Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεοδωράκης σε Μοσκοβισί:Η ελληνική κοινωνία επιθυμεί να μπει τέλος σε αυτό το μαρτύριο
  • [02] Η Ελλάδα στο επίκεντρο συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • [03] Κομισιόν: Οι ελληνικές προτάσεις είναι ένα ισχυρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση
  • [04] Διαφωνίες ΔΝΤ και ΕΕ για τις ελληνικές προτάσεις, αναφέρουν οι Financial Times
  • [05] Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σουλτς
  • [06] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ ο κινέζος πρωθυπουργός
  • [07] Τήλος: Το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου
  • [08] Λούτρινο ρομπότ «μιλάει» στα παιδιά με αυτισμό
  • [09] Λαφαζάνης: Οικονομικά και γεωστρατηγικά επωφελής η συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
  • [10] Σύσκεψη των επικεφαλής των θεσμών πριν τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα
  • [11] Σεισμός 4,7 ρίχτερ στη Νίσυρο
  • [12] Διάσκεψη για το χρέος προτείνει ο Γάλλος οικονομολόγος Πικετί
  • [13] Γαλλία: Ο υπουργός Οικονομίας Μακρόν προειδοποιεί τη Βρετανία να μην επιδιώκει μια «ΕΕ α λα καρτ»
  • [14] Το Facebook αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων

  • [01] Θεοδωράκης σε Μοσκοβισί:Η ελληνική κοινωνία επιθυμεί να μπει τέλος σε αυτό το μαρτύριο

    «Ήταν μία συνάντηση σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μία δύσκολη μέρα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος επανέλαβε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί οπωσδήποτε σήμερα μία συμφωνία.

    Ο κ. Θεοδωράκης άνεφερε πως ενημέρωσε τον κ. Μοσκοβισί ότι τόσο το Ποτάμι, όσο, κατά τη γνώμη του, και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου, θα στηρίξει μία συμφωνια που θα φέρει τις υπογραφές της ελληνικής κυβέρνηση και των Ευρωπαίων συμμάχων. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι είπε στον Γάλλο επίτροπο πως η ελληνική κοινωνία επιθυμεί «να μπει τέλος σε αυτό το μαρτύριο».

    Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης ενημέρωσε τον κ. Μοσκοβισί ότι το κόμμα του έχει μερικές ενστάσεις έναντι ορισμένων προτάσεων, κυρίως φορολογικού χαρακτήρα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να τονωθεί η ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μείωση των κρατικών δαπανών.

    Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής του Ποταμιού έφερε γαμήλιο δώρο στον νεόνυμφο Γάλλο επίτροπο, και συγκεκριμένα μέλι από την Κρήτη.

    [02] Η Ελλάδα στο επίκεντρο συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα σχολιάσουν κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, καθώς και τα πιο φλέγοντα πολιτικά ζητήματα που αναμένεται να τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 25-26 Ιουνίου, τη μετανάστευση, την ασφάλεια και τις οικονομικές προκλήσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΚ. Η συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ στις Βρυξέλλες θα ξεκινήσει στις 2.00 μμ ώρα Βελγίου (3.00 μμ ώρα Ελλάδας.

    [03] Κομισιόν: Οι ελληνικές προτάσεις είναι ένα ισχυρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση

    Συνεχίζονται οι συνομιλίες στο ανώτερο επίπεδο με στόχο την προετοιμασία του σημερινού Eurogroup, ανέφερε η επίτροπος, αρμόδια για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση των Κρίσεων, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

    Ερωτηθείσα για το ελληνικό ζήτημα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Κρ. Γκεοργκίεβα επανέλαβε τη θέση της Επιτροπής ότι οι προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα ισχυρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και προς την εξεύρεση κοινού εδάφους για επίτευξη συμφωνίας. Σημείωσε, ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup, το βράδυ, στο ανώτερο επίπεδο.

    [04] Διαφωνίες ΔΝΤ και ΕΕ για τις ελληνικές προτάσεις, αναφέρουν οι Financial Times

    Σοβαρές διαφωνίες για το πόσες αλλαγές απαιτούνται στις προτάσεις που υπέβαλε στους πιστωτές της η Ελλάδα έχουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συνομιλίες, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

    Το ΔΝΤ ανησυχεί ότι η πρόταση στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις αυξημένες εισφορές των εργαζομένων ? ουσιαστικά ένα νέο φόρο 3,9% στους εργαζομένους ? για να αντισταθμίσει τα κενά στο συνταξιοδοτικό σύστημα, επισημαίνουν οι FT. Το ταμείο πιέζει να μειωθούν οι εισφορές προκειμένου το σύστημα να καταστεί πιο βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

    Επιπρόσθετα, οι συνομιλίες συνεχίζουν να προσκρούουν στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, το οποίο οι ελληνικές αρχές επιμένουν ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να περάσει μια συμφωνία στο εσωτερικό της χώρας. Αν και το ΔΝΤ έχει ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης των δανείων στήριξης που έλαβε η Ελλάδα από την ευρωζώνη, μια ομάδα χωρών, υπό το Βερολίνο, επιμένουν ότι η ελάφρυνση χρέους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση των τωρινών συνομιλιών.

    Παράλληλα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ευρωζώνης, οι συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της μετά την υποβολή των νέων ελληνικών προτάσεων τη Δευτέρα έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο. Το γεγονός αυτό έχει εγείρει ανησυχίες για το κατά πόσο μπορεί να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία σήμερα το βράδυ στην συνεδρίαση του Eurogroup.

    Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο την ώρα που οι πιστωτές της χώρας μελετούν εξονυχιστικά την πρόταση που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, οι ανησυχίες που διατηρούν κάποιοι εξ αυτών υποδηλώνουν ότι επίκεινται ημέρες δύσκολων διαπραγματεύσεων πριν να καταστεί δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας.

    Το ΔΝΤ συνεχίζει να μην θεωρεί ικανοποιητικές κάποιες βασικές πλευρές των νέων οικονομικών προτάσεων της Ελλάδας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ Γερμανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ενόχλησή τους για το πόσο γρήγορα τις καλωσόρισε η Κομισιόν, προειδοποιώντας ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά.

    Το ΔΝΤ έχει ήδη πει ότι η ελληνική οικονομία είναι υπερφορολογημένη και ότι η επιβολή πολλών νέων αυξήσεων φόρων θα πλήξει την οικονομική ανάπτυξη.

    Κάποιες διαφορές παραμένουν και στις λεπτομέρειες σε σχέση με τις αλλαγές στον ΦΠΑ, όπου οι πιστωτές έχουν ζητήσει υψηλότερα έσοδα και η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση των φόρων που θα πλήξει τα χαμηλότερα εισοδήματα.

    Εκπρόσωποι του ΔΝΤ έχουν πει σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι δεν είναι ακόμα ικανοποιημένοι με τα σχέδια της Ελλάδας για ευρύτερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις πέραν των υποσχέσεων όσον αφορά τον προϋπολογισμό.

    Το ΔΝΤ θεωρεί ότι μια ευρύτερη αναδιοργάνωση της ελληνικής οικονομίας, που θα είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις, είναι σημαντική προκειμένου να βελτιωθεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της χώρας.

    [05] Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σουλτς

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.

    Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε περαιτέρω βήμα, επεσήμανε ο Σουλτς μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξανασταθεί οικονομικά στα πόδια της».

    «Απαραίτητες για να γίνει αυτό είναι οι επενδύσεις», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ένα μέρος από αυτές μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το επενδυτικό πακέτο το οποίο συμφώνησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Συνολικά, εκτίμησε ο Σουλτς, είναι απαραίτητη μια αλλαγή πορείας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της ΕΕ. «Δεν μπορούμε να αναγκάζουμε τις χώρες να προχωρούν σε περικοπές δαπανών μέχρι θανάτου. Μόνο οι περικοπές και η λιτότητα δεν μπορούν από μόνες τους να ξαναστήσουν στα πόδια τους τις χώρες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Παράλληλα ο Σουλτς απηύθυνε έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές: «Εργαστείτε ώστε επιτέλους να φορολογηθούν αυτοί που μέχρι τώρα δεν έχουν συνεισφέρει καθόλου στην επίλυση της κρίσης».

    [06] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ ο κινέζος πρωθυπουργός

    Τη στήριξη της Κίνας στις συνεχιζόμενες συνομιλίες της Ελλάδας και της ΕΕ και την ευχή του Πεκίνου να δει μια ενωμένη Ευρώπη με ισχυρό ευρώ και την προώθηση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, εξέφρασε κατά την συνάντησή του με τον Βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο, ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιανγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της κινεζικής κυβέρνησηςhttp://www.gov.cn/.

    Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Λι αναφέρθηκε στην επικείμενη σινο-ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και τόνισε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την ΕΕ καθώς μακροπρόθεσμα υποστηρίζει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, θέλοντας να δει μια ευημερούσα και ενωμένηΕυρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ.

    «Τα σημερινά προβλήματα χρέους της Ελλάδας διέρχονται μια κρίσιμη περίοδο και η Κίνα ελπίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εκτιμά δε ιδιαίτερα τις προσπάθειες των ενδιαφερομένων μερών, και ελπίζει στην επιτυχία των διαπραγματεύσεων. Η Κίνα στηρίζει την Ευρώπη και την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ» σημειώνει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της κινεζικής κυβέρνησης.

    [07] Τήλος: Το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου

    Αυτό το μικρό νησί με το ακανόνιστο σχήμα, διάσημο στην αρχαιότητα για τα βότανα και τα μύρα του, γνωστό σήμερα και για το ευωδιαστό θυμαρίσιο μέλι του, τη βραχώδη ομορφιά του και τη μικρή πεδιάδα που σκάει σαν πράσινο βεγγαλικό στη μέση του, αποφάσισε να αυτονομηθεί.

    Η Τήλος θαεφαρμόσει ένα πρωτοπόρο υβριδικό σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας προερχόμενης αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές. Το νησί θα αποτελέσει το πρώτο πραγματικά «πράσινο» νησί στη Μεσόγειο και η ενεργειακή αυτονόμηση της Τήλου θα αλλάξει, μια και καλή, τα δεδομένα στην ενεργειακή πολιτική των νησιών μας.

    Το πρόγραμμα TILOS, όπως ονομάζεται, έχει ενταχθεί στο Horizon 2020, το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για την καινοτομία, λαμβάνοντας κατά τη φάση της αξιολόγησης την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε 80 ανταγωνιστικά έργα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 15 εταίροι από 7 ευρωπαϊκές χώρες με επικεφαλής την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του AΕΙ Πειραιά T.T. (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), ενώ από τη χώρα μας συμμετέχουν ακόμα ο ΔΕΔΔΗΕ, το WWF Ελλάς και η Eunice, εταιρεία με μακροχρόνια δραστηριότητα στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

    «Η Τήλος είναι ένα μικρό ακριτικό νησί με πολλά προβλήματα, μικρή στήριξη αλλά και μεγάλο πείσμα. Παρά τις αντιξοότητες και τις αγκυλώσειςτολμάμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, το διαφορετικό, το καινούργιο. Το πρόγραμμαTILOSείναι ένα καινοτόμο έργο πνοής, συνεπές με την παράδοση του νησιού μας στην προστασία του περιβάλλοντος, που θα το εντάξει στην παγκόσμια ενεργειακή πρωτοπορία, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέους ορίζοντες στον τομέα του οικοτουρισμού και ενισχύοντας την εικόνα του νησιού μας διεθνώς», δήλωσε σχετικά η δήμαρχος της ΤήλουΜαρία Καμμά Αλιφέρη.

    [08] Λούτρινο ρομπότ «μιλάει» στα παιδιά με αυτισμό

    Δεν είναι μία ακόμη εκπαιδευτική κούκλα δραστηριοτήτων για να μάθει το παιδί τα χρώματα και τους αριθμούς. Δεν είναι ένα ακόμη διαδραστικό λούτρινο, που νυστάζει και χασμουριέται, ούτε ένα παπαγαλάκι, που επαναλαμβάνει ό,τι ακούσει. Είναι ένα λούτρινο- ρομπότ, που «μιλάει» στα παιδιά με αυτισμό και τα βοηθάει να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την ευχαρίστηση, που προσφέρει το παιχνίδι.

    Η εφαρμογή «ARRoW» είναι ένα λούτρινο παιχνίδι- ρομπότ, που λειτουργεί σε συνδυασμό με μια καινοτόμο παιδαγωγική μέθοδο για παιδιά με αυτισμό. Την ανέπτυξε η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή Νικόλαο Φαχαντίδη και προ ημερών διακρίθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «TELLUS Awards - Technology Enhanced Learning», καθώς επιλέχθηκε στη νικήτρια τετράδα με τις πιο καινοτόμες εφαρμογές εκπαιδευτικής τεχνολογίας στην Ευρώπη.

    Ο διαγωνισμός «TELLUS Awards - Technology Enhanced Learning» χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να αναδείξει υπηρεσίες και προϊόντα, τα οποία θα προβληθούν ως μοντέλα καινοτόμων εφαρμογών Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση.

    [09] Λαφαζάνης: Οικονομικά και γεωστρατηγικά επωφελής η συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου

    Αισιόδοξος ότι η συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τη Ρωσία για τον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο θα εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Μεταπολίτευσης, εμφανίστηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Παράλληλα, απάντησε και σε όσους αντιδρούν στη συμμετοχή της Ελλάδας στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο.

    Την έντονη αντίδραση του κ. Λαφαζάνη αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι σχολιασμοί του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο για τον αγωγό, όσο και για τη στάση τους απέναντι «στο νέο μνημόνιο που έρχεται» όπως είπε. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, παρά τις αντιδράσεις αυτές, να ακολουθήσει μία πολυδιάστατη ενεργειακή και ανεξάρτητη εξωτερική ενεργειακή και οικονομική πολιτική.

    Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει να ανοίξει δρόμους για την ευρύτερη προοπτική της. Κεντρικός μας στόχος είναι να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις ενεργοβόρες. Ανοίγουμε ένα θετικό, δύσκολο μεν, αλλά αναγκαίο δρόμο» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Πρέπει να διαβεβαιώσω ότι ο αγωγός αυτός δεν στρέφεται εναντίον τρίτης χώρας ή τρίτων μερών. Αντίθετα, ωφελεί τη συνεργασία, την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή και διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια του φυσικού αερίου σε όλο τον ευρωπαϊκό και βαλκανικό χώρο. Με κανένα τρόπο δεν δικαιολογούνται οι αντιδράσεις τρίτων για αποφάσεις που μπορεί να λαμβάνει κάθε κυρίαρχη χώρα, με βάση τα συμφέροντά της χωρίς να παραβιάζει ή να αντιστρατεύεται τα συμφέροντα άλλων χωρών».

    [10] Σύσκεψη των επικεφαλής των θεσμών πριν τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

    Συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, και του προέδρου της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί πρέπει να συνεδριάσουν χωριστά, πριν συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 2 μμ ώρα Ελλάδας.

    [11] Σεισμός 4,7 ρίχτερ στη Νίσυρο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:37 το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 17 χλμ. νοτιοδυτικά της Νισύρου ή 323 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο ήταν στη θάλασσα και το εστιακό βάθος 132 χλμ.

    [12] Διάσκεψη για το χρέος προτείνει ο Γάλλος οικονομολόγος Πικετί

    Ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί εκτιμά ότι το πρόβλημα του χρέους αφορά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα.

    «Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη για το σύνολο των χρεών της Ευρώπης μετά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Πικετί σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αναπόφευκτη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.

    Ο Γάλλος οικονομολόγος επέκρινε επίσης τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα.

    «Είναι μεγάλο λάθος η υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως κάνει τώρα η Γερμανία προκειμένου να επιβάλλονται κανόνες προερχόμενοι κυρίως από το Βερολίνο σχετικά με τα χρέη των κρατών», εκτιμά ο Πικετί.

    Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει πληρώσει ποτέ τα χρέη της. «Δεν μπορεί να δίνει μαθήματα για το θέμα αυτό σε άλλες χώρες».

    Η Ευρώπη χρειάζεται έναν νέο δημοκρατικό θεσμό, ο οποίος θα αποφασίσει για το επιτρεπτό όριο χρέους ώστε να αποφευχθεί μια νέα αύξησή τους. «Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», πρότεινε ο Πικετί.

    [13] Γαλλία: Ο υπουργός Οικονομίας Μακρόν προειδοποιεί τη Βρετανία να μην επιδιώκει μια «ΕΕ α λα καρτ»

    Η Βρετανία δεν μπορεί να επιλέγει τις πλευρές της ΕΕ που της αρέσουν και να απορρίπτει τις υπόλοιπες με ένα σύστημα «ΕΕ α λα κάρτ» γιατί αυτό θα υπονόμευε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε σήμερα στο BBC ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επιχειρεί να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με το ευρωπαϊκό μπλοκ των 28 ενόψει του δημοψηφίσματος που έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος του 2017 με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ.

    «Θα πρέπει να είμαστε υπερβολικά προσεκτικοί ώστε να μην προκαλέσουμε ένα είδος ΕΕ α λα κάρτ», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του που προβλήθηκε σήμερα από το BBC.

    «Το να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες δυνατότητες ευελιξίας και απλότητας για όλες τις χώρες μέλη είναι καλό, αλλά το να το πράξουμε μόνο για ένα μέλος θα ισοδυναμούσε με αποσύνθεση (της ΕΕ)», είπε ο ίδιος.

    Ο γάλλος υπουργός είχε στο παρελθόν δεχτεί την ιδέα μία Ευρώπης δύο ταχυτήτων στην οποία τα 19 μέλη της ευρωζώνης, στην οποία δεν ανήκει η Βρετανία, θα προχωρούσαν σε στενότερη ολοκλήρωση.

    [14] Το Facebook αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων

    Πάνω σε μια νέα τεχνολογία εργάζεται η ομάδα «τεχνητής νοημοσύνης» του Facebook, μέσω της οποίας θα είναι εφικτή η αναγνώριση προσώπων σε φωτογραφίες ακόμα κι όταν αυτά δεν φαίνονται καλά ή είναι θολά, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

    Η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ήδη συλλέγει πληροφορίες από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες, προτείνοντας ετικέτες για τους ανθρώπους που πιθανόν βρίσκονται σε αυτές. Από ότι φαίνεται ωστόσο, το Facebook έχει σκοπό να εξελίξει την τεχνολογία αυτή σε ένα νέο επίπεδο. Ερευνητές της ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της υπηρεσίας εργάζονται πάνω σε μια νέα τεχνολογία η οποία στόχο έχει να αναγνωρίζει τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε μία φωτογραφία ακόμα κι αν κάποιος δεν φαίνεται καθαρά στην εικόνα.

    Ο αλγόριθμος θα αναλύει περισσότερα από 100 διαφορετικά μέρη του σώματος και θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων. Η ιδέα πίσω από αυτό το εγχείρημα είναι να είναι δυνατή η αναγνώριση του ίδιου ατόμου σε διαφορετικές φωτογραφίες, ακόμα και σε διαφορετικές πόζες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 June 2015 - 12:32:13 UTC