Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης
  • [03] Απαντήσεις για το «σχέδιο Β'» δίνει ο Γ. Βαρουφάκης
  • [04] Πυρκαγιά στο Άστρος Κυνουρίας
  • [05] Με Κιούμπρικ και Μινέλι τελειώνει ο δεύτερος μήνας του 5ου Athens Open Air Film Festival
  • [06] Προβολές ταινιών animation μικρού μήκους στο «Φουγάρο» του Ναυπλίου
  • [07] Η δανειακή σύμβαση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] ΔΝΤ: Η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

  • [01] Μαξίμου: Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή

    «Εκείνο που καθίσταται ξεκάθαρο από την ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη είναι ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή» σχολιάζουν κυβερνητικοί μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πρώην υπουργού.

    Εκείνο που υπήρξε ήταν μια έκθεση για τις επιπτώσεις σε ένα ενδεχόμενο Grexit, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και υπενθυμίζουν ότι αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του καθηγητή Γκάλμπρεϊθ για τη μελέτη επιπτώσεων στην περίπτωση που εκδηλώνονταν εκβιαστικές κινήσεις σε βάρος της χώρας για έξοδο από την ευρωζώνη.

    Υπενθυμίζουν επίσης ότι σε αυτή την έκθεση επιπτώσεων είχε αναφερθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης

    Συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μια κυβέρνηση με κύριο πόλο την αριστερά έχει σήμερα να παίξει κομβικό ρόλο σε πολλαπλά επίπεδα και τόνισε την ανάγκη να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η συνεδριακή διαδικασία.

    «Με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, έκλεισε ένας κύκλος 6μηνης πολιτικής πρωτοβουλίας. Ο κύκλος αυτός πρέπει να αποτιμηθεί διεξοδικά. Να συζητηθούν ανοιχτά τα αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση (χαμηλότοκο δάνειο 85 δισ. για 3 χρόνια, δέσμευση για απομείωση του χρέους, μείωση των μελλοντικών πρωτογενών πλεονασμάτων, 35 δισ. αναπτυξιακό πακέτο). Να συζητηθούν επίσης τα λάθη που κάναμε», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

    «Οφείλουμε να απαντήσουμε ευθέως στα ερωτήματα που τίθενται για την μέχρι τώρα πορεία», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

    «Έκανε η κυβέρνηση όλα όσα μπορούσαν να γίνουν, ή όχι; Υπάρχουν πράγματα που παρέλειψε ή απέφυγε να κάνει, και ποια είναι αυτά; Τι δεν χειρίστηκε με τον σωστό τρόπο.

    Υπήρξε κάποιο ρεαλιστικό και βιώσιμο εναλλακτικό σχέδιο που δεν υιοθετήθηκε; Ποια θα μπορούσε να είναι σήμερα αυτή η εναλλακτική βιώσιμη λύση;

    Τι πρέπει να κάνει σήμερα η Αριστερά; Να εγκαταλείψει την κυβέρνηση στους εκπροσώπους του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος; Ή να δώσει την μάχη στις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί;».

    Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε ότι «επ' αυτού, πρέπει να γίνει απόλυτη συνείδηση όλων ότι μια διακυβέρνηση με κύριο πόλο την αριστερά, έχει σήμερα να παίξει εξαιρετικά κομβικό και καθοριστικό ρόλο σε πολλαπλά επίπεδα».

    Η στρατηγική μας πρέπει να αποσαφηνιστεί με νηφαλιότητα και ωριμότητα, μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες που εμπλέκουν το σύνολο των κομματικών δυνάμεων, τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι γι αυτό πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η συνεδριακή διαδικασία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό. Υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος, κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας..

    [03] Απαντήσεις για το «σχέδιο Β'» δίνει ο Γ. Βαρουφάκης

    "Ύψιστη ανευθυνότητα θα ήταν να μην έχει εκπονήσει ανάλογα σχέδια (έκτακτης ανάγκης) το Υπουργείο Οικονομικών", υποστηρίζει στην απάντησή του ο τ. υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, δεδομένου ότι: "η Τράπεζα της Ελλάδος (η οποία είχε π.χ. έτοιμο σχέδιο ΠΝΠ για τραπεζική αργία), η ΕΚΤ, κυβερνήσεις χωρών της ΕΕ, τράπεζες και διεθνείς οργανισμοί, διαθέτουν τέτοιες ομάδες και σχεδιασμό από το 2012". Στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι: "δεχόταν συνεχή και έντονη κριτική για την ανυπαρξία σχεδίου αντίδρασης σε σχέδια υπονόμευσης της χώρας από τους δανειστές".

    Ωστόσο, από τότε που ανακοινώθηκε η "ύπαρξη εκείνης της ομάδας εργασίας, τα ΜΜΕ κατακλύζονται από ευφάνταστα «ρεπορτάζ» τα οποία πλήττουν την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου, προσπαθώντας να την σκιαγραφήσουν ως ομάδα που «συνομωτούσε» για να επαναφέρει το εθνικό νόμισμα. Πρόκειται για καθαρή συκοφαντία", σχολιάζει ο κ. Βαρουφάκης.

    [04] Πυρκαγιά στο Άστρος Κυνουρίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική, δύσβατη, περιοχή στο Άστρος Κυνουρίας, ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

    Στο σημείο επιχειρούν, αυτή την ώρα, δεκαέξι πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και πεζοπόρο τμήμα οκτώ ατόμων.

    Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν αρχικά και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά έφυγαν στη συνέχεια, αφού η εικόνα είναι καλύτερη και θεωρείται, από την Πυροσβεστική θέμα χρόνου, πλέον, η οριοθέτηση της φωτιάς.

    [05] Με Κιούμπρικ και Μινέλι τελειώνει ο δεύτερος μήνας του 5ου Athens Open Air Film Festival

    Με δύο διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου, το «Μπάρι Λίντον» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και το «Η Ωραία και το Κτήνος» του Βινσέντε Μινέλι, ολοκληρώνει τις προβολές του για τον Ιούλιο το 5ο Athens Open Air Film Festival σε δύο από τα ομορφότερα σημεία της πόλης.

    Ειδικότερα, την Τρίτη 28 Ιουλίου το φεστιβάλ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προβάλλει στο προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ένα από τα αριστουργήματα στην απαράμιλλη φιλμογραφία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το «Μπάρι Λίντον» (1975). Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Μέικπις Θάκερεϊ, η όγδοη ταινία του σπουδαίου δημιουργού διηγείται την αναρρίχηση ενός τυχοδιώκτη στα αριστοκρατικά σαλόνια του 18ου αιώνα, την περιπετειώδη παραμονή του εκεί και τον βίαιο εξοστρακισμό του, προσφέροντας ένα κομψοτέχνημα σεβαστού δραματουργικού βάρους και παροιμιώδους τελειομανίας. Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, έως την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων.

    Ο Ιούλιος τελειώνει με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Βινσέντε Μινέλι, «Η Ωραία και το Κτήνος». (1952). Την Πέμπτη 30 Ιουλίου το Φεστιβάλ, συνεργαζόμενο για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, παρουσιάζει μια από τις κορυφαίες ταινίες στη λαμπρή καριέρα του μεγάλου σκηνοθέτη. Ένα πολυτελές δράμα, αλλά ταυτόχρονα κι ένα αιχμηρό και εύστοχο σχόλιο πάνω στον κόσμο του θεάματος. Βραβευμένη με 5 Όσκαρ, και διαθέτοντας μια ζηλευτή ερμηνευτική τετράδα (Κερκ Ντάγκλας, Λάνα Τέρνερ, Ντικ Πάουελ, Μπάρι Σάλιβαν), η ταινία του Μινέλι παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο καθαρή απεικόνιση ενός παρασκηνίου στο οποίο πολλοί θα ήθελαν να κρυφοκοιτάξουν.

    [06] Προβολές ταινιών animation μικρού μήκους στο «Φουγάρο» του Ναυπλίου

    Ένα τριήμερο προβολών ταινιών animation, μικρού μήκους, από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, παρουσιάζει στο κοινό του Ναυπλίου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο «Φουγάρο». Οι ταινίες που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, καθώς και ένα πανόραμα ταινιών animation μικρού μήκους από την Πολωνία, που βραβεύτηκαν από το κοινό το 2014 και το 2015, φιλοξενούνται στους κήπους του «Φουγάρου» για τρεις ημέρες (31 Ιουλίου, 1 & 2 Αυγούστου) γνωριμίας και, γιατί όχι, μύησης στο ξεχωριστό αυτό καλλιτεχνικό σύμπαν.

    Το συνολικό πρόγραμμα του τριημέρου καταγράφει τις σύγχρονες αισθητικές και θεματικές τάσεις, τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της νέας γενιάς δημιουργών, καθώς και την εξέλιξη των τεχνικών στο χώρο του animation, όπου η χρήση των νέων τεχνολογιών συμβάλλει τα μέγιστα στην αρτιότητα του τελικού αποτελέσματος.

    Το πρόγραμμα προτείνεται για εφήβους, νέους και ενηλίκους. Οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν δεν έχουν διάλογους. Ωστόσο, όσες έχουν, συνοδεύονται από αγγλικούς υπότιτλους. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών στο http://athensanimfest.eu/

    [07] Η δανειακή σύμβαση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει από τις πέντε και μισή το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή την πιθανότητα να ληφθεί απόφαση για τη σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να βρεθούν τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η συμφωνία του Ιουλίου και η δρομολόγηση της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη νέας Συμφωνίας δανειακής σύμβασης.

    Το ενδεχόμενο λήψης απόφασης για τη σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής είναι ισχυρό μετά την άρνηση σημαντικού τμήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τις κυβερνητικές επιλογές στις ψηφοφορίες που έγιναν στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

    [08] ΔΝΤ: Η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

    Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα είναι χαμηλή μεσοπρόθεσμα και η ΕΚΤ ενδέχεται να χρειασθεί να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για περισσότερο απ' ό,τι σχεδίαζε, ανακοίνωσε σήμερα το ΔΝΤ.

    Στην ετήσια έκθεσή του για την περιοχή, το ΔΝΤ αναφέρει πως η ανάκαμψη της ευρωζώνης ενισχύεται λόγω των χαμηλότερων πετρελαϊκών τιμών, της μείωσης της ισοτιμίας του ευρώ και της δράσης της κεντρικής τράπεζας, όμως οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές δείχνουν μέση δυνητική ανάπτυξη μόλις 1%.

    Ο Μαχμούντ Πράνταν, αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, δήλωσε πως η ΕΚΤ πρέπει να φέρει πλήρως σε πέρας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που έχει στόχο να αγορασθούν κυβερνητικά ομόλογα και άλλα στοιχεία ύψους περίπου 1 τρισεκ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2015 - 16:32:13 UTC