Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Δραγασάκης: Η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό
  • [02] Που θα ψηφίσει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία
  • [03] Αντίθετος με ένα Grexit ο Γερμανός ΥΠΕΞ
  • [04] Δημ. Κουτσούμπας: Η δύναμη είναι του λαού

  • [01] Γ. Δραγασάκης: Η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό

    Με αφορμή σενάρια που διακινούνται και από τους Financial Times και φέρουν τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να αναλαμβάνει ρόλο σε νέα κυβέρνηση ο κ. Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι «η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό και από αύριο το βράδυ με ακόμα ισχυρότερη λαϊκή στήριξη και εντολή. Αυτή ακριβώς την εντολή θα υπηρετήσω και εγώ από την πλευρά μου».

    [02] Που θα ψηφίσει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:00 το πρωί, στο 583o εκλογικό τμήμα Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, το οποίο στεγάζεται στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει στο 661ο εκλογικό τμήμα, στο κτίριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κερκύρας, Κασταλίας και Χιλιανδαρίου στην Κυψέλη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στο εκλογικό τμήμα στις 10:00.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα ψηφίσει το πρωί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα ψηφίσει μεταξύ 10:30 και 11:00 στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στο 2o Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας στο 397o εκλογικό τμήμα, στις 10.30 το πρωί.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στις 10:00, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Γλυφάδα, στο 1986ο εκλογικό τμήμα (2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας).

    Τέλος, στο 100ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών θα ασκήσει στις 11.00 το εκλογικό της δικαίωμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    [03] Αντίθετος με ένα Grexit ο Γερμανός ΥΠΕΞ

    Κατά μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός Grexit.

    «Ακόμη και αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια εξέλιξη οικονομικά και από άποψη νομισματικής πολιτικής, το μήνυμα ενός Grexit θα ήταν καταστροφικό προς τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ και προσθέτει ότι η Ευρώπη «σε κάποια μέρη του κόσμου θα χάσει σε πρεστίζ και αξιοπιστία».

    «Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στην τύχη τους», δηλώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην «Welt am Sonntag» και επισημαίνει ότι θα υπήρχαν στις Βρυξέλλες άμεσα διαθέσιμα χρήματα προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργία ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα.

    [04] Δημ. Κουτσούμπας: Η δύναμη είναι του λαού

    «Ο ελληνικός λαός να μην επιτρέψει να μεταφραστεί η αυριανή ψήφος του σε ψήφο υποστήριξης των αντιλαϊκών μνημονίων που έρχονται, της αντιλαϊκής πολιτικής, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, της χρεοκοπίας ενός ολόκληρου λαού, να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα απ' όπου κι αν προέρχονται, είτε από τους μεν, είτε από τους δε» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι.

    «Όσοι πάνε να ψηφίσουν να ρίξουν στην κάλπη με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν έτσι ώστε να εκφραστεί η αντίθεσή τους, η αντίστασή τους, την πρόταση του ΚΚΕ με οποιοδήποτε τρόπο επαναλαμβάνουμε, είτε με άκυρο, είτε με λευκό, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο» πρόσθεσε.

    «Η δύναμη είναι του λαού. Και αύριο στο δημοψήφισμα, αλλά κυρίως από τη Δευτέρα θα συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι στον αγώνα για να μην χρεοκοπήσει ο λαός, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για να έρθουμε τελικά σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ, αυτήν καλούμε τον ελληνικό λαό να ενστερνιστεί, να την κάνει δική του και να την παλέψει κάθε ώρα, κάθε μέρα από εδώ και πέρα» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 July 2015 - 20:32:11 UTC