Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη διάσκεψη των Προέδρων πριν την Ολομέλεια της Βουλής
  • [02] Συγκέντρωση των υποστηρικτών του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος
  • [03] Έγκριση στην κυβέρνηση να διαπραγματευθεί παρείχαν οι συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές
  • [04] Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης

  • [01] Σε εξέλιξη διάσκεψη των Προέδρων πριν την Ολομέλεια της Βουλής

    Διάσκεψη των προέδρων συγκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να συντάξει προς την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, το εισαγωγικό της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών επί του σχεδίου νόμου με την εξουσιοδότηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

    Στη Διάσκεψη των προέδρων θα αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια οπότε και θα οριστεί η ώρα κατά την οποία θα ξεκινήσει η συζήτηση.

    [02] Συγκέντρωση των υποστηρικτών του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος

    Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία» πραγματοποίησαν οι υποστηρικτές του «όχι» με τους περισσότερους διαδηλωτές να στηρίζουν την κυβέρνηση και να αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα, άλλους να ζητούν άμεση ρήξη με τους δανειστές και άλλους να προσβλέπουν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις.

    Αργότερα έφθασαν έξω από τη Βουλή και οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησαν από την Ομόνοια, καθώς επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αναρχικοί, οι οποίοι ήρθαν με πορεία από τα Προπύλαια. Στην Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αναρχικών ανακόπηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά από μικροένταση -όπου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών- οι διαδηλωτές συνέχισαν προς το Σύνταγμα.

    [03] Έγκριση στην κυβέρνηση να διαπραγματευθεί παρείχαν οι συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές

    Θετική ψήφο παρείχαν κατά πλειοψηφία οι συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το πλαίσιο προτάσεων με βάση τις οποίες η κυβέρνηση θα κληθεί να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι θα παράσχουν την εξουσιοδότηση που ζητεί η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει στην διαπραγμάτευση της τελικής συμφωνίας, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως να ξεκαθαρίζουν πως η εντολή τους προς τον πρωθυπουργό είναι «όχι» στην ρήξη «ναι» στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

    Η Χ.Α. δια του ειδικού αγορητή της Γιάννη Λαγού, μίλησε για «αίσχος της συγκυβέρνησης» που κατηγορούσε τους προηγούμενους, και τώρα «ξεπουλάμε την πατρίδα μας και εσείς βάζετε την υπογραφή σας φαρδιά πλατιά από κάτω».

    Το ΚΚΕ, διεμήνυσε ένα καθαρό «όχι» και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στην Ολομέλεια αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

    [04] Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι καλωσορίζει την πρόταση της Ελλάδας για τη διευθέτηση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει, σημείωσε πάντως ότι θα πρέπει να εκτιμηθεί από τους πιστωτές της.

    «Βλέπουμε με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα έκανε το βήμα να στείλει μια συγκεκριμένη πρόταση, αλλά είναι μια (πρόταση) που οι πιστωτές της θα πρέπει να αξιολογήσουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της μοιάζουν σήμερα να βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία και πρόσθεσε ότι έχει κρίσιμη σημασία η χώρα να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι πιστωτές της να συμφωνήσουν ότι το χρέος της, που δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να αναδιαρθρωθεί εν μέρει.

    Ο Λιού διατύπωσε την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται να υποστεί «μεγάλες αναταράξεις» εάν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της δεν πάνε καλά.

    «Αν δείτε τη πρόταση που είναι στο τραπέζι από χθες το βράδυ, βεβαίως φαίνεται ότι έχουν πλησιάσει περισσότερο (σε μια συμφωνία) σήμερα", δήλωσε ο Λιού σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ιστότοπος Politico.

    «Έχει κρίσιμη σημασία η Ελλάδα να κάνει πολύ δύσκολα βήματα, και αυτό συμπεριλαμβάνει δύσκολες δημοσιονομικές πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της», είπε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. «Ο στόχος για την Ελλάδα είναι να βρεθεί σε μια θέση από την οποία θα κάνει βιώσιμο το χρέος της και θα επανέλθει στην ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Τζακ Λιού.

    Οι πιστωτές της Ελλάδας στην ευρωζώνη πρέπει να καταλάβουν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος «με την παρούσα μορφή του δεν είναι βιώσιμο. Πιστεύω πράγματι ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει κάποια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η ουσία είναι ότι το βάρος για τις ταμειακές ροές θα πρέπει να αλλάξει», επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 July 2015 - 20:32:17 UTC