Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σε διαβούλευση ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του ΣτΕ
  • [02] Αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου - Τσακαλώτου στη Βουλή
  • [03] Συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών για την πολύνεκρη τραγωδία στην Κίνα
  • [04] Διευκρινίσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις ζητούν Παρίσι και Βερολίνο
  • [05] Στις 690,11 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,19%
  • [06] Μεσογειακή φώκια εμφανίστηκε σε παραλίες της Λεμεσού
  • [07] Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ «μελετούν» τα κείμενα της συμφωνίας
  • [08] Σύγχρονα έργα του εικαστικού Κ. Ξενάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • [09] Το διεθνές φεστιβάλ «Πρέσπεια» 21 και 22 Αυγούστου
  • [10] Οι εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου
  • [11] Τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ στη συνεδρίαση της ΚΟ
  • [12] Ντ. Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται ελπίδα και προοπτική με κορμό της κυβέρνησης τη ΝΔ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σε διαβούλευση ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του ΣτΕ

    Σε διαβούλευση ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του ΣτΕ - «Ενισχύσει τις ελληνικές θέσεις κατά την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Κατρούγκαλος.

    Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που τίθεται σήμερα σε διαβούλευση κυρώνεται ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η πληρέστερη διεθνής σύμβαση για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξηγώντας ότι «ο Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την άλλη διεθνή σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, συν-προσδιορίζουν σήμερα το ευρωπαϊκό κεκτημένο των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

    Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «η κύρωση του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη αφενός έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, το οποίο έχει προκληθεί στη χώρα μας από τις γενικότερες τάσεις αποδόμησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, αλλά και την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης από τη μνημονιακή νομοθεσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσφατη νομολογία της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων, του οργάνου που επιβλέπει την εφαρμογή του, με σειρά ομόφωνων αποφάσεων επί συλλογικών προσφυγών ελληνικών συνδικαλιστικών οργανώσεων (υπ' αριθμ. 65 και 66/2011 και 76-80/2012) έκρινε ότι σημαντικός αριθμός μνημονιακών ρυθμίσεων παραβιάζουν το Χάρτη.

    [02] Αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου - Τσακαλώτου στη Βουλή

    Τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατηγόρησε στη Βουλή η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας ότι με τη δηλωσή του (εξερχόμενος του ξενοδοχείου στο οποίο διαξήχθηκαν οι διαπραγματεύσεις) στοχοποίησε την ίδια ως πρόεδρο του Σώματος.

    Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους υπαινιγμούς ότι όποιος αντιτίθεται στο «κατεπείγον» είναι σύμμαχος των εχθρών της χώρας. Αναφερόμενη στην εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή σημείωσε ότι «δεν υπήρξε καμία εξήγηση από τον υπουργό σχετικά με αυτόν τον αιφνιδιασμό».

    Απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Πώς τολμάτε να αποδίδετε δόλο σε προέδρους επιτροπών της Βουλής και στην πρόεδρο της Βουλής που προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη διαδικασία στη Βουλή;».

    Ως άλλη μια τακτική για να ροκανίσει το χρόνο, χαρακτήρισε την παρέμβαση της προέδρου της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Όπως είπε «δεν μπορώ να καταλάβω την έλλειψη χιούμορ για αυτό το αστειάκι», αναφερόμενος στη δήλωσή του έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις. Και πρόσθεσε ότι οτιδήποτε άλλο δεν τον αφορά.

    [03] Συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών για την πολύνεκρη τραγωδία στην Κίνα

    Τη βαθύτατη οδύνη για τις χθεσινές πολύνεκρες εκρήξεις στο λιμάνι της κινεζικής πόλης Τιαντζίν και τα θερμότερα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στην κυβέρνηση της Κίνας και τον λαό της, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους εκατοντάδες τραυματίες, εκφράζει η Ελλάδα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Διαβάστε επίσης: Νεκροί και τραυματίες από ισχυρές εκρήξεις σε λιμάνι της Κίνας

    [04] Διευκρινίσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις ζητούν Παρίσι και Βερολίνο

    Η Γαλλία και η Γερμανία ζητούν περισσότερες διευκρινίσεις επί του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας πριν πάρουν θέση για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αθήνα και οι πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν στο γερμανικό ραδιόφωνο.

    «Το κείμενο που έχει παρουσιασθεί μέχρι στιγμής επαναλαμβάνει ό,τι αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου. Σε ορισμένα τμήματα είναι αναγκαίο να δοθούν και άλλες λεπτομέρειες . Αυτό πρέπει να το συζητήσουμε. Εξάλλου επ΄αυτού υπάρχει κοινή πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας. Αυτό μάς δείχνει ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε ακόμη ερωτήματα», επέμεινε ο Γενς Σπαν σε δηλώσεις του στο δίκτυο Deutschlandfunk.

    Ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών δεν διευκρίνισε ποια είναι τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλουν να θέσουν το Παρίσι και το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, το οποίο θα πάρει θέση για το σύνολο της συμφωνίας.

    [05] Στις 690,11 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,19%

    Σε υποτονικό κλίμα συνεχίζονται οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινείται σταθεροποιητικά, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 690,11 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,19%.

    Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί σε στενό εύρος διακύμανσης 7 μονάδων. Έχει καταγράψει ανώτερη τιμή στις 696,17 μονάδες(+0,69%) και κατώτερη τιμή στις 689,08 μονάδες (-0,34%).

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,10 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,18%.

    [06] Μεσογειακή φώκια εμφανίστηκε σε παραλίες της Λεμεσού

    Η μεσογειακή φώκια, με την επιστημονική ονομασία «Monachus monachus», η οποία απαντάται επίσης στην Ελλάδα και στην Τουρκία, έκανε τις τελευταίες μέρες, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», την εμφάνιση της στα αβαθή νερά δύο παραλιών της Λεμεσού, στην Ακτή του Κυβερνήτη και στον Άγιο Γεώργιο τον Αλαμάνο, προς μεγάλη έκπληξη των λουομένων, οι οποίοι θαύμασαν το εξαιρετικό κολύμπι και τα παιχνιδίσματα στο νερό του συμπαθούς θαλάσσιου θηλαστικού.

    Την εμφάνιση της φώκιας στις δύο παραλίες απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο ειδικός του Τμήματος Δασών για την κυπριακή πανίδα, Χάρης Νικολάου, ο οποίος και παραχώρησε φωτογραφίες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σύμφωνα με το Τμήμα Αλιείας Κύπρου η μεσογειακή φώκια «Monachus monachus» είναι είδος, που απειλείται με εξαφάνιση και υπολογίζεται ότι στις θάλασσες της Κύπρου ζουν περίπου δέκα τέτοια θηλαστικά. Ωστόσο, το 2011 καταγράφηκε επίσημα γέννα «Monachus monachus» σε θαλάσσια σπηλιά της Κύπρου.

    [07] Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ «μελετούν» τα κείμενα της συμφωνίας

    Τα κείμενα της τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών επί του νέου προγράμματος για την ελληνική οικονομία παραδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης, και στην παρούσα φάση αποτελούν αντικείμενο διαβουλεύσεων ανάμεσα στους προέδρους των δυο οργάνων Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας πως εφεξής, το τι μέλλει γενέσθαι εναπόκειται στα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

    Η εκπρόσωπος σημείωσε πως αναφορικά με την επικείμενη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ενόψει της εξόφλησης -στις 20 Αυγούστου- δανείων της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παραμένει πιθανό τόσο το ενδεχόμενο χρηματοδότησης από τον μηχανισμό ESM με μακροπρόθεσμο ορίζοντα απόσβεσης και επί τη βάσει της νέας συμφωνίας, όσο και από τον μηχανισμό EFSM, με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Η εκπρόσωπος ανέφερε πως εναπόκειται στα κράτη μέλη της ευρωζώνης να αποφασίσουν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, σημειώνοντας ωστόσο ότι όπως έχει δηλώσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προτιμότερη είναι η πρώτη διαδικασία, δηλαδή από τον ESM επί τη βάσει του νέου προγράμματος.

    Τέλος, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί στο αυριανό Eurogroup από τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    [08] Σύγχρονα έργα του εικαστικού Κ. Ξενάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

    "HEL(L)AS ΠΑΝΤΟΥ! - EVERYWHERE!" είναι ο τίτλος της έκθεσης που εξελίσσεται στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας καθημερινά εκατοντάδες επισκεπτών.

    HEL(L)AS -Κόλαση, Αλλοίμονο ή απλώς σύνθετα του όρου ΕΛΛΑΣ, ο πλήρης τίτλος της έκθεσης που εντάσσεται σε αυτές της φετινής -5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης και αναπτύσσεται παράλληλα (σε πλήρη συνύπαρξη) με τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Θραύσματα πήλινων αγγείων και αντικειμένων από την προχριστιανική μακεδονική αρχαιότητα, ρωμαϊκά και ελληνιστικά αγάλματα, όστρακα, ψηφιδωτά, σαρκοφάγοι και αναθηματικές στήλες, συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται με ζωγραφισμένους κι ανάγλυφουςκαι χαραγμένους κώδικες και σύμβολα και χάρτες και αιγυπτιακά ιδεογράμματα, γραφές, λίθινες στήλες, με σύγχρονα σήματα, χάρτες, βιβλία και τρισδιάστατες ψηφιακές κατασκευές και εγκαταστάσεις.

    "Η σημερινή Ελλάδα με πληγώνει... Έχουμε απορρίψει τον αρχαίο κόσμο γιατί δεν τον γνωρίζουμε και δεν τον σεβόμαστε... Χάρη σε αυτόν τον αρχαίο κόσμο υπάρχουμε. Αυτός ο αρχαίος κόσμος μας συντηρεί ακόμη... Ίσως δι' αυτών θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που εμείς (αλλά και οι ξένοι) δημιουργήσαμε..." έλεγε ο εικαστικός στα πρόσφατα εγκαίνια τηςέκθεσής του, στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Κωνσταντίνος Ξενάκης, από τη γενέθλιά του Αίγυπτο και τους φαραωνικούς τάφους της, τις "νύχτες του Αμπουκίρ", τις μέρες στις όχθες του Σηκουάνα, τους "κώνους του Βερολίνου", τον συρματοπλεγμένο Παρθενώνα, το βιβλίο της ζωής του τοποθετημένο σε έναν ρωμαϊκό τάφο, στο ...δάπεδο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ο Κωνσταντίνος Ξενάκης "του κόσμου", επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη (μια στάση στην ιλιγγιώδη πορεία της δημιουργίας του) και καταθέτει ξανά τις δικές του σκέψεις - έργα δίπλα και παράλληλα με αυτά των μουσείων.

    Η έκθεση που εντάσσεται στο Κεντρικό Πρόγραμμα της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτή για το κοινό, καθημερινά ως και τις 30 Σεπτεμβρίου, από τις 8 το πρωί ως και τις 8 το βράδυ. Το εισιτήριο γενικής εισόδου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (για όλες τις εκθέσεις) κοστίζει 6 ευρώ.

    [09] Το διεθνές φεστιβάλ «Πρέσπεια» 21 και 22 Αυγούστου

    Σε πείσμα των δύσκολων οικονομικά και δημιουργικά καιρών και επειδή "τα σύνορα είναι τιμή, δεν είναι ποινή" (όπως έλεγε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και ο Γιώργος Λιάνης φροντίζει να υπενθυμίζει συχνά), οι εκδηλώσεις των φετινών Πρεσπείων θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (21 και 22 Αυγούστου), για 25η συνεχή χρονιά.

    Την ακριτική Φλώρινα και τις λίμνες που ορίζουν τα πολιτικά, αλλά όχι και πολιτιστικά σύνορα της χώρας θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Με "υλικό" έμπνευσης για τη διοργάνωση το "Αρχαίο Αίμα" (κείμενα και μονόλογοι εμβληματικών ηρωίδων της αρχαίας τραγωδίας) και τις "Κυρίες των Λιμνών" (τη σχέση της γυναίκας με το υδάτινο - το ρέον στοιχείο) οι φετινές εκδηλώσεις "μοιράζονται" μεταξύ Φλώρινας - Πρεσπών και του φεστιβάλ αρχαίου δράματος που πραγματοποιείται στην αρχαία (από τα ελληνιστικά χρόνια) πόλη Στόμπι (Στόβοι) της γειτονικής ΠΓΔΜ.

    [10] Οι εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιορτάζει το Σάββατο, 29 Αυγούστου, την αυγουστιάτικη πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο- αυτή τη φορά σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

    Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία με τη λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών αλλά και παραστάσεις θεάτρου σκιών.

    Κάθε χρόνο προστίθενται στον κατάλογο όλο και περισσότεροι χώροι και μνημεία, καθώς η συμμετοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Φέτος, ειδικά για την Αττική, μετά από τέσσερα χρόνια, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό έως τα μεσάνυχτα και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ευχαριστεί όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου που διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα το φυλακτικό προσωπικό που τις υποστηρίζει έμπρακτα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να γιορτάσει τον πολιτισμό με έναν μοναδικό τρόπο.

    [11] Τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ στη συνεδρίαση της ΚΟ

    Το προβληματισμό τους, κυρίως για τα θέματα των αγροτών, εκφράζουν σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι βουλευτές της ΝΔ από την περιφέρεια, στη συνεδρίαση της ΚΟ που είναι σε εξέλιξη από τις 09:00 το πρωί.

    Ανοικτά υπέρ της αποχής από την ψηφοφορία τάχθηκαν τρεις βουλευτές, ο Μάριος Σαλμάς, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεσμευόμενοι πάντως ότι θα συνταχθούν με την πλειοψηφία.

    Υπέρ της αποχής τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα της συμφωνίας.

    Επίσης τρεις βουλευτές, ο Αλέξανδρος Κοντός, ο Θανάσης Δαβάκης και ο Στέφανος Γκίκας, πρότειναν και τη λύση της ψήφου κατά συνείδησης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και άλλοι βουλευτές τόνισαν ότι σήμερα η ΝΔ ψηφίζει για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, με τη σημείωση ότι το αγροτικό δεν είναι μέσα στα προς ψήφιση μέτρα.

    [12] Ντ. Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται ελπίδα και προοπτική με κορμό της κυβέρνησης τη ΝΔ

    «Είναι μία κρίσιμη στιγμή, η στιγμή της δικαίωσης της ΝΔ, η οποία σε πολλές φάσεις στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, είπε στο λαό την αλήθεια και έδωσε μάχη για να κρατηθεί η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο», ανέφερε, στην παρέμβασή της στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός είπε ότι είναι σήμερα οξύμωρο, μετά από πέντε μήνες που είναι στη διακυβέρνηση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, να γίνεται λόγος για την ώρα προσαρμογής του κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα, πράγμα που θα δημιουργήσει αλλαγές στο πολιτικό τοπίο.

    «Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να βγει δυναμικά. Μιλάω ως πρώην βουλευτής της Ευρυτανίας και με την εμπειρία της Ευρυτανίας σας λέω ότι όταν πάει κανείς στο καφενείο και μιλήσει με τον αγροτικό κόσμο, να είναι σαφής ότι εμείς δεν φέραμε τέτοιου είδους αποφάσεις, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη για να υπάρχουν αύριο επιδοτήσεις μένοντας στην ΕΕ. Καθαρές κουβέντες χρειάζεται η χώρα. Η ΝΔ να πάει συντεταγμένη, αυτή την ώρα ακριβώς που διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η χώρα χρειάζεται ελπίδα και προοπτική. η οποία θα υπάρξει μόνο με κυβέρνηση της οποίας κορμός θα είναι η ΝΔ», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 August 2015 - 12:32:18 UTC