Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Φλαμπουράρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στο Βοτανικό η μετεγκατάσταση των προσφύγων
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: «Στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης» των εργαζομένων στον Τύπο
  • [03] Η υλοποίηση της αγροτικής πολιτικής στην συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου
  • [04] Π. Λαφαζάνης: Δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο
  • [05] Α. Νεφελούδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Επωφελής για την οικονομία η επαναλειτουργία του Νεωρίου
  • [06] Νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έως το τέλος του 2015
  • [07] Tο μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου και μια "πολυκατοικία" ύψους 711 μέτρων θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι
  • [08] Βρέφος έχασε την ζωή του σε καταυλισμό Ρομά στη Γαστούνη Ηλείας
  • [09] ΚΕΔΕ: Περαιτέρω μείωση των δαπανών θα σημάνει την κατάρρευση των υπηρεσιών των δήμων
  • [10] Στα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας
  • [11] «Συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής»
  • [12] Κομισιόν: Ρεαλιστικός ο στόχος για εκταμίευση από τον ESM πριν τις 20 Αυγούστου
  • [13] Ανακαλύφθηκε ευπάθεια στο διαδίκτυο που επιτρέπει τις DNS επιθέσεις
  • [14] Έρχεται το πρώτο χάπι που θα εκτυπώνεται
  • [15] Μάρκο Σίλβα: «Φιλοδοξία, δουλειά και σεβασμός»
  • [16] Υπέγραψε για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκες

  • [01] Αλ.Φλαμπουράρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στο Βοτανικό η μετεγκατάσταση των προσφύγων

    Ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως θα γίνει σε τμήμα οικοπέδου, περίπου 40 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, Αγ. Πολυκάρπου 89, στο Βοτανικό».

    Ανέφερε επίσης ότι «η μετεγκατάσταση θα γίνει σε λίγες ημέρες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες προετοιμασίας του χώρου».

    Διαβάστε επίσης

    «Μετεγκατάσταση στον Ελαιώνα για τους πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως»

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: «Στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης» των εργαζομένων στον Τύπο

    Για στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης παραλαβής για τον νέο ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ.

    Ο κ.Κατρούγκαλος μίλησε για ένα πολύ δύσκολο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους, όπου ζουν με τον φόβο, σε κανόνες ζούγκλας, μια κατάσταση στην οποία πρέπει, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να μπει ένα τέλος.

    Ο νέος ειδικός γραμματέας Γιάννης Σούπος αναλαμβάνοντας τα ηνία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από τον, επί 5,5 μήνες διατελέσαντα, Αποστόλη Καψάλη δήλωσε ότι ο ΣΕΠΕ είναι το τελευταίο ανάχωμα για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει να δουλεύουν με συνθήκες αξιοπρέπειας και τόνισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό θα γίνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η μάχη είναι μεταξύ «Δαβίδ και Γολιάθ», ωστόσο εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του στη νέα ηγεσία του ΣΕΠΕ και δήλωσε ότι θα υπάρξει έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση.

    Ζούμε γενικά μια ιστορική περίοδο, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και περιέγραψε την Ελλάδα ως τον καθρέφτη του μέλλοντος της Ευρώπης για τα επόμενα 20 χρόνια.

    [03] Η υλοποίηση της αγροτικής πολιτικής στην συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου

    Η υλοποίηση της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η στρατηγική ανάπτυξης παραγωγικής ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας, τα άμεσα προβλήματα του αγροτικού τομέα, καθώς και τα αναγκαία μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου το αμέσως επόμενο διάστημα, θα βρεθούν, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης εργασίας που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, καθώς και με στελέχη του υπουργείου.

    Στην συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

    Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, (Αχαρνών 2) αύριο στις 1.00 μμ.

    [04] Π. Λαφαζάνης: Δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο

    «Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνισθούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα νέο τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Real.gr o Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι «η ρητή και σαφέστατη προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τα υπάρχοντα μνημόνια και να ακολουθήσει μια αντιμνημονιακή δημοκρατική και προοδευτική πορεία, με μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, χωρίς ομηρίες και κηδεμονίες, δεν αφορά μόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα αλλά όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

    «Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό μας», τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Στο ερώτημα πώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με ένα τρίτο μνημόνιο θα εξακολουθούν να παρέχουν εμπιστοσύνη και στήριξη στην κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης απαντά: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν την στηρίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε μνημόνια και δεν προσφέρουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών».

    [05] Α. Νεφελούδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Επωφελής για την οικονομία η επαναλειτουργία του Νεωρίου

    Κανονικά λειτουργεί από χθες, μετά από τρείς μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων, τοναυπηγείο Νεώριο της Σύρου. Όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, η επαναλειτουργία του ναυπηγείου αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων μετά τη συμφωνία του σωματείου και της διοίκησης της επιχείρησης σε συμφιλιωτική (τριμερή) συνάντηση που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εργασίας.

    Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας του ναυπηγείου, η αναστολή των υποχρεώσεων του Νεωρίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ για ένα εξάμηνο, η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις ολοκλήρωσης των εργασιών του πλοίου που βρίσκεται εντός του ναυπηγείου και η αποπληρωμή όλων των οφειλομένων στους εργαζόμενους με την πρόοδο των εργασιών του ναυπηγείου. Έτσι, διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του ναυπηγείου που είναι επωφελής τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία», τονίζει στη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νεφελούδης.

    [06] Νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έως το τέλος του 2015

    Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, έως το τέλος του έτους θα έχει υπάρξει νέα νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς αρχίζει άμεσα η σχετική διαβούλευση με τους θεσμούς. Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση της ελληνικής πλευράς και εκείνης των θεσμών, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με αποκλειστικό αντικείμενο τα εργασιακά θέματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προτείνει να εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές, με βάση και τις εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η οποία επιβλέπει την εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    [07] Tο μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου και μια "πολυκατοικία" ύψους 711 μέτρων θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι

    Το Ντουμπάι, το εμιράτο του Κόλπου που συνηθίζει να επενδύει σε πολυδάπανα, εξωφρενικά έργα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκτήσει το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, με μια πίστα σκι μήκους 1,2 χλμ., καθώς και την υψηλότερη "πολυκατοικία" που θα φτάνει σε ύψος τα 711 μέτρα.

    Αυτό το καινούριο τουριστικό και οικιστικό σχέδιο, που αποκαλείται Meydan One, θα περιλαμβάνει επίσης ένα φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων, καθώς επίσης και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων και μια μαρίνα. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 25 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Bayan, το συγκρότημα θα καταλαμβάνει έκταση 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και θα εκτείνεται από τον ιππόδρομο του Μεϊντάν --στην έρημο του εμιράτου-- μέχρι το Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, ύψους 828 μέτρων.

    Ο Μπουρτζ Χαλίφα στεγάζει γραφεία και ξενοδοχεία ενώ ο καινούριος ουρανοξύστης που θα χτιστεί θα έχει μόνο διαμερίσματα. Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο. Το συγκρότημα εκτιμάται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί 78.000 ενοίκους.

    [08] Βρέφος έχασε την ζωή του σε καταυλισμό Ρομά στη Γαστούνη Ηλείας

    Ένα βρέφος ηλικίας 14 μηνών έχασε σήμερα την ζωή του μέσα σε καταυλισμό ρομά, στην περιοχή Κόροιβος της Γαστούνης, στην Ηλεία.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, λύθηκε το χειρόφρενο σταθμευμένου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα οι ρόδες του οχήματος να κτυπήσουν το βρέφος στο κεφάλι.

    Αμέσως το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του. Στην συνέχεια η σορός του βρέφους διακομίστηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από την Αστυνομία αν μέσα στο αυτοκίνητο που χτύπησε το βρέφος βρισκόταν κάποιο άτομο.

    [09] ΚΕΔΕ: Περαιτέρω μείωση των δαπανών θα σημάνει την κατάρρευση των υπηρεσιών των δήμων

    Περαιτέρω μείωση των δαπανών στους δημοτικούς προϋπολογισμούς της επόμενης χρονιάς, θα οδηγήσει σε κατάρρευση τις δημοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά οι δήμοι σε εκατομμύρια πολίτες, τονίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εξέδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

    Η κεντρική εξουσία εξακολουθεί να ζητά από τους δήμους, περαιτέρω μείωση των δαπανών τους, όταν οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί κατά 60%, ενώ ταυτόχρονα είναι αυτοί που έχουν συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια στην επίτευξη του στόχου για δημοσιονομικά πλεονάσματα, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

    Υπογραμμίζει, τέλος ότι δεν είναι δυνατόν να ζητούν από τους δήμους ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς, όταν δεν γνωρίζουν αν θα είναι η κεντρική εξουσία συνεπής στις δικές της, θεσμοθετημένες υποχρεώσεις, όπως τα «παρακρατηθέντα» του 2015 και τα έσοδά από τον φόρο μπύρας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και τέλη διαφήμισης.

    [10] Στα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 στην Αίγυπτο, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.

    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    [11] «Συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής»

    «Εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής, νομίζω ότι μέχρι τις 18 του μηνός θα έχουμε μια συμφωνία», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Σκαϊ, όπου μίλησε για τις διαπραγματεύσεις, το ενδεχόμενο εκλογών και την αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

    Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση, και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση προλαβαίνει να κλείσει η συμφωνία, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης και ξεκινά η δεύτερη, η οποία έχει τις λεπτομέρειες της σύνταξης. Όπως ειδικότερα ανέφερε για αυτό το δεύτερο στάδιο, «από αύριο ξεκινά η διαδικασία, η συγγραφή με λεπτομέρειες».

    «Πιστεύω ότι εάν τα δύο μέρη τηρήσουν αυτό που διατυπώνεται σε όλους τους τόνους, και από εμάς, αλλά όχι μόνο. Εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής, νομίζω ότι μέχρι τις 18 του μηνός θα έχουμε μια συμφωνία», είπε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει.

    «Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε μπει σε μια σκληρή διαδικασία. Έχουμε κάνει σκληρές επιλογές, προκειμένου να μην συμβεί στη χώρα το χειρότερο, και είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε τη συμφωνία, κατά το δυνατόν. Βεβαίως, με σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία συνεχίζεται καθημερινά, μέχρι την τελευταία στιγμή», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα με νέα προαπαιτούμενα ή με δάνειο-γέφυρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «μέχρι στιγμής, σε όλη τη διαπραγματευτική περίοδο, δεν έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε με τον πιο ομαλό τρόπο. Έχουμε συνηθίσει ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται σε μια τελική στιγμή της συγκεκριμένης διανυόμενης φάσης, τόσο πιο πολύ επιτείνονται και οι πιέσεις, άρα αλλάζει και το τοπίο. Αυτό έχουμε δει μέχρι σήμερα».

    Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι το θέμα της συμφωνίας δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και μια άλλη πλευρά. Είναι θέμα εν μέσω συσχετισμών στην ΕΕ, για το οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μέσα στην ΕΕ, πέραν της Ελλάδας. «Βλέπουμε τους θεσμούς να μην έχουν ταυτίσεις, να συγκρούονται και μεταξύ τους και εδώ επεμβαίνουν και χώρες», προσέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Στο ερώτημα δε αν η κυβέρνηση φοβάται ότι μπορεί κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια είπε: «αυτό είναι σαφές ότι γίνεται, ότι κάποιοι υπονομεύουν τέτοιες προσπάθειες».

    Ερωτηθείσα για το θέμα του Grexit, η κ. Γεροβασίλη είπε πως αυτό το κεφάλαιο δεν ήταν και δεν είναι ποτέ στις προθέσεις της. «Έγινε ένας τεράστιος επικοινωνιακός πόλεμος τον τελευταίο καιρό, ο οποίος γίνεται και απ' έξω. Υπάρχουν συνομιλητές από το εσωτερικό με κάποιους και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα ήθελαν να μην υπάρξει συμφωνία στην Ελλάδα», είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη, ενώ σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Στο κόμμα μας υπάρχει μια ιδεολογική άποψη, μια πολιτική άποψη, η οποία υπήρχε και από παλαιότερα, ωστόσο, δεν ήταν αυτή που καθόρισε τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ». Συμπλήρωσε δε ότι «είναι άλλο πράγμα να έχω πολιτική άποψη ότι συμφέρει την Ελλάδα να είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και να το διατυπώνω αυτό δημοσίως και να το συζητώ, και είναι τελείως διαφορετικό να υπονομεύω». Έκανε μάλιστα λόγο «για κύκλους ισχυρών συμφερόντων, οι οποίοι θέλουν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικονομικούς λόγους. Το οποίο υπονομεύει την προσπάθεια».

    [12] Κομισιόν: Ρεαλιστικός ο στόχος για εκταμίευση από τον ESM πριν τις 20 Αυγούστου

    «Φιλόδοξο» αλλά «ρεαλιστικό» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον στόχο να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πριν τις 20 Αυγούστου.

    Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίηση της Επιτροπής για τη μέχρι τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων. «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική εργασία συνεχίζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές» που επιτρέπει την πρόοδο με «ταχείς ρυθμούς».

    Τέλος, σημείωσε ότι αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι δυνατό να γίνει εγκαίρως, προκειμένου να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου από την πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον ESM.

    [13] Ανακαλύφθηκε ευπάθεια στο διαδίκτυο που επιτρέπει τις DNS επιθέσεις

    Ένα ακόμα σοβαρό σφάλμα στην αρχιτεκτονική του Διαδικτύου φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται το τελευταίο διάστημα χάκερς, προειδοποιούν ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας.

    Η ευπάθεια (bug) που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στοχεύει συστήματα που μετατρέπουν τα URL σε διευθύνσεις IP. Εκμεταλλευόμενοι αυτή την ευπάθεια, οι χάκερς θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν denial-of-service (επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών) σε ιστοσελίδες, με την προοπτική να τις θέσουν εκτός λειτουργίας.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι συνηθισμένοι χρήστες του internet δεν απειλούνται από αυτού του είδους τις επιθέσεις.

    Το Bind, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο DNS (Domain Name System) λογισμικό, χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των παρόχων υπηρεσιών στο Διαδίκτυο. Η ευπάθεια που ανακαλύφθηκε πρόσφατα επιτρέπει στους επιτιθέμενους να επέμβουν στο λογισμικό, με αποτέλεσμα να θέτουν την υπηρεσία DNS εκτός λειτουργίας.

    Σύμφωνα με το BBC, έχει ήδη αναπτυχθεί ένα διορθωτικό για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, ωστόσο η πλειονότητα των συστημάτων δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμα τη συγκεκριμένη αναβάθμιση κάτι που τα αφήνει ευάλωτα σε επιθέσεις.

    Η εταιρεία Internet Systems Consortium (ISC), η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Bind, ανέφερε σε ανάρτησή της στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι η ευπάθεια θεωρείται «ιδιαίτερα επικίνδυνη» και «εύκολο αντικείμενο εκμετάλλευσης».

    [14] Έρχεται το πρώτο χάπι που θα εκτυπώνεται

    Για πρώτη φορά παγκοσμίως, δόθηκε άδεια -από την αρμόδια εποπτική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ- να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα φάρμακο σε μορφή χαπιού, το οποίο θα εκτυπώνεται σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Η κυκλοφορία του πρωτοποριακού χαπιού αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

    Το φάρμακο λέγεται Spritam, παράγεται από την εταιρεία Aprecia Pharmaceuticals και καταπολεμά την επιληψία. Η φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με το BBC, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει και άλλα φάρμακα που θα εκτυπώνονται.

    Η εκτύπωση των φαρμάκων επιτρέπει, σύμφωνα με την εταιρεία, να δημιουργούνται χάπια που περιέχουν πιο ακριβή δοσολογία των συστατικών τους. Το εκτυπωμένο χάπι ή ταμπλέτα διαλύεται στον οργανισμό όπως τα συμβατικά χάπια.

    Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην ιατρική, π.χ. για τη δημιουργία εκτυπωμένων εμφυτευμάτων και προσθετικών τεχνητών άκρων.

    [15] Μάρκο Σίλβα: «Φιλοδοξία, δουλειά και σεβασμός»

    Τον απολογισμό της προετοιμασίας έκανε ο Μάρκο Σίλβα με δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Ο Πορτογάλος τεχνικός, από το Έρμελο της Ολλανδίας, όπου ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την προετοιμασία του στο εξωτερικό, έθεσε τους στόχους και τα ζητούμενα της νέας σεζόν που στηρίζονται πάνω στο τρίπτυχο «φιλοδοξία, δουλειά, σεβασμός». Όσον αφορά σε επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις είπε ότι «με τη διοίκηση, όταν θα μιλήσουμε για μεταγραφές, θα μιλήσουμε και για την επίθεση και για τη μεσαία γραμμή και για την άμυνα. Δεν μιλάμε για ονόματα και δεν το θέλω αυτό. Το να μιλήσουμε για ονόματα ή για θέσεις δεν γίνεται, γιατί είμαστε σε συζητήσεις με την διοίκηση και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι χρειαζόμαστε ακριβώς μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος».

    [16] Υπέγραψε για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ ο Ροντρίγκες

    Τη δέσμευση, για τα επόμενα τρία χρόνια, του Γκάρι Ροντρίγκες ανακοίνωσε επίσημα, όπως αναμενόταν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος μεγάλωσε στην Ολλανδία και έμεινε εσχάτως ελεύθερος από την ισπανική Έλτσε, έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιό του και ολοκλήρωσε έτσι τη μεταγραφή του στον «Δικέφαλο».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 August 2015 - 14:32:30 UTC