Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Το σενάριο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ήταν καταστροφικό
  • [02] «Πολύ πιθανόν το τμήμα αεροπλάνου που εντοπίστηκε να ανήκει σε Μπόινγκ 777»
  • [03] Ν. Παππάς: Θα δώσουμε μάχες ή θα ενσωματώνουμε ήττες;
  • [04] Παραίτηση 17 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Δύσκολο αλλά πολύτιμο 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα
  • [06] Εμφατικό πέρασμα (3-1) του Ατρόμητου από τη Στοκχόλμη

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Το σενάριο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ήταν καταστροφικό

    Για υποτίμηση των δυσκολιών και του συσχετισμού δυνάμεων καθώς και για κατάρρευση βεβαιοτήτων, όπως εκείνης ότι μια ελληνική στάση πληρωμών θα προκαλούσε οικονομικό ντόμινο, έκανε λόγο στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης.

    Τόνισε ότι αποδείχθηκε πως το σενάριο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ήταν καταστροφικό και υπογράμμισε πως σκεφθήκαμε τον λαό και προχωρήσαμε στον επώδυνο συμβιβασμό.

    Είπε ότι δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτό το σχέδιο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι με αντιφάσεις θα προχωρήσουμε και για να γίνει οτιδήποτε θετικό, προϋπόθεση είναι το κόμμα να παίξει τον ρόλο του.

    «Μπορεί κάποιος να κάνει την συμφωνία λιγότερο επώδυνη, εκτός από εμάς;» είπε ο κ. Σκουρλέτης, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι «είναι ρίσκο».

    Φέροντας ως παράδειγμα τα όσα διημείφθησαν με τον ΑΔΜΗΕ, τόνισε την αναγκαιότητα επεξεργασμένου σχεδίου και επισήμανε τόσο τις δυσκολίες αλλά και την σημασία της πολιτικής που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση.

    [02] «Πολύ πιθανόν το τμήμα αεροπλάνου που εντοπίστηκε να ανήκει σε Μπόινγκ 777»

    Το τμήμα ενός αεροπλάνου που εντοπίστηκε στην γαλλική νήσο Ρεϊνιόν ανήκει "πολύ πιθανόν σε Μπόινγκ 777", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, την ώρα που εντείνονται οι εικασίες ότι τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου που ξεβράστηκαν στην γαλλική αυτή νήσο στον Ινδικό Ωκεανό μπορεί να ανήκουν στο μοιραίο Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370. Η πτήση, στην οποία επέβαιναν 239 άτομα, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014.

    Νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είχε δηλώσει ότι είναι "σχεδόν βέβαιο" πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στην Ρεϊνιόν ανήκουν σε αεροπλάνο Μπόινγκ 777.

    "Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι αυτό προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μου το είπε", είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουϊ.

    "Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι τα συντρίμμια προέρχονται πολύ πιθανόν από Μπόινγκ 777, αλλά χρειάζεται να επαληθεύσουμε αν ανήκουν σε αυτό που εκτελούσε την πτήση MH370" και εξαφανίστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός Νατζίμπ στον λογαριασμό του στο Facebook.

    Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σε ποιές πληροφορίες αναφέρεται, όμως άλλοι Μαλαισιανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι η ανάλυση φωτογραφιών που ελήφθησαν από το αντικείμενο υποδηλώνουν ότι είναι ένα τμήμα από φτερό ενός Μπόινγκ.

    Το κομμάτι αυτό θα μεταφερθεί από τις γαλλικές αρχές στην Τουλούζη, στην νοτιοδυτική Γαλλία, για να εξεταστεί από το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), που είναι επιφορτισμένο με τις έρευνες για αεροπορικά περιστατικά, πρόσθεσε ο Νατζίμπ.

    [03] Ν. Παππάς: Θα δώσουμε μάχες ή θα ενσωματώνουμε ήττες;

    Προσπαθώ να θυμηθώ, καθώς παρακολουθώ πολύ προσεκτικά την Αριστερή Πλατφόρμα, πότε ήταν η τελευταία φορά που ψηφίσαμε μαζί κάποια απόφαση της ΚΕ, είπε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    Επισήμανε ότι δεν βοηθά την συζήτηση ο διαχωρισμός, που ακόμα δεν έχει γίνει, των υποχρεώσεων της χώρας ως δημοσιονομικών τέτοιων και εκείνων που απορρέουν από την συμμετοχή της στο ευρώ.

    Ο κ. Παππάς επισήμανε επίσης ότι υπήρχε η πρόταση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε περί εξόδου της χώρας με νέο δάνειο, θέτοντας ταυτόχρονα το ρητορικό ερώτημα «ποιος είπε ότι θα φεύγαμε χωρίς δάνειο και όρους;»

    «Μην πω τώρα για όσους με έπιαναν στον διάδρομο και μου έλεγαν "πήγαινε να τον βρεις (σ.σ τον Β. Σόϊμπλε) να συμφωνήσουμε"» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

    Είπε ότι η Ευρώπη αλλάζει και έθεσε ακόμα ένα ρητορικό ερώτημα, λέγοντας «πως άραγε δημιουργούμε συμμαχίες -και με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς- για να περάσουμε την δική μας ατζέντα;» προσθέτοντας «θα δώσουμε μάχες ή θα ενσωματώνουμε ήττες;»

    Επικαλούμενος σαφείς τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς είπε «από που προκύπτει ότι το ΟΧΙ ήταν εντολή για ρήξη;»

    Χαρακτήρισε ανυπόστατη την ρητορική για «τρίτο και χειρότερο μνημόνιο», προσθέτοντας «δεν είναι η συμφωνία που θέλουμε και δεν θα τους την χαρίσουμε, αλλά όχι στον μηδενισμό».

    [04] Παραίτηση 17 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

    Την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή υπέβαλαν 17 μέλη της. Με επιστολή τους χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση «κατεπείγουσα διαδικασία» που στόχο είχε «να αποδεχτεί την επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε».

    Οι υπογράφοντες χαρακτηρίζουν «παταγώδη αποτυχία» την διαπραγματευτική στρατηγική που ακολουθήθηκε με ευθύνη του ηγετικού επιτελείου. Τα 17 παραιτηθέντα μέλη της Κ.Ε. θεωρούν ότι το συνέδριο που εξήγγειλε η ηγεσία του κόμματος μεθοδεύεται να έχει «βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα» και επισημαίνουν «αυταπατώνται όσοι ευελπιστούν ότι θα στριμώξουν και θα καλουπώσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νεομνημονιακό μόρφωμα». Προειδοποιούν επίσης ότι «η μνημονιακή μετάλλαξη θα οδηγήσει χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε επάλληλους κύκλους διεργασιών, προσπαθειών, αναζητήσεων, συντονισμού, κοινού βηματισμού», τονίζοντας ότι οι ίδιοι σε αυτές τις διεργασίες θα είναι «ενεργοί και παρόντες».

    Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Κοδέλας, Βύρωνας Λάμπρου, Μαρία Λαντζανάκη, Μάκης Μαντάς, Μανώλης Μούστος, Σοφία Μπανιά, 'Αβα Μπουλούμπαση, Μαρίνα Μπρέστα, Ρούντι Ρινάλντι, Ελένη Σωτηρίου, Νίκος Ταυρής, Ειρήνη Τσέλου, Ερρίκος Φινάλης, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Χατζησταυράκη, Χρυσούλα Ψιμούλη.

    [05] Δύσκολο αλλά πολύτιμο 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

    Με γκολ του Λούκας Πέρεθ ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολη όσο και πολύτιμη νίκη με 1-0 στην Τούμπα απέναντι στην Σπάρτακ Τρνάβα και θα ταξιδέψει την ερχόμενη Πέμπτη στη Σλοβακία για να το υπερασπιστεί και να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League. Να σημειωθεί ότι ο "Δικέφαλος" τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ μόλις από το 3ο λεπτό!

    [06] Εμφατικό πέρασμα (3-1) του Ατρόμητου από τη Στοκχόλμη

    Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Europa League απόκτησε από τον πρώτο αγώνα με την ΑΙΚ Στοκχόλμης ο Ατρόμητος, που με γκολ των Ναπολεόνι στο 3ο, Μαρσελίνιο στο 15ο και Ούμπιδες με πέναλτι στο 80ό λεπτό επικράτησε των Σουηδών με 3-1 (το γκολ στο 70΄ με πέναλτι ο Γκοϊτόμ) στη "Friends Arena" και τους περιμένει την άλλη Πέμπτη στο Περιστέρι για να "σφραγίσει" το εισιτήριο.

    Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε ζητήσει τουλάχιστον ένα γκολ από τους παίκτες του, οπότε ο Έλληνας τεχνικός δεν θα πρέπει να δυσαρεστήθηκε που στο 15΄ το τεράστιο matrix στο μεγαλοπρεπές στάδιο της σουηδικής πρωτεύουσας έγραφε 0-2. Η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό με "μαέστρο" τον Μαρσελίνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 July 2015 - 20:32:30 UTC