν πιστέψαμε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», κατέληξε.

    [11] Στις 14:00 η συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα στην 80ή ΔΕΘ

    Με τη συνέντευξη Τύπου στις 2μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τη διήμερη επίσκεψη στην 80η ΔΕΘ.Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο.

    Το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Κοζάνη, όπου στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    [12] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σοχό Θεσσαλονίκης

    Δασική και χορτολιβαδική έκταση έκαψε φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία, στο Σοχό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.Η πυρκαγιά, που βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό, χωρίς όμως να κινδυνεύσουν κατοικίες.

    Στο σημείο κατευθύνθηκαν αμέσως έντεκα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους, ενώ αυτή στιγμή επιχειρούν στην περιοχή οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

    [13] Τεστ αίματος αποκαλύπτει πόσο γρήγορα γερνάει κανείς και πόσο κινδυνεύει από Αλτσχάιμερ

    Επιστήμονες από διάφορες χώρες ανέπτυξαν για πρώτη φορά ένα γενετικό-αιματολογικό τεστ, το οποίο υπολογίζει με πόση ταχύτητα γερνάει το σώμα ενός ανθρώπου και, συνεπώς, πόσο αυξημένος είναι ο κίνδυνος για πρόωρη εκδήλωση γεροντικής άνοιας και Αλτσχάιμερ.Το τεστ -που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για άλλες παθήσεις λόγω γήρανσης- μετρά τη ζωτικότητα ορισμένων γονιδίων-κλειδιών και εκτιμά τη διαφορά μεταξύ χρονολογικής και βιολογικής ηλικίας (η δεύτερη μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από την πρώτη, δηλαδή από την ηλικία ενός ανθρώπου).

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ιατρικής Τζέημς Τίμονς του King's College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Genome Biology», ανέφεραν ότι το τεστ θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί για να γίνεται μια εκτίμηση σχετικά με τη «νεανικότητα» των οργάνων των δωρητών (π.χ. νεφρών), που προορίζονται για μεταμόσχευση και συνεπώς κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 September 2015 - 8:32:15 UTC