Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις
  • [02] Τη σύνδεση του αφορολόγητου με πληρωμές μέσω καρτών εξετάζει το υπ. Οικονομικών
  • [03] Πτώση 1,14% στο χρηματιστήριο
  • [04] Υπέρ του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα θα ψηφίσει την Τεάρτη το SPD
  • [05] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο
  • [06] Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη δύο ακόμα Γεωργιανών
  • [07] Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης

  • [01] Μαξίμου: Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις

    Συνεργασίες ενημερωτικού χαρακτήρα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μέλη του οικονομικού επιτελείου, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Σε σχετικό ερώτημα, οι πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης αναμένεται να υπάρξουν την άλλη εβδομάδα και πως τώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση. Όπως τόνιζαν, το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό, σημειώνοντας ότι στις παραμέτρους για την όποια απόφαση για την όποια πολιτική πρωτοβουλία σημασία έχει και το πώς δεν θα διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα.

    [02] Τη σύνδεση του αφορολόγητου με πληρωμές μέσω καρτών εξετάζει το υπ. Οικονομικών

    Τη σύνδεση του αφορολόγητου με πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως είπε σήμερα μιλώντας στο Βήμα FM ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (Εσόδων) Τρύφων Αλεξιάδης.

    «Μία από τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε, είναι στον τομέα της φορολογίας εισοδήματος, το αφορολόγητο κ.λπ. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μάς δίνει το τραπεζικό σύστημα. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτός που επικαλείται ένα αφορολόγητο 9.000 ευρώ το χρόνο π.χ. και πρέπει να αποδείξει όχι με μια κούτα από χαρτάκια που φέρνει στην εφορία, ότι έχει κάνει αυτές τις δαπάνες, αλλά με μία βεβαίωση που θα έρθει χρονικά από την τράπεζά του στην Εφορία και θα πει ότι ?ο τάδε έχει χαλάσει τόσα με την πιστωτική του?» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

    «Με απλά πράγματα, εξυπηρετούμε τον πολίτη, ελέγχουμε τη φοροδιαφυγή, είναι πολύ πιο απλό το σύστημα για τις υπηρεσίες. Απλά πράγματα που κάνουν στο εξωτερικό. Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα θέματα των κινήτρων και σε όλους τους επιχειρηματίες, για να βγάλουν μηχανήματα για κάρτες. Πρέπει να δίνουμε κίνητρα στον πολίτη για να χρησιμοποιεί τις κάρτες και πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιούμε όλο αυτό το σύστημα και για την επιχείρηση και για τον πολίτη», είπε μεταξύ άλλων.

    Επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις που λήγουν στις 26 του μηνός και προσέθεσε ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.

    [03] Πτώση 1,14% στο χρηματιστήριο

    Σε πτωτική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση. Οι νέες ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές οδήγησαν την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ ο τζίρος διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 673,18 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,14%.

    Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 14 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 683,62 μονάδες (+0,39%) και κατώτερη τιμή στις 670,01 μονάδες (-1,61%).

    Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 35,500 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 113.367.979 τεμάχια.

    [04] Υπέρ του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα θα ψηφίσει την Τεάρτη το SPD

    Υπέρ του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα θα ψηφίσουν αύριο στην Βουλή οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες (SPD), σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας, Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «εργάστηκε πολύ εποικοδομητικά» και επισήμανε ότι για το SPD η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.

    Η εναλλακτική, σύμφωνα με τον κ. Σνάιντερ, θα ήταν το Grexit, το οποίο, όπως σημείωσε, θα είχε εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. «Αυτό δεν θα το διακινδυνεύσουμε σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο Κάρστεν Σνάιντερ στο γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ του SPD, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ολομέλειας της Μπούντεσταγκ για το ελληνικό πακέτο βοήθειας.

    [05] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

    Πριν από λίγη ώρα εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται σε κοντινό σημείο, με πρωτοβουλία των αρμοδίων της και όχι με οδηγία της Πυροσβεστικής.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή τη στιγμή 86 πυροσβέστες με 32 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, πέντε βυτιοφόρα και δύο οχήματα ΟΤΑ. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

    [06] Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη δύο ακόμα Γεωργιανών

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ζευγαριού Γεωργιανών, που εμπλέκεται στην υπόθεση της ληστείας σε κατοικία στην Ύδρα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Αυγούστου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 67χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας.

    Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας. Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε ότι έχει στενέψει πολύ ο κλοιός γύρω από το ζευγάρι των Γεωργιανών που πρόλαβε να διαφύγει με θαλάσσιο ταξί αμέσως μετά τη ληστεία μετά φόνου και εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.

    Όπως πιστεύει η Αστυνομία, το ζευγάρι αυτό έχει μαζί του τα χρήματα της ληστείας, αλλά και τα κοσμήματα που πήρε η συμμορία των Γεωργιανών από την οικία του 67χρονου.

    Οι επτά Γεωργιανοί που έχουν ήδη συλληφθεί και οδηγηθεί στην εισαγγελία Πειραιά, είναι ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

    [07] Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης

    Καυγάδες ξεσπούν συνέχεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης ανάμεσα στους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που κάθε μέρα αποβιβάζονται εκεί και καταγράφονται ώστε να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας απ? όπου και λαμβάνουν τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία και στη συνέχεια μετακινούνται στην Αθήνα. Οι συγκρούσεις που μερικές φορές είναι οξύτατες ξεσπούν ανάμεσα στις διάφορες εθνότητες, όταν διαπιστώνεται ότι η μετακίνηση γυναικών και παιδιών, και ιδιαίτερα Σύρων προσφύγων, είναι γρηγορότερη απ ότι αυτή άλλων μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

    Αρκετές φορές οι μετανάστες περιμένουν πολλές ώρες έξω από το κοντέινερ στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, δίπλα στο κολυμβητήριο της πόλης, όπου με τη χρήση δυο συστημάτων υπολογιστών γίνεται η πρώτη καταγραφή και η φωτογράφηση τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 August 2015 - 16:32:12 UTC