Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Ο πρωθυπουργός δεν βάζει την υπογραφή του σε καμία διάσπαση
  • [02] Συνάντηση Τσακαλώτου Σταθάκη με εκπροσώπους των θεσμών, την Παρασκευή
  • [03] Το πριγκιπάτο του Μονακό επεκτείνεται προς τη θάλασσα
  • [04] Νέες επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας εναντίον του PKK
  • [05] Σε ύφεση η φωτιά στον Όλυμπο
  • [06] Π. Λαφαζάνης: Έχει τελειώσει η δημοκρατία, το πολίτευμα της χώρας είναι δικτατορία του ευρώ
  • [07] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή να αλυσοδέσει τη χώρα με Μνημόνιο

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Ο πρωθυπουργός δεν βάζει την υπογραφή του σε καμία διάσπαση

    «Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν βάζει την υπογραφή του σε καμία διάσπαση», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

    «Την εκτίμηση απέναντι στη συμπεριφορά της μειοψηφικής άποψης σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προφανώς και θα την έκανε», είπε και πρόσθεσε: «Τα προβλήματα είναι ανοικτά, τα θέματα είναι διαφανή, δεν κρύβεται κανείς πίσω από το δάχτυλό του. Ακριβώς, με αυτή την έννοια, έκανε και την κριτική του απέναντι στη στάση που τηρείται σήμερα. Επομένως, ο καθένας από την πλευρά του κόμματος, και συλλογικά και ενδεχομένως ανά ομάδες -με την έννοια ότι αυτό που διατύπωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ποτέ τελικά ενιαίο κόμμα, κόμμα των μελών αλλά παρέμεινε κόμμα των τάσεων- θα πρέπει ο καθένας να πάρει την ευθύνη του απέναντι στην επιλογή που κάνει σήμερα».

    [02] Συνάντηση Τσακαλώτου Σταθάκη με εκπροσώπους των θεσμών, την Παρασκευή

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, θα έχουν αύριο στις 10 το πρωί οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM). Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο διαμονής των θεσμών.

    Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, οι ίδιοι παράγοντες δήλωσαν ότι τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους, με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

    Εξειδικεύοντας τις συγκεκριμένες συζητήσεις, οι εν λόγω παράγοντες ανέφεραν ότι:

    - Υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων (σ.σ. οι δανειστές τάσσονται υπέρ της κατάργησής τους)

    - Μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής, με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας

    - Οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά στην ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας

    - Αρχίζει η διαβούλευση για τα εργασιακά, ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας.

    [03] Το πριγκιπάτο του Μονακό επεκτείνεται προς τη θάλασσα

    Το πριγκιπάτο του Μονακό σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τα εδάφη του, όχι προς τη μεριά της Γαλλίας αλλά προς τη θάλασσα, κατασκευάζοντας μια γειτονιά έκτασης 60 στρεμμάτων πάνω σε μια πλατφόρμα που θα κατασκευαστεί από τη γαλλική εταιρεία Bouygues.

    Η κατασκευή της πλατφόρμας, κόστους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, θα διαρκέσει δέκα χρόνια.

    Το Μονακό, το μικρό πριγκιπάτο που είναι γνωστότερο για το καζίνο του, τη μαρίνα και τις πολυτελείς κατοικίες του πλάι στη γαλλική Ριβιέρα, έχει έκταση κάτι λιγότερο από 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

    Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ των αρχών του πριγκιπάτου και της κοινοπραξίας στην οποία μετέχουν η Bouygues, το τοπικό κτηματομεσιτικό γραφείο J.B. Pastor & fils και τέσσερις αρχιτέκτονες. Η κοινοπραξία θα αναλάβει τη χρηματοδότηση, την οικοδόμηση και την εκμετάλλευση του έργου.

    Το συνολικό κόστος του έργου, μαζί με την πλατφόρμα, θα αγγίξει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στη νέα συνοικία θα κατασκευαστούν καταστήματα, πολυτελείς βίλες, ένα πάρκινγκ, ένα πάρκο και ένα λιμάνι. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Μονακό Μισέλ Ροσέ, η νέα περιοχή θα είναι «φιλική προς το περιβάλλον».

    [04] Νέες επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας εναντίον του PKK

    Τριάντα μαχητικά F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εξαπέλυσαν σήμερα νέες επιδρομές εναντίον θέσεων των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, μετέδωσαν τα τουρκικά ενημερωτικά δίκτυα NTV και CNN-T?rk.

    Οι βομβαρδισμοί, που ήταν ιδιαίτερα μαζικοί, διεξήχθησαν ως αντίποινα για την επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα σήμερα εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής του στρατού στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις στρατιώτες, διευκρίνισε το NTV.

    [05] Σε ύφεση η φωτιά στον Όλυμπο

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Ολύμπου, βορειοανατολικά των Νέων Πόρων Πιερίας, στο δήμο Δίου Ολύμπου.

    Η πυρκαγιά, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν έρπουσα, ενώ μέχρι στιγμής έκαψε περί τα 100 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης (μαύρη πεύκη, οξιά, πουρνάρι).

    [06] Π. Λαφαζάνης: Έχει τελειώσει η δημοκρατία, το πολίτευμα της χώρας είναι δικτατορία του ευρώ

    Στη χώρα «έχει τελειώσει η δημοκρατία, το πολίτευμα της χώρας είναι δικτατορία του ευρώ» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνηςστην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Αυτό που επικρατεί είναι ο ευρωμονόδρομος και κάποιοι εδώ, εκβιαζόμενοι δήθεν, τον αποδέχονται. Θα το αποδεχθούμε;» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

    Ανέφερε ότι εναλλακτική λύση υπήρχε και η δυνατότητά της υπάρχει ακόμα, θέτοντας στην συνέχεια το ερώτημα «δεν βλέπουμε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι θανατηφόρες;».

    Διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε, αν λέμε ότι η εναλλακτική λύση είναι κόλαση.

    Είπε ότι την εναλλακτική λύση ορισμένοι δεν την θέλουν και αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα, καθώς «έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτική πίστη».

    Επικαλούμενος στοιχεία έκανε λόγο για πλεονασματικά ισοζύγια αγαθών και υπηρεσιών και τρεχουσών συναλλαγών και είπε ότι «οι κίνδυνοι από την εναλλακτική λύση» που ορισμένοι επικαλούνται, συνιστούν «μύθο, γιατί ποτέ δεν συζητήσαμε».

    Πρόσθεσε ότι ακόμα και τώρα η συζήτηση μπορεί να γίνει, διότι «η εναλλακτική λύση θα χρειαστεί τις επόμενες μέρες».

    Χαρακτήρισε την σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου, αφού ψηφίσει την συμφωνία η Βουλή, «κοροϊδία», διότι, «με την θηλιά στον λαιμό θα κληθεί το Συνέδριο να επικυρώσει τετελεσμένα».

    «Τέτοια δημοκρατία θέλουμε στο κόμμα; Την δικτατορία του ευρώ; Να την χαιρόμαστε» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

    [07] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή να αλυσοδέσει τη χώρα με Μνημόνιο

    «Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέσα σε 14 ημέρες, τρία απανωτά κατεπείγοντα για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Είναι ιστορική επιταγή η Αριστερά να αναλάβει να υπερασπιστεί την κοινωνία και τη δημοκρατία από τη μνημονιακή λαίλαπα και την περιστολή των δικαιωμάτων, την ανθρωπιστική κρίση, είπαμε. Ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα, είπαμε, και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, να διεκδικούμε και να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός, δεν είναι σουρεαλισμός», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Η Ευρώπη αλλάζει η ελπίδα έρχεται είπαμε, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο είπαμε, και δεν μπορεί να εννοούσαμε ότι θα επιτρέψουμε ότι η ελπίδα θα σβήσει υπό το κράτος του δικού μας πανικού. ... Δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος», είπε ακόμη η πρόεδρος της Βουλής. Πρόσθεσε πως η Αριστερά είναι ικανή για πολλά, αλλά η Αριστερά δεν είναι ικανή για όλα, ανέφερε και τόνισε πως ο πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε το δημοψήφισμα ως απάντηση στο «the game is over», δεν μπορεί να εννοούσε να πάρουμε μια εβδομάδα παράταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 July 2015 - 18:32:36 UTC