Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για τους μετανάστες ζητά ο ΟΗΕ, λύση επεξεργάζεται η κυβέρνηση
  • [02] ΚΚΕ: Απαγορευτικές οι αεροπορικές μεταφορές με την εκποίηση των αεροδρομίων
  • [03] Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας
  • [04] Υπέρ του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα θα ψηφίσει την Τετάρτη το SPD
  • [05] Frontex: Όλα τα ρεκόρ έσπασε ο αριθμός των μεταναστών τον Ιούλιο
  • [06] Ανοίγει ο δρόμος για βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία
  • [07] Κύπρος: Ειδοποιήσεις προς δανειολήπτες για εκποίηση περιουσιών στέλνουν οι τρεις μεγάλες τράπεζες
  • [08] Κοινωνικό έλεγχο του προγράμματος και της λειτουργίας της εγκαινιάζει η ΕΡΤ
  • [09] Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη δύο ακόμα Γεωργιανών

  • [01] Μέτρα για τους μετανάστες ζητά ο ΟΗΕ, λύση επεξεργάζεται η κυβέρνηση

    Στη ναύλωση πλοίου που 2.500 θέσεων που θα μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά, προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Όλγας Γεροβασίλη στον 9,84.

    Η κα Γεροβασίλη εξήγησε ότι σκοπός είναι το πλοίο να κάνει τον γύρο των νησιών ώστε να συγκεντρώνει πρόσφυγες και επειδή υπήρχε και το θέμα της γρήγορης ταυτοποίησης, ελλείψει των υποδομών και ελλείψει του ανθρώπινου δυναμικού, να γίνεται αυτό μέσα στο πλοίο, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποσυμφορηθούν γρηγορότερα τα νησιά.

    Σε ερώτηση για το "αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας τριών νέων κέντρων υποδοχής, στη Λέρο, τη Χίο και την Κω" η κα Γεροβασίλη απάντησε: " Είναι απαραίτητο να υπάρξουν καινούργιοι χώροι υποδοχής. Δεν μπορεί να συνεχιστούν αυτές οι τραγικές εικόνες τις οποίες βλέπουμε καθημερινά, με παιδιά, με ανθρώπους οι οποίοι ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Υπήρξαν αντιστάσεις, και από δημοτικές αρχές, μπροστά στην πιθανότητα να γίνουν κέντρα υποδοχής στα νησιά, οι οποίες νομίζω θα πρέπει να καμφθούν, να το ξανασκεφτούν, διότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς. Από εκεί και μετά, η κυβέρνηση, το υπουργείο, έχει δημιουργήσει κι ένα συντονιστικό όργανο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η αποσυμφόρηση των νησιών, που πραγματικά δεν μπορούν να σηκώσουν αυτούς τους μεγάλους αριθμούς προσφύγων. Και, βεβαίως, έγινε ο χώρος υποδοχής στον Ελαιώνα. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί και άλλος, εκτός Αττικής πια, για να μεταφερθούν γρήγορα και να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

    Στο μεταναστευτικό αναφέρεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Η Ελλάδα πρέπει να δείξει "πολύ περισσότερη ηγεσία" προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κρίση με τους 160.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει στις ακτές της μέχρι τώρα φέτος, ανέφερε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνώναν.

    Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα των προσφύγων.

    Σχεδόν 250.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά θαλάσσης μέχρι τώρα φέτος και τουλάχιστον 2.349 έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

    [02] ΚΚΕ: Απαγορευτικές οι αεροπορικές μεταφορές με την εκποίηση των αεροδρομίων

    Tην εκτίμηση ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία Fraport για 40 χρόνια «θα κάνει πανάκριβες και απαγορευτικές, για το λαό, τις αεροπορικές μεταφορές και θα οδηγήσει στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σ' αυτές» εκφράζει το ΚΚΕ.

    Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αφού επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγουμένων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι «η εκποίηση αυτή αφενός μεν εξυπηρετεί τα προαπαιτούμενα των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων και αφετέρου υλοποιεί την ευρωενωσιακή πολιτική για απελευθέρωση των αερομεταφορών».

    Απ' αυτή την εξέλιξη, υποστηρίζει το ΚΚΕ, αναδεικνύεται ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και την πολιτική της ΕΕ και γι' αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί απ' το λαό.

    [03] Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

    Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, το οποίο έθεσε σε ψηφοφορία ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος επιδίωξε με αυτή τη διαδικασία να προβάλει το έργο του, ενόψει των εθνικών εκλογών στη χώρα της Ιβηρικής.

    Η συμφωνία, υπέρ της οποίας τάσσονταν η συντηρητική συμπολίτευση και η σοσιαλιστική αντιπολίτευση, υπερψηφίστηκε από 297 μέλη του κοινοβουλίου, έναντι 20 ψήφων κατά. Το μικρό οικολογικό και κομμουνιστικό κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, IU) ήταν το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο τάχθηκε εναντίον της.

    Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, στην Ισπανία δεν αποτελούσε προϋπόθεση η κοινοβουλευτική έγκριση για την επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα. Ο Ραχόι πάντως επέλεξε να την υποβάλει στους βουλευτές, ανακαλώντας τους από τις θερινές διακοπές για μια έκτακτη προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση του σώματος, χωρίς να υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να απορριφθεί.

    Σήμερα θα ψηφίσει για το ελληνικό πρόγραμμα και η βουλή της Εσθονίας, ενώ το γερμανικό και το ολλανδικό κοινοβούλιο θα ψηφίσουν αύριο.

    [04] Υπέρ του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα θα ψηφίσει την Τετάρτη το SPD

    Υπέρ του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα θα ψηφίσουν αύριο στην Βουλή οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες (SPD), σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας, Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «εργάστηκε πολύ εποικοδομητικά» και επισήμανε ότι για το SPD η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.

    Η εναλλακτική, σύμφωνα με τον κ. Σνάιντερ, θα ήταν το Grexit, το οποίο, όπως σημείωσε, θα είχε εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. «Αυτό δεν θα το διακινδυνεύσουμε σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο Κάρστεν Σνάιντερ στο γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ του SPD, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ολομέλειας της Μπούντεσταγκ για το ελληνικό πακέτο βοήθειας.

    [05] Frontex: Όλα τα ρεκόρ έσπασε ο αριθμός των μεταναστών τον Ιούλιο

    Ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο ήταν τριπλάσιος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από έναν χρόνο, αγγίζοντας τις 107.500, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex).

    "Ο αριθμός αυτός συνιστά το τρίτο διαδοχικό μηνιαίο ρεκόρ και είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τις 70.000 του Ιουνίου" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός από την έδρα του στη Βαρσοβία.

    Κατά του επτά πρώτους μήνες του έτους ο αριθμός των μεταναστών έφτασε τις 340.000 ?από 123.500 κατά την ίδια χρονική περίοδο το 2014? γεγονός που "δημιούργησε πιέσεις άνευ προηγουμένου στις αρχές ελέγχου των συνόρων στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία", συνεχίζει η ανακοίνωση.

    Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στην ΕΕ είναι Σύροι και οι Αφγανοί που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την αστάθεια στις χώρες τους. Φτάνουν κυρίως στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας.

    [06] Ανοίγει ο δρόμος για βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης αφού δεν κατάφερε να βρει κυβερνητικούς εταίρους, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μπεσίρ Αταλάι.

    Ο Αταλάι είπε ότι το συνέδριο του κόμματος θα γίνει την 12η Σεπτεμβρίου, πριν από τις επικείμενες εκλογές. Το συνέδριο αυτό θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το AKP στις εκλογές.

    [07] Κύπρος: Ειδοποιήσεις προς δανειολήπτες για εκποίηση περιουσιών στέλνουν οι τρεις μεγάλες τράπεζες

    Οι τρεις μεγάλες τράπεζες, Κύπρου, Ελληνική και Συνεργατισμός, άρχισαν ν' αποστέλλουν επιστολές-ειδοποιήσεις για την εκποίηση υποθηκευμένων ακινήτων για δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται και για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, μετά την ενεργοποίηση των προνοιών του σχετικού νόμου από σήμερα.

    Σήμερα ο Συνεργατισμός ανακοίνωσε ότι απέστειλε 300 επιστολές για ακίνητα που υποθηκεύθηκαν για δάνεια ύψους 75 εκατ. ευρώ. Από τις εκποιήσεις εξαιρούνται οι πρώτες κατοικίες και περιουσίες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Περί το τέλος του χρόνου θα σταλούν άλλες 300 επιστολές από το Συνεργατισμό, επίσης για ακίνητα που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις γύρω στα 75 εκατ. ευρώ.

    Εξ άλλου, πηγές της Ελληνικής Τράπεζας δήλωσαν ότι σε πρώτο στάδιο θα προωθηθούν εκποιήσεις ακίνητων, για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων. Ήδη ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι και κλήθηκαν να προχωρήσουν σε διακανονισμό, ενώ, όπου υπάρξει άρνηση, η τράπεζα θα προχωρεί σε εκποιήσεις με βάση τον νέο νόμο.

    Η Τράπεζα Κύπρου προωθεί εκποιήσεις σε 25 υποθέσεις, οι οποίες αφορούν εμπορικά ακίνητα και γη, αξίας 84,9 εκατ. ευρώ. Για τις υποθέσεις αυτές εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις πριν από τα μέτρα του 2013.

    [08] Κοινωνικό έλεγχο του προγράμματος και της λειτουργίας της εγκαινιάζει η ΕΡΤ

    Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου συγκροτεί η ΕΡΤ με στόχο την αξιολόγηση των υπηρεσιών της από τους πολίτες.

    Τα Συμβούλια θα μεταφέρουν στο Δ.Σ. της ΕΡΤ τις απόψεις τους επί του περιεχομένου του προγράμματος, θα κάνουν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα ελέγχουν την τήρηση των προβλεπόμενων προγραμματικών υποχρεώσεων της ΕΡΤ ΑΕ. Κάθε Περιφέρεια της χώρας θα διαθέτει ένα Συμβούλιο, με δημογραφικά κριτήρια που θα αντιπροσωπεύουν, τόσο το κοινό της ΕΡΤ, όσο και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://polites.ert.grκαι να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής μελών των Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ, τα οποία και θα συγκροτηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

    [09] Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη δύο ακόμα Γεωργιανών

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ζευγαριού Γεωργιανών, που εμπλέκεται στην υπόθεση της ληστείας σε κατοικία στην Ύδρα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Αυγούστου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 67χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας.

    Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας. Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε ότι έχει στενέψει πολύ ο κλοιός γύρω από το ζευγάρι των Γεωργιανών που πρόλαβε να διαφύγει με θαλάσσιο ταξί αμέσως μετά τη ληστεία μετά φόνου και εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.

    Όπως πιστεύει η Αστυνομία, το ζευγάρι αυτό έχει μαζί του τα χρήματα της ληστείας, αλλά και τα κοσμήματα που πήρε η συμμορία των Γεωργιανών από την οικία του 67χρονου.

    Οι επτά Γεωργιανοί που έχουν ήδη συλληφθεί και οδηγηθεί στην εισαγγελία Πειραιά, είναι ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

    Διαβάστε επίσης:

    Προθεσμία για την απολογία τους πήραν οι συλληφθέντες για τη δολοφονία στην Ύδρα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 August 2015 - 18:32:14 UTC