Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Μέχρι την Κυριακή να φέρετε συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός δεν έδωσε εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας
  • [03] Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Μέχρι την Κυριακή να φέρετε συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ

    «Θα τολμήσετε να υπογράψετε τη συμφωνία γιατί εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο το κάναμε χωρίς να υπολογίσουμε πολιτικό κόστος, αλλά μόνο το συμφέρον της πατρίδας», τόνισε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    «Oχι μόνο δεν έπρεπε να προχωρήσετε ως λύση σε ένα δημοψήφισμα, αλλά θα έπρεπε να έχετε την τόλμη να πάρετε την ευθύνη κι όχι να οδηγήσετε την χώρα σε ένα δημοψήφισμα».«Θέλουμε την Κυριακή να γυρίσετε με συμφωνία, αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα της σημερινής συζήτησης. Δεν θέλω να επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι θα μας εγκλωβίσετε», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προς τον πρωθυπουργό.

    «Σας παροτρύνουμε να γυρίσετε με όσο το δυνατόν καλύτερη συμφωνία», ανέφερε.«Είμαστε μαζί σας σε αυτήν την πορεία γιατί θέλουμε να σωθεί η χώρα. Μας ενώνει η Ελλάδα, μας ενώνει η Ευρώπη, μας ενώνει το ευρώ, μας ενώνει η κοινή πορεία.Ξεκαθαρίζουμε λογαριασμούς με την Ιστορία και σας λέω ότι με την ιστορία η Νέα Δημοκρατία έχει ήσυχη την συνείδησή της.Μέχρι τη Κυριακή θέλουμε να φέρετε τη συμφωνία για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ. Θέλουμε να σας εξουσιοδοτήσουμε ώστε να έχετε την ευελιξία για να διαπραγματευτείτε», τόνισε ο πρόεδρος κος Μεϊμαράκης. Και πρόσθεσε:

    «Η διαπραγμάτευση είναι δική σας ευθύνη. Εμείς θα στηρίξουμε τη συμφωνία που θα έχει τη δική σας υπογραφή και των δανειστών. Δεν είπαμε όμως ότι θα μπούμε στη διαπραγμάτευση. Εσείς ήρθατε σήμερα να μας αναλύσετε τη διαπραγμάτευση.

    «Ανεβάζει τις πιθανότητες και τις υποψίες ότι στη διαπραγμάτευση αν σας ζητήσουν παραπάνω πράγματα να πείτε ότι δεν μπορώ να δεχτώ κάτι παραπάνω. Με τακτικίστικο ελιγμό να εγκλωβίσετε τη Βουλή. Εύχομαι να διαψευστώ».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός δεν έδωσε εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας

    «Παρά τις κλειστές τράπεζες ο ελληνικός λαός πήρε μια γενναία και ιστορική απόφαση. Δεν έδωσε εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής

    «Από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο και δεν έχω το δικαίωμα να το αγνοήσω ούτε να το κρύψω από τον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «υπάρχουν κύκλοι που επιδιώκουν την απαλλαγή τους από μια μη αρεστή κυβέρνηση. Αποφασίσαμε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό grexit με οικονομική πρόφαση».

    «Πράττω αυτό που υποσχέθηκα. Δεν εξαπάτησα τον ελληνικό λαό, ούτε το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Εξέλαβα το ΟΧΙ και ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στις προσπάθειές της.

    Για πρώτη φορά έχουμε στο τραπέζι σοβαρή συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Από την άλλη μεριά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που μας ζητήθηκε είναι δύσκολο πρόγραμμα».

    «Ναι κάναμε λάθη. Ουδείς αλάθητος και πρώτος εγώ. Φρονώ όμως ότι δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας που να είναι στο χείλος του γκρεμού και να διαπραγματεύεται με επιμονή. Αποφασίσαμε με υψηλή αίσθηση ευθύνης να αποτρέψουμε ένα πολιτικό grexit με οικονομική πρόφαση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Ο στόχος της παρέμβασής μου δεν είναι να ωραιοποιήσω την πραγματικότητα, αλλά να εκθέσω με σαφήνεια τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά για την Ελλάδα και για να αλλάξει η Ευρώπη. Αυτός ο σπόρος θα φέρει καρπούς».

    [03] Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση

    Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη νέα μέτρηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 19,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ και σύμφωνα με την μέτρηση, αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 19,1% Νέα Δημοκρατία, το 5,3% Ποτάμι, το 4,3% Χρυσή Αυγή, το 4,2% ΠΑΣΟΚ και το 3,8% ΚΚΕ. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται με 2,7% ενώ 3,5% θα ψήφιζε Ένωση Κεντρώων.

    Στην ερώτηση «Τι θα θέλατε; Να βρεθεί συμβιβασμός ή να μείνει ανυποχώρητος ο πρωθυπουργός;», το συντριπτικό 75% επιθυμεί συμβιβασμό σε αντίθεση με το 21% που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει πίσω.Kαταγράφεται ακόμη μεγάλη πλειοψηφία που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ (84%).

    Σχετικά με την μάχη διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλειοψηφεί η εκτίμηση πως πρέπει να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ένα νέο στέλεχος (59%).

    To 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, σε αντίθεση με το 14% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάει σε ρήξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 July 2015 - 22:32:19 UTC