Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Συγκρότηση κινήματος ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας»
  • [02] Αλέκος Φλαμπουράρης:«Δεν στέκεται κυβέρνηση με λιγότερες από 120 ψήφους»
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σε διαβούλευση ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του ΣτΕ
  • [04] «Η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης»
  • [05] Δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω υποτίμηση του γιουάν
  • [06] Νεκροί και τραυματίες από ισχυρές εκρήξεις σε λιμάνι της Κίνας
  • [07] Ν. Σαργκάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι ότι έπαιζα μπροστά σε γεμάτες κερκίδες
  • [08] Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια, σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα
  • [09] Την παρέμβαση Δ. Αβραμόπουλου ζητά ο δήμαρχος Κω
  • [10] Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Γιαννισκάρι της δυτικής Αχαϊας
  • [11] Ό. Γεροβασίλη: Η συμφωνία και το χρέος θα κρίνουν το ενδεχόμενο εκλογών
  • [12] Δεν υπήρξε συμφωνία του ΚΚΕ για επίσπευση των διαδικασιών ψήφισης του τρίτου μνημονίου

  • [01] «Συγκρότηση κινήματος ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας»

    Στην κοινωνική και πολιτική συγκρότηση ενός «ενωτικού κινήματος που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη», καλούν με δήλωσή τους που υπογράφουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αλέκος Βερναρδάκης, Νίκος Γαλάνης, Δημήτρης Κάβουρας, Δημήτρης Καλτσώνης, Παναγιώτης Μαντάς, Αντώνης Νταβανέλος, Ανδρέας Παγιάτσος, Σπύρος Σακελλαρόπουλος, Δημήτρης Σαραφιανός, Μαρία Σουάνη, Θέμης Τζήμας, Λάμπρος Χήτας.

    Οι υπογράφοντες τη δήλωση η οποία φέρει τον τίτλο: «Όχι στο νέο μνημόνιο-κάλεσμα αγώνα και λαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα», καλούν «στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας».

    Αναλυτικά η δήλωσή τους:

    «Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.

    Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.

    Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

    Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

    Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει.

    Οι υπογράφοντες

    Βερναρδάκης Αλέκος

    Γαλάνης Νίκος

    Κάβουρας Δημήτρης

    Καλτσώνης Δημήτρης

    Λαφαζάνης Παναγιώτης

    Μαντάς Παναγιώτης

    Νταβανέλος Αντώνης

    Παγιάτσος Ανδρέας

    Σακελλαρόπουλος Σπύρος

    Σαραφιανός Δημήτρης

    Σουάνη Μαρία

    Τζήμας Θέμης

    Χήτας Λάμπρος»

    [02] Αλέκος Φλαμπουράρης:«Δεν στέκεται κυβέρνηση με λιγότερες από 120 ψήφους»

    «Δεν στέκεται κυβέρνηση με λιγότερες από 120 ψήφους» διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας με τους δανειστές. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Φλαμπουράρης επισήμανε ότι «αν πέσουμε από τους 120 βουλευτές είναι λογικό ότι δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση, θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει». Διευκρίνισε, πάντως, ότι είναι πιο δύσκολες οι εκλογές τον Σεπτέμβριο, καθώς πρέπει να τοποθετηθούν και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από κάποιες λειτουργίες.

    Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε επίσης: «Σε συνέδριο θα πάμε με μία προϋπόθεση: Δημοκρατικές διαδικασίες, λειτουργίες, αλλά ό,τι αποφασιστεί θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί, δεν θα πάμε σε συνέδριο όπου ο καθένας θα πάει να τα πει, "εγώ δεν εφαρμόζω". Δεν γίνεται... Εγώ δεσμεύομαι να υλοποιήσω τις αποφάσεις ενός συνεδρίου». «Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστερής Πλατφόρμας δυστυχώς έχουν διαφορετική αντίληψη» πρόσθεσε.

    Όσον αφορά την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε με νόημα ότι «ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά, πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών».

    «Επί χρόνια υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφάνεια και αμφισβητείται τώρα η δημοκρατική μας ευαισθησία» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. «Προσέχει πολύ τους τύπους, μπορεί κάποιος με βάση τους τύπους να της δίνει δίκιο, αλλά η Βουλή έχει διαφορετική αντίληψη...» συμπλήρωσε, όμως διευκρίνισε: «Δεν βλέπω θετικά την πρόταση μομφής, θεωρώ ότι θα αναλογιστεί η ίδια και τις ευθύνες της με συμπεριφορά που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις πτέρυγες».

    Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «η ταυτοποίηση των μεταναστών και η διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών στα νησιά είναι κρίσιμο θέμα» και άφησε αιχμές για τη στάση κάποιων δημοτικών Αρχών στον απόηχο της σύγκρουσης του δήμου Κω με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Όπως τόνισε, σε κάποια νησιά υπάρχουν αποτελεσματικότερα μέτρα φιλοξενίας των μεταναστών, ενώ σε κάποια νησιά όχι, με «κάποιους δημοτικούς άρχοντες να είναι πιο διστακτικοί». «Έχουμε πρόβλημα συνεχούς ροής, φεύγουν 1.300 μετανάστες, έρχονται 1.500 και τα άλλα κόμματα δεν έχουν καμία πρόταση... Τι να κάνουμε; Τρύπες στις βάρκες να τους πνίγουμε ή να τους διώχνουμε, να τους βουλιάζουν οι άλλοι; Δεν γίνεται...» ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για απουσία αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση.

    Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι ο αρμόδιος φορέας για την απορρόφηση των κοινοτικών προγραμμάτων θα είναι έτοιμος μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ υπενθύμισε ότι στις 13:00 υπάρχει συνάντηση για το μεταναστευτικό με τον αρμόδιο επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    [03] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σε διαβούλευση ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του ΣτΕ

    Σε διαβούλευση ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του ΣτΕ - «Ενισχύσει τις ελληνικές θέσεις κατά την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Κατρούγκαλος.

    Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που τίθεται σήμερα σε διαβούλευση κυρώνεται ο αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η πληρέστερη διεθνής σύμβαση για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξηγώντας ότι «ο Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την άλλη διεθνή σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, συν-προσδιορίζουν σήμερα το ευρωπαϊκό κεκτημένο των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

    Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «η κύρωση του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη αφενός έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, το οποίο έχει προκληθεί στη χώρα μας από τις γενικότερες τάσεις αποδόμησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, αλλά και την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης από τη μνημονιακή νομοθεσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσφατη νομολογία της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων, του οργάνου που επιβλέπει την εφαρμογή του, με σειρά ομόφωνων αποφάσεων επί συλλογικών προσφυγών ελληνικών συνδικαλιστικών οργανώσεων (υπ' αριθμ. 65 και 66/2011 και 76-80/2012) έκρινε ότι σημαντικός αριθμός μνημονιακών ρυθμίσεων παραβιάζουν το Χάρτη.

    [04] «Η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης»

    Αναγκαίο, χαρακτήρισε, το νέο πλαίσιο αναχρηματοδότησης της οικονομίας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. « Με τα σημερινά δεδομένα», είπε υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το σημερινό πλαίσιο στο οποίο καταλήξαμε και συναποφασίσαμε να μεταστρέψει προς μια πιο θετική κατεύθυνση, με θετικό πρόσημο όσον αφορά το κρίσιμο σημείο της ανάπτυξης, την εξέλιξη της οικονομίας».

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ert.gr», ο υπουργός είπε ότι τα υψηλά πλεονάσματα θα σήμαιναν μεγάλες περικοπές και επισήμανε ότι «τα φορολογικά βάρη θα επιμεριστούν δικαιότερα».

    «Το πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει σήμερα -και είναι σαφώς προσδιορισμένο- αφορά τέσσερα σημεία που είναι δεδομένα, όπως η δημοσιονομική εξυγίανση, ο τρόπος σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, η απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορών προϊόντων» δήλωσε ο κ. Σταθάκης. Επισήμανε ωστόσο, ότι σε αντιστάθμισμα της συμφωνίας η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης της οικονομίας.

    Επίσης, ο υπ. Οικονομίας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις» και πρόσθεσε ότι «αλλάζουν μόνον οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις». Δεν υπάρχουν μειώσεις ούτε στους μισθούς, συνέχισε και υπενθύμισε ότι από το 2010 ώες το 1014 οι μειώσεις στους μισθούς ήταν της τάξης του 40% στο δημόσιο και του 17-18% στον ιδιωτικό τομέα.

    Τέλος, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα εκλογών παρά μόνο αν αμφισβητηθεί η κυβέρνηση στη Βουλή.

    [05] Δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω υποτίμηση του γιουάν

    Η κεντρική τράπεζα της Κίνας είπε την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω υποτίμηση του γιουάν δεδομένων των ισχυρών οικονομικών θεμελιωδών, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις παγκόσμιες αγορές μετά την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος στην οποία προχώρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    Καθώς το γιουάν κατέγραφε απώλειες για τρίτη συνεχή ημέρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) είπε ότι το ισχυρό οικονομικό περιβάλλον της χώρας, το διατηρήσιμο εμπορικό πλεόνασμα, η υγιής δημοσιονομική θέση και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα προσφέρουν «ισχυρή στήριξη» στη συναλλαγματική ισοτιμία.

    Η απόφαση της Κίνας να υποτιμήσει το νόμισμα την Τρίτη, ορίζοντας τη μέση τιμή διακύμανσης κατά 2% χαμηλότερα, προκάλεσε φόβους για «συναλλαγματικό πόλεμο» και τάραξε τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, οδηγώντας άλλα ασιατικά νομίσματα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πολλών ετών.

    Την ίδια ώρα, η κίνηση της Κίνας προκάλεσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ, με Αμερικανούς πολιτικούς να κατηγορούν το Πεκίνο στηρίζει με αθέμιτο τρόπο τους εξαγωγείς του.

    [06] Νεκροί και τραυματίες από ισχυρές εκρήξεις σε λιμάνι της Κίνας

    Ανεστάλη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς σε χώρο του λιμανιού στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας καθώς δεν είναι σαφές το ακριβές περιεχόμενο και η ποσότητα των «εύφλεκτων υλικών» που βρίσκονται στους χώρους.

    Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, εννέα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες Τετάρτη όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις και να σκοτωθούν 44 άνθρωποι.

    Ο αριθμός των τραυματιών είναι τουλάχιστον 520.

    Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι εννέα πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνονται στα 17 θύματα του δυστυχήματος.

    Νωρίτερα σήμερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Beijing News μετέδωσε ότι οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

    Η Τιαντζίν, που απέχει 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με 15 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2013.

    [07] Ν. Σαργκάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι ότι έπαιζα μπροστά σε γεμάτες κερκίδες

    Όπως και να έχει, η χώρα μας πατάει πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Από κοντά και το ποδόσφαιρο. Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο είναι η εικόνα της κοινωνίας μας. Που βουλιάζει αλλά δίνει αγώνα επιβίωσης. Που χάνεται αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή προσπαθεί να πιαστεί από κάπου, απ΄ όπου μπορεί.

    Κι όμως αυτές τις δύσκολες στιγμές, αυτές που η ιστορία θα μετρήσει περισσότερο από τις υπόλοιπες, η σιωπή δεν είναι επιλογή αλλά ...αμάρτημα. Στο παρελθόν, στο παρόν, περισσότερο για το μέλλον. Κυρίως από ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, που πρέπει να μιλήσουν. Με λέξεις απλές, απόλυτα ζυγισμένες, τέτοιες που πέφτουν σαν βαρίδι στο στομάχι και σκέψη. Βγαλμένες από την λαϊκή σοφία. Μέσα από αυτά, προέκυψε η επιθυμία για μία συζήτηση με το Νίκο Σαργκάνη. Επιθυμία που θέριευε, γινόταν μάλιστα πιεστική, όταν εκείνος στην αρχή προσπάθησε, με ευγένεια και ειλικρίνεια, να την αποφύγει, παρουσιάζοντας δικαιολογημένη απογοήτευση, απαισιοδοξία άλλοτε και οργή. Για όσα συμβαίνουν.

    Έπρεπε να μιλήσει και μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στα 61 του πια, κουβαλώντας χρόνια γεμάτα, με ιστορία, χαρές και λύπες, νίκες και ήττες, δόξα και πίκρα.

    Μιλώντας για την Εθνική ομάδα ο Ν. Σαργκάνης είπε: «Δεν είναι εύκολο να έχεις καλή εθνική ομάδα με τέτοιο εθνικό ποδόσφαιρο, με τέτοιο πρωτάθλημα. Θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Η ποιότητα είναι περιορισμένη. Δεν ξέρω πραγματικά εάν δικαιούμαστε να είμαστε ψηλά. Εγώ δεν ενοχλήθηκα για τον αποκλεισμό μας από το Euro 2016, με απασχολεί τι θα γίνει στην συνέχεια. Τι θα γίνει με την εθνική. Ο Αλκέτας Παναγούλιας έλεγε: "στην Ελλάδα τα σύνορα ανάμεσα στην επιτυχία και τον διασυρμό βρίσκονται πολύ κοντά". Και αυτό είναι κάτι που έχουμε διαπιστώσει αρκετές φορές»

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ν. Σαργκάνης είπε: «Δεν ξέρω πραγματικά εάν μπορεί να αλλάξει. Και αυτό είναι ρεαλισμός όχι απαισιοδοξία. Δεν μπορώ να δω κάτι αυτή την στιγμή, που να δώσει ελπίδα. Το ποδόσφαιρο, όπως σας είπα, είναι ότι η πολιτική, η κοινωνία. Είναι ένα χάος».

    Αναφερόμενος στον Παναθηναϊκό και την προσεχή αντίπαλο του στο Europa League o Ν. Σαργκάνης είπε: «Ο Παναθηναικός αγωνίζεται με νεροπίστολα. Είναι άνισος ο αγώνας που δίνει. Δεν έχει χρήματα σήμερα κι όταν δεν έχεις χρήματα δύσκολα μπορείς να κάνεις κάτι, να φτάσεις σε επιτυχίες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα ματς με την Καμπάλα. Οι Αζέροι έχουν ρίξει πολλά χρήματα για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρό τους. Το γνωρίζω καλά, το συναντάω στα σεμινάρια που συμμετέχω κατά καιρούς. Εχουν κάνει επενδύσεις και θέλουν να γνωρίσουν επιτυχίες».

    [08] Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια, σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα

    Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς η πληρότητα των κρατήσεων ενόψει του κύματος των αδειούχων του Αυγούστου αλλά και των αναχωρήσεων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου αγγίζει το 80%.

    Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

    Για σήμερα από τον Πειραιά είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 22 πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 28 για τον Αργοσαρωνικό, 10 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

    Χθες Τετάρτη 11/08 αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 20 πλοία με 20.168 επιβάτες, 2.418 οχήματα,655 φορτηγά και 778 δίκυκλα. Από τον Αργοσαρωνικό αναχώρησαν 28 πλοία με 5.324 επιβάτες,492 ΙΧ οχήματα, 42 φορτηγά και 218 δίκυκλα. Από τη Ραφήνα αναχώρησαν 11 πλοία, με 5.414 επιβάτες,966 αυτοκίνητα,61 φορτηγά και 155 δίκυκλα.Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 4 αναχωρήσεις πλοίων με 1.075 επιβάτες 278 οχήματα 21 φορτηγά και 38 δίκυκλα.

    [09] Την παρέμβαση Δ. Αβραμόπουλου ζητά ο δήμαρχος Κω

    Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κω, ζητά από τον αρμόδιο Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

    Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι η διαχείριση και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κω είναι ιδιαίτερα δυσχερής, ενώ η λύση του πλοίου που τελικά υιοθετείται για την διαμονή, ταυτοποίηση και μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων, θα απαιτήσει οικονομικούς πόρους.

    Ο κ. Κυρίτσης που αναμένεται να έχει και τηλεφωνική επικοινωνία, εντός της ημέρας με τον κ. Αβραμόπουλο, τονίζει επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων προς τη χώρα μας, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων στην περιοχή της Κω.

    Σε δήλωση του, ο κ. Κυρίτσης, αναφέρει: «Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις και μέτρα. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι φίλος της Κω, κυρίως όμως έχει ρεαλιστική αντίληψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ευελπιστώ ότι και αυτή τη φορά θα βοηθήσει τη χώρα και την ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Κω και στα άλλα νησιά».'

    [10] Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Γιαννισκάρι της δυτικής Αχαϊας

    Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Γιαννισκάρι, στην δυτική Αχαϊα.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, αλλά και από το προστατευόμενο δάσος της Καλόγριας.

    Τελικά, σήμερα το πρωί οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, αλλά στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν οκτώ οχήματα με 16 άνδρες και ένα πεζοπόρο με 18 άτομα, για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Επίσης, το έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν και υδροφόρες του δήμου Δυτικής Αχαϊας.

    Όσον αφορά τον απολογισμό των ζημιών από την πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περίπου 160 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

    [11] Ό. Γεροβασίλη: Η συμφωνία και το χρέος θα κρίνουν το ενδεχόμενο εκλογών

    Η έγκριση της συμφωνίας και η έναρξη της συζήτησης για το χρέος είναι οι δυο βασικές προτεραιότητες που θα κρίνουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζει η υφυπουργός Τύπου και κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπάρχουν εκλογές» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Είμαστε όμως σε ένα τέτοιο περιβάλλον το οποίο βεβαίως είναι προβληματικό και το οποίο από μόνο του ενδεχομένως να πρέπει κάποια στιγμή να οδηγηθεί σε εκλογές. Από την άλλη πλευρά, όπως διατυπώνετε και εσείς το ερώτημα είναι διαφορετικό το κάτω από 120, πάνω από 120 και αυτό παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπάρχουν εκλογές. Και δεν υπάρχουν εκλογές αυτή τη στιγμή με την έννοια των προτεραιοτήτων και των αναγκών όχι γιατί δεν θα τις θέλαμε ενδεχομένως ή ότι θα τις αποφεύγουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να παρεμποδιστούν οι δυο βασικές προτεραιότητες που έχουμε αυτή τη στιγμή: Η πρώτη είναι η σημερινή ψηφοφορία και η κατάληξη του αυριανού Eurogroup, η επίτευξη δηλαδή της συμφωνίας διότι μέχρι τότε αντιλαμβάνεστε ότι κανείς δεν είναι απολύτως ήσυχος. Η δεύτερη είναι η κρίσιμη σημαντική επίπονη διαδικασία προκειμένου να ολοκληρωθεί και η πρώτη αξιολόγηση με στόχο να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος που είναι το μεγάλο θέμα μας που θα κρίνει και τη βιωσιμότητα ή μη της συμφωνίας. Επομένως, αυτές τις δυο προτεραιότητες και ο χώρος και ο χρόνος τα οποία ενδεχομένως θα αφήσουν, θα κρίνουν το αν και πότε θα γίνουν εκλογές.

    Ερωτηθείσα για τις σχέσεις της κυβέρνησης με την πρόεδρο της Βουλής, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε: «Φαίνεται ότι υπάρχει διάσταση όσον αφορά την εκτίμηση των προτεραιοτήτων και την εκτίμηση της μεγάλης ανάγκης και μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να ξεπερνιέται. Και χθες δημόσια, με δημόσια συνεδρίαση αποτυπώθηκαν οι διαφορετικές αντιλήψεις. Επομένως ενάγει ένα πραγματικό πρόβλημα που μας απασχολεί. Ξέρετε όμως ότι δεν απλό αυτό δεν λύνεται με έναν τρόπο όπως διατυπώνεται και απαιτείται από πολλούς οι οποίοι κυρίως είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος αλλά θεωρεί πως «δεν είναι λύση» η άποψη του Ποταμιού για πρόταση μομφής.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτιμά ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί «ένα καινούριο κόμμα δυστυχώς από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως λέει χαρακτηριστικά «Αυτό δεν μπορώ να το πω με απόλυτη σιγουριά. Χθες προαναγγέλθηκε από τον κύριο Ήσυχο με κάποιο τρόπο η ίδρυση ενός καινούριου κόμματος. Αυτό ξέρετε δεν μπορώ να το πω εγώ. Θα το κρίνουν εκείνοι πως, πότε και αν. Φαίνεται να διαμορφώνεται έτσι πάντως η κατάσταση. Να επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα καινούριο κόμμα δυστυχώς από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ».

    Η κα Γεροβασίλη σημειώνει ότι «υπάρχουν πολλές ανακατατάξεις, μια προσπάθεια ανακατάταξης του πολιτικού συστήματος και επαναπροσδιορισμού. Αυτό σε ένα βαθμό σε μεγάλο βαθμό μάλλον είναι και αντικειμενικό. Από τη μία πλευρά είναι οι πολιτικοί οργανισμοί οι οποίοι στηρίζουν την Κυβέρνηση δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που σήμερα μπαίνουν σε μία πολιτική η οποία δεν είναι υποστήριξης του προγράμματος με την οποία απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό στις 25 του Γενάρη. Επομένως θα χρειαστεί και θα γίνει ένας επαναπροσδιορισμός του προγράμματος που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα. Διότι αντιλαμβάνεστε, ναι μεν θα υλοποιηθεί η συμφωνία όπως απαιτείται, αλλά ταυτοχρόνως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να διανύσει μία μεγάλη διαδρομή όσον αφορά τα αντιρροπιστικά μέτρα τα οποία θα χρειαστεί να κάνει και θα πρέπει να μελετήσει ένα οργανωμένο σχέδιο το οποίο θα απαλύνει τις επιπτώσεις της καινούριας συμφωνίας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για να δώσει ώθηση στην ελληνική κοινωνία πραγματικά για να μπορέσει να αμυνθεί η ελληνική κοινωνία να σταθεί όρθια με στόχο βεβαίως την έξοδο από τις κάθε τύπου συμφωνίες και την έξοδο από τα αδιέξοδα του δανεισμού και του χρέους. Επομένως το επόμενο διάστημα στο δικό μας πολιτικό χώρο θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη συζήτηση και προβληματισμός. Πρέπει ωστόσο να γίνει και γρήγορα και πρέπει να γίνει και αποφασιστικά και γρήγορα και με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με στόχο να φτάσουμε στην ανάπτυξη».

    [12] Δεν υπήρξε συμφωνία του ΚΚΕ για επίσπευση των διαδικασιών ψήφισης του τρίτου μνημονίου

    Η ΚΟ του ΚΚΕ, σε δήλωσή της, «για την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγής» 13 Αυγούστου, που αναληθώς αποδίδει συμφωνία του ΚΚΕ στην πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη, για επίσπευση των διαδικασιών ψήφισης του 3ου μνημονίου στη Βουλή» αναφέρει: «Μετά από παράκληση του κ. Φίλη, για την αλλαγή της ώρας σύγκλησης της διάσκεψης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ίδιο και ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν θα είχε αντίρρηση να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων νωρίτερα από τις 21:30, για να αποφευχθεί μία άσκοπη μεταμεσονύχτια συνεδρίαση. Η τηλεφωνική επικοινωνία περιορίστηκε μόνο στο ζήτημα αυτό και κάθε άλλη αναφορά σε συμφωνία του ΚΚΕ για επίσπευση των διαδικασιών συζήτησης και ψήφισης του νέου μνημονίου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι εκ του πονηρού».

    «Όπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ έχει αντιταχθεί στις διαδικασίες FAST TRUCK - παρωδία, που ακολουθούνται από την κυβέρνηση για άλλη μία φορά, για να ψηφιστούν τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτήν τη θέση υποστήριξε και στη διάσκεψη των προέδρων» καταλήγει η δήλωση της ΚΟ του ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 August 2015 - 10:32:14 UTC