Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζημία εκατ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από ατασθαλίες σε ΕΡΤ και Ρ/Σ 9,84 εντοπίζουν οι ελεγκτές
  • [02] Η Μέρκελ «φλερτάρει» με ιστορική αυτοδυναμία λόγω Ελλάδας
  • [03] Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [04] «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθέντων θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»
  • [05] Ιατρικά και... Παρί Σεν Ζερμέν για Ντι Μαρία
  • [06] Γιαννιώτης: «Μετάλλιο και στο Ρίο»
  • [07] Νικητής ο Λάτβαλα στο ράλι Φινλανδίας

  • [01] Ζημία εκατ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από ατασθαλίες σε ΕΡΤ και Ρ/Σ 9,84 εντοπίζουν οι ελεγκτές

    Ζημία εκατομμυρίων ευρώ επέφεραν στο ελληνικό δημόσιο φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στην ΕΡΤ επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου, αλλά και στον ραδιοσταθμό 9,84 την περίοδο 2001-2010, σύμφωνα τα πορίσματα των ελεγκτών.

    Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», για την υπόθεση της ΕΡΤ παραπέμπεται, με βούλευμα, να δικαστεί για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης Χρήστος Παναγόπουλος, ενώ για υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ διώκονται δεκάδες στελέχη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας για ατασθαλίες και απάτες που διαπιστώθηκαν.

    Όσον αφορά την ΕΡΤ, ο κ. Παναγόπουλος παραπέμπεται για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία για έκτακτες αμοιβές που έδινε σε δημοσιογράφους, νομικούς συμβούλους αλλά και τεχνικούς κατά παράβαση της νομοθεσίας. Θέμα εγείρεται και με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες τεχνικών συμβούλων καθώς με βάση το βούλευμα,παράλληλα,είχε συγκροτηθεί άλλη εταιρεία με ηλεκτρονικούς μηχανικούς κλπ που είχε έργο της να βοηθάει το έργο της εταιρείας που αμειβόταν παράλληλα. Μαζί με τον κ. Παναγόπουλο παραπέμπονται ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Χουλιάρας,αλλά και στελέχη εταιρειών που ωφελήθηκαν.

    Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών, προτείνει το πόρισμα της Οικονομικής Εισαγγελίας κατά προσώπων που συμμετείχαν στο ΔΣ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας την περίοδο 2001-2010. Προτείνεται επίσης η δίωξη για υπεξαίρεση κατά νομίμου εκπροσώπου εταιρειών που διοργάνωσαν εκδηλώσεις.

    [02] Η Μέρκελ «φλερτάρει» με ιστορική αυτοδυναμία λόγω Ελλάδας

    Η στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην κρίση στην Ελλάδα έδωσε στο κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), την ευκαιρία να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία, αν γίνονταν εκλογές τώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

    Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύονται μία ημέρα αφού το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε σε άρθρο του ότι η Μέρκελ έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία και ήδη έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει την προεκλογική της εκστρατεία για το 2017.

    Η Μέρκελ είναι καγκελάριος από το 2005 και τώρα το κόμμα της έχει σχηματίσει έναν μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Μετά την τρίτη θητεια του Κόνραντ Αντενάουερ στην καγκελαρία, που ολοκληρώθηκε το 1961, το CDU δεν έχει καταφέρει να κυβερνήσει διαθέτοντας την απόλυτη πλειοψηφία.

    Η δημοσκόπηση της Emnid για την εφημερίδα Bild am Sonntag αναφέρει ότι το 43% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το CDU ή το αδελφό του κόμμα τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη εβδομάδα.

    Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2005 το ποσοστό του CDU/CSU είναι ίσο με το συνολικό ποσοστό όλων των άλλων κομμάτων που μπαίνουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Αυτό δίνει στους συντηρητικούς της Μέρκελ την ευκαιρία να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

    [03] Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο Δευτέρα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ , οι οποίοι θα επανεξετάσουν τη στάση του την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

    Οι γιατροί ζητούν την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης , όπως λένε με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    Στη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα μπορούν στη συνέχεια να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ

    [04] «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθέντων θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»

    «Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

    Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί κανένα συγκεκριμένο αίτημα για παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής. «Ο κίνδυνος για Grexit είναι υπαρκτός .Αλλά θα υποχωρήσει δραστικά με την ψήφιση της συμφωνίας και κυρίως με την ολοκλήρωσή της που θα καθιστά το δημόσιο χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο σε βάθος χρόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Δραγασάκης παρουσιάζει τον "οδικό χάρτη" για την άρση των capital controls και αναφέρει ότι « οι έλεγχοι θα συνεχίσουν ημέρα με την ημέρα να χαλαρώνουν. Ομως ,για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με τον "οδικό χάρτη"για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το πιστωτικό σύστημα και τις οικονομικές προοπτικές γενικότερα»

    Τονίζει ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ προστατεύονται και αν η προστασία αυτή αρθεί ,θα υπάρξει ανεπανόρθωτη κρίση εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη προς τα πιστωτικά ιδρύματα. «Κάθε κούρεμα καταθέσεων θα είναι μια τιμωρία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που κράτησαν τα χρήματά τους στη χώρα ,έναντι εκείνων που διατηρούν τα χρήματα και τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Ο κ.Δραγασάκης αναφερόμενος στις δηλωσεις του κ.Βαρουφάκη σημειώνει πως «αν κάποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ ,δεν έχει παρά να αποδεχτεί τις προτάσεις του κ.Σόιμλε ή του Eurogroup».Επισημαίνει δε πως «όταν έρθει η ώρα ,η κυβέρνηση έχει να πεί πολλά για φίλους και αντιπάλους και με στοιχεία».

    Τέλος,σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «το κόμμα δεν βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης, ούτε διάσπασης και είναι σε πορεία ανασύνθεσης και ουσιαστικής επανίδρυσής του.

    [05] Ιατρικά και... Παρί Σεν Ζερμέν για Ντι Μαρία

    Ο Άνχελ Ντι Μαρία ετοιμάζεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να φτιάξει... βαλίτσες για Παρίσι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στην πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, όπως μεταδόθηκε από τα βρετανικά ΜΜΕ. Ο Αργεντινός διεθνής μέσος αποχαιρέτησε πέρυσι τη Ρεάλ Μαδρίτης και αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έναντι του αστρονομικού ποσού των 92.59 εκατ. δολαρίων, χωρίς όμως να μπορέσει να προσαρμοστεί στα βρετανικά δεδομένα...

    [06] Γιαννιώτης: «Μετάλλιο και στο Ρίο»

    Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν ο Σπύρος Γιαννιώτης πρόσθεσε ακόμη μια διάκριση στο πλούσιο παλμαρέ του, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, δείχνοντας ότι παραμένει απολύτως ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο.

    Επόμενος μεγάλος στόχος για τον σπουδαίο Έλληνα κολυμβητή θα είναι η μοναδική διάκριση που λείπει από τη συλλογή του, δηλαδή το Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Γιαννιώτης θα προσπαθήσει να το πετύχει του χρόνου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Αθλητικός Τουρισμός».

    [07] Νικητής ο Λάτβαλα στο ράλι Φινλανδίας

    Τη δεύτερη συνεχή νίκη στο φημισμένο Ράλι της πατρίδας του πέτυχε ο Φιλανδός οδηγός Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, που όπως το 2014 έτσι και φέτος δεν επέτρεψε στον Σεμπαστιάν Οζιέ να αισθανθεί ότι μπορεί να τον απειλήσει μέσα στο "σπίτι" του. Σήμερα ο Λάτβαλα αξιοποίησε το προβάδισμα που είχε απέναντι στον ομόσταβλό του και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας έτσι στη δεύτερη θέση της κατάταξης στο WRC, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Όστμπεργκ (Σιτροέν), Νεβίλ (Χιουντάι) και Τάνακ (Φορντ). Ο ένατος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα λάβει χώρα στη Γερμανία, από τις 20 ως τις 23 Αυγούστου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 August 2015 - 14:32:22 UTC