Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Θεσμική παρέμβαση να καλούν οι δανειστές σε συγκέντρωση»
  • [02] Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους
  • [03] Την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια το ν/ο για την απόκτηση ιθαγένειας
  • [04] Frontex: Η ροή των μεταναστών στην Ιταλία θα συνεχιστεί
  • [05] Αυξημένους πόρους για την υγεία των μεταναστών, ζήτησε ο Π. Κουρουμπλής
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

  • [01] «Θεσμική παρέμβαση να καλούν οι δανειστές σε συγκέντρωση»

    «Φυσικά και είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αύριο να είναι μια άλλη κυβέρνηση».

    Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες την κάλεσαν να σχολιάσει τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που είχε κεντρικό σύνθημα την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

    «Αν δείτε ποιοι καλούσαν στη συγκέντρωση θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Η βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου αφήνοντας παράλληλα αιχμές για εμπλοκή του γραφείου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που όπως υποστήριξε, καλούσε μέσω tweet τον κόσμο να συμμετάσχει.

    Τον Γ. Στουρνάρα καλεί να καταθέσει τη Δευτέρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

    Κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένει να έρθει και να καταθέσει στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας, η οποία έχει ανοίξει την υπόθεση της Ζίμενς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στον οποίο θα αποστείλει σχετική επιστολή. Ο κ. Στουρνάρας, ως υπουργός Οικονομικών, είχε υπογράψει τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

    «Υπάρχουν και συνέπειες αν δεν έρθει», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι θα γίνει σε περίπτωση που αρνηθεί ο κ. Στουρνάρας να ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής.

    «Όνειρο θερινής νυκτός» η ψήφιση συμφωνίας με διαδικασία κατεπείγοντος

    η κ. Κωνσταντοπούλου όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει πιθανότητα τυχόν συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους να έρθει ως κατεπείγον νομοσχέδιο και να τεθεί σε ψήφιση ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός».

    [02] Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους

    Αίτημα προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί των αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, απευθύνουν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Με επιστολή τους προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων ότι πρέπει «να ενισχυθεί η απαίτηση και ο αγώνας της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

    «Μετά τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές, δεν ευθύνεται ο λαός μας για αυτό, και επιπλέον είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο, κυρίως την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών», υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Β 

    [03] Την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια το ν/ο για την απόκτηση ιθαγένειας

    Εισάγεται την ερχόμενη εβδομάδα προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά ρυθμίσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

    Όπως αποφασίσθηκε στην διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η συζήτηση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί σε δύο και αν χρειαστεί σε τρεις συνεδριάσεις.

    Β 

    Β 

    [04] Frontex: Η ροή των μεταναστών στην Ιταλία θα συνεχιστεί

    Οι διακινητές στη Λιβύη γνωρίζουν πως να προφυλάσσονται και η ροή των μεταναστών στις ακτές της Ιταλίας θα συνεχιστεί, όπως δήλωσε εκφράζοντας τη βεβαιότητά της για αυτό στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex).

    Οι διακινητές στη Λιβύη, απ' όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων που μεταβαίνει στην Ιταλία, «οργανώνουν αυτά τα ταξίδια γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συλληφθούν, επομένως πιστεύω ότι όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση στη Λιβύη, η ροή θα συνεχίζεται» επισήμανε η Ιζαμπέλα Κοπέρ, σε δηλώσεις που έκανε από τη φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού του Βελγίου, τη Godetia.

    «Περίπου 54.000 μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στις ιταλικές ακτές από τις αρχές του έτους» επανέλαβε η Κοπέρ.

    Β 

    [05] Αυξημένους πόρους για την υγεία των μεταναστών, ζήτησε ο Π. Κουρουμπλής

    Να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάθεση περισσότερων πόρων στην Υγεία των μεταναστών μέσω των μηχανισμών της Ε.Ε. κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας υπουργός Υγείας στην ομιλία του στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο.

    «Καλούμε τα άλλα κράτη-μέλη να αναλάβουν ευθύνη για συμμετοχή στην κατανομή του βάρους. Υπ? αυτή την έννοια καλώ τους συναδέλφους υπουργούς να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου στο πλαίσιο της πρότασης για τη μετεγκατάσταση να δίνεται προτεραιότητα στις ευαίσθητες ομάδες και στην κατάσταση της υγείας των ανθρώπων που χρήζουν φροντίδας. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε ως υπουργοί Υγείας στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που θα αποφασίσουν σχετικά, την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διεξήχθη συζήτηση για τη νομοθετική πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

    Ξεχωριστή θέση στη ατζέντα κατείχε η σπουδαιότητα της διάστασης της Υγείας στο Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο για τη Μετανάστευση, ενώ ακολούθησε ενημέρωση από τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

    Β 

    [06] Αλ. Τσίπρας: Συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

    Με τη ρωσική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκεΒ η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην Αγία Πετρούπουλη.

    «Υπάρχουν μπροστά μας δυνατότητες και προκλήσεις που πρέπει να λάβουμε από κοινού. Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών, ένας από αυτούς είναι το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016, και η δυνατότητα που έχουμε από τώρα μέχρι την επόμενη διακυβερνητική συνάντηση που θα γίνει τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας και να δούμε σε κάθε επιμέρους τομέα πώς θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε για την ανάπτυξη των σχέσεων μας» ανέφερε κατά την έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός.

    «Ζούμε σε εποχή γεμάτη προκλήσεις, και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα και να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο για ευημερία των λαών μας, την οικονομική ανάπτυξη, τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

    Σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη χαρακτήρισε την Ελλάδα από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο όγκος κοινού εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων το 2015-2016, το οποίο, όπως είπε, «είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε στην πράξη», και την ελπίδα στη σημερινή συνάντηση να ετοιμαστεί κάποιο έγγραφο συμφωνίας, και αναφέρθηκε στις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

    Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι υπουργοί, Π. Λαφαζάνης, Γ.Σταθάκης, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχος, και ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στη ρώσική αντιπροσωπεία συμμετείχε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

    Μετά την συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών ακολούθησε κατ΄ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 June 2015 - 18:32:10 UTC