Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα οδεύει προς ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα»
  • [02] Υπέκυψε στα τραύματά του ο Παλαιστίνιος πατέρας του βρέφους, που πέθανε από εμπρησμό
  • [03] Ταϊβάν: Δύο νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Σουντελόρ
  • [04] Απεβίωσε ο Μ. Κοντρέρας, άλλοτε διευθυντής της μυστικής αστυνομίας του Πινοσέτ
  • [05] Σε εξέλιξη δασική φωτιά στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
  • [06] Πυρκαγιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας
  • [07] «Το μεταναστευτικό υπερβαίνει την Ελλάδα»
  • [08] Ι. Δραγασάκης: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία

  • [01] «Η Ελλάδα οδεύει προς ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα»

    Η Ελλάδα οδεύει προς το να ολοκληρώσει το σχέδιο συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης ως την Τρίτη και η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού είναι πιθανό να γίνει ως την 20ή Αυγούστου, δήλωσε πηγή της ΕΕ ενήμερη για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής (ΟΔΕ), που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή το βράδυ.

    Οι συνομιλίες προχωρούν ομαλά και ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, είπε η ίδια πηγή. Εάν το σχέδιο του μνημονίου κατανόησης και μια επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους έχουν ετοιμαστεί, όπως σχεδιάζεται, την Τρίτη, η ελληνική κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων αναμένεται ότι θα τα εγκρίνουν ως την Πέμπτη, κατά την ίδια πηγή.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσαν κατόπιν να συναντηθούν ή να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για να εγκρίνουν την τριετή δανειακή σύμβαση της Αθήνας, ανέφερε η πηγή.

    Η Ελλάδα αναμένεται να επικυρώσει άλλον έναν νόμο πακέτο που θα περιλαμβάνει διάφορες μεταρρυθμίσεις πριν από την 20ή Αυγούστου παράλληλα με τις εθνικές διαδικασίες έγκρισης της συμφωνίας ώστε να λάβει έγκαιρα μια πρώτη δόση και να κάνει την αποπληρωμή ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και λήγουν την 20ή Αυγούστου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    «Όλοι δουλεύουν στο Σχέδιο Α - μια συμφωνία και την εκταμίευση ως την 20ή Αυγούστου» της πρώτης δόσης του δανείου των έως και 86 δισεκ. ευρώ, ανέφερε η πηγή.

    Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν την 20ή Ιουλίου, μία εβδομάδα αφότου οι ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης συμφώνησαν έπειτα από μια ολονύχτια σύνοδο στην έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν εκφράστηκαν σημαντικές διαφωνίες μεταξύ των χωρών μελών κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της ΟΔΕ, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, εν μέρει διότι δεν υπήρχε κάτι για το οποίο χρειαζόταν να ληφθεί απόφαση.

    Ορισμένες χώρες, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, ήθελαν να προσδιοριστούν σαφώς οι δεσμεύσεις για πιο μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, πέραν των άμεσων ενεργειών που θα γίνουν, πρόσθεσε η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    [02] Υπέκυψε στα τραύματά του ο Παλαιστίνιος πατέρας του βρέφους, που πέθανε από εμπρησμό

    Υπέκυψε στα τραύματά του ο Παλαιστίνιος Σαάντ Νταουαμπέχ, ο πατέρας του βρέφους το οποίο την περασμένη εβδομάδα κάηκε ζωντανό μέσα στο σπίτι του που πυρπόλησαν εξτρεμιστές Εβραίοι. Ο Σαάντ κατέληξε στο ισραηλινό νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, ανακοίνωσε σήμερα ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

    Ο Γκασάν Νταγκλάς, υπεύθυνος της Παλαιστινιακής Αρχής για τη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου βρίσκεται το χωριό Ντούμα, όπου διέμενε η οικογένεια Νταουαμπέχ, πρόσθεσε ότι οι παλαιστινιακές και οι ισραηλινές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία για να οργανώσουν την μεταφορά της σορού του Σαάντ για την κηδεία του που προβλέπεται να τελεστεί εντός της ημέρας.

    Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η οικογένειά του στο Ντούμα.

    [03] Ταϊβάν: Δύο νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Σουντελόρ

    Ισχυρός τυφώνας έπληξε σήμερα την Ταϊβάν συνοδευόμενος από σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε δύο εκατομμύρια νοικοκυριά, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης και ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

    Ο τυφώνας Σουντελόρ πέρασε από τις κομητείες Γιλάν και Χουαλιέν της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν νωρίς σήμερα το πρωί.Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

    Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, τεράστια κομμάτια λαμαρίνας και μεταλλικές ράβδοι αποκολλήθηκαν από ένα υπό κατασκευή στάδιο και οι δημοτικές αρχές ανέστειλαν ορισμένες από τις υπηρεσίες του μετρό και των λεωφορείων.Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους καθώς ο τυφώνας κινείτο χθες πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και ο στρατός του νησιού έθεσε σε ετοιμότητα δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα για να μετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης.

    [04] Απεβίωσε ο Μ. Κοντρέρας, άλλοτε διευθυντής της μυστικής αστυνομίας του Πινοσέτ

    Ο διευθυντής της διαβόητης μυστικής αστυνομίας του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, ο Μανουέλ Κοντρέρας, που θεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην ιστορία της Χιλής, απεβίωσε χθες Παρασκευή σε ηλικία 86 ετών, δήλωσε μια πηγή στην αστυνομία μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο Κοντρέρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί να εκτίσει συνολικά 500 χρόνια κάθειρξη για απαγωγές, δολοφονίες και βασανισμούς αντιφρονούντων την περίοδο της στρατιωτικής χούντας, «απεβίωσε περί τις 22:30» (04:30 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Σαντιάγο, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

    Ο άλλοτε στρατηγός είχε προσβληθεί από καρκίνο, ήταν διαβητικός και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες.

    «Ήταν ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στη Χιλή (...). Είχε σκοτώσει πολύ κόσμο», σχολίασε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της λατινοαμερικάνικης χώρας ένας δικηγόρος ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ρομπέρτο Γαρετόν.

    [05] Σε εξέλιξη δασική φωτιά στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

    Σε εξέλιξη είναι δασική φωτιά στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Στην περιοχή βρίσκονται οκτώ υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο Καναντέρ.

    Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς λίγο μετά τις 6.30 το πρωί.

    [06] Πυρκαγιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στις 05:30 το πρωί στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας.Στην περιοχή έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερα.

    Στην Πάλαιρο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την 19η Ιουλίου, η οποία πάντως δεν είχε απειλήσει κατοικίες, λόγω της έγκαιρης επέμβασης των δυνάμεων της πυροσβεστικής, η οποία είχε κάνει χρήση και εναέριων μέσων.

    [07] «Το μεταναστευτικό υπερβαίνει την Ελλάδα»

    Την ταχύτερη δυνατή αποφόρτιση των νησιών, την άμεση συγκρότηση της ειδικής διαχειριστικής αρχής για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες και τη διεθνοποίηση του προβλήματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του στο υπουργείο Εσωτερικών για τις αυξημένες μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές στη χώρα μας.

    Το πρόβλημα έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας της κατάρρευσης των χωρών προέλευσης των προσφύγων -ιδίως της Συρίας- καθώς οι χώρες αυτές αποτελούν πεδία στρατιωτικών επιχειρήσεων και της παρέμβασης της Δύσης είπε ο κ. Τσίπρας ενώ το πρόβλημα καλούνται να το λύσουν οι χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, σημείωσε.

    Το πρόβλημα υπερβαίνει την Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΕ η αρχή του διαμοιρασμού ευθύνης, άσκησε κριτική στην εθελοντική βάση αντιμετώπισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τάχθηκε υπέρ του συντονισμού με τις όμορες χώρες όπως η Τουρκία, στην οποία, όπως είπε πρέπει να κατευθυνθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για μεγαλύτερο έλεγχο των μεταναστατευτικών ροών.

    Είπε επίσης ότι η χώρα μας, που αντιμετωπίζει ήδη κρίση, θα κινητοποιήσει τις κρατικές δομές, τις δομές της ΤΑ αλλά και την εθελοντική προσφορά, και ανακοίνωσε ότι βρέθηκε αξιοπρεπής χώρος μετεγκατάστασης των προσφύγων, από το Πεδίο του Άρεως σε περιοχή όχι μακριά από την Αθήνα όπου θα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές ρεύματος, ύδρευσης κλπ.

    [08] Ι. Δραγασάκης: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία

    «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την οικονομική πολιτική, την Παρασκευή.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν υπάρχουν «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι: «υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται, αλλά όχι αγκάθια».

    Σχετικά με τις 100 δόσεις, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι: «θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν τους φορολογούμενους».

    Το Σάββατο στις 11:00 θα συνεχισθούν οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονται επίσηςτο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,τα «κόκκινα» δάνεια,η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και το θέμα τηςπρόωρης συνταξιοδότησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 August 2015 - 6:32:14 UTC