Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο με τις ελληνικές προτάσεις
  • [02] Η Ελλάδα έχει ανάγκη από αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τονίζει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Spiegel:Κούρεμα ή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
  • [04] Συνάντηση Στουρνάρα-ΟΤΟΕ για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα
  • [05] Κρίσιμη σύνοδος του Eurogroup στις Βρυξέλλες
  • [06] Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου
  • [07] Υπό έλεγχο οι δύο πυρκαγιές στη Ζάκυνθο
  • [08] Στο Φεστιβάλ Αθηνών οι She She Pop
  • [09] Πρεμιέρα για την «Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» στο θέατρο Δάσους
  • [10] O «Αίαντας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στην Επίδαυρο
  • [11] Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση του χρέους της, δηλώνει στην Welt ο Ε.Μακρόν
  • [12] Π.Μοσκοβισί: Κλειδί για την Ελλάδα, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

  • [01] Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο με τις ελληνικές προτάσεις

    Με απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με το ESM.

    Υπέρ ψήφισαν 251 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν 32 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ όπως και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου οκτώ βουλευτές δήλωσαν παρών και επτά απουσίαζαν.

    Ειδικότερα από το ΣΥΡΙΖΑ:

    -Όχι ψήφισαν: η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.

    -Παρών δήλωσαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας .

    -Απόντες ήταν οι: Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.

    [02] Η Ελλάδα έχει ανάγκη από αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, τονίζει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Στ. Θεοδωράκης

    «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να μπουν δέκα στόχοι και να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων που θα πουν 'πάμε να το κάνουμε», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα στήριζε μια διαφορετική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπληρώνει υπογραμμίζοντας ότι «τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα είναι πολύ βαριά για τις πλάτες ενός κόμματος. Χρειάζονται μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες και εθνική πολιτική ενότητα».

    Στην παρατήρηση ότι το τελευταίο διάστημα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «παραμερίζουμε τις διαφορές μας -που είναι πολλές- και σε βοηθάω όσο μπορώ για να καταλήξεις σε συμφωνία με την Ευρώπη».

    Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον κ. Γιούνκερ την περασμένη Παρασκευή, απάντησε λέγοντας ότι «ο ρόλος του κ. Γιούνκερ αυτές τις στιγμές είναι καθοριστικός. Ας μην κρυβόμαστε. Τις τελευταίες ώρες παίζεται ένα σκληρό παιχνίδι. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πουν ας πετάξουμε έξω τους Έλληνες. Γιούνκερ, Ολάντ και Ντράγκι είναι με τη μεριά μας. Κάποια στιγμή θα σας τα πει και ο πρωθυπουργός. Οι Γερμανοί αντιστοίχως σφυρίζουν αδιάφορα μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του ατζέντα. Μια Ευρώπη χωρίς παραφωνίες στη γερμανική γραμμή λιτότητας».

    [03] Spiegel:Κούρεμα ή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

    Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επισημαίνοντας ότι πλέον οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

    Μετά τη δημοσιοποίηση πριν δύο εβδομάδες της έκθεσης του Δ.Ν.Τ σύμφωνα με την οποία το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο προκύπτουν δύο συμπεράσματα, εκτιμά το Spiegel: Το πρώτο είναι ότι ως το τέλος του 2018 η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 50 δισεκ. ευρώ και το δεύτερο ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της.

    Το Spiegel παρουσιάζει τις δύο πιθανότητες.

    Κούρεμα του χρέους: Το γερμανικό περιοδικό εξηγεί ότι η Αθήνα κέρδισε ένα κούρεμα του χρέους της ήδη το 2012 από τους ιδιώτες πιστωτές της. Το ΕΤΧΣ δεν μπορεί να δεχθεί κούρεμα του δανείου του για νομικούς λόγους, και ακόμη κι αν βρισκόταν ένα παραθυράκι του νόμου, το κούρεμα δεν μοιάζει πλέον εφικτό. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει κατηγορηματικά αποκλείσει το σενάριο αυτό, όπως και οι κυβερνήσεις της Λετονίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας. Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Καζίμιρ έχει δηλώσει ότι αυτή είναι «η κόκκινη γραμμή του».

    Ελάφρυνση του χρέους: Η μοναδική πιθανότητα, σύμφωνα με το Spiegel, είναι μια αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων αποπληρωμής της Ελλάδας και μάλιστα με τον τρόπο που έχει προτείνει ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί με ένα μέρος από τα χρήματα που θα λάβει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να αποπληρώσει τα δάνειά της στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Τα επόμενα δύο χρόνια το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στα 30 δισεκ. ευρώ.

    [04] Συνάντηση Στουρνάρα-ΟΤΟΕ για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα

    Όλα τα θέματα και τους προβληματισμούς για τις εξελίξεις μετά το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και ερωτήματα που αφορούν στο τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον, έθεσε η ΟΤΟΕ στη συνάντηση που είχε χθες με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα σύμφωνα με ανακοίνωση της.

    Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, ζήτησε ενημέρωση και απαντήσεις από τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος «για θέματα που αφορούν στην επάρκεια της ρευστότητας, στις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, στο μέλλον των θυγατρικών τους στο εξωτερικό, στο ενδεχόμενο νέων αναδιαρθρώσεων και κατέληξε ότι, η ΟΤΟΕ σε κάθε περίπτωση θα υπερασπίσει την απασχόληση των εργαζομένων για την οποία απαίτησε να είναι στις προτεραιότητες του ενδιαφέροντος των επιλογών που θα υπάρξουν στο Τραπεζικό Σύστημα στις νέες συνθήκες»

    «Ο Γιάννης Στουρνάρας αλλά και τα ανώτερα στελέχη της Τράπεζας Ελλάδος που τον πλαισίωναν στη συνάντηση και εποπτεύουν βασικούς τομείς και λειτουργίες του τραπεζικού συστήματος δήλωσαν ότι, υπάρχει επαρκής προετοιμασία αντιμετώπισης όλων των δυσκολιών που θα προκύψουν με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, όπως άλλωστε αντιμετωπίστηκαν με αρτιότητα οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν αμέσως και από τις πρώτες μέρες που έκλεισαν οι Τράπεζες.

    Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποκατάσταση της κανονικότητας της λειτουργίας των τραπεζών τις επόμενες ημέρες, που συνέδεσε με την επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία χαρακτήρισε ως μονόδρομο επιβίωσης και προοπτικής για τη χώρα και την οικονομία. Συγκεκριμένα, μίλησε για μέτρα που λαμβάνονται από την ΤτΕ για τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος ,ενώ διευκρίνισε ότι, η άρση των capital controls θα γίνει σταδιακά και παράλληλα με την αποκατάσταση της ρευστότητας στις τράπεζες. Eφ όσον υπάρξει συμφωνία, όπως τόνισε, δεν υφίσταται κίνδυνος για το μέλλον των τραπεζών, οι οποίες θα μπορέσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

    [05] Κρίσιμη σύνοδος του Eurogroup στις Βρυξέλλες

    Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με στόχο την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

    Οι υπουργοί οικονομικών της ζώνης της ευρώ θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

    Η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup δήλωσε ότι ελπίζει να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας.Χωρίς να κάνει δηλώσεις προσήλθε στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Από την πλευρά ο υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Έρικ Βίεμπς δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα βήμα προς τα μπρος με τις προτάσεις που κατέθεσε, ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να συζητηθούν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

    Νωρίτερα συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EuroWorking Group), έχοντας ως βάση συζήτησης την αξιολόγηση των θεσμών επί της ελληνικής πρότασης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

    Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, η ελληνική πρόταση αποτελεί «βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας. Αυτό επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος. Ειδικότερα, οι θεσμοί έστειλαν στο Eurogroup δύο κείμενα.

    Πρώτον, την αξιολόγηση που αφορά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του EΜΣ και δεύτερον, την αξιολόγηση επί των ελληνικών προτάσεων.Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θεσμών, τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία από το νέο πρόγραμμα στήριξης του EΜΣ, θα κυμανθούν μεταξύ 78 και 84 δις. ευρώ.

    [06] Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε το πρωί κοντά στο ιταλικό προξενείο στο κέντρο του Καΐρου δήλωσε ο Χόσαμ Άμπντελ Γάφαρ, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν ο νεκρός ήταν πολίτης ή αστυνομικός.

    Από την έκρηξη καταστράφηκε ένα μέρος της πρόσοψης του κτιρίου, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ιατρικές πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτίριο έχουν τραυματιστεί, καθώς και τρεις περαστικοί.

    Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο MENA ότι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, «μια βόμβα είχε τοποθετηθεί από αγνώστους κάτω από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο προξενείο και η οποία πυροδοτήθηκε από απόσταση».Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

    Την απερίφραστη καταδίκη του εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών για την επίθεση.«Εκφράζουμε» προσθέτει η σχετική ανακοίνωση «τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες του θύματος και των τραυματισμένων, καθώς και την αλληλεγγύη μας στις κυβερνήσεις των φίλων χωρών της Αιγύπτου και της Ιταλίας.Η βάρβαρη τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

    [07] Υπό έλεγχο οι δύο πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

    Υπό έλεγχο τέθηκαν το πρωί οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες αργά το απόγευμα με διαφορά δέκα λεπτών, στις θέσεις, Μακρύκαμπος στο χωριό Αγαλάς και Καταλούπο στο χωριό Λαγοπόδο της Ζακύνθου.Για την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού, κινητοποιήθηκε σχεδόν όλη η δύναμη της Ζακύνθου.

    Στην κατάσβεση της φωτιάς στη θέση Μακρύκαμπος στο χωριό Αγαλάς, συμμετείχαν οκτώ οχήματα με 15 άνδρες, ενώ βοήθεια από αέρος έδωσαν δύο καναντέρ. Από την συγκεκριμένη πυρκαγιά κάηκαν 40 στρέμματα δασικής έκτασης.

    Στην δεύτερη πυρκαγιά στη θέση Καταλούπο στο χωριό Λαγοπόδο, έσπευσαν έξι οχήματα με 12 άνδρες ,ενώ κάηκαν επτά στρέμματα δασικής έκτασης. Έρευνα για αιτία πραγματοποιεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής Ζακύνθου.

    [08] Στο Φεστιβάλ Αθηνών οι She She Pop

    Μία γυναικεία κολεκτίβα που ιδρύθηκε το 1993 στο Βερολίνο, για να κατακτήσει έκτοτε την Ευρώπη, έρχεται για πρώτη στην Ελλάδα, καλεσμένη του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Στις σκηνοθεσίες τους, που χαρακτηρίζονται ταυτόχρονα από χιούμορ και νεανική αδιαλλαξία, αυθορμητισμό και ειλικρίνεια, oι She She Pop δεν διστάζουν να αναδείξουν κοινωνικά ζητήματα μέσα από τα δικά τους βιώματα. Λειτουργούν έξω από τις ιεραρχικές δομές του θεάτρου ρεπερτορίου: χωρίς την προσφυγή σε σκηνοθέτη, συγγραφέα ή ηθοποιούς, οι παραστάσεις τους έχουν έντονα πειραματικό χαρακτήρα, με προϋπόθεση την άμεση και ενεργή συμμετοχή του κοινού.

    «Ποιες ήμασταν; Ποιες είμαστε; Γιατί γίναμε έτσι;». Μέσα από αυτά τα ερωτήματα προέκυψε το «Schubladen» που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε απόψε και αύριο (11-12 Ιουλίου) στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ). Στο « Schubladen » (που σημαίνει «συρτάρια» στα γερμανικά), οι προσωπικές συγκρούσεις περικλείουν μια ιστορική διάσταση, παραπέμποντας στο δράμα της γερμανικής επανένωσης μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, 20 ευρώ (μειωμένο), 15 ευρώ (φοιτητικό, 65+), 5ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ).

    [09] Πρεμιέρα για την «Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» στο θέατρο Δάσους

    Την ώρα που ξεκινούσε στην Ολομέλεια της Eλληνικής Βουλής η συζήτηση για τη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους, η Ευριπίδεια «Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» του ΚΘΒΕ και του Θωμά Μοσχόπουλου - το «μάταιο γένος -γενιάς ματαιωμένης» (όπως η ίδια "συστήνεται" στον εισαγωγικό της μονόλογο) συγκέντρωνε περί τους 3.000 θεατές στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

    Απρόσμενα (λόγω της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη χώρα) κατάμεστο το "απειλούμενο" και απο νέα καταιγίδα θέατρο Δάσους, υποδέχτηκε μάλλον αμήχανα την... πρεμιέρα preview! (όπως ανακοίνωνε προ τριημέρου το ΚΘΒΕ) της θεατρικής πρότασης του Θωμά Μοσχόπουλου (μετάφραση και σκηνοθεσία) στην πρώτη "αποτραγικοποιημένη" - τραγωδία του Ευριπίδη.

    Με εμφανή τα μικροπροβλήματα απ το συρρικνωμένο χρόνο της προετοιμασίας και των προβών (ο λόγος του Ευριπίδη συχνά έχανε το ρυθμό του στο στόμα των πρωταγωνιστών που τον απήγγειλαν σε μορφή αναλογίου ), μικροφωνισμούς και αδυναμία των θεατών από τις πάνω κερκίδες να «ακούσουν», η παράσταση εξελίχθηκε μάλλον αμήχανα στη σκηνή αλλά και στο κοίλον (η δραματική σκηνή της αναγνώρισης Ιφιγένειας-Ορέστη εβγαλε...αβίαστο και ηχηρότατο γέλιο στο κοινό...

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΘΒΕ που εκδόθηκε σήμερα το πρωί, λόγω της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες παραστάσεις της παραγωγής ''Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων'', στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων (17 και 18 Ιουλίου) και στο Αρχαίο Θέατρο Δίου (25 Ιουλίου)».

    [10] O «Αίαντας» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στην Επίδαυρο

    Μετά από έναν έντονο, καλλιτεχνικά, χειμώνα με το ανέβασμα τεσσάρων παραστάσεων σε δική του σκηνοθεσία, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ετοιμάζεται για την πέμπτη παραγωγή του για φέτος. Θα παρουσιάσει στο αρχαίο αργολικό θέατρο τον «Αίαντα» του Σοφοκλή (17-18 Ιουλίου), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, όπου και θα επιστρέψει μετά από τρία χρόνια απουσίας (το 2012 ανέβασε τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη).

    Από τις πιο φορτισμένες πολιτικά, τραγωδίες της ελληνικής γραμματείας, και η αρχαιότερη από τις σωζόμενες του Σοφοκλή, ο «Αίαντας» διατηρεί ζωντανό τον ομηρικό απόηχο πάνω σε έναν προβληματισμό: Πώς το πολεμικό-ηρωικό ιδεώδες δεν κάμπτεται από τον πολιτικό συμβιβασμό. Ο μύθος του Αίαντα εκτυλίσσεται στην Τροία, έπειτα από τον θάνατο του Αχιλλέα. Ως ο δυνατότερος πολεμιστής, αξιώνει ν' αποκτήσει τα όπλα του θανόντα. Όταν αυτά αποδίδονται στον Οδυσσέα, ο Αίας νιώθει ατιμασμένος και δίχως το τεκμήριο του ηρωικού μεγαλείου, αυτοκτονεί.

    [11] Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση του χρέους της, δηλώνει στην Welt ο Ε.Μακρόν

    Ένα πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει μία μείωση του χρέους της χώρας, αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Welt."Είναι απαραίτητο να μειωθεί το βάρος του χρέους έτσι ώστε να μην καταστραφεί η ελληνική οικονομία", δήλωσε ο Μακρόν στη Welt.

    Σκιαγραφώντας τη διαδρομή προς την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ο Μακρόν είπε πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να βαθύνουν και πρόσθεσε: "Περισσότερος ανταγωνισμός δεν σημαίνει περισσότερες εξοικονομήσεις!"Οι επενδύσεις είναι επίσης απαραίτητες προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα, είπε.

    "Το να μην δοκιμάσουμε ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη θα ήταν σαν να αποδεχόμαστε ένα βήμα προς τα πίσω στην Ευρώπη", είπε ο Μακρόν.

    [12] Π.Μοσκοβισί: Κλειδί για την Ελλάδα, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

    Κλειδί είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

    Ο κ.Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα.

    Το Eurogroup θα ξεκινήσει στις 3μ.μ.ώρα Ελλάδας,αντί στις 4 μ.μ.,ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ,μέσω twitter.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 July 2015 - 12:34:39 UTC