Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης:Προέχει η συμφωνία για να παραμείνε η χώρα στην Ευρώπη
  • [02] Ντάισελμπλουμ: Θα είναι μια δύσκολη συνάντηση
  • [03] Η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι μακρά δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών
  • [04] Ο Μ. Σαπέν αναγνώρισε σημαντικά σημεία προόδου
  • [05] Αισιοδοξία Φάιμαν μετά την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή
  • [06] Ο Πάσος Κοέλιο απέκλεισε διαγραφή του ελληνικού χρέους, όχι όμως και την αναδιάρθρωσή του
  • [07] Έξι στους δέκα Γάλλους εκτιμούν πως ο Τσίπρας θα κερδίσει το μπρα ντε φερ με την ΕΕ
  • [08] Ρύθμιση για τα ΑμεΑ κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας
  • [09] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας
  • [10] Στο Φεστιβάλ Αθηνών οι She She Pop
  • [11] Σόιμπλε: Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες διαβουλεύσεις
  • [12] Ανοικοδομείται η εμπιστοσύνη με την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών

  • [01] Κ. Καραγκούνης:Προέχει η συμφωνία για να παραμείνε η χώρα στην Ευρώπη

    «Η μόνη συζήτηση η οποία ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, όπως και όλους τους Έλληνες πολίτες, είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ» επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης.

    Ο κ. Καραγκούνης τονίζει «πως αυτό είναι και το μήνυμα που εκπέμπει η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή με την ισχυρή εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό, να ολοκληρώσει τη συμφωνία».

    [02] Ντάισελμπλουμ: Θα είναι μια δύσκολη συνάντηση

    Θα είναι μια δύσκολη συνάντηση, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Όπως είπε «ορισμένοι υπουργοί διατηρούν επικριτική στάση απέναντι την ελληνική πρόταση τόσο αναφορικά με την ουσία της πρότασης, όσο και με το αν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική πλευρά».

    Ανέφερε ότι «δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο σημείο της συμφωνίας και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν σήμερα αν είναι ικανοποιητικά τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά και αν υπάρχει δέσμευση, σοβαρότητα και «ιδιοκτησία» των μέτρων έτσι ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη».

    [03] Η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι μακρά δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

    «Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, προσερχόμενος στο Eurogroup. Προέβλεψε ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι μακρά.

    Όπως είπε, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, καλούνται να αποφασίσουν αν θα ανάψουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα.

    [04] Ο Μ. Σαπέν αναγνώρισε σημαντικά σημεία προόδου

    «Ο ρόλος της Γαλλίας είναι ενωτικός» δήλωσε προσερχόμενος ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, προσθέτοντας ότι ένα επιτυχές αποτέλεσμα είναι αναγκαίο για όλους.

    Ο Μ. Σαπέν αναγνώρισε δύο σημαντικά σημεία προόδου. Πρώτον ότι η ελληνική κυβέρνηση με «πολιτική αποφασιστικότητα» και «κουράγιο» ζήτησε και πήρε την εντολή της πλειοψηφίας της Βουλής για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις. Δεύτερον, ότι οι θεσμοί αξιολόγησαν τις ελληνικές προτάσεις ως καλή βάση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

    Ο Γάλλος υπουργός επεσήμανε ότι θα χρειαστούν περαιτέρω διευκρινήσεις από την ελληνική πλευρά όσον αφορά το πότε, πως και με ποιον ρυθμό θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Μετά, είπε, εφόσον έχει ανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη οι εταίροι πρέπει να δώσουν την αναγκαία στήριξη στην Ελλάδα. «Η εμπιστοσύνη δεν χάθηκε μόνο εξαιτίας της σημερινής κυβέρνησης. Είχε χαθεί με όλες τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

    Ο Μ. Σαπέν επιβεβαίωσε πως είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του και δήλωσε πως πήρε τις διαβεβαιώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι οι πρώτες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα νομοθετηθούν την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, είπε πως είχε συναντηθεί τις προηγούμενες μέρες και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Τέλος σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους είπε ότι η Γαλλία είχε πάντα σταθερή θέση, ότι η συζήτησή του δεν είναι «ταμπού» και ότι δεν μπορεί να γίνει διαγραφή της ονομαστικής του αξίας, γιατί δεν το επιθυμούν τα υπόλοιπα κράτη μέλη.

    [05] Αισιοδοξία Φάιμαν μετά την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή

    Αισιόδοξος μετά τη ψηφοφορία των πρωινών ωρών στην ελληνική Βουλή, με την οποία δίνεται με συντριπτική πλειοψηφία εξουσιοδότηση στην ελληνική κυβέρνηση για διαπραγμάτευση, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία. Ο κ. Φάιμαν είπε πως πρόκειται για πρόοδο και ότι έχουν επιτευχθεί περισσότερα από ό,τι έως τώρα.

    Είναι πλέον θέμα εμπιστοσύνης για το ποια θα είναι η απόφαση των εταίρων για την Ελλάδα, τόνισε ο καγκελάριος, σημειώνοντας πως, είτε οι διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομιών θα διαρκέσουν μέχρι την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης του εκτάκτου Ευρωπαικού Συμβουλίου, είτε θα υπάρξει νωρίτερα μια «καλή κατάληξη», ωστόσο και μία «καλή κατάληξη» σημαίνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία για την εφαρμογή του προγράμματος θα διαρκέσει μήνες.

    Κατά την άποψη του, το δυσκολότερο σημείο της συζήτησης είναι το εάν οι αρχηγοί των κυβερνήσεων θα λάβουν την έγκριση των κοινοβουλίων τους, καθώς, όπως σημείωσε, σε τουλάχιστον πέντε χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστρία, αυτό είναι απαραίτητο, «ωστόσο είναι φυσικά και οι άλλοι υπεύθυνοι οι οποίοι πρέπει να εκτιμήσουν εάν κατ΄αρχήν μπορούν να συναινέσουν για τα ποσά που προβλέπονται στο μηχανισμό σταθερότητας».

    Σχολιάζοντας την απόρριψη από τη Γερμανία μιας «κλασικής» μορφής διαγραφής χρέους, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι αντ΄αυτού μπορεί να υπάρξουν πολύ μεγάλες προθεσμίες αποπληρωμής και παρέπεμψε στα δάνεια μεγάλης διάρκειας που είχε λάβει η Αυστρία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    [06] Ο Πάσος Κοέλιο απέκλεισε διαγραφή του ελληνικού χρέους, όχι όμως και την αναδιάρθρωσή του

    Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας αρνούνται να συζητήσουν μία «διαγραφή του χρέους» της Αθήνας, αλλά είναι ανοικτοί σε μία αναδιάταξη των πληρωμών του, δήλωσε ο πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

    «Υπάρχει μία πολύ διευρυμένη συναίνεση στην Ευρώπη που αρνείται να τεθεί στο τραπέζι μία διαγραφή του χρέους. Αυτό έχει ειπωθεί πολύ καθαρά κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής της ευρωζώνης», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

    «Όμως όλοι είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε ένα περίγραμμα αποπληρωμής αυτού του χρέους και των επιτοκίων του που θα βοηθήσει την Ελλάδα να εξέλθει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται», πρόσθεσε ο Πάσος Κοέλιο, στο περιθώριο μίας επίσκεψης στο κέντρο της χώρας.

    «Δεν νομίζω ότι θα ήταν εύκολο για τους επικεφαλής των κυβερνήσεων στην Ευρώπη να πουν στις χώρες τους ότι πρόκειται να διαγραφούν δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία οι χώρες αυτές χρειάζονται», υπογράμμισε ο πορτογάλος πρωθυπουργός.

    [07] Έξι στους δέκα Γάλλους εκτιμούν πως ο Τσίπρας θα κερδίσει το μπρα ντε φερ με την ΕΕ

    Σχεδόν έξι στους δέκα Γάλλους (59%) εκτιμούν πως ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει το μπρα-ντε-φερ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με πιο ευνοϊκούς όρους απ΄ό,τι έχει προβλεφθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτουOdoxaγια την εφημερίδα Parisien.

    Το 39% πιστεύουν το αντίθετο.

    Η πλειοψηφία των Γάλλων, ακόμη και οι περισσότεροι υποστηρικτές της δεξιάς (54% έναντι 44%), εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα "κερδίσει το στοίχημα".

    Το 60% των υποστηρικτών της ευρείας Αριστεράς στη Γαλλία εκτιμούν μάλιστα ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Εμανουέλ Βαλς και άλλοι σοσιαλιστές ηγέτες «εμπνέονται» από το «μοντέλο Τσίπρα»

    Στην ίδια δημοσκόπηση πάντως το 66% θεωρεί πιο δημοφιλή τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ από τον Τσίπρα (32%). Η Άγγελα Μέρκελ απολαμβάνει ένα συντριπτικό ποσοστό αποδοχής στους υποστηρικτές της δεξιάς(85%)σε σύγκριση με τους υποστηρικτές της αριστεράς (49%).

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Ιουλίου για τηνParisien'Aujourd'hui-en-Franceμε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 Γάλλων ηλικίας 18 ετών και άνω.

    [08] Ρύθμιση για τα ΑμεΑ κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας

    Ρύθμιση για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, κατά το διάστημα που αυτές θα παραμένουν κλειστές, λόγω της τραπεζικής αργίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα με υπουργική απόφαση δίνεται η δυνατότητα:

    α) Άπαξ καταβολής ποσού 120 ευρώ στους δικαιούχους επιδομάτων ΑμεΑ ή στους δικαστικούς συμπαραστάτες αυτών από τα ταμείο τραπεζικού καταστήματος.

    β) Ημερήσιας καταβολής ποσού, 60 ευρώ από το ταμείο τραπεζικού καταστήματος στα άτομα με αναπηρία (άνω του 67%), που δεν έχουν κάρτα.

    [09] Σκυλλίας 2015: Μαραθώνια κολύμβηση ανοιχτή θάλασσας στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λίμνη Ευβοίας

    Τη γαλανή του ελευθερία ο γλάρος, δίνει στον ορίζοντα. Αυτό τον ανοιχτό ορίζοντα των στίχων του Οδυσσέα Ελύτη θα αναζητήσουν οι συνεχιστές του θρυλικού ήρωα Σκυλλία, αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Ευβοίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης μαραθώνιας κολύμβησης «Σκυλλίας 2015». Ο Σκυλλίας ήταν ο πρώτος βατραχάνθρωπος, καταδύτης και κυνηγός εναλίων θησαυρών σε όλη την παγκόσμια ιστορία. Η συμβολή του στη διεξαγωγή της ναυμαχίας του Αρτεμισίου, το 480 π.Χ., επηρέασε την εξέλιξη της ιστορίας του δυτικού πολιτισμού.

    Από το 2011 ο όμιλος ερασιτεχνών αλιέων Λίμνης «Ποσειδών» διοργανώνει στη Λίμνη Ευβοίας, σε ανάμνηση της θρυλικής διαδρομής των 80 σταδίων (14.500 μ.), τον διάπλου του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, ο οποίος από το 2014 μετεξελίχθηκε στη μοναδική διήμερη διοργάνωση μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας με την επωνυμία «Σκυλλίας».

    Οι εκδηλώσεις του φετινού «Σκυλλία 2015», εξαιρετική ιδέα για μια ανάσα απόδρασης στη Λίμνη, είναι αφιερωμένες σε ναυτικές προσωπικότητες της περιοχής, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουισμού στη θάλασσα, στην προστασία του Βόρειου Ευβοϊκού και στους «μαραθωνοδρόμους της ζωής» (παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες «Σύλλογος Πίστη»).

    Η ανάδυση ενός Θρύλου μετά από 2.500 χρόνια

    Χρειάστηκε να περάσουν 2.500 χρόνια και μια τρελή ιδέα που έπεσε σε παρέα φίλων σε ένα ουζερί στη Λίμνη Ευβοίας το 2011, για να ξεκινήσει κάτι, που αρχικά έμοιαζε με αστεϊσμό αλλά στη συνέχεια διαμορφώθηκε σε ένα σύνθετο δρώμενο που κινητοποιεί και εμπνέει σήμερα χιλιάδες ανθρώπους. Ο θρυλικός Σκυλλίας, αναδύεται από τη λήθη και την αποσιώπηση αιώνων. Η διοργάνωση διεξάγεται στο πλαίσιο του μακροβιότερου Περιφερειακού Φεστιβάλ «Ελύμνια», υπό την αιγίδα του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ενώ στο πλευρό των διοργανωτών είναι η τιμητική αντιπροσωπεία ανδρών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

    Στον 5ο Διάπλου Β. Ευβοϊκού θα πάρουν μέρος 30 αθλητές και αθλήτριες, ενώ στους αγώνες των 5.000 μ. και των 500 μ. (παιδικός) αναμένονται δεκάδες συμμετοχές, καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ακόμα ανοικτές. Το Αγωνιστικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    Σάββατο 11 Ιουλίου : 5ος Διάπλους Β. Ευβοϊκού Κόλπου («Θωρηκτό Αβέρωφ», Λιμνιώτικα Πληρώματα «Τσιφόρος Γεώργιος» ) απόσταση 14.500 μ.

    Κυριακή 12 Ιουλίου: απόσταση 500 μέτρων για κολυμβητές από 9 έως 16 ετών και 5000 μέτρα, ανοικτή κατηγορία για αθλητές άνω των 16 ετών.

    «Πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια ένας μικρός λαός και ένας θρύλος έκανε το αδιανόητο. Αναμετρήθηκε με μια ολόκληρη αυτοκρατορία και υπερασπίστηκε με επιτυχία το ελληνικό και ευρωπαϊκό ιδεώδες» επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο όμιλος ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ποσειδών», « Η αναλογία με τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα μας μάς κάνει αισιόδοξους ότι με ανάλογες συμπεριφορές μπορούμε να βγούμε νικητές από τη μαραθώνια δοκιμασία που έχουμε μπροστά μας. Ο «Σκυλλίας 2015», είναι ένα μάθημα ζωής για όσους συμμετέχουν σε αυτόν ενεργά και με οποιοδήποτε τρόπο».

    Με ένα κούφιο καλάμι για αναπνευστήρα

    Ο Σκυλλίας ονομαστός κολυμβητής από την πολιτεία Σκιώνη, Ευβοέων εποίκων της Παλλήνης Χαλκιδικής, ύστερα από πολλά κατορθώματα ως βατραχάνθρωπος, συνελήφθη από Πέρσες στρατιώτες, περίπου το 480 π.Χ., οι οποίοι τον επιβίβασαν σε ένα από τα πλοία του στόλου τους με σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον του ελληνικού στόλου. Όμως ο Σκυλλίας έμαθε τα σχέδια τους και βούτηξε από το πλοίο στη θάλασσα, έκοψε τα σχοινιά από τις άγκυρες και δημιούργησε μεγάλη σύγχυση στον περσικό στόλο. Χρησιμοποιώντας ένα κούφιο καλάμι ως αναπνευστήρα κολύμπησε εννέα ναυτικά μίλια μέχρι το Αρτεμίσιο και ανέφερε στους Έλληνες τις προθέσεις του εχθρού καθώς και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Η Ύδνα εκπληκτικά δύτρια και κόρη του Σκυλλία, βοήθησε τον πατέρα της στα έργα του εναντίον των Περσών. Προς τιμήν τους ανεγέρθηκαν δύο χρυσά αγάλματα-ομοιώματα (το ένα είναι μάλλον η Αφροδίτη του Εσκυλλίνου) στο πανελλήνιο ιερό τω Δελφών, τα οποία σύλησε ο Νέρωνας 500 χρόνια αργότερα.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης «Σκυλλίας 2015».

    [10] Στο Φεστιβάλ Αθηνών οι She She Pop

    Μία γυναικεία κολεκτίβα που ιδρύθηκε το 1993 στο Βερολίνο, για να κατακτήσει έκτοτε την Ευρώπη, έρχεται για πρώτη στην Ελλάδα, καλεσμένη του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Στις σκηνοθεσίες τους, που χαρακτηρίζονται ταυτόχρονα από χιούμορ και νεανική αδιαλλαξία, αυθορμητισμό και ειλικρίνεια, oι She She Pop δεν διστάζουν να αναδείξουν κοινωνικά ζητήματα μέσα από τα δικά τους βιώματα. Λειτουργούν έξω από τις ιεραρχικές δομές του θεάτρου ρεπερτορίου: χωρίς την προσφυγή σε σκηνοθέτη, συγγραφέα ή ηθοποιούς, οι παραστάσεις τους έχουν έντονα πειραματικό χαρακτήρα, με προϋπόθεση την άμεση και ενεργή συμμετοχή του κοινού.

    «Ποιες ήμασταν; Ποιες είμαστε; Γιατί γίναμε έτσι;». Μέσα από αυτά τα ερωτήματα προέκυψε το «Schubladen» που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε απόψε και αύριο (11-12 Ιουλίου) στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ). Στο « Schubladen » (που σημαίνει «συρτάρια» στα γερμανικά), οι προσωπικές συγκρούσεις περικλείουν μια ιστορική διάσταση, παραπέμποντας στο δράμα της γερμανικής επανένωσης μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, 20 ευρώ (μειωμένο), 15 ευρώ (φοιτητικό, 65+), 5ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ).

    [11] Σόιμπλε: Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες διαβουλεύσεις

    Δεν βλέπω πόσο εύκολα θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα στο eurogroup, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

    Όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχουμε μπροστά μας εξαιρετικά δύσκολες διαβουλεύσεις καθώς υπάρχουν ποσοτικά κενά. Μιλάμε για ένα νέο 3ετές πρόγραμμα, είπε ο Σόιμπλε συμπληρώνοντας ότι «γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να γίνει κούρεμα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συνθήκες».

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι στη συνεδρίαση της ευρωομάδας θα εξηγήσουν στην ελληνική πλευρά ότι ενώ αυτοί έχουν κάνει τα πάντα, οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τα πάντα για να οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη.

    [12] Ανοικοδομείται η εμπιστοσύνη με την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών

    «H εμπιστοσύνη με την ελληνική κυβέρνηση ανοικοδομείται» δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroyp ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, συμπληρώνοντας ,ωστόσο, ότι το Eurogroup πριν πάρει την απόφασή του έχει ανάγκη από διευκρινήσεις σ? ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων.Σε αυτά τα θέματα περιλαμβάνονται όπως είπε ο Μ. Νούναν, το ζήτημα των τραπεζών και πως σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κατάσταση καθώς και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που ειναι αναγκαίο να προστεθούν στις υπάρχουσες ελληνικές προτάσεις».

    Ανέφερε «πως το δημοψήφισμα μπορεί να ήταν μια μεγάλη πολιτική νίκη της ελληνικής κυβέρνησης,ωστόσο κατέληξε σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή».Τέλος, δήλωσε ικανοποιημένος για τη χτεσινή ευρεία συναίνεση που κέρδισε η κυβέρνηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσει να εφαρμόζει τα μέτρα της ενδεχόμενης συμφωνίας. Ο Μ. Νούναν, αναμένει, όπως είπε, να δει αυτές τις κινήσεις την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 July 2015 - 14:33:04 UTC