Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα κάνει πρόταση μομφής αυτή τη στιγμή
  • [02] Τη μελέτη των επιπτώσεων εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ζητά από τον πρωθυπουργό ο Κ. Μητσοτάκης
  • [03] Επιμένει στο Grexit ο Σόιμπλε παρά το «Ναι» από την ελληνική Βουλή
  • [04] Αύριο η έκτακτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα
  • [05] Συνάντηση Γιούνκερ με Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό
  • [06] Στον εισαγγελέα 25 άτομα για τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα
  • [07] Κ. Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει αν η χώρα δεν εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα κάνει πρόταση μομφής αυτή τη στιγμή

    Το εθνικό Κοινοβούλιο έστειλε το μήνυμα που έπρεπε στην Ευρώπη και κρατάει την Ελλάδα στην πορεία που έχει χαράξει, δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης . Η ΝΔ συμπαγής ανταποκρίθηκε σ΄ αυτή την πορεία, σ΄ αυτό το καθήκον και προχωράμε, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Υπογράμμισε ακόμη πως δεν βλέπει τον λόγο για διεξαγωγή εκλογών και τόνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πρόταση μομφής τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, κατά της κυβέρνησης.

    Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «είπε ψέματα στην ελληνική κοινωνία και στους βουλευτές του» και πρόσθεσε ότι είναι η ΝΔ που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

    Το ναι το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές, αλλά δεν ταυτιστήκαμε και δεν ταυτιζόμαστε με τα συγκεκριμένα μέτρα, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ ψηφίζει την συμφωνία, αλλά η συναίνεσή της περιορίζεται σε αυτή και δεν θα συμφωνήσει σε άλλα θέματα όπως τα θέματα Παιδείας ή Υγείας.

    Η στάση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έδωσε πολλά όπλα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος για την χώρα δεν πέρασε καθώς οι εταίροι περιμένουν και το επόμενο νομοσχέδιο την επόμενη Τετάρτη. «Αν λέτε ότι οι εταίροι σας εκβιάζουν να δείτε τί εκβιασμό ασκείτε εσείς σε εμάς», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρείτε την γενναιότητα όχι απλώς να ψηφίσετε την συμφωνία αλλά και να την εφαρμόσετε».

    Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «σας δώσαμε εξουσιοδότηση για ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, δεν σας είπαμε ότι είσαστε αριστερή παρένθεση» και ρώτησε: «Τί ζητάτε περισσότερο από την αντιπολίτευση;».

    Στις 20 Φεβρουαρίου διαπραγματευθήκατε και υπογράψατε ότι δεν κάνετε μονομερείς ενέργειες. Τί μας λέτε τώρα ότι δεν σας συμπεριφέρθηκαν σωστά οι Ευρωπαίοι; Είχατε ευνοϊκότερη μεταχείριση από ότι είχαμε εμείς το τελευταίο εξάμηνο του 2014 υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Έκλεισε λέγοντας ότι η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενώ σημείωσε ότι το mail Χαρδούβελη ήταν πολύ πιο μαλακό από την συμφωνία που φέρνει τώρα η κυβέρνηση μετά από έξι μήνες χάσιμο χρόνου και λάθη στην διαπραγμάτευση

    [02] Τη μελέτη των επιπτώσεων εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ζητά από τον πρωθυπουργό ο Κ. Μητσοτάκης

    Να καταθέσει άμεσα στη Βουλή τη μελέτη επιπτώσεων εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, κατέθεσε αίτηση κατάθεσης των σχετικών εγγράφων, έπειτα από όσα ανέφερε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός.

    «Το οφείλει στους βουλευτές οι οποίοι τη δεδομένη κρίσιμη για την Ελλάδα χρονική στιγμή στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η μόνη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το οφείλει πρωτίστως στον ελληνικό λαό για να γνωρίζουν και να καταλάβουν οι πολίτες ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Και πως οτιδήποτε άλλο θα ήταν εθνική καταστροφή. Περιμένω να το κάνω άμεσα»δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    [03] Επιμένει στο Grexit ο Σόιμπλε παρά το «Ναι» από την ελληνική Βουλή

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανάφερε στη συζήτηση και πάλι σήμερα το ζήτημα της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η ελληνική βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

    Πολλοί οικονομολόγοι αμφισβητούν ότι η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει τα οικονομικά προβλήματά της χωρίς ένα κούρεμα του χρέους της.

    «Όμως ένα κούρεμα δεν ταιριάζει με τη συμμετοχή στη νομισματική ένωση», είπε ο Σόιμπλε σε σημερινή του συνέντευξη στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

    Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στις αυξανόμενες οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, οι οποίες μέσα σε λίγες εβδομάδες αυξήθηκαν από τα 10 στα 80 δισεκ. ευρώ. «Κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να προχωρήσει χωρίς κούρεμα χρέους. Αυτή είναι η κατάσταση», επεσήμανε.

    Ήδη χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε να υπάρξει απομείωση του ελληνικού χρέους.

    Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, ένα προσωρινό Grexit θα ήταν ο καλύτερος δρόμος για τη χώρα.

    Πάντως αναφερόμενος στην υιοθέτηση από το ελληνικό κοινοβούλιο του πρώτου πακέτου μεταρρυθμίσεων που είχαν ζητήσει οι πιστωτές της Αθήνας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι «είναι ένα σημαντικό βήμα».

    «Προχωρήσαμε ένα βήμα. Γίνονται δύσκολες συζητήσεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες πολίτες πριν από μερικές ημέρες ψήφισαν το αντίθετο από αυτό που υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο.

    [04] Αύριο η έκτακτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα

    Αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα) θα συνεδριάσει εκτάκτως το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας προκειμένου να εξουσιοδοτήσει την γερμανική κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η συζήτηση έχει προβλεφθεί να διαρκέσει 185 λεπτά.

    [05] Συνάντηση Γιούνκερ με Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό

    Στο «Σπίτι της Συνεργασίας», στη «νεκρή» ζώνη της Λευκωσίας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα συζητήσει το μεσημέρι στην διάρκεια κοινού γεύματος με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, τρόπους συμβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όσο και για τη διασφάλιση της μετέπειτα εφαρμογής της. Πριν από το γεύμα, ο κ. Γιούνγκερ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν ήδη συμφωνήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη σύσταση μιας Επιτροπής μετά τη λύση του κυπριακού, στην οποία θα συμμετέχουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και η οποία θα έχει ως αποστολή της, την επίβλεψη τόσο της εφαρμογής της λύσης όσο και της εναρμόνισης της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Στη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν και θέματα που αφορούν την ΕΕ, όπως το πρόγραμμα Γιούνκερ, θέματα ενεργειακής πολιτικής και θέματα που αφορούν την οικονομία, καθώς επίσης και τις πολιτικές της ΕΕ στην περιοχή, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως στη συνάντηση θα είναι παρόντες και οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας.

    [06] Στον εισαγγελέα 25 άτομα για τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα

    Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 25 από τις 38 προσαγωγές ατόμων που έγιναν χθες το βράδυ, από την Αστυνομία, για τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

    [07] Κ. Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει αν η χώρα δεν εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης

    Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προειδοποιεί για κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εάν η χώρα δεν εξασφαλίσει ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, εξηγώντας ότι αυτό θα έχει συνέπειες για ολόκληρη την ευρωζώνη.

    «Εάν αποτύχουν τα πάντα, τότε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο γερμανικό δίκτυο ARD, προσθέτοντας ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες είναι συστημικά καθοριστικές.

    «Εάν οι τέσσερις μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες σε μία χώρα δεν λειτουργούν, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες, όχι μόνο για την Ελλάδα...αλλά επίσης για ολόκληρη την ευρωζώνη», προειδοποίησε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 July 2015 - 8:32:12 UTC