Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [02] Φινλανδός ΥΠΕΞ: Είναι πιθανόν να μη συμμετάσχουμε σε τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας
  • [03] Αυγουστιάτικο μπουρίνι προκάλεσε προβλήματα σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης
  • [04] «Λίγο πριν από την ολοκλήρωση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς»

  • [01] Συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών έχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται στο χώρο διαμονής των θεσμών.

    Χθες το απόγευμα συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, το Κυβερνητικό Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοικτά ζητήματα που απομένουν.

    «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.

    [02] Φινλανδός ΥΠΕΞ: Είναι πιθανόν να μη συμμετάσχουμε σε τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

    Η Φινλανδία είναι πιθανόν να μην συμμετάσχει σε τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς ο ευρωσκεπτικιστής υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι.

    «Η κυβέρνηση έχει μία πολύ σφιχτή πολιτική ως προς αυτό. Δεν θα δεχθούμε την αύξηση των επιβαρύνσεων της Φινλανδίας ή περικοπές του χρέους της Ελλάδας», είπε ο Τίμο Σόινι στο περιθώριο συνεδρίου του κόμματός του «Οι Φινλανδοί».

    Πρόσθεσε επίσης ότι δεν πιστεύει πως η πολιτική της διάσωσης θα λειτουργήσει και ότι το πιθανότερο σενάριο είναι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    [03] Αυγουστιάτικο μπουρίνι προκάλεσε προβλήματα σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης

    Προβλήματα σε περιοχές του Ηρακλείου και σε καλλιέργειες προκάλεσε το Αυγουστιάτικο μπουρίνι που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι.

    Στην περιοχή του Τσούτσουρα Ηρακλείου καθώς και στο Δεμάτι τα λασπόνερα παρέσυραν αυτοκίνητα ενώ στις εκβολές ποταμού κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία έσπευσε να ανασύρει τέσσερα αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί και είχαν καλυφθεί με λάσπη.

    Στην περιοχή της Μεσαράς η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε και η βροχόπτωση που ακολούθησε προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή.

    Επίσης σημειώθηκαν και κατολισθήσεις στο δρόμο Ηράκλειου - Μοιρών στην περιοχή Κάτω Μουλίων.

    [04] «Λίγο πριν από την ολοκλήρωση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς»

    Λίγο πριν από την ολοκλήρωση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Welt am Sonntag» από κύκλους της χθεσινοβραδινής τηλεδιάσκεψης των θεσμών με τους εταίρους της ευρωζώνης.

    «Οι θεσμοί βλέπουν μια ρεαλιστική πιθανότητα για συνεννόηση ως την Τρίτη σε μια συμφωνία επί της αρχής», αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι σε έναν καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τα άμεσα μέτρα, ενώ τονίζεται ότι θα ήταν πιθανή μια απόφαση της Βουλής στην Αθήνα την Πέμπτη, και την Παρασκευή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    «Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε η Ελλάδα να πληρώσει στις 20 Αυγούστου την ΕΚΤ και δεν θα ήταν απαραίτητο ένα πρόγραμμα-γέφυρα και επιπλέον δισεκατομμύρια» συνεχίζει η εφημερίδα, αλλά επισημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΕ, επιφυλακτική σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές. «Η γερμανική πλευρά κατέστησε σαφές ότι βλέπει σε κάποια σημεία ακόμη ανάγκη αποσαφήνισης, πχ σε ό,τι αφορά το πώς θα αντιμετωπιστεί στη συμφωνία η πιο πρόσφατη αρνητική οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα. Υπάρχει δε ανάγκη για συζήτηση στο θέμα των στόχων του προϋπολογισμού και στο ζήτημα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει, επικαλούμενο τις διαπραγματεύσεις οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», γράφει η «Welt am Sonntag».

    Στην τηλεδιάσκεψη, συνεχίζει ο συντάκτης, υπήρχε ευρέως η εντύπωση ότι έχει γίνει πρόοδος και ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να ολοκληρωθούν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο. «Όλοι εργάζονται για αυτό το "Σχέδιο Α"- μια συμφωνία με την πρώτη ημερομηνία εκταμίευσης να είναι η 20ή Αυγούστου», δηλώνει στην εφημερίδα πηγή από τους κύκλους των διαπραγματεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 August 2015 - 16:32:09 UTC