Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικό το Ποτάμι να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να κλείσει συμφωνία
  • [02] Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση ΚΟ και ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της κυβέρνησης
  • [04] «Εντολή» για συμφωνία που να διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δίνει η ΝΔ στην κυβέρνηση
  • [05] Με εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες το Σαβ/κο, δωρεάν τη Δευτέρα και την Τρίτη
  • [06] Απεβίωσε ο Ομάρ Σαρίφ
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα δεχτώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη στην ψηφοφορία
  • [08] Μ. Ρέντσι: Η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί το Σάββατο στο Eurogroup

  • [01] Θετικό το Ποτάμι να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να κλείσει συμφωνία

    Το Ποτάμι θα δώσει εξουσιοδότηση ώστε η κυβέρνηση να κλείσει την τελική συμφωνία με τους εταίρους, σύμφωνα με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

    Στη συνεδρίαση δεν προήδρευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ, στις Βρυξέλλες.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε κατ' αρχήν ενημέρωση από τον γραμματέα της ΚΟ, Παναγιώτη Καρκατσούλη, για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει πλήρως γνωστό το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης.

    [02] Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση ΚΟ και ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

    [03] Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της κυβέρνησης

    Κείμενο με το οποίο υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία άλλη επιλογή στην κρίσιμη αυτή συγκυρία από το να απορρίψει τον εκβιασμό των «θεσμών» για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων», κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πέντε στελέχη που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα.

    Το κείμενο φέρει τις υπογραφές του βουλευτή και μέλους της ΠΓ Στάθη Λεουτσάκου, των βουλευτών Κώστα Λαπαβίτσα και Θανάση Πετράκου και των μελών της ΠΓ Αντώνη Νταβανέλου και Σόφης Παπαδόγιαννη.

    Στο κείμενο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει προς τους θεσμούς και να διακηρύξει στον ελληνικό λαό, πως «έστω και την ύστατη στιγμή, αν δεν γίνει δεκτός ένας θετικός συμβιβασμός, που να αποτυπώνεται σε ένα πρόγραμμα που θα τερματίζει τη λιτότητα, θα παρέχει ικανή ρευστότητα στην οικονομία και θα διασφαλίζει τη βαθιά διαγραφή του χρέους, τότε είναι έτοιμη να ακολουθήσει έναν εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο, που θα θέτει υπό αμφισβήτηση την παρουσία της χώρας μας στην ευρωζώνη, ενώ θα διακόπτει την αποπληρωμή του χρέους».

    Επιπλέον αναφέρεται ότι εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και τη στοιχειώδη ρευστότητα προκειμένου να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα-γέφυρα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, που θα της επιτρέψει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό.

    [04] «Εντολή» για συμφωνία που να διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δίνει η ΝΔ στην κυβέρνηση

    Υπό την προεδρία του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στις επιτροπές της Βουλής και εξετάζουν την πρόταση που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, η επαναβεβαιώθηκε η θέση του κόμματος ότι πρέπει μέχρι την Κυριακή η χώρα να έχει συμφωνία που θα την κρατά στο ευρώ και την Ευρώπη.

    «Επαναβεβαιώθηκε, επίσης, πως η ΝΔ δίνει στον πρωθυπουργό όχι μόνο εξουσιοδότηση να φέρει συμφωνία, αλλά και εντολή να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ακόμη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ πριν την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής.

    [05] Με εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες το Σαβ/κο, δωρεάν τη Δευτέρα και την Τρίτη

    Με εισιτήριο θα μετακινηθούν το Σαββατοκύριακο οι πολίτες στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ενώ δωρεάν θα γίνουν και πάλι οι μετακινήσεις την Δευτέρα και την Τρίτη, 13 και 14 Ιουλίου.

    Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

    Σημειώνεται ότι το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αφορά στους συγκοινωνιακούς φορείς ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ).

    Η εφαρμογή του μέτρου προβλέπεται στο νόμο 4331/2015-ΦΕΚ Α69/01, (άρθρο 77), και η νέα παράταση του μέτρου για τη Δευτέρα και την Τρίτη, τίθεται σε εφαρμογή με σχετική υπουργική απόφαση. Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

    [06] Απεβίωσε ο Ομάρ Σαρίφ

    Ο διάσημος Αιγύπτιος ηθοποιός Όμαρ Σαρίφ απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή στο Κάιρο σε ηλικία 83 ετών, ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

    [07] Αλ. Τσίπρας: Δεν θα δεχτώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη στην ψηφοφορία

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην ΚO του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι απόψε δεν θα δεχτεί να μην υπάρξει δεδηλωμένη στην ψηφοφορία, και πρόσθεσε: «θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και την ιστορία του».

    Στις 19:00 θα ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς.

    Νωρίτερα με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, άρχισε η κρίσιμη κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων επιτροπών της Βουλής. Αντικείμενο η συζήτηση του σχεδίου νόμου που κατέθεσαν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί.

    Προβλέπει την εξουσιοδότηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

    Εν τω μεταξύ στις 17:30 θα συνεχιστεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία διεκόπη για να γίνει συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό.

    [08] Μ. Ρέντσι: Η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί το Σάββατο στο Eurogroup

    Η συμφωνία για την Ελλάδα μπορεί να υπάρξει ήδη στο Eurogroup του Σαββάτου, αντί για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Κυριακή, δήλωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

    "Ελπίζουμε να μην ξαναειδωθούμε την Κυριακή, αυτό πάει να πει πως η συμφωνία μπορεί να γίνει το Σάββατο από τους υπουργούς Οικονομικών", δήλωσε ο Ρέντσι αναφορικά με την Ελλάδα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παλάτσο Κίτζι, την έδρα της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι.

    Την ίδια ελπίδα ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί το Σάββατο εξέφρασε και ο Κένι.

    Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με θέμα την Ελλάδα ανάμεσα στους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Στην τηλεδιάσκεψη θα πάρουν μέρος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 July 2015 - 14:32:28 UTC