Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [02] Σε εξέλιξη η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας
  • [03] Μέτρα αντιμετώπισης των υγειονομικών ζητημάτων για τους πρόσφυγες
  • [04] Αναβιώνει στην Κέρκυρα το έθιμο της Βαρκαρόλας
  • [05] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή Κυρά Βρύση των Ισθμίων
  • [06] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Ίσθμια
  • [07] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

  • [01] Συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Σε εξέλιξη είναι η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, στο χώρο διαμονής των θεσμών.

    «Μόλις φτάσουμε στην τελική ευθεία θα γίνουν οι συζητήσεις που πρέπει. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης προσερχόμενος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της εφημερίδας Welt Am Sonntag η οποία αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωση» ο κ. Σταθάκης ανέφερε : «Μπορεί να είναι ακριβές».

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης θα έχουν αύριο εκ νέου συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

    Χθες το απόγευμα συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, το Κυβερνητικό Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν.

    «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.

    [02] Σε εξέλιξη η φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας και επεκτάθηκε προς την Πάλαιρο.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης «μπορεί τις απογευματινές ώρες η κατάσταση να ήταν καλύτερη, ανησυχούμε όμως για το βράδυ, διότι δεν θα επιχειρούν τα εναέρια μέσα».

    Όσον αφορά τις ζημιές, ο δήμαρχος τόνισε ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων, όπως και ποιμνιοστάσια.

    Όπως πρόσθεσε, αρκετοί κτηνοτρόφοι πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια τους, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα, για το αν έχουν καεί ζώα.

    Επίσης, ο Γιώργος Αποστολάκης είπε πως έχουν προκληθεί ζημιές, τόσο σε αποθήκες, όσο και σε αγροικίες.

    Σχετικά με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, στην περιοχή της Παλαίρου επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και υδροφόρες του δήμου.

    Διαβάστε επίσης:Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή Κυρά Βρύση των Ισθμίων

    Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

    [03] Μέτρα αντιμετώπισης των υγειονομικών ζητημάτων για τους πρόσφυγες

    Μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων για τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Πεδίο του Άρεως, λαμβάνει το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τους εμπλεκόμενους φορείς και τους αλληλέγγυους πολίτες που έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

    Καθημερινά βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και οι υγειονομικοί της σε συνεργασία με την Ομάδα Υγείας της αυτο-οργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και με τους διαμεσολαβητές της αφγανικής κοινότητας, προσπαθούν να επιλύουν θέματα που προκύπτουν.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναμένεται η διανομή μεταφρασμένου έντυπου υλικού για την ανάγκη τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης απέναντι στους υγειονομικούς που βρίσκονται στον χώρο. Άμεσα θα γίνει επιδημιολογική καταγραφή του πληθυσμού που διαμένει στο Πεδίο του Άρεως και λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας της υγείας του, καθημερινά καταγράφονται οι ανάγκες και γίνεται διανομή φαρμάκων και αντισηπτικών σε συνεννόηση με την ομάδα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και τους Γιατρούς του Κόσμου και ήδη έχει αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας εγκύκλιος στην 1η και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια για τη δωρεάν εξέταση των προσφύγων που διακομίζονται στα νοσοκομεία.

    Επίσης, όπως αναφέρεται, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τις επόμενες μέρες, με τη μετεγκατάσταση στον νέο χώρο, να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί στα παιδιά και σε όσους ενήλικες απαιτείται.

    Έχουν παραχωρηθεί 35 σκηνές που ήταν αποθηκευμένες στην Κεντρική Αποθήκη του Υπουργείου Υγείας, για τη μετεγκατάσταση στον Ελαιώνα, καθώς και 70 κρεβάτια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Στον Ελαιώνα θα υπάρχει κλιματιζόμενος οικίσκος, όπου θα στεγαστεί ιατρείο στελεχωμένο από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, των ΓτΚ, του ΙΣΑ και αρκετούς γιατρούς που δουλεύουν στο σύστημα υγείας και έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν.

    Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τις αυτο-οργανωμένες ομάδες αλληλέγγυων πολιτών «που όλες αυτές τις μέρες αντιμετώπισαν εθελοντικά αυτή την ανθρωπιστική κρίση με εξαιρετική οργάνωση και υπευθυνότητα, ξεπερνώντας τα προβλήματα που έθετε η έλλειψη οργάνωσης και γρήγορων αντανακλαστικών του κρατικού μηχανισμού» και δεσμεύεται για τη λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στέγασης, συνθηκών διαβίωσης και υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων.

    [04] Αναβιώνει στην Κέρκυρα το έθιμο της Βαρκαρόλας

    Η «Βαρκαρόλα», ένα έθιμο σαν παραμύθι, αναβιώνει απόψε σε πολλές ακτές της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα διάσημο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα κάθε καλοκαίρι. Το έθιμο αγγίζει δύο πτυχές της παράδοσης, τη θρησκευτική παράδοση της Χριστιανοσύνης και την ιστορική μυθολογία του Ομήρου.

    Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση την ημέρα αυτή γιορτάζει το νησί το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ήταν ο Άγιος που έσωσε το νησί από την πολιορκία των Τούρκων, στις 11 Αυγούστου το 1716.

    Η θάλασσα γεμίζει μικρές βάρκες που φωτίζονται με δαυλούς. Ο ναυτικός αγώνας που δόθηκε για να προστατευτεί το νησί, προβάλλεται μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών της Γαρίτσας. Ο όρμος παίρνει χρώμα και φως. Γίνεται αναπαράσταση του επεισοδίου της εξέγερσης, στη συνέχεια γίνεται η περίφημη «Βαρκαρόλα», παρέλαση από βάρκες απ' όπου λαϊκοί βάρδοι τραγουδούν με κιθάρες παραδοσιακά τραγούδια στις πλωτές ολοστόλιστες εξέδρες με διάφορες παραστάσεις εμπνευσμένες από τη φαντασία και από τις παραδόσεις του νησιού, με τους ντόπιους χορευτές να χορεύουν εν πλω, υπό τους ήχους των τραγουδιών. Στο τέλος της Βαρκαρόλας, ένα σκάφος βρίσκεται στις φλόγες και τα πυροτεχνήματα εκρήγνυνται για να τιμήσουν την καύση του τουρκικού ναυτικού κατά τη διάρκεια της πολιορκίας.

    [05] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή Κυρά Βρύση των Ισθμίων

    Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, στην περιοχή Κυρά Βρύση των Ισθμίων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε ρέμα της περιοχής και λόγω των ανέμων επεκτάθηκε σε οικοπεδικό χώρο, που γειτνιάζει με πολλά σπίτια.

    Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με 16 οχήματα και περισσότερους από 30 πυροσβέστες. Παράλληλα, και οι κάτοικοι της περιοχής με λάστιχα από τα σπίτια τους, προσπάθησαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, αφού έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν τις αυλές τους.

    Τελικά, περίπου στις 7.30 οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Όμως, εξακολουθούν να παραμένουν στην Κυρά Βρύση πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    [06] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Ίσθμια

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στα Ίσθμια, η οποία εκδηλώθηκε στις 17.10, στην περιοχή Κυρά Βρύση.

    Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα η πυρκαγιά έφθασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο.

    [07] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Στην περιοχή παρέμεναν μέχρι το απόγευμα 19 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής με 9 υδροφόρα οχήματα, όπως επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα, αποτελούμενο από 25 άνδρες.

    Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσής της κατευθύνθηκαν στο σημείο δύο αεροσκάφη Καναντέρ που μέχρι το μεσημέρι πραγματοποιούσαν ρίψεις από αέρος, ενώ από εδάφους επιχειρούσαν 29 άνδρες με 14 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν κατοικίες ή τουριστικές υποδομές.

    Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής έκαψε 15 στρέμματα πευκοδάσος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 August 2015 - 18:32:11 UTC