Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπροστά το «όχι» αν και σε πτωτική τάση, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [02] Μεγάλες ουρές στις τράπεζες - Διευκρινίσεις σχετικά με την αλφαβητική σειρά
  • [03] Πάντοαν: Το Eurogroup συνεχίζει να είναι ανοιχτό σε μια ελληνική συμφωνία
  • [04] Μ. Σαπέν: Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας πριν από το δημοψήφισμα
  • [05] Βολές Die Linke κατά Γκάμπριελ για το ελληνικό δημοψήφισμα
  • [06] Μπέπε Γκρίλο: Την Κυριακή θα είμαι στην Αθήνα για να στηρίξω το «όχι»
  • [07] Οι ΗΠΑ παροτρύνουν όλες τις πλευρές να επιδιώξουν διαπραγματεύσεις
  • [08] Μόσχα: Η ΕΕ παίζει «ρωσική ρουλέτα» με την Ελλάδα
  • [09] Παραμένει η «Ασπίδα» ελέγχου μεταναστευτικών ροών στον Έβρο
  • [10] Γ. Ρωμανιάς: Έντονο το πρόβλημα ρευστότητας
  • [11] «Δύο νομισματικές ενώσεις, το ίδιο λάθος» εκτιμά η FAZ
  • [12] Συνεδριάζει στις 14:00 η γερμανική Βουλή για την Ελλάδα

  • [01] Μπροστά το «όχι» αν και σε πτωτική τάση, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Το «όχι» στην πρόταση των θεσμών προκρίνεται ως επιλογή των πολιτών με βάση δημοσκόπηση της ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μετά το κλείσιμο των τραπεζών, το ποσοστό του «όχι» μειώθηκε αν και εξακολουθεί να προηγείται έναντι του «ναι».

    Πιο αναλυτικά, πριν το κλείσιμο των τραπεζών το 57% δήλωνε «όχι» στην πρόταση των θεσμών, το 30% «ναι» ενώ ποσοστό 13% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Μετά το κλείσιμο των τραπεζών το ποσοστό του «όχι» είναι στο 46%, το 37% λέει «ναι» στην πρόταση των θεσμών ενώ 17% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

    Στο ερώτημα «θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών», το 50% τη θεωρεί σωστή, το 38% λανθασμένη, το 7% ούτε σωστή ούτε λανθασμένη και το 5% δεν ξέρει/δεν απαντά.

    Το 86% δηλώνει ότι θα προσέλθει στην κάλπη για να ψηφίσει σε αυτό το δημοψήφισμα, το 8% λέει ότι δεν θα προσέλθει και το 6% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

    Οι επιχειρηματίες σε ποσοστό 33% λένε «ναι» στην πρόταση των θεσμών, το 46% λέει «όχι» και το 21% «δεν ξέρει/δεν απαντά». Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 37% λένε «ναι», 50% λένε «όχι», 13% «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα σε ποσοστό 29% λένε «ναι», 56% λένε «όχι», 15% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 41% λένε «ναι», 45% «όχι», 14 «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι συνταξιούχοι του δημοσίου σε ποσοστό 43% λένε «ναι», 46% «όχι», 11% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ποσοστό 32% λένε «ναι», 52% λένε «όχι», 16 «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι άνεργοι σε ποσοστό 23% λένε «ναι», 62% λένε «όχι» και 15% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Νοικοκυρές σε ποσοστό 34% λένε «ναι», 41% «όχι», 25% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

    [02] Μεγάλες ουρές στις τράπεζες - Διευκρινίσεις σχετικά με την αλφαβητική σειρά

    Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρει η Eurobank.Από την πλευρά της η Alpha Bank συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

    Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά.Σε κάθε περίπτωση πάντως τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα είναι για συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστική κάρτα και μόνο για την ανάληψη της σύνταξης τους μέχρι 120 ευρώ.

    Η είσοδος στα καταστήματα που είναι ανοικτά, στα οποία παρατηρούνται μεγάλες ουρές τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στις γειτονίες, γίνεται με δικαιολογητικά που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες.Μεγάλος αριθμός συνταξιούχων ξεκίνησε να περιμένει εκτός τραπεζικών καταστημάτων αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει η λειτουργία τους σήμερα το πρωί στις 8.

    [03] Πάντοαν: Το Eurogroup συνεχίζει να είναι ανοιχτό σε μια ελληνική συμφωνία

    Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν είπε σήμερα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

    «Σε ό,τι με αφορά, σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, υπάρχει πάντα μια συμφωνία ανοιχτή (για την Ελλάδα)» είπε ο Πάντοαν στο ραδιόφωνο του BBC.

    [04] Μ. Σαπέν: Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας πριν από το δημοψήφισμα

    Η Γαλλία ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σήμερα, μερικές ώρες πριν από την δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας.«Σκοπός μας είναι να βρεθεί μια συμφωνία, ει δυνατόν πριν από το δημοψήφισμα» δήλωσε ο Σαπέν στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

    «Σκοπός μας είναι να δούμε ως το τελευταίο λεπτό αν είναι δυνατό να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα ανοίγει τον δρόμο για μια επιστροφή στην σταθερότητα στην Ελλάδα και θα καθησυχάσει την Ευρώπη και τον κόσμο» σημείωσε. «Η υπόθεση για μια συμφωνία υφίσταται, αυτό είναι ήδη αρκετό» υπογράμμισε.

    Ο Γάλλος υπουργός διέψευσε ότι θέλει «να αποφευχθεί το δημοψήφισμα» αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι μια νίκη του «όχι» σε αυτό εγκυμονεί «τον κίνδυνο να ολισθήσουμε προς την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

    Ωστόσο «το δημοψήφισμα είναι μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού κοινοβουλίου» υπογράμμισε. «Δεν εναπόκειται σε εμάς να υπαγορεύσουμε έξωθεν αν πρέπει να οργανωθεί δημοψήφισμα». «Ακόμη κι αν κερδίσει το "όχι" ο ρόλος της Γαλλίας θα είναι να κάνει τα πάντα για να παραμείνει (η Ελλάδα) στην ευρωζώνη» υπογράμμισε.Η εξεύρεση μιας συμφωνίας είναι κάτι το απίστευτα περίπλοκο, πρόσθεσε.

    [05] Βολές Die Linke κατά Γκάμπριελ για το ελληνικό δημοψήφισμα

    Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι επέκρινε σφοδρά τη στάση του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ό,τι αφορά το ελληνικό δημοψήφισμα.«Πραγματικά το χαρακτηρίζω εξαναγκασμό. Με αυτόν τον τρόπο αναμειγνύεται ο Γκάμπριελ έντονα σε μια προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο Γκίζι σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Saarbruecker Zeitung.

    Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας είχε ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα ότι «στον πυρήνα» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου βρίσκεται η αποδοχή ή μη του ευρώ.«Ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν "ναι", παρόλο που μετά θα περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις και τα συσσίτια θα ταΐζουν ακόμη περισσότερους», πρόσθεσε ο Γκίζι.«Αυτή είναι η επιθυμία του Σοσιαλιστικού Κόμματος; Απίστευτο, είναι το μόνο που έχω να πω», κατέληξε.

    [06] Μπέπε Γκρίλο: Την Κυριακή θα είμαι στην Αθήνα για να στηρίξω το «όχι»

    Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο έκανε γνωστό το βράδυ της Τρίτης μέσω Διαδικτύου ότι θα βρεθεί στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή για να στηρίξει το «Όχι» στο δημοψήφισμα.

    «Την Κυριακή και την Δευτέρα θα είμαι στην Αθήνα με εκπροσώπους του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Απευθύνω έκκληση: όλοι στην Αθήνα, η εξουσία στον λαό και όχι στις τράπεζες» έγραψε στο Διαδίκτυο ο Ιταλός πολιτικός και ηθοποιός.

    «Θα εκφράσουμε όλη την συμπαράσταση του κινήματός μας στους Έλληνες πολίτες σε αυτή την στιγμή Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Γκρίλο.

    «Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και ο ελληνικός λαός θα λάβει την απόφαση που θεωρεί πιο σωστή ανάμεσα στην συνέχιση της λιτότητας που επέβαλαν οι γραφειοκράτες και οι τραπεζίτες και στην ανάκτηση της κυριαρχίας τους. Θα ειδωθούμε στην Αθήνα, στο Σύνταγμα!», γράφει στο ιστολόγιό του ο Μπέπε Γκρίλο.

    Παράλληλα, τόσο ο συντονιστής του κόμματος «Αριστερά-Οικολογία-Ελευθερία», Νικόλα Φρατοιάνι, όσο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Στέφανο Φασίνα ανακοίνωσαν ότι θα μεταβούν στην Αθήνα προς υποστήριξη του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

    [07] Οι ΗΠΑ παροτρύνουν όλες τις πλευρές να επιδιώξουν διαπραγματεύσεις

    Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Ελλάδα και θα συνεχίσουν να παροτρύνουν όλες τις πλευρές να βοηθήσουν να ξαναμπεί η χώρα σε πορεία ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη.

    «Η μη-πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Έλληνες απόψε (βράδυ Τρίτης) θέτει σε λειτουργία μια παλιά και παγιωμένη διαδικασίας στο ΔΝΤ για την αντιμετώπιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές να επιδιώξουν διαπραγματεύσεις που θα βάλουν την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης στη βάση αναγκαίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και απαιτούμενης χρηματοδότησης ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

    [08] Μόσχα: Η ΕΕ παίζει «ρωσική ρουλέτα» με την Ελλάδα

    Η ΕΕ θεωρεί ότι η Ελλάδα θα δεχθεί πρώτη τον «πυροβολισμό», όμως αυτή η «πιστολιά» μπορεί να αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα για την ίδια, εκτιμά ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) Αλεξέι Πουσκόφ.

    «Η ΕΕ παίζει με την Ελλάδα "ρωσική ρουλέτα", θεωρώντας ότι θα δεχθεί πρώτη (σ.σ. η Αθήνα) τον πυροβολισμό. Όμως υπάρχει ο κίνδυνος, ότι η "πιστολιά" θα αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα και για την ΕΕ» έγραψε χθες ο Α.Πουσκόφ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

    [09] Παραμένει η «Ασπίδα» ελέγχου μεταναστευτικών ροών στον Έβρο

    Τη συνέχιση διεξαγωγής της εθνικής επιχείρησης «Ασπίδα» για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου, ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.Η απόφαση περιλαμβάνει την αναδιάταξη των δυνάμεων και των επιχειρησιακών μέσων, στο σύνολο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με την εθελοντική συμμετοχή 547 αστυνομικών.

    Στόχος είναι η πλήρης και διαρκής επιτήρηση των συνόρων στην περιοχή του Έβρου και η διατήρηση των ισχυουσών επιπέδων επιχειρησιακής ανταπόκρισης και ετοιμότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ροών μετανάστευσης, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

    [10] Γ. Ρωμανιάς: Έντονο το πρόβλημα ρευστότητας

    «Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας και αυτό οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις. Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στις τράπεζες και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο συνεχώς παρακολουθούμε τι ακριβώς βγαίνει από τις τράπεζες, τι αναλαμβάνεται και τι απομένει. Ελπίζουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να αποκατασταθεί η ομαλότητα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς, αναφερόμενος στους περιορισμούς αναλήψεων και τις ουρές με τους συνταξιούχους.

    Ερωτηθείς για τη ρευστότητα των ταμείων, ο κ. Ρωμανιάς απάντησε: «Έχει 6 δισ. στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ. Το Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ υπάρχει για να δίνεται η δυνατότητα στα ταμεία όταν έχουν ανάγκη να πληρώνουν τις συντάξεις τους. Αυτό το σύστημα, αυτές τις μέρες, δεν λειτούργησε. Ανωμαλίες του παρελθόντος, οι οποίες εκδηλώνονται σήμερα, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν. Γιατί δημιουργήθηκε το Κοινό Κεφάλαιο; Για να έχουν τη δυνατότητα τα ταμεία, αφού είναι δικά τους λεφτά, όταν χρειάζονται να τα χρησιμοποιούν να πληρώνουν τις συντάξεις. Δεν μπορεί η ΤτΕ να τα επενδύει και να μην έχει τη δυνατότητα να δίνει στα ταμεία τα δικά τους λεφτά. Διότι είναι μία ανωμαλία, η οποία συνεχίζεται επί πολλά χρόνια και η ΤτΕ κερδοσκοπεί επί των χρημάτων των ταμείων και όταν τα ταμεία έχουν ανάγκη, δεν έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν. Έχουν χρήματα και δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν».

    [11] «Δύο νομισματικές ενώσεις, το ίδιο λάθος» εκτιμά η FAZ

    Σε άρθρο σχόλιο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine συγκρίνει τις δύο νομισματικές ενώσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αυτή της δυτικής με την ανατολική Γερμανία και την υιοθέτηση του ευρώ, επισημαίνοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις έγιναν παρόμοια λάθη.«Δύο νομισματικές ενώσεις, το ίδιο λάθος», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του άρθρου της FAZ. Η εισαγωγή του γερμανικού μάρκου στην ανατολική Γερμανία και το ευρώ αποτελούν δύο νομισματικά σχέδια που προετοιμάστηκαν από τους πολιτικούς με ζήλο, παρά τις προειδοποιήσεις πολλών οικονομολόγων.

    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ και ο υπουργός Οικονομικών του Τέο Βάιγκελ μπορούν να επαίρονται ότι στη διάρκεια της θητείας τους έθεσαν τα θεμέλια δύο νομισματικών ενώσεων.Ο Βάιγκελ ακόμη και σήμερα θεωρεί ότι τα έκανε όλα σωστά, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. Όμως μετά την υιοθέτηση του ευρώ επικρατεί περισσότερη διχόνοια στην Ευρώπη σε σχέση με πριν, ενώ τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση περνά τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία της.

    Και στις δύο περιπτώσεις, του μάρκου και του ευρώ, οι πολιτικοί μέσα στον ενθουσιασμό τους επέλεξαν να μην ακούσουν τις προειδοποιήσεις των οικονομολόγων, σημειώνει η FAZ.

    Η ΕΕ δεν είναι μια ομοσπονδιακή ένωση, αλλά μια ένωση κρατών. Σε αυτή ζουν πολλοί, διαφορετικοί λαοί με ξεχωριστούς πολιτικούς, ήθη και παραδόσεις. Και επειδή η ευημερία στις λεγόμενες πλούσιες βόρειες χώρες της ΕΕ έχει μειωθεί μετά την υιοθέτηση του ευρώ, σε σχέση για παράδειγμα με την Ελβετία ή τη Νορβηγία, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι διερωτώνται γιατί πρέπει να συνεισφέρουν για τα χρέη της Ελλάδας.

    Όπως και ο Κολ, έτσι και η νυν καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ έχει δώσει υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορεί να τηρήσει, παρατηρεί η FAZ.

    Η πολιτική διάσωσης που ακολουθεί στην περίπτωση της Ελλάδας έχει αποτύχει. Το χρέος της Αθήνας έχει αυξηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τα 48 στα 330 δισ. ευρώ, ενώ η ανεργία έχει διπλασιαστεί. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι τώρα απέτυχαν να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό κράτος και ζητούσαν συνεχώς αλληλεγγύη από τους εταίρους τους.

    Αν η Μέρκελ συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί, τότε θα εξακολουθήσει να θέτει την πολιτική πάνω από τους νόμους. Σε τι κόσμο θα ζούμε όταν πλέον δεν θα ισχύουν οι κανόνες, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. Και όπως ναι μεν έχει πετύχει πολιτικά η ένωση της Γερμανίας, αλλά έχει αποτύχει οικονομικά, έτσι και η ευρωζώνη υποφέρει από τη λάθος οικονομική πολιτική που ακολουθείται.

    Δεκαπέντε χρόνια μετά την υιοθέτηση του ευρώ η σύγκλιση του επιπέδου ζωής που είχαν υποσχεθεί οι πολιτικοί είναι πιο μακριά από ποτέ, καταλήγει η FAZ. Πλέον έχει έρθει η ώρα οι «διασώστες του ευρώ» να αναρωτηθούν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τη νομισματική ένωση.

    [12] Συνεδριάζει στις 14:00 η γερμανική Βουλή για την Ελλάδα

    Η γερμανική Βουλή (Μπούντεσταγκ) αναμένεται να συζητήσει σήμερα μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) το ζήτημα της Ελλάδας.Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ για το θέμα θα εκφωνήσουν ομιλίες ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Στο μεταξύ η επικεφαλής του κόμματος Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Γερμανία για τις πολιτικές διάσωσης.

    «Θα ήθελα ο γερμανικός λαός να ερωτηθεί για το πιο σημαντικό πρόβλημα, για την αυτοαποκαλούμενη πολιτική διάσωσης. Τελικά εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουν», είπε.

    Επίσης η Βάγκενκνεχτ δήλωσε ότι θα ήθελε οι Έλληνες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. «Το πακέτο, το οποίο έχουν προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί τη συνέχιση της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα», εξήγησε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 July 2015 - 8:32:19 UTC