Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές
  • [02] «Μας καλούν να υποστείλουμε τη σημαία μας, να καταργήσουμε την Ελλάδα» είπε ο Πάνος Καμμένος
  • [03] Αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς
  • [04] Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα
  • [05] Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την ΤτΕ
  • [06] Επίθεση των Χουτι στο διυλιστήριο του Άντεν
  • [07] Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται- Κυβερνητικές πηγές για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ
  • [08] Αλέξης Τσίπρας: Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup η Ελλάδα θα επιβιώσει
  • [09] Σαπέν: Η Γαλλία πρόθυμη να μεσολαβήσει για να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα
  • [10] Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την Κυριακή

  • [01] Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

    «Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

    «Το καλύτερο θα ήταν να μας καλέσουν και πάλι οι εταίροι για να μας κάνουν μια πρόταση που θα ήταν βιώσιμη για τη χώρα και όχι καταστροφική», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Πρόσθεταν, δε, ότι «δεν πιστεύουμε σε αδιέξοδο. Δεν βλέπουμε κάποιον να θέλει να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα».

    [02] «Μας καλούν να υποστείλουμε τη σημαία μας, να καταργήσουμε την Ελλάδα» είπε ο Πάνος Καμμένος

    «Αυτές οι 16 σελίδες αν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό να εγκριθούν στις 5 Ιουλίου θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας ως έθνους κράτους κι αυτό ερωτάται τότε ο ελληνικός λαό να απαντήσει» διεμήνυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επέσεισε τον κίνδυνο του πλήρους αφοπλισμού της χώρας και της υποστολής της σημαίας της.

    Υπό πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση, όταν ο κ. Καμμένος έλεγε «μάς ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, να υποστείλουμε την πατρίδα, να σταματήσουμε να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία» και αναφερόταν στον όρκο των νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, ξέσπασε σε λυγμούς από του βήματος. «Ποιος μπορεί να το αποφασίσει αυτό, ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής, ποιος πολίτης;» ρώτησε για να απαντήσει «Κανένας».

    Τόνισε πως όταν αναλαμβάνει ένας υπουργός, ένας στρατιωτικός να υπηρετήσει την πατρίδα, εάν την παραδώσει ένα χιλιοστό λιγότερο πρέπει να πέσει από την Ακρόπολη. «Μας ζητούν να καταργήσουμε την Ελλάδα. Κι αυτό μας αφορά όλους, αφορά την προστασία του έθνους, αφορά το "είναι" μας» ανέφερε.

    «Έχω ευθύνη - είπε - ως υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, να εξηγήσω ότι μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ, θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της χώρας, ούτε αεροπλάνο, ούτε ένα πλοίο δεν θα μπορεί να αποτρέψει την τουρκική πρόκληση, ούτε τις νατοϊκές υποχρεώσεις της δεν θα εκπληρώσει η χώρα, ζητούν απολύσεις νέων παιδιών με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας γερασμένος στόλος».

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες «απόλυτο φασισμό, ένα παιχνίδι σκωτσέζικου ντους των θεσμών, που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες», περιγράφοντας σε δραματικούς τόνους τις αλλεπάλληλες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις των Θεσμών μέχρι του βαθμού «να μας γονατίσουν, να μας ταπεινώσουν».

    [03] Αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς

    Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μεταβαίνει αύριο στις 13:00ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

    Η συνάντηση γίνεται κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [04] Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα

    Tο Εurogroup, με σημερινή δήλωσή του, ανακοινώνει ότι ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα. Παράλληλα, σημειώνει με λύπη του, ότι η ελληνική κυβέρνηση διακόπτει «μονομερώς» τη διαπραγμάτευση και απορρίπτει την πρόταση που υπέβαλαν οι Θεσμοί.

    Η πλήρης δήλωση του Eurogroup έχει ως εξής:

    «Από τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου του Eurogroup για την παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και την επείγουσα κατάσταση, οι Θεσμοί υπέβαλαν μια συνολική πρόταση που είχε προϋποθέσεις κάνοντας χρήση της ελαστικότητας.

    Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη στήριξη του Eurogroup, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές, διακόπτοντας μονομερώς τις διαπραγματεύσεις στις 26 Ιανουαρίου.

    Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα των τελευταίων ετών. Το Eurogroup ήταν ανοιχτό ως την τελευταία στιγμή για να στηρίξει περαιτέρω τον ελληνικό λαό προς ένα συνεχές πρόγραμμα προσανατολισμένο στην ανάπτυξη.

    Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος. Η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA.

    Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη».

    [05] Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την ΤτΕ

    Με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την Τράπεζα της Ελλάδος για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας

    [06] Επίθεση των Χουτι στο διυλιστήριο του Άντεν

    Ένοπλες δυνάμεις των ανταρτών Χούτι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενών αποθήκευσης στο διυλιστήριο του Άντεν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά

    Μαύρος καπνός υψώθηκε πάνω από την εγκατάσταση στην περιοχή Μπουρέικαχ του Άντεν, σύμφωνα με τις εικόνες των τοπικών μέσων ενημέρωσης

    [07] Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται- Κυβερνητικές πηγές για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

    Ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις! Όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση. Οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν σημειώνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές .

    Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς, όπως τόνιζουν οι ίδιες πηγές.

    [08] Αλέξης Τσίπρας: Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup η Ελλάδα θα επιβιώσει

    Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα. Θα επιβιώσει, κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    «Η δημοκρατία είναι η υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    [09] Σαπέν: Η Γαλλία πρόθυμη να μεσολαβήσει για να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα

    Η Γαλλία είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει ανά πάσα στιγμή για να βρεθεί μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σαπέν, τονίζοντας ότι η Γαλλία εξακολουθεί να επιμένει ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

    Σημείωσε πάντως ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ωστόσο δημιουργεί μια προβληματική κατάσταση σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

    Ανέφερε δε ότι αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί στο Eurogroup. Είπε, επίσης, ότι είτε πριν είτε μετά την ερχόμενη Τρίτη πρέπει να επαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα.

    Σε ο,τι αφορά ενδεχόμενα προβλήματα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο Σαπέν είπε ότι οποία και αν είναι αυτά, δεν οδηγούν στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    [10] Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την Κυριακή

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται να συνεδριάσει αύριο, Κυριακή, μέσω τηλεφώνου, για να αποφασίσει για την πορεία που θα ακολουθηθεί καθώς η Ελλάδα οδεύει προς αθέτηση πληρωμών, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί "κατά πάσα πιθανότητα" την Κυριακή, δήλωσε τραπεζική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, στο οποίο μετέχουν τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι 19 διοικητές των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, λαμβάνει μεταξύ άλλων τις αποφάσεις για τη διατήρηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών μέσω έκτακτων δανείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 June 2015 - 18:32:10 UTC