Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ενόψει των εκλογών δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Αναγκαία η ενίσχυση των αγροτών
  • [03] Φ. Γεννηματά: Στείρα και άνευ ουσίας η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
  • [04] Βάρβαρο το 3ο μνημόνιο, τονίζει ο Δημ. Κουτσούμπας
  • [05] Περίπου 5.000 στρέμματα αποτέφρωσε η πυρκαγιά στη Σητεία Λασιθίου
  • [06] Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης
  • [07] Την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει για δύο τετραετίες, εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας
  • [08] Στη δημοσιότητα η λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ

  • [01] Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ενόψει των εκλογών δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ χαμηλότερη του στατιστικού λάθους -κατά 0,6%- δίνει νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

    Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει 26,5%, η ΝΔ 25,9%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,8%, το ΚΚΕ 5,3%, το Ποτάμι 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα 4,7%, η Ένωση Κεντρώων 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 11,6%.

    Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα το 37,2% και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη το 35,2%.

    Στο ερώτημα «αν δεν προκύψει αυτοδύμανη κυβέρνηση ποια λύση κυβερνητικής συνεργασίας πιστεύεται ότι θα είναι καλύτερη για τη χώρα;», κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ προτιμά το 30,3%, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι το 25,9%, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 18,1% και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι το 9,1%.

    Συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας επιθυμούν οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες δημοσκόπησης της εταιρείας Marc για το Έθνος της Κυριακής. Ειδικότερα, το 34,4% δηλώνει πως προτιμά κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το 18,5% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ και 17,7% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοδύναμη κυβέρνηση προτιμά το 20,2%, εκ των οποίων το 14,3% επιθυμεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 5,9% κυβέρνηση ΝΔ.

    Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει βραχύ προβάδισμα 0,4% έναντι της ΝΔ με ποσοστά 24,4% και 24% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ΜΕ 4,3%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 2,8%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 14,1%.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Αναγκαία η ενίσχυση των αγροτών

    Το χωριό Φελλί Γρεβενών επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Μακεδονία.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής και στην συνέχεια μαζί με 40 κτηνοτρόφους που είχαν έρθει από όλη την βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκε βοσκότοπους και στάνες, άκουσε τα προβλήματα και συζήτησε μαζί τους τις λύσεις που προτείνει το Ποτάμι.

    Μιλώντας σε τοπικοά μέσα ενημέρωσης, μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «αν δεν ενισχύσουμε αυτούς τους ανθρώπους, η Ελλάδα θα είναι πάντα σκυφτή και με το χέρι απλωμένο για δανεικά. Αν δηλαδή συνεχίσουμε, το τραπέζι μας να έχει εισαγόμενη τομάτα, να έχει εισαγόμενο κρέας, να έχει εισαγόμενο γάλα, πάντα θα ζούμε παρακαλώντας τους Γερμανούς, τους Γάλλους, να μας ελεήσουν. Εμείς λοιπόν έχουμε ένα άλλο μοντέλο». Στην συνέχεια παρουσίασε την πρόταση του Ποταμιού για χαμηλή φορολογία σε ομάδες παραγωγών και συναιτερισμούς.

    [03] Φ. Γεννηματά: Στείρα και άνευ ουσίας η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

    Για απόπειρα δημιουργίας ενός κακέκτυπου δικομματισμού και μίας στείρας και άνευ ουσίας αντιπαράθεσης που δεν απαντά στην αγωνία του ελληνικού λαού για σταθερότητα, κατηγόρησε τους Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από την Αλεξανδρούπολη, όπου πραγματοποίησε το Σάββατο προεκλογική ομιλία στο Επιμελητήριο της πόλης.

    «Απευθυνόμαστε στα αισθήματα και στη λογική, στα βιώματα και στη θέληση. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απαιτεί απ? τα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν, για να μπορέσουμε επιτέλους ν? αφήσουμε οριστικά πίσω τα μνημόνια . Διεκδικούμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη για να αναδειχθεί μία τρίτη δύναμη που θα υποχρεώσει τους δύο δήθεν μονομάχους να συνεργαστούν. Να μη δραπετεύσει κανείς» ανέφερε η κα Γεννηματά.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημαντικότερη αλλαγή που έχει συντελεσθεί στο ΠΑΣΟΚ και που είναι ικανή να πείσει τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της για ψήφο εμπιστοσύνης στις επικείμενες εκλογές, η κα Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ γύρισε σελίδα μετά από το συνέδριό του: «Έχει κάνει μία νέα αρχή. Έχουμε κάνει μία ανανέωση παντού, στα στελέχη, στα ψηφοδέλτια. Εμείς έχουμε ομάδα με γνώση και εμπειρία. Οι πολίτες μπορούν να μας εμπιστευθούν γιατί ξέρουν ότι μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ. Ξέρουμε να διαπραγματευτούμε ξανά αυτό το σκληρό μνημόνιο, να πετύχουμε τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους, που απαιτείται πλέον μετά από την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν πια ποιοι τους έλεγαν, κούφιες υποσχέσεις. Ποιοι τους έλεγαν ψέματα και στα Ζάππεια και στη Θεσσαλονίκη. Το μνημόνιο αντιμνημόνιο ανήκει οριστικά στο παρελθόν . Η εθνική γραμμή ήταν πάντα μία για την Ελλάδα: Η παραμονή στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος και είναι η εθνική γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ από το 2010».

    [04] Βάρβαρο το 3ο μνημόνιο, τονίζει ο Δημ. Κουτσούμπας

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ με το «πρώτη φορά αριστερά» έκανε αυτό, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Να ντύσει με το περιτύλιγμα της σκληρής διαπραγμάτευσης, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας το 3ο βάρβαρο μνημόνιο, το οποίο περιέχει μέτρα που χρόνια απαιτούσε το κεφάλαιο. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Και ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτός που προσφέρει στο σύστημα, κάνει μεγάλη ζημιά στο λαό».Αυτό τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», απαντώντας στην ερώτηση «μήπως είναι υπερβολική η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στον λαό.

    Ερωτηθείς για τα, κατά την εκτίμησή του, «θεμελιώδη λάθη» της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι επρόκειτο για «επιμέρους λάθη, αλλά για μια συνολική στρατηγική που είναι «από χέρι» ενάντια στο λαό», με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλλιεργεί «ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες ότι μπορείς σήμερα να βαδίζεις στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, να υλοποιείς τις δεσμεύσεις της ΕΕ και την ίδια στιγμή να ανακουφίζεις και το λαό».

    «Ε, αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, ένα ακόμη μνημόνιο, ότι δεν μπορεί και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να ανακάμπτουν και ο λαός να ευημερεί» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

    Πρόσθεσε ότι χωρίς το ΚΚΕ να έχει αυταπάτες ότι μπορεί το σύστημα που δημιούργησε την αδικία να την αποκαταστήσει, κατέθεσε προτάσεις νόμου με την μία να αφορά στην κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και την δεύτερη στην επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, και για τις οποίες πρέπει να ρωτηθεί η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι αρμόδιοι υπουργοί «σε ποιο συρτάρι τις έχουν καταχωνιάσει».

    Ο κ.Κουτσούμπας τόνισε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι υπέρ της αναγκαιότητας ανατροπής της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας και της μετατροπής της σε κοινωνική ιδιοκτησία και σε αυτόν τον δρόμο να υπάρχει σχεδιασμένη οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του λαού, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και ανάπτυξη ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου, προσθέτοντας ότι «ο περιορισμός μόνο στην έξοδο από το νόμισμα χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις οδηγεί σε παραπέρα φτωχοποίηση και χρεοκοπία το λαό μας».

    Επισήμανε ότι παρότι δεν συζητείται, εντούτοις η πιθανότητα grexit παραμένει, ως βασικό ζήτημα στην διαπάλη μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, της Ευρωζώνης, της ΕΕ και τμημάτων του κεφαλαίου, τόσο μέσα στην Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες.Πρόσθεσε ότι το δίλημμα των καπιταλιστών δεν μπορεί να είναι και δίλημμα του λαού και ανέφερε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «με τα κόμματα που ψηφίζουν και θέλουν να εφαρμόσουν τα μνημόνια γιατί στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο, την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους ή δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής».

    Ανέφερε ότι οι απογοητευμένοι από την πολιτική των μνημονίων πολίτες έχουν λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ, όχι μόνο γιατί είπε την αλήθεια, προειδοποιώντας για τον αντιλαϊκό και αδιέξοδο δρόμο που ακολουθείται, αλλά κυρίως γιατί έχει πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση σε όφελος του λαού, με σχέδιο και πρόγραμμα, που είναι όχι μόνο ρεαλιστική αλλά και η μόνη που μπορεί να οδηγήσει σε ανάκτηση απωλειών, ανάσες ανακούφισης, συνολική λαϊκή ευημερία.

    Στο ερώτημα ποιόν θεωρεί καταλληλότερο -τεχνοκρατικά και κοινωνικά- διαχειριστή του 3ου Μνημονίου, μεταξύ των κκ.Τσίπρα και Μεϊμαράκη, καταρχήν παρέπεμψε σε απάντηση ως προς τούτο, σε αυτούς που έχουν συμφέρον από μια καλύτερη διαχείριση, δηλαδή στους «μεγιστάνες του πλούτου», υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει πάση δυνάμει τέτοια ερωτήματα καλώντας τον λαό «να μην μπει στο δίλημμα να διαλέξει διαχειριστή της σφαγής του».

    Ο κ. Κουτσούμπας δεν άφησε περιθώρια αμφιβολίας για το ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι συνεργασίας «με το κατεστημένο να επιδιώκει να είναι πιο σταθερή και μακρόχρονη από ότι προηγούμενες», αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο του αν θα είναι κυβέρνηση μεγάλου η μικρότερου συνασπισμού.

    «Όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και προετοιμάζονται αφού η υλοποίησή του μνημονίου που ψήφισαν 222 βουλευτές από 5 κόμματα, αποτελεί το βασικό κορμό των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης κυβέρνησης» πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα Λαφαζάνη «που έχει σχεδόν πανομοιότυπο πρόγραμμα», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν αρκούν τα κοινά συνθήματα ή ακόμα και ορισμένα κοινά άμεσα αιτήματα με ένα ή περισσότερα κόμματα, τονίζοντας ότι «η κοινή διαπίστωση ή και στόχευση, όχι μόνο δεν αρκεί αλλά κρύβει και διαμετρικά αντίθετες πολιτικές που αντιστοιχούν σε διαφορετικά συμφέροντα των καπιταλιστών από τη μια και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, από την άλλη».

    «Η πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ, η Λαϊκή Συμμαχία, αφορά τη λαϊκή πλειοψηφία που σήμερα υποφέρει και πρέπει να οργανωθεί να παλέψει με κατεύθυνση την ανατροπή του σάπιου συστήματος και σ' αυτή τη συμμαχία και πάλη το ΚΚΕ θα τα δώσει όλα, θα μπει μπροστά» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του κόμματος.

    [05] Περίπου 5.000 στρέμματα αποτέφρωσε η πυρκαγιά στη Σητεία Λασιθίου

    Περίπου 5.000 στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής και αγροτικής έκτασης αποτέφρωσε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο χωριό Σκορδίλο του δήμου Σητείας χωρίς ωστόσο να απειλήσει οικισμούς της περιοχής.

    Σήμερα το πρωί, η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα ενώ υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί από χθες το βράδυ μετά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν για να την ελέγξουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει το βράδυ της Παρασκευής από άγνωστη αιτία και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στην περιοχή δίνοντας ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους αλλά και το δύσβατο της περιοχής.

    Οι δυνάμεις πυρόσβεσης το πρωί του Σαββάτου ενισχύθηκαν και από άλλες περιοχές της Κρήτης, την Πολιτική Προστασία Σητείας και Ιεράπετρας και από πεζοπόρα τμήματα από το Ηράκλειο, ενώ παράλληλα στη μάχη για την κατάσβεση της μπήκαν και δυό ελικόπτερα που έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού.

    Το πρωί της Κυριακής η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση χωρίς ενεργά μέτωπα αφού όλο το βράδυ οι Πυροσβέστες είχαν καταφέρει να την περιορίσουν, ενώ στην περιοχή παραμένει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής προκειμένου να προλάβει τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Οι καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά στο Σκορδίλο Σητείας είναι ιδιαίτερα σημαντικές αφού έχουν καεί περίπου 5.000 στρέμματα δασικής χορολιβαδικής και αγροτικής έκτασης χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ο πλήρης απολογισμός πόσα από τα στρέμματα αυτά αντιστοιχούν σε καλλιέργειες και σε άλλες εκτάσεις.

    [06] Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης

    Εξαρθρώθηκε, από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ και το Σ.Δ.Ο.Ε, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε δια θαλάσσης, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από τη Νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία μέλη της οργάνωσης, ένας ημεδαπός, ένας υπήκοος Γουϊάνας και ένας Ολλανδός, ηλικίας 38, 48 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.

    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

    [07] Την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει για δύο τετραετίες, εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας

    Την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει και, μάλιστα, όχι μία αλλά δύο τετραετίες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Αναστάσιο Τζήκα και μέλη της διοίκησης, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση μαζί τους.

    Όταν η κουβέντα ήρθε στα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που τα έκανε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του πως «δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ τα εγκαίνια ως πρωθυπουργός. Τα επόμενα οχτώ χρόνια, θα έχω τη δυνατότητα...» και αμέσως όλοι γέλασαν με νόημα.

    Στην επίσκεψή του στην 80ή ΔΕΘ, τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Κουρουπλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελος, Ρία Καλφακάκου και κομματικά στελέχη.

    Σημειώνεται πωςο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει απόψε στις 19:30 το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,σε συγκέντρωση, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

    Αύριο Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώ πιο νωρίς, στις 10:30 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

    Διαβάστε επίσης: Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα

    [08] Στη δημοσιότητα η λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ

    Η Αλέκα Παπαρήγα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ το οποίο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών του σε όλη τη χώρα.

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ τουκόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθήνας και στη Βοιωτία.

    Διαβάστε επίσης:Βάρβαρο το 3ο μνημόνιο, τονίζει ο Δημ. Κουτσούμπας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 September 2015 - 10:32:15 UTC