Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Όχι» στην πρόταση των δανειστών και της κυβέρνησης από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα
  • [02] Ντάισελμπλουμ: Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, να στηρίξει και να βοηθήσει την Ελλάδα
  • [03] Γιάννης Μαρκόπουλος: Η ψήφος του λαού πρέπει να λειτουργήσει ως κάθαρση
  • [04] Μοσκοβισί:«H Ευρωζώνη μετράει 19 μέλη»
  • [05] Σόιμπλε: Η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί σε μεγάλες δυσκολίες

  • [01] «Όχι» στην πρόταση των δανειστών και της κυβέρνησης από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

    Να πει ένα μεγάλο «όχι», τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης, κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών Θεσμών.

    «Ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση δίνουν λύση στο πρόβλημα. Το "όχι" της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός "ναι" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, και μετά να του λένε ότι εκείνος έκανε την επιλογή, να γίνει με τη βούλα του ό,τι γίνει και να δικαιωθεί, τελικά, ο ποιητής που λέει "λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε". Εξάλλου, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το ΚΚΕ, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

    Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση φέρνει «εκβιαστικά διλήμματα χωρίς να θίγουν αυτούς που ευθύνονται για την κρίση: το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες που τον σφάζουν εδώ και χρόνια με αριστερό ή δεξιό πρόσημο». Χαρακτήρισε, δε, ως σταγόνα στον ωκεανό την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διευκολύνει τους επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους. Όπως εξήγησε, αυτοί οι φόροι είναι έκτακτοι, ενώ οι φόροι για το λαό ήρθαν για να μείνουν, είναι μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος.

    Εξάλλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τολμάει να φέρει την πρότασή της στη Βουλή, καθώς, όπως είπε «και 'σεις και εκείνοι προτείνετε βάρβαρα μέτρα με κάποια στρογγυλέματα στα ισοδύναμα». Η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης (ουσιαστικά προς όφελος των εργοδοτών, όπως είπε) είναι ή δεν είναι μείωση εισοδήματος; διερωτήθηκε.

    Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι «ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα εμφανίζεται η ΝΔ δικαιωμένη, και θέλει να βγει κι από πάνω».

    [02] Ντάισελμπλουμ: Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, να στηρίξει και να βοηθήσει την Ελλάδα

    «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα και την ακεραιότητα της Ευρωζώνης» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της άτυπης συνεδρίασης των 18 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, η συζήτηση των 18 υπουργών επικεντρώθηκε στα ισχυρά εργαλεία του EFSF και του ΕSM, που έχει στη διάθεσή της η Ευρωζώνη, καθώς και σε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει το Eurogroup για να βελτιώσει την ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η Ευρωζώνη είναι πολύ πιο ανθεκτική σε σχέση με αυτό που ίσχυε πριν από λίγα χρόνια και οι χώρες που έλαβαν χρηματοοικονομική στήριξη έκαναν τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε και σήμερα η κατάστασή τους έχει σταθεροποιηθεί.

    Στη συνέχεια, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος ενδέχεται να χρειαστεί να ληφθούν μέτρα από τις ελληνικές αρχές, με την τεχνική βοήθεια των Θεσμών, προκειμένου να διαφυλαχθεί η σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τόνισε, επίσης, ότι οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες, ανά πάσα στιγμή, να στηρίξουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι το Eurogroup παρακολουθεί από κοντά την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ελλάδα και πως αν χρειαστεί, είναι έτοιμο να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση.

    Τέλος, ερωτηθείς γιατί ο Γ. Βαρουφάκης δεν συμμετείχε στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, o Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αποχώρησε μόνος του. «Η πόρτα είναι ανοιχτή» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση και διέκοψε τις συνομιλίες με πολύ αρνητικό τρόπο. «Η διαδικασία με την Ελλάδα δεν τελείωσε» σημείωσε ο ίδιος.

    [03] Γιάννης Μαρκόπουλος: Η ψήφος του λαού πρέπει να λειτουργήσει ως κάθαρση

    «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μείνει ενωμένος και άφοβος στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο, και να επιβάλλει τον σεβασμό σε αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον του μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος με αφορμή το δημοψήφισμα επί της πρότασης των θεσμών.

    Η δήλωση του Γιάννη Μαρκόπουλου έχει ως εξής:

    «Οι καιροί δεν περιμένουν. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μείνει ενωμένος και άφοβος στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο, και να επιβάλλει τον σεβασμό σε αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον του μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πιστεύω ότι είναι ανάγκη όλοι να ξαναγαπηθούμε, να προστατεύει ο ένας τον άλλον σαν να είναι ο εαυτός του.

    Να τοποθετηθούν αξιοκρατικά οι κατάλληλοι στις σημαντικές θέσεις, να πάψουν επιτέλους οι αντιπαλότητες.

    Κάθε αλλαγή απαιτεί αντοχή.

    Το μέλλον δεν χαρίζεται, αλλά κατακτάται.

    Η ψήφος του λαού πρέπει να λειτουργήσει ως κάθαρση.

    Χρειάζεται ευθύνη, δημοκρατία, αυτοκριτική, αλλά και θαρραλέα κριτική προς τους Εταίρους. Η καταστροφή του χθες μπορεί να γίνει αφετηρία ελπίδας, για ένα μέλλον αντάξιο σε μια ενωμένη, περήφανη, και αξιοπρεπή Ελλάδα που δημιούργημά της είναι και η Ευρώπη στην οποία ανήκει».

    Ο Γιάννης Μαρκόπουλος μετά από 20 ολόκληρα χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία παρουσίασε πρόσφατα το «Εντεύθεν , «ίσως τον πιο προσωπικό του δίσκο», όπως είπε ο ίδιος . Ο συνθέτης αφιέρωσε το έργο αυτό «στην πατρίδα μου... Ο πολιτισμός αυτής της χώρας είναι αυτό που θα καθορίσει την τύχη μας... Ακόμη και σήμερα, σε αυτές τις δύσκολες μέρες... Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει τη χώρα μας με ...χαρτάκια.Πρέπει όλοι να συμμαχήσουμε , έτσι ώστε η χώρα μας να περάσει στο απυρόβλητο... Η δύναμη βρίσκεται στους νέους μας».

    [04] Μοσκοβισί:«H Ευρωζώνη μετράει 19 μέλη»

    «H Ευρωζώνη μετράει 19 μέλη». Αυτό δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

    «Η Ελλάδα παραμένει μέρος της ευρωζώνης» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

    Σημείωσε, επίσης, ότι «το Eurogroup είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα και να ενδυναμώσει περαιτέρω την Ευρωζώνη».

    [05] Σόιμπλε: Η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί σε μεγάλες δυσκολίες

    Η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί σε μεγάλες δυσκολίες, δήλωσε από τις Βρυξέλλες μετά το πέρας του eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Υπήρξε μια δραματική εξέλιξη σήμερα με τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ των τραπεζών, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα σημειώνοντας επίσης, ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να εξαλείψουμε κάθε κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη και κάθε ανησυχία στις οικονομικές αγορές» .

    Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε «η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τα πάντα ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολή φάση».

    «Είμαστε σε κάθε περίπτωση αποφασισμένοι να βοηθήσουμε και στις κρίσεις καμία φορά η Ευρώπη δυναμώνει» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 June 2015 - 20:32:08 UTC