Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πολύ υψηλές προσδοκίες του ΔΝΤ για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα"
  • [02] Πυρκαγιά απειλεί 10.000 στρέμματα στην Καταλονία
  • [03] Φυσιολογική η άνοδος του υδραργύρου έως την Παρασκευή, λένε οι ειδικοί
  • [04] Καταβάλλονται από την Πέμπτη οι συντάξεις του Αυγούστου
  • [05] Επανέρχεται αξιόπλοο από αύριο το FLYING CAT 4
  • [06] Η Western Union ξανάρχισε την υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων προς την Ελλάδα
  • [07] Αναστασίου: «Καλύτεροι και πιο ώριμοι από πέρυσι»

  • [01] "Πολύ υψηλές προσδοκίες του ΔΝΤ για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα"

    Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ υψηλές προσδοκίες για τις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δεν θα φέρουν τα επιδιωκόμενα 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα, αλλά σημαντικά λιγότερα εκτιμά ο διευθυντής των Αυστριακών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων (OBB) Κρίστιαν Κερν, σε σημερινή συνέντευξή του στο αυστριακό μηνιαίο οικονομικό περιοδικό "Τρεντ".

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανέφερε πως ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τους ελληνικούς Σιδηροδρόμους και είδε με έκπληξη το ποσό που στοχεύεται να επιτευχθεί από την ιδιωτικοποίηση τους, και εάν οι ΟBB θα εξέταζαν σοβαρά την περίπτωση, θα απέκλειε πλήρως την καταβολή ενός θετικού αντιτίμου αγοράς.

    [02] Πυρκαγιά απειλεί 10.000 στρέμματα στην Καταλονία

    Πυρκαγιά απειλεί από χθες το απόγευμα περίπου 10.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων στην Καταλονία στην βορειοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

    Η φωτιά αυτή, που εκδηλώθηκε χθες περίπου 67 χιλιόμετρα δυτικά της Βαρκελώνης, εξακολουθούσε σήμερα το πρωί να μην έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά οι μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή θεωρούνται πιο ευνοϊκές από τις χθεσινές, καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ασθενέστεροι και έχει αυξηθεί η υγρασία.

    Οι αρχές προχώρησαν χθες στην εκκένωση δύο συγκροτημάτων κατοικιών, ενός καταφυγίου ζώων και πολλών εστιατορίων. Περίπου 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και 124 διανυκτέρευσαν χθες το βράδυ σε αθλητικά συγκροτήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καταλονίας.

    Στην Γαλικία, στην βορειοδυτική Ισπανία, μια άλλη πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο χθες το βράδυ στην κοινότητα Νάβια ντε Σουάρνα, αφού κατέστρεψε, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, περιοχή 4.310 στρεμμάτων βλάστησης, η οποία έχει καταχωριστεί ως "Red Natura 2000" από την ΕΕ για τον πλούτο της βιοποικιλότητάς της.

    Χθες οι υπηρεσίες καταπολέμησης των πυρκαγιών του υπουργείου Γεωργίας αναγκάστηκαν να επέμβουν σε 11 τοποθεσίες σε 5 περιοχές της χώρας (Ανδαλουσία, Αστούριας, Καστίλλη και Λεόν, Καταλονία, Γαλικία) ως επί το πλείστον στο βορειοδυτικό τμήμα της Ισπανίας.

    [03] Φυσιολογική η άνοδος του υδραργύρου έως την Παρασκευή, λένε οι ειδικοί

    Ένα πολύ ζεστό τριήμερο απ? την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή πρόκειται να υποστούν οι πολίτες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να κορυφωθεί φτάνοντας στους 39-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 41 βαθμούς. Σωστή ενημέρωση και προφύλαξη συνιστούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ειδικοί, καθώς τα φαινόμενα έχουν επιπτώσεις στην υγεία.

    Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, οι θερμοκρασίες δεν θα είναι παντού οι ίδιες, αφού υπάρχει αισθητή κλιματική διαφορά τόσο στις ορεινές όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Αισθητές διακυμάνσεις θα παρατηρηθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κατά τις πρωινές, αλλά και τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 35-37 βαθμούς Κελσίου.

    [04] Καταβάλλονται από την Πέμπτη οι συντάξεις του Αυγούστου

    Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

    Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι συντάξεις των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, εκτός από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που καταβάλλονται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

    [05] Επανέρχεται αξιόπλοο από αύριο το FLYING CAT 4

    Από κλιμάκιο επιθεώρησης πλοίων επιθεωρήθηκε σήμερα στο Πέραμα το επιβατηγό καταμαράν "FLYING CAT 4" που προσάραξε χθες λόγω ομίχλης σε αβαθή κοντά στο λιμάνι της Τήνου.

    Στο πλοίο δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα από την προσάραξή του και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά τα δρομολόγιά του από το λιμάνι της Ραφήνας.

    Το πλοίο αποκολλήθηκε χθες με τη βοήθεια ρυμουλκού από το σημείο και κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμάνι.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το «καταμαράν» προσάραξε στο παλιό καρνάγιο του νησιού γη αυτό υπήρχαν και πλάκες στο βυθό καθώς πάνω σε αυτές γινόταν η ανέλκυση και καθέλκυση μικρών ξύλινων σκαφών.

    Από την προσάραξη του Flying Cat 4 δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός μεταξύ των 239 επιβατών που μετέφερε και οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με τα πλοία της γραμμής.

    Το "FLYING CAT 4" πραγματοποιεί καθημερινή το δρομολόγιο Ραφήνα Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη και επιστροφή.

    [06] Η Western Union ξανάρχισε την υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων προς την Ελλάδα

    Η διεθνής εταιρεία μεταφοράς χρημάτων Western Union Co ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναλειτουργεί τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα και οι πελάτες της θα μπορούν να λαμβάνουν εμβάσματα από το εξωτερικό σε ορισμένα σημεία εξυπηρέτησης.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς χρημάτων παγκοσμίως ανέφερε ότι έχουν ξανανοίξει 270 από τα 1.000 πρακτορεία του δικτύου της στην Ελλάδα και ότι τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι πελάτες της δεν θα υπόκεινται στους κεφαλαιακούς ελέγχους που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

    [07] Αναστασίου: «Καλύτεροι και πιο ώριμοι από πέρυσι»

    Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με την Μπριζ για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League. O Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη την βελγική ομάδα, ενώ τόνισε πως πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του. Όσον αφορά τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι, ο προπονητής των «πρασίνων» υπογράμμισε ότι «είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρσι, βλέποντας την καθημερινότητα έχουμε ωριμάσει πολύ σε σχέση με πέρυσι».

    Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων για την αναμέτρηση με τους Βέλγους: «Πρέπει να φανούμε αντάξιοι, να είμαστε σοβαροί και, αν είμαστε αυτοί που πρέπει, όλα θα πάνε καλά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2015 - 14:32:15 UTC