Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κεντρική τράπεζα της Κίνας προειδοποιεί για τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους
  • [02] Οκτώ νεκροί από επίθεση σε ξενοδοχείο του Μαλί
  • [03] Φόβοι για πολλά θύματα στην Καμπούλ μετά από αλλεπάλληλες εκρήξεις
  • [04] Ρύπανση στον Θερμαϊκό κόλπο από δεξαμενόπλοιο
  • [05] ΤηΔευτέρα η κηδεία του Κώστα Βίρβου
  • [06] Νέο συμβόλαιο ως το 2019 υπέγραψε με την Τσέλσι ο Μουρίνιο
  • [07] Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Καμπιάσο

  • [01] Η κεντρική τράπεζα της Κίνας προειδοποιεί για τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους

    Η συνολική αύξηση των επιπέδων χρέους στην Κίνα εντείνει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους, ανέφερε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας στη έκθεση νομισματικής πολιτικής για το δεύτερο τρίμηνο που δημοσιεύθηκε στο Ίντερνετ.

    Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας είπε στην 64σέλιδη έκθεση ότι η χώρα συνεχίζει να εξαρτάται από τις κρατικές δαπάνες σε υποδομές προκειμένου να δοθεί ώθηση στην οικονομία, η οποία, όπως προέβλεψε, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμα αντιξοότητες λόγω των ευρέως φάσματος μεταρρυθμίσεων.

    [02] Οκτώ νεκροί από επίθεση σε ξενοδοχείο του Μαλί

    Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η κατάσταση ομηρείας στο ξενοδοχείο Byblos της πόλης Σεβαρέ, στο κεντρικό Μαλί, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι εκ των οποίων οι τρεις ήταν στρατιωτικοί, ανέφερε απόψε μια στρατιωτική πηγή.

    "Η ομηρεία συνεχίζεται" στη Σεβαρέ, μια πόλη που απέχει 620 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό, είπε η πηγή αυτή. "Ο απολογισμός είναι πλέον τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες από την πλευρά της Fama (σ.σ. οι ένοπλες δυνάμεις του Μαλί), δύο τρομοκράτες που σκοτώθηκαν και διακρίνονται τώρα τρία πτώματα μπροστά από το ξενοδοχείο, πλάι σε ένα πυρπολημένο μινιμπάς", πρόσθεσε.

    Ο αριθμός των ομήρων παραμένει αδιευκρίνιστος. Ένας εκπρόσωπος ωστόσο των ενόπλων δυνάμεων του Μαλί είπε ότι είναι τουλάχιστον 10. "Οι ένοπλοι έχουν αποσυρθεί μέσα στο ξενοδοχείο και έχουν πάρει μαζί τους ομήρους. Ο στρατός αναζητά μια λύση", είπε ο εκπρόσωπος Σουλεϊμάν Μαϊγκά.

    Η ρωσική πρεσβεία στο Μπαμακό, που νωρίτερα είχε διαψεύσει ότι κρατούνται όμηροι τρεις Ρώσοι πιλότοι, ανακοίνωσε ότι μεταξύ των ομήρων είναι και ένας Ρώσος πολίτης. "Επιβεβαιώσαμε την πληροφορία ότι ένας Ρώσος βρίσκεται στο ξενοδοχείο" μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον επιτετραμμένο Τύπου της πρεσβείας, Βίκτορ Γκορέλοφ.

    [03] Φόβοι για πολλά θύματα στην Καμπούλ μετά από αλλεπάλληλες εκρήξεις

    Αλλεπάλληλες εκρήξεις σημειώθηκαν απόψε στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, μετά από μια επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα εναντίον μιας ακαδημίας της αστυνομίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

    Μία από τις εκρήξεις ακούστηκε κοντά στο αεροδρόμιο, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται οι βάσεις των δυτικών συμμάχων και πολλά κυβερνητικά κτίρια. Ακολούθησαν ήχοι από ανταλλαγή πυρών και αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να πετούν από πάνω, ανέφερε μια πηγή από την περιοχή. Αυτήκοοι μάρτυρες έκαναν λόγο για άλλη μία έκρηξη στα βόρεια του αεροδρομίου, κοντά στο υπουργείο καπολέμησης των ναρκωτικών.

    Λίγο νωρίτερα στόχος επίθεσης είχε γίνει μια αστυνομική ακαδημία και οι αφγανικές αρχές έκαναν λόγο για 20 νεκρούς, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον φόβο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, όμως οι Ταλιμπάν βάζουν συχνά στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας.

    [04] Ρύπανση στον Θερμαϊκό κόλπο από δεξαμενόπλοιο

    Θαλάσσια ρύπανση προκάλεσε δεξαμενόπλοιο στον Θερμαϊκό Κόλπο, όταν, στη διάρκεια εκφόρτωσης αργού πετρελαίου, έσπασαν τα μέσα πρόσδεσής του, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται για το, υπό τουρκική σημαία, δεξαμενόπλοιο «OTTOMAN INTEGRITY», που είχε "δέσει" νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή Νέου Αγκυροβολίου Αργού Πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης.

    Στην περιοχή κατέπλευσαν άμεσα πέντε ρυμουλκά και μία φορτηγίδα - λάντζα, ενώ το δεξαμενόπλοιο απομακρύνθηκε από το αγκυροβόλιο. Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή έστειλε στο σημείο περιπολικά σκάφη, αλλά, λόγω του σκότους και των άσχημων καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί η ύπαρξη ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιήθηκε έλεγχος, από περιπολικό σκάφος της παραπάνω υπηρεσίας και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρύπανσης της θάλασσας από ιριδίζον φιλμ πετρελαίου, διαστάσεων περίπου 1.100 μέτρων μήκος, επί 3 μέτρων πλάτος. Στο σημείο έγιναν εργασίες απορρύπανσης και πόντιση πλωτού φράγματος από απορρυπαντικά σκάφη.

    [05] ΤηΔευτέρα η κηδεία του Κώστα Βίρβου

    Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Κώστας Βίρβος ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκούς δημιουργούς, βυθίζοντας στο πένθος την μουσική κοινότητα, προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.

    Σε λύπες και χαρές, τα τραγούδια του θα ανασύρονται πάντα παρηγορητικά και γιορτινά στα χείλη του κόσμου, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

    Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του σπουδαίου στιχουργού εξέφρασε τοΤμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Κώστα Βίρβοθα ψαλλεί τηΔευτέρα 10 Αυγούστου, στις 4:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου (Παναγίτσα).Η ταφή θα γίνει στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.

    Η φωτογραφία είναι από τον ιστότοπο του Δήμου Τρικκαίωνhttp://www.trikalacity.gr

    [06] Νέο συμβόλαιο ως το 2019 υπέγραψε με την Τσέλσι ο Μουρίνιο

    «Συμβόλαιο ζωής» υπέγραψε ο Ζοζέ Μουρίνιο με την Τσέλσι, επεκτείνοντας τη συνεργασία του με τον λονδρέζικο σύλλογο ως το 2019. Δύο χρόνια μετά την επιστροφή του για μία δεύτερη θητεία στο «Στάμφορντ Μπριτζ», κι αφού οδήγησε τους «μπλε» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του λιγκ καπ κατά την περσινή περίοδο, ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε μία μακροχρόνια δέσμευση με την Τσέλσι.

    «Νομίζω ότι ήταν φυσιολογικό να υπογράψω νέο συμβόλαιο. Είναι σημαντικό να έχουμε συνέχεια και ελπίζω να απολαύσουμε και άλλες επιτυχίες στο μέλλον, για τον κόσμο, τους παίκτες και τον σύλλογο», δήλωσε ο 52χρονος προπονητής και συνέχισε: «Οταν επέστρεψα πριν από δύο χρόνια, είπα ότι έχω ιδιαίτερα αισθήματα γ΄αυτό το σύλλογο και δεν έχει αλλάξει κάτι. Είναι ο σύλλογος που βρίσκεται πιο κοντά στην καρδιά μου και είμαι πολύ χαρούμενος που ξέρω ότι θα παραμείνω εδώ για πολύ καιρό».

    [07] Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Καμπιάσο

    Το μεγάλο «μπαμ» της καλοκαιρινής περιόδου στο εγχώριο μεταγραφικό παζάρι έκανε ο Ολυμπιακός. Ο Εστέμπαν Καμπιάσο ανήκει και τυπικά από σήμερα το βράδυ στο ρόστερ των νταμπλούχων, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1+1 μετά τη συνάντηση που είχε με τους διοικούντες στα γραφεία της ΠΑΕ.

    Περίπου 1.000 οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν στήσει από νωρίς τρελό πάρτι στο Πασαλιμάνι, με αποθεωτικά συνθήματα για τον Αργεντινό μέσο. Ο 35χρονος παίκτης έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής και λίγο μετά τις 20:30 αφίχθη στα γραφεία του Ολυμπιακού. Οι φίλαθλοι των Πειραιωτών άναψαν καπνογόνα και τον αποθέωσαν, με τον Καμπιάσο να ανταποδίδει με χαμόγελα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 August 2015 - 20:32:09 UTC