Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Στείρα και άνευ ουσίας η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Το "όχι" στα μνημόνια θα κερδίσει και στις εκλογές
  • [03] Κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  • [04] Διάλογος Ν. Χριστοδουλάκη - Μητροπολίτη Άνθιμου για τη φορολόγηση της Εκκλησίας
  • [05] Η υποδοχή των προσφύγων αναμένεται να στοιχίσει 10 δισ. ευρώ στη Γερμανία
  • [06] ΗΠΑ: Νεκρό 9χρονο αγόρι από τα πυρά αγνώστου
  • [07] Τζιχαντιστές του ΙΚ εκτέλεσαν μια δημοσιογράφο και τον πατέρα της, στο Ιράκ
  • [08] Μαίνεται η βία μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού
  • [09] Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ κερδίζει έδαφος
  • [10] Εκρηκτικό το κλιμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης
  • [11] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά νομούς
  • [12] Με καλεσμένο τον Αλεξάντρ Ντεσπλά έπεσε η αυλαία του 5ου Athens Open Air Film Festival
  • [13] Ιρανή φωτογράφος δωρίζει χρηματικό βραβείο σε οργάνωση για τους πρόσφυγες
  • [14] Ευρήματα από τη Χαλκολιθική Περίοδο έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα στην Πάφο
  • [15] Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα
  • [16] Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 80ή ΔΕΘ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Στείρα και άνευ ουσίας η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

    Για απόπειρα δημιουργίας ενός κακέκτυπου δικομματισμού και μίας στείρας και άνευ ουσίας αντιπαράθεσης που δεν απαντά στην αγωνία του ελληνικού λαού για σταθερότητα, κατηγόρησε τους Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από την Αλεξανδρούπολη, όπου πραγματοποίησε το Σάββατο προεκλογική ομιλία στο Επιμελητήριο της πόλης.

    «Απευθυνόμαστε στα αισθήματα και στη λογική, στα βιώματα και στη θέληση. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απαιτεί απ? τα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν, για να μπορέσουμε επιτέλους ν? αφήσουμε οριστικά πίσω τα μνημόνια . Διεκδικούμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη για να αναδειχθεί μία τρίτη δύναμη που θα υποχρεώσει τους δύο δήθεν μονομάχους να συνεργαστούν. Να μη δραπετεύσει κανείς» ανέφερε η κα Γεννηματά.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημαντικότερη αλλαγή που έχει συντελεσθεί στο ΠΑΣΟΚ και που είναι ικανή να πείσει τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της για ψήφο εμπιστοσύνης στις επικείμενες εκλογές, η κα Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ γύρισε σελίδα μετά από το συνέδριό του: «Έχει κάνει μία νέα αρχή. Έχουμε κάνει μία ανανέωση παντού, στα στελέχη, στα ψηφοδέλτια. Εμείς έχουμε ομάδα με γνώση και εμπειρία. Οι πολίτες μπορούν να μας εμπιστευθούν γιατί ξέρουν ότι μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ. Ξέρουμε να διαπραγματευτούμε ξανά αυτό το σκληρό μνημόνιο, να πετύχουμε τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους, που απαιτείται πλέον μετά από την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν πια ποιοι τους έλεγαν, κούφιες υποσχέσεις. Ποιοι τους έλεγαν ψέματα και στα Ζάππεια και στη Θεσσαλονίκη. Το μνημόνιο αντιμνημόνιο ανήκει οριστικά στο παρελθόν . Η εθνική γραμμή ήταν πάντα μία για την Ελλάδα: Η παραμονή στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη ως ισότιμο μέλος και είναι η εθνική γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ από το 2010».

    [02] Π. Λαφαζάνης: Το "όχι" στα μνημόνια θα κερδίσει και στις εκλογές

    Τη βεβαιότητά του, ότι το "όχι" στα μνημόνια θα κερδίσει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που συμμετείχε με το μπλόκ του κόμματός του στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ, το Σάββατο.

    Ο κ. Λαφαζάνης, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία δήλωσε: «Η νεολαία μας είπε το μεγάλο "όχι" στο δημοψήφισμα. Είναι η νεολαία που πρωτοπόρα θα σαρώσει τα μνημόνια, παλιά μνημόνια και νέα μνημόνια, γι΄αυτό να είμαστε απόλυτα βέβαιοι. Η Λαϊκή Ενότητα ακολουθεί το δρόμο της νεολαίας. Η Λαϊκή Ενότητα είναι με τη νεολαία. Η Λαϊκή Ενότητα βρωντοφωνάζει το "όχι" της νεολαίας δεν ηττήθηκε. Το "όχι" αυτό συνεχίζεται, το "όχι" αυτό θα νικήσει και στις κάλπες, στις 20 Σεπτέμβρη».

    [03] Κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Την ανάγκη, την επομένη των εκλογών, να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα τετραετίας, με τη συμμετοχή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στη Real News.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» και πως θα κάνει ότι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει» ξεκαθαρίζει ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «είναι εκείνος που επιδεικνύει αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία δηλώνοντας πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν άλλον εκτός των ΑΝΕΛ, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία, ιδίως μάλιστα αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή.» Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα επιδιώξει τη συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται.

    «Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα - πράγμα που ήδη φαίνεται- θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαικού μετώπου με στόχο τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας, με απαράβατο όμως όρο τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη» δηλώνει ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως θέτει διχαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό και πως μέσα σε επτά μήνες «κατάφερε να ακυρώσει την προσπάθεια και τις θυσίες των προηγούμενων χρόνων αλλά και να μας φορτώσει με νέα χρέη. Αυτό το κακό που έκανε δεν ισοφαρίζεται με τίποτα» λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως το σχέδιό του είναι « η σταδιακή μείωση των φόρων όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά εφόσον σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά.»

    [04] Διάλογος Ν. Χριστοδουλάκη - Μητροπολίτη Άνθιμου για τη φορολόγηση της Εκκλησίας

    Έναν...απρόσμενο αλλά ενδιαφέροντα διάλογο με θέμα τη φορολόγηση της Εκκλησίας είχαν το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Μητροπολίτης ΄Ανθιμος, στη διάρκεια της ομιλίας του πρώτου στο γεύμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

    Σε μια παύση της ροής του λόγου του υπουργού, ο οποίος μιλούσε εκείνη την ώρα για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων ύψους 80 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το 2025, ο κ.Ανθιμος ζήτησε να πληροφορηθεί "πού πάνε οι φόροι που εισπράττει το κράτος".

    Ο κ. Χριστοδουλάκης τού απάντησε: "... Δέσποτα μην ανησυχείτε, μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την Εκκλησία. Ορμώμενος βέβαια από τη μακρά μας γνωριμία, εγώ θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο".

    Ο Μητροπολίτης σημείωσε από την πλευρά του ότι "η Εκκλησία φορολογείται μια χαρά", αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Εχουμε ένα ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, που δεν παίρνει από το δημόσιο ούτε ένα ευρώ βοήθεια. Μας ζητάνε φορολογία 450.000 ευρώ για όσα ακίνητα έχουμε, ε, θα το κλείσουμε".

    Νωρίτερα,ο Ν. Χριστοδουλάκης είχε προαναγγείλει κίνητρα για να αντιστραφεί η αποστράγγιση του τραπεζικού συστήματος και να χαλαρώσουν τα capital controls.

    [05] Η υποδοχή των προσφύγων αναμένεται να στοιχίσει 10 δισ. ευρώ στη Γερμανία

    Η υποδοχή ενός αριθμού αιτούντων άσυλο χωρίς ιστορικό προηγούμενο αναμένεται να στοιχίσει στη Γερμανία περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, ποσό τετραπλάσιο από το περυσινό, με βάση υπολογισμούς που δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στη σημερινή της έκδοση.

    Η άνοδος του εκτιμώμενου προϋπολογισμού από τη FAZ είναι απευθείας ανάλογη προς τον αριθμό των προσφύγων: έως και 800.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναμένεται να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία εντός του 2015, από 203.000 την περασμένη χρονιά, όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο το καλοκαίρι.

    Πριν η γερμανική κυβέρνηση αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της, είχε καταρτίσει σε μια σύνοδο για την κρίση των προσφύγων τον Ιούλιο έναν προϋπολογισμό ύψους 5,6 δισ. ευρώ για την υποδοχή 450.000 προσώπων φέτος, υπενθυμίζει η συντηρητική εφημερίδα.

    Με την ραγδαία αύξηση των αφίξεων στο γερμανικό έδαφος, το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ μοιάζει να «συνάδει» με τις εκτιμήσεις των διαφόρων κυβερνητικών φορέων της χώρας σε ομοσπονδιακό, κρατιδιακό και τοπικό επίπεδο, αναφέρει η Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ.

    [06] ΗΠΑ: Νεκρό 9χρονο αγόρι από τα πυρά αγνώστου

    Ένα 9χρονο αγόρι σκοτώθηκε και 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστου στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την αστυνομία.Σε προηγούμενες ανακοινώσεις της, η αστυνομία ανέφερε ότι σκοτώθηκε ένα κορίτσι. Ωστόσο αργότερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία διόρθωνε την πληροφορία αυτή και διευκρίνιζε ότι το θύμα είναι ένα 9χρονο αγόρι.

    «Είναι ένα λυπηρό περιστατικό. Πρέπει να ψάξουμε πολύ, ως τα βάθη της ψυχής μας, ως πόλη και ως χώρα, γιατί δεν είναι ασφαλές ένα 9χρονο (αγόρι) που παίζει στην μπροστινή αυλή» του σπιτιού του, δηλώνει αξιωματούχος της αστυνομίας στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, την οποία επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Η επίθεση αυτή έγινε στην αυλή μιας ιδιόκτητης κατοικίας κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής, διευκρίνισαν κάποια μέσα ενημέρωσης.Από τα πυρά τραυματίστηκαν ελαφρά δύο ενήλικες και άλλο ένα παιδί, σύμφωνα με το δίκτυο WSOC-TV.Οι αρχές αναζητούν τον ύποπτο για την επίθεση αυτή, σύμφωνα με το δίκτυο, τα κίνητρα για την οποία παραμένουν αδιευκρίνιστα.

    [07] Τζιχαντιστές του ΙΚ εκτέλεσαν μια δημοσιογράφο και τον πατέρα της, στο Ιράκ

    Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εκτέλεσαν μια δημοσιογράφο και τον πατέρα της στην Μοσούλη του Ιράκ, μετέδωσε το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμαρίγια, επικαλούμενο την ιρακινή αστυνομία.

    Η δημοσιογράφος και ο πατέρας της, που τουφεκίστηκαν χθες από το ΙΚ, είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές τον Φεβρουάριο.

    Η δημοσιογράφος δούλευε σε μια εφημερίδα της επαρχίας Νινευή, διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Μουχάμεντ Τζαμπούρι.

    Ο πατέρας της εργαζόταν στη διανομή της εφημερίδας στη Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας, πρόσθεσε ο Τζαμπούρι.

    Το ΙΚ, μια ριζοσπαστική σουνιτική οργάνωση που έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας, είναι διαβόητο για τις ωμότητες τις οποίες διαπράττει ? συμπεριλαμβανομένων μαζικών εκτελέσεων, λιθοβολισμών γυναικών και αποκεφαλισμών ξένων, ειδικά δημοσιογράφων.

    [08] Μαίνεται η βία μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού

    Νέες επιθέσεις και συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους αντάρτες και μονάδες του τουρκικού στρατού αναφέρθηκαν στην ανατολική Τουρκία, όπου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο, καθώς η βία δεν σταματά μετά την κατάρρευση της διετούς εκεχειρίας τον Ιούλιο.

    Οι συγκρούσεις είναι σχεδόν καθημερινές ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και την τουρκική αστυνομία από τη μια και από την άλλη τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες, οι οποίοι έχουν βάσεις στα βουνά του κοντινού βόρειου Ιράκ, αφότου οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν από το 2012 κατέρρευσαν. Σύμφωνα με αξιωματούχους, στις συγκρούσεις αυτές έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα τουλάχιστον 70 άνδρες του στρατού και της αστυνομίας κι εκατοντάδες Κούρδοι μαχητές.

    [09] Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ κερδίζει έδαφος

    Περίπου το 43% των Βρετανών ψηφοφόρων υποστηρίζει την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ έναντι ποσοστού 40% που θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της, ενώ ποσοστό 17% παραμένει αναποφάσιστο, δείχνει δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

    Η έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Survation για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail δείχνει ότι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014 μια πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε την έξοδο της Βρετανίας από την 28μελή ΕΕ.

    Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διεξήχθη στις 3-4 Σεπτεμβρίου.

    Προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί τον Ιούλιο έδειχνε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

    Το δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ αναμένεται να διεξαχθεί πριν από το τέλος του 2016.

    [10] Εκρηκτικό το κλιμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης

    «Εγκλωβισμένο» στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι πλέον και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφού, σε ένα νησί όπου πλέον ζει σε δρόμους, πάρκα, καταυλισμούς και σημεία εισόδου ένας άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που κάποιοι ανεβάζουν στους 20.000,δεν υπάρχουν άτομα που να έχουν καταγραφεί ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση εισιτηρίων στην επιβίβαση τους στο πλοίο και στη συνέχεια την αναχώρηση τους από τη Λέσβο.Το πλοίο το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 5.30 το πρωί με 2.500 επιβάτες είναι ακόμα δεμένο στην προβλήτα της Μυτιλήνης και μέχρι τις 9 το πρωί δεν είχαν εκδοθεί περισσότερα από 1.000 εισιτήρια.

    Την ίδια ώρα σε ένα πραγματικά εκρηκτικό κλίμα στον χώρο όπου λειτουργεί η πρώτη καταγραφή από στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνωστίζονται περισσότερα από 3.000 άτομα,αριθμός που συνεχώς αυξάνεται από νεοεισερμένους που με κάθε τρόπο έρχονται στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί ξεπερνά τα 10.000 άτομα που διαμένουν στην πόλη της Μυτιλήνης στους δημόσιους χώρους της ακόμα και σε παλιά σπίτια και αυλές.

    Κι ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες διαφορετικών εθνοτήτων και φυλών,αλλά και με ντόπιους,η καταγραφή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να γίνεται στο λιμάνι,αφού σύμφωνα με πληροφορίες το κέντρο καταγραφής στο λιμάνι θα σταματήσει να λειτουργεί και η διαδικασία αυτή πλέον θα γίνεται στον καταυλισμό του καρά Τεπέ,περίπου τρία χιλιόμετρα έξω και βόρεια της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να μετακινηθεί στον καταυλισμό όπου,όμως,και πάλι καταγραφή δεν θα γίνεται αφού το καταγραφικό κέντρο όπως έγινε σήμερα γνωστό δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

    Νωρίς το πρωί στη Μυτιλήνη έφτασαν δυο διμιοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες στο νησί ομάδες αποκατάστασης της τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Μαζί τους έφθασαν και 30 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της καταγραφής.

    Τέλος, το πρωί έφθασε στη Μυτιλήνη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας.

    [11] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά νομούς

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αττικής και Κορινθίας.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [12] Με καλεσμένο τον Αλεξάντρ Ντεσπλά έπεσε η αυλαία του 5ου Athens Open Air Film Festival

    Με τον «Απίθανο Κύριο Φοξ», το αριστουργηματικό animation του Γουές 'Αντερσον (2009), ολοκληρώθηκε για φέτος το 5ο Athens Open Air Film Festival, που ξεκίνησε τον Ιούνιο πραγματοποιώντας πάνω από 25 δωρέαν υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές με φόντο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο, όπως πλατείες, πάρκα και πεζόδρομοι, αλλά και μερικούς από τους «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης . Την προβολή, στην ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, παρακολούθησε, το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με το κοινό και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ελληνογάλλος συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος έχει υπογράψει και τη μουσική επένδυση της ταινίας.

    Στην αρχή της βραδιάς, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης απένειμε στον διεθνούς φήμης συνθέτη ένα τιμητικό βραβείο από το δήμο της Αθήνας για το «σύνολο του εξαίρετου έργου του».

    «Είμαι πολύ συγκινημένος και νιώθω μεγάλη τιμή και περηφάνια. Δεν ήξερα ότι με περιμένει κάποιο βραβείο εδώ, στην Αθήνα που είναι το λίκνο του πολιτισμού»ανέφερε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Αλεξάντρ Ντεσπλά , που βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή τη μεγάλη «best of» συναυλία του, που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη (9/9) στο Ηρώδειο με την συνοδεία της 100μελούς Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

    Ο διάσημος συνθέτης δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του που βρέθηκε ξανά σε ένα θερινό σινεμά, καθώς του θύμισε τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων στην Ελλάδα που παρακολουθούσε ταινίες σε θερινούς κινηματογράφους στη Κινέτα και το Λαγονήσι. «Θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχαμε παει να δούμε μία ταινία με τον Λουί ντε Φινές στο θερινό της Κινέτας και πήραμε και σουβλάκια . Αυτό που ήταν δύσκολο , ήταν το ν' ακούσει κάνεις τον ήχο της ταινίας που ήταν πολύ χαμηλός , καθώς όλοι διάβαζαν τους υπότιτλους και παράλληλα μιλούσαν . Ηταν πολύ ωραία όμως !», είπε ο Ντεσπλά.

    [13] Ιρανή φωτογράφος δωρίζει χρηματικό βραβείο σε οργάνωση για τους πρόσφυγες

    Η Ιρανή φωτογράφος Νιούσα Ταβακόλιαν ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τμήμα από το χρηματικό έπαθλο ύψους 100.000 ευρώ που συνοδεύει ολλανδικό βραβείο με το οποίο τιμήθηκε σε μία φιλανθρωπική οργάνωση για τους πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

    Όπως ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook, "είναι δύσκολο για μένα να απολαύσω αυτό το βραβείο όσο θα ήθελα όταν βλέπω στις φλόγες την περιοχή όπου ζω και εργάζομαι και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να αναζητούν καταφύγιο σε μακρινούς τόπους".

    Η αυτοδίδακτη φωτογράφος θεωρείται μία από τις πρώτες επαγγελματίες γυναίκες φωτοειδησεογράφους στο Ιράν. Η 34χρονη Νιούσα είπε ότι θα δωρίσει 15.000 ευρώ σε μία οργάνωση που βοηθά Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες.

    "Εχω εργαστεί και στις δύο αυτές χώρες και θέλω να ανταποδώσω όλη την ευγένεια με την οποία οι Ιρακινοί και οι Σύροι με δέχονταν παρά τις σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούνε", γράφει.

    [14] Ευρήματα από τη Χαλκολιθική Περίοδο έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα στην Πάφο

    Σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανάγονται στη Χαλκολιθική Περίοδο,έφερε στο φως αρχαιολογική έρευνα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην περιοχή Χλώρακας - Παλλούρες, στην Πάφο. Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου το σημαντικότερο κινητό εύρημα της φετινής ανασκαφικής περιόδου είναι ένα ειδώλιο τετράποδου ζώου από πικρόλιθο,το οποίο φέρει δύο οπές. Επίσης, εντοπίστηκαν κατάλοιπα τεσσάρων κυκλικών κτισμάτων της Χαλκολιθικής Περιόδου,μνημειακά κτίσματα με διάμετρο μέχρι 20 μέτρα,αποθηκευτικά αγγεία,εγκαταστάσεις αλέσματος, εστίες, μια από τις οποίες ιδιαίτερα υπερυψωμένη.

    Η θέση Χλώρακας-Παλλούρες ανήκει σε μια ομάδα χαλκολιθικών οικισμών εντός της Επαρχίας Πάφου,οι οποίοι έγιναν ευρέως γνωστοί κυρίως με τις παλαιότερες ανασκαφές στη θέση Λέμπα-Λάκκοι και Κισσόνεργα-Μοσφίλια.Τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα της Χαλκολιθικής Περιόδου είναι αναμφίβολα τα σταυρόσχημα ειδώλια από πικρόλιθο. Για τους αρχαιολόγους, η Χαλκολιθική Περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική στην εξέλιξη της κοινωνικής πολυπλοκότητας,η οποία παρατηρείται πριν από την άνοδο του διεθνούς εμπορίου και της μεταλλουργίας κατά την Εποχή του Χαλκού.

    [15] Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα

    «Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα, τα δύσκολα είναι πίσω μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    «Είμαστε συμπαγείς, είμαστε έτοιμοι, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλάδα, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Εχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος είμαστε πιο έμπειροι πιο προσγειωμένοι, και θα ΄λεγε κανείς και εγώ θα σας το πω ευθέως: Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

    Απάντηση στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη του στη Realnews, ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του καταλόγισε «υποκρισία» και τόνισε πως δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ.

    «Για ποιο λόγο ξαφνικά τόσο πολύ με έχει αγαπήσει ο κ.Μεϊμαράκης, όταν πολιτικά, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, μετά την απόφαση μου για εκλογές βγαίνει και με λέει "ψευτράκο", "πονηρούλη" και "πολιτικό αγύρτη"; Πως είναι δυνατό να λέει ότι θέλει να με έχει πρωθυπουργό και να συνεργαστούμε ακόμα και με εμένα πρωθυπουργό; Αυτό είναι υποκρισία», είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    «Αν είμαι "ψευτράκος", αν είμαι "πονηρούλης", αν είμαι "πολιτικός αγύρτης", αν "κατέστρεψα" τη χώρα επτά μήνες, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει δεν το θέλει. Το λέει γιατί έχει ένα στόχο να περάσει το μήνυμα, με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά, όλοι είναι το ίδιο. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να πετύχει. Δεν υπάρχει και το ξέρουνε όλοι δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας, διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Πέρα από την ιδεολογία δεν υπάρχει κοινός στόχος. Εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά τα οποία η Ν.Δ και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε και το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβερνητικής συνεργασίας με το παλιό.

    Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών τόνισε πως το κόμμα που θα έρθει πρώτο αν δεν καταφέρει να έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή, θα είναι πολύ κοντά σε αυτή και, άρα, θα σχηματισθεί κυβέρνηση. «Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, χρειάζεται σταθερότητα, ο τόπος χρειάζεται, όμως και μεγάλες αλλαγές και τομές. Νομίζω ότι όχι απλά το εγγυώμαι, αλλά ξέρω και πως θα τα κάνω. Θα κυβερνήσουμε με τους έντιμους ανθρώπους, θα κυβερνήσουμε με τους καλύτερους. Εχω πλέον εμπειρία, γνωρίζω και τα λάθη μου. Η απόφαση μου είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να έχει τους καλύτερους ακόμα και αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

    [16] Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 80ή ΔΕΘ

    Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΘ-Helexpo AE διαμορφώνεται ως εξής:

    -Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία που θα κάνει απόψε στις 7:30 μ.μ., σε συγκέντρωση, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    Αύριο στις 2 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώ πιο νωρίς, στις 10:30 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

    Το σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της 80ης ΔΕΘ στις 11:30 όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO και τους εργαζόμενους και θα ξεναγηθεί σε περίπτερα.

    Στη 1 μ.μ. Θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και στις 2μ.μ. το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Τεχνόπολη.

    - Το δεύτερο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτεί την 80η ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος στις 8 το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και την Κυριακή θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-ΗΕLEXPO AE και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη μία μετά το μεσημέρι.

    - Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Στη μία μετά το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 5.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και στις 7.30 το βράδυ θα επισκεφτεί τους χώρους της έκθεσης.

    - Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του «Ποταμιού», θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 3 μετά το μεσημέρι.

    - Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Φώτης Γραικός θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στη μία μετά το μεσημέρι.

    - Το δεύτερο Σάββατο της 80ής ΔΕΘ θα βρίσκεται στους χώρους της έκθεσης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    - Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι και το βράδυ θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ. Η ομιλία του που επρόκειτο να γίνει το βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου ακυρώθηκε λόγω της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών.

    -Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στους χώρους της ΔΕΘ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία στις 4 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 10/9 θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 11/9 θα δώσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΔΕΘ-Helexpo, συνέντευξη Τύπου.

    -Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». Την Τετάρτη 9/9 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12.30 το μεσημέρι.

    - Στις 11 το πρωί της Δευτέρας 7/9 θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 September 2015 - 8:32:14 UTC