Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραγκούνης:Η συμφωνία να περιλαμβάνει και την υλοποίηση των δεσμεύσεων των εταίρων για το χρέος
  • [02] Σύσκεψη των επικεφαλής των θεσμών πριν τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης
  • [04] Ντάισελμπλούμ: Μένει πολλή δουλειά να γίνει σήμερα
  • [05] Στόχος των κρατών της ευρωζώνης είναι να κλείσει σήμερα η συμφωνία
  • [06] Μ. Ρέντσι: Η προθεσμία για συμφωνία λήγει στο τέλος του μήνα
  • [07] Η επέκταση του τραμ στον Πειραιά έφερε στο φως δεξαμενή του 4ου αιώνα πΧ
  • [08] Ο 19χρονος βρετανός ηθοποιός Τομ Χόλαντ θα είναι ο επόμενος Spiderman
  • [09] Χωρίς την παρουσία Τόμσεν οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες
  • [10] Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα

  • [01] Καραγκούνης:Η συμφωνία να περιλαμβάνει και την υλοποίηση των δεσμεύσεων των εταίρων για το χρέος

    Την ανάγκη η κυβέρνηση να διαμορφώσει μια «βιώσιμη και αναπτυξιακή συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, για να αρθεί η αβεβαιότητα και η ασφυξία στην οικονομία και να αποτραπεί η εθνική καταστροφή» επισημαίνει εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, τονίζοντας πως τέτοια συμφωνία «δεν είναι η φοροκαταιγίδα των 8 δισ. ευρώ που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας.»

    Σε δήλωσή του, σχετικά με το χρέος και το «Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ» επισημαίνει πως «η συμφωνία πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την υλοποίηση των δεσμεύσεων των εταίρων μας για οριστική διευθέτηση του ζητήματος του δημοσίου χρέους στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 και Μαΐου 2014 που εμείς έχουμε ήδη εξασφαλίσει.»

    Ο κ. Καραγκούνης τονίζει πως η Ελλάδα «πρέπει να προχωρήσει το "Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ", που φτάνει τα 315 δισ. για ολόκληρη την Ευρώπη και το μερίδιο της Ελλάδας φτάνει στα 35 δισ. μέχρι το 202ο» τα οποία, όπως λέει είχε ήδη εξασφαλίσει η κυβέρνηση της ΝΔ από το Νοέμβριο του 2014. Ο κ. Καραγκούνης εκφράζει την ελπίδα «ο κ. Τσίπρας, να αντιληφθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ότι άλλο πράγμα "συμφωνία" που προστατεύει την κομματική του πελατεία και άλλο πράγμα συμφωνία που δεν στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, διευθετεί το δημόσιο χρέος και, σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην Πατρίδα.»

    [02] Σύσκεψη των επικεφαλής των θεσμών πριν τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

    Συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, και του προέδρου της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί πρέπει να συνεδριάσουν χωριστά, πριν συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 2 μμ ώρα Ελλάδας.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης

    «Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης, η οποία ελπίζουμε, πασχίζουμε να είναι η τελευταία σε συνθήκες κρίσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στις τηλεοπτικές κάμερες λίγο πριν αναχωρήσει για το Eurogroup.

    Για τις Βρυξέλες, μαζί με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, αναχωρεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης, ενώ στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    [04] Ντάισελμπλούμ: Μένει πολλή δουλειά να γίνει σήμερα

    «Πολλή δουλειά μένει να γίνει σήμερα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία». Αυτό δήλωσε στις Βρυξέλλες προσερχόμενος στη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλούμ .

    Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε επίσης ότι «χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά».

    [05] Στόχος των κρατών της ευρωζώνης είναι να κλείσει σήμερα η συμφωνία

    Στόχος των κρατών μελών της ευρωζώνης είναι η συμφωνία για την Ελλάδα να κλείσει σήμερα στο επίπεδο του Eurogroup και όχι αύριο και μεθαύριο στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

    Αυτό ανέφερε σήμερα καλά ενημερωμένος αξιωματούχος της ΕΕ επισημαίνοντας ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει προσκληθεί να παραστεί και να ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για τα αποτελέσματα του σημερινού eurogroup τα οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι 28 θα χαιρετίσουν.

    Το eurogroup, αν χρειαστεί, θα συνεδριάσει όλη τη νύχτα ανέφερε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι μόνος στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας.

    Κατά τα άλλα η έκθεση των πέντε προέδρων της Ευρώπης ( Γιούνκερ, Τουσκ, Σουλτς, Ντράγκι και Ντάισελμπλούμ) για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης θα είναι το πρώτο θέμα που θα απασχολήσει την αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Αναμένεται στα συμπεράσματα ης Συνόδου να δοθεί σαφής εντολή στο Συμβούλιο να δει πιο λεπτομερώς τα μέτρα τα οποία προτείνουν οι 5 πρόεδροι.

    [06] Μ. Ρέντσι: Η προθεσμία για συμφωνία λήγει στο τέλος του μήνα

    Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της στην ευρωζώνη μπορούν να συνεχισθούν και μετά την αυριανή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής και η Αθήνα έχει περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα για να αποτρέψει πιθανή χρεοκοπία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

    Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας «είναι πιθανόν να μην ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, διότι η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα».

    [07] Η επέκταση του τραμ στον Πειραιά έφερε στο φως δεξαμενή του 4ου αιώνα πΧ

    Στην πλειονότητα των σωστικών ανασκαφών στον Πειραιά έχουν εντοπιστεί πηγάδια και υπόγειες λαξευτές δεξαμενές περισυλλογής όμβριων υδάτων, κυρίως κωδωνόσχημες και επιχρισμένες με υδραυλικό κονίαμα. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί στην περιοχή περισσότερες από 384 δεξαμενές και πηγάδια.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η αρχαιολογική υπηρεσία εργάζεται για τη διατήρηση υπόγειων κατασκευών ύδρευσης, είτε σε κατάχωση, είτε σε ορισμένες περιπτώσεις, ορατών για το κοινό, σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και στο εσωτερικό ιδιωτικών οικοπέδων και οικοδομών.

    Μία τέτοια κεραμική δεξαμενή του 4ου αιώνα πΧ βρέθηκε επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, στη συμβολή της με την οδό Φίλωνος, μετά από έρευνα που έφτασε στα τρία μέτρα βάθος, στο πλαίσιο του έργου της δυτικής επέκτασης του τραμ στον Πειραιά. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε ομόφωνα τη διατήρησή της σε κατάχωση, με την επίβλεψη των ερευνητών της αρμόδιας εφορίας αρχαιοτήτων. Το ΚΑΣ κατέληξε σε αυτή την απόφαση και επειδή υπάρχει κίνδυνος καθίζησης του οδοστρώματος και των πλαϊνών στηριγμάτων.

    Ο διευθυντής της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Βασίλης Σπυράκος, σημείωσε ότι το έργο που ξεκίνησε το 2013 βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Ο κ. Σπυράκος υπογράμμισε ότι το έργο είναι επιφανειακό, καθώς ο τροχιόδορμος βρίσκεται σε βάθος μόλις 50 εκατοστών, άρα δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης της δεξαμενής. Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παράκαμψης της δεξαμενής, όπως έγινε σε δύο δεξαμενές επί της οδού Λαμπράκη, εξαιτίας των αγωγών ύδρευσης που δεν μπορούν να ακολουθήσουν την παράκαμψη, καθώς στο πλαίσιο του έργου αναμορφώνεται το δίκτυο ύδρευσης ώστε να μην βρίσκεται κάτω από τις ράγες.

    [08] Ο 19χρονος βρετανός ηθοποιός Τομ Χόλαντ θα είναι ο επόμενος Spiderman

    Ο 19χρονος ηθοποιός Τομ Χόλαντ, γνωστός από το μιούζικαλ Billy Elliot, θα είναι ο επόμενος Spiderman.

    Οι εταιρείες Marvel και Sony επιβεβαίωσαν την είδηση με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους.

    Ο βρετανός ηθοποιός διαδέχεται τους Άντριου Γκάρφιλντ και Τόμπι Μαγκουάιρ στη συνέχεια της ταινίας του Ανθρώπου Αράχνη, που πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούλιο του 2017.

    Όπως επισημαίνει το BBC, υπήρχαν φήμες ότι αυτή τη φορά ο ηθοποιός που θα υποδυόταν τον Άνθρωπο Αράχνη θα ήταν μαύρος.

    Ο Ρον Χάουαρντ, ο οποίος σκηνοθέτησε τον Τομ Χόλαντ στην τελευταία του ταινία με τίτλο In The Heart Of The Sea, υποστηρίζει ότι ο νεαρός ηθοποιός θα ερμηνεύσει "με συναίσθημα και χιούμορ" τον ρόλο του.

    «Ο Τομ είναι νέος, υπερβολικά ευκίνητος και σε καλή φυσική κατάσταση. Επίσης είναι πολύ προσιτός και πολύ χαρισματικός. Είναι ένας καθημερινός τύπος και έχει εξαιρετικές ικανότητες ως ηθοποιός».

    Ο Χάουαρντ, ο οποίος στο Χόλιγουντ έχει γυρίσει ταινίες όπως το Apollo 13 και Ένας Υπέροχος Άνθρωπος, δήλωσε για τον Χόλαντ σε συνέντευξή του στο BBC Radio 5 ότι «τα χρόνια που ερμήνευε τον Μπίλι Έλιοτ του έκαναν καλό».

    [09] Χωρίς την παρουσία Τόμσεν οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες

    Χωρίς την παρουσία του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, θα διεξαχθεί η τετραμερής συνάντηση της Ελλάδας με τους θεσμούς πριν την έναρξη του απογευματινού Eurogroup στις Βρυξέλλες αναφέρουν καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές

    [10] Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα

    «Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είναι η φράση με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σε συνεργάτες του, λίγο προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα.

    «Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 June 2015 - 10:32:12 UTC