Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Έρχεται νέο μνημόνιο με σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα
  • [02] Στις 7 Ιουλίου το ταξίδι του Προκόπη Παυλόπουλου στο Βερολίνο
  • [03] Αδ. Γεωργιάδης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα
  • [04] Απρόβλεπτες οι επιπτώσεις ενός πιθανού «Grexit», προειδοποιεί η Bundesbank
  • [05] Συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν για ενέργεια και Συρία
  • [06] Τον Ιούλιο η συμφωνία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ - Κούβας
  • [07] Φρουρούμενοι νοσηλεύονται οι δράστες της συμπλοκής με αστυνομικούς στη Χερσόνησο Ηρακλείου
  • [08] Γ. Βαρουφάκης: Η Ευρώπη δεν επιθυμεί ένα «Grexit»

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Έρχεται νέο μνημόνιο με σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα

    "Ο λογαριασμός θα έρθει παραφουσκωμένος, χωρίς δόσεις και ευκολίες πληρωμής" εκτιμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά". Προβλέπει νέο μνημόνιο, που θα συνοδεύεται από σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα και κατηγορεί τη συγκυβέρνηση για "απαράδεκτες υποχωρήσεις", ενω σημειώνει "η κυβέρνηση δεν σκέφτεται ούτε ρήξη ούτε εκλογές, αλλά πώς θα πλασάρει τα τρομοκρατικά διλήμματα στον λαό για να περάσει πιο εύκολα τη νέα επώδυνη συμφωνία".

    Απαντώντας ο κ.Κουτσούμπας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει ή όχι, τελικά, σε συμφωνία με τους δανειστές εκτιμά πως "όλα δείχνουν ότι προετοιμάζεται η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας, μάλλον προπαρασκευαστικής μιας νέας δανειακής συμφωνίας-μνημονίου, στους επόμενους μήνες. Φυσικά, προχωρά μέσα από αντιφάσεις και οξύνσεις που εμφανίζονται στις διαπραγματεύσεις και στις δηλώσεις κυβέρνησης-εταίρων. Διάφορα εναλλακτικά σχέδια που ακούγονται για διαχείριση ενός πιθανού αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, παρά τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της κυβέρνησης σε σειρά φορολογικών και δημοσιονομικών μέτρων, θα έχουν επίσης αρνητικές συνέπειες για τη λαϊκή πλειοψηφία".

    [02] Στις 7 Ιουλίου το ταξίδι του Προκόπη Παυλόπουλου στο Βερολίνο

    H Προεδρία της Δημοκρατίας διά μέσω στενών συνεργάτων του κ. Προκόπη Παυλόπουλου επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πληροφορία του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), ότι το ταξίδι του Έλληνα Προέδρου στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου.

    "Αλλά όπως είθισται οι λεπτομέρειες της επίσκεψης, όπως και η επίσημη ανακοίνωσή της θα γίνουν δια της διπλωματικής οδού" πρόσθεσαν οι συνεργάτες του Προέδρου.

    [03] Αδ. Γεωργιάδης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα

    Αντίθετος στο ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης του προγράμματος τάσσεται με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά" ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνης Γεωργιάδης. O πρώην υπουργός τονίζει πως για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν είμαστε κοντά σε συμφωνία ή υπάρχει η πιθανότητα της ρήξης σημειώνει ότι "ρήξη δεν μπορεί να κάνει, πλέον, ο κ. Τσίπρας. Αν ήθελε να την κάνει, έχει αργήσει πάρα πολύ... όπως και για τη συμφωνία έχει αργήσει πάρα πολύ. Εγώ δεν συμμερίζομαι τη μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει στην κυβέρνηση για εύκολη και άμεση συμφωνία".

    Για το ενδεχόμενο της παράτασης ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι "και 9 και 10 μήνες παράταση μπορούν να του δώσουν. Το θέμα είναι τι λεφτά θα πάρει. Αν πάρει πάλι μια παράταση χωρίς χρήματα, θα είναι μια τρύπα στο νερό. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει σε εκκρεμότητα. Πρέπει να κλείσει την 5η αξιολόγηση του μνημονίου εδώ και τώρα. Αν δεν το πράξει αυτό, η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται στην παρακμή".

    Σε ερώτηση αν η Ν.Δ. θα ψηφίσει τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία τονίζει ότι "η συμφωνία, όπως την είδα στην πρόταση Γιούνκερ, που είναι μια προσπάθεια της Ευρώπης να απαντήσει στις ανησυχίες της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση".

    Σε ερώτηση ότι στη Ν.Δ. δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή ο κ.Γεωργιάδης αναφέρει ότι "υπήρχε μία ομάδα βουλευτών που ζητούσε έκτακτο συνέδριο. Το κόμμα αποφάσισε εθνική συνδιάσκεψη. Εχω πάει σχεδόν σε όλες τις περιφερειακές συνδιασκέψεις. Πουθενά δεν έχω δει κανέναν από αυτούς τους βουλευτές. Για ποιον λόγο απέχουν από όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες και από τον διάλογο με τη βάση;"

    [04] Απρόβλεπτες οι επιπτώσεις ενός πιθανού «Grexit», προειδοποιεί η Bundesbank

    Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος των επιπτώσεων που θα είχε πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Rheinische Post η αντιπρόεδρος της Bundesbank.

    "Ο άμεσος αντίκτυπος της μετάδοσης σε άλλες χώρες είναι μικρότερος επειδή είναι μικρότερες και οι άμεσες απαιτήσεις των ξένων τραπεζών έναντι της Ελλάδας", δήλωσε στην εφημερίδα η Κλαούντια Μπουχ.

    "Αλλά κανένας δεν γνωρίζει ποιες ενδεχομένως να είναι οι έμμεσες επιπτώσεις", τόνισε η αντιπρόεδρος της Bundesbank.

    [05] Συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν για ενέργεια και Συρία

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως για θέματα ενέργειας και για τη Συρία, στο περιθώριο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, στην εναρκτήρια τελετή των οποίων παρέστησαν, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Ο Πούτιν συνοδευόταν στις συνομιλίες αυτές, οι οποίες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, από τον υπουργό του επί των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και από αξιωματούχους του ενεργειακού τομέα, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, κατά τις συνομιλίες επρόκειτο να συζητηθεί το σχέδιο για τον αγωγό αερίου TurkStream, που θα επιτρέψει να τροφοδοτηθεί η Τουρκία με ρωσικό αέριο και η κατασκευή του πρόκειται να αρχίσει στο τέλος του μήνα.

    Οι Πούτιν και Ερντογάν επρόκειτο να συζητήσουν επίσης για την κατάσταση στη Συρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου.

    [06] Τον Ιούλιο η συμφωνία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ - Κούβας

    Η κυβέρνηση Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει στις αρχές του Ιουλίου μια συμφωνία με την Κούβα για να ανοίξουν ξανά πρεσβείες και να αποκατασταθούν πλήρως οι διμερείς σχέσεις, οι οποίες είχαν διακοπεί πριν από πέντε δεκαετίες και πλέον, είπαν χθες πηγές στις ΗΠΑ ενήμερες για τις προθέσεις της.

    Οι δύο πλευρές ελπίζουν ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί ως την πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι να επισκεφθεί την Αβάνα για μια τελετή έπαρσης σημαίας και την αναβάθμιση του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ σε κανονική πρεσβεία, κατά τις πηγές αυτές που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Αφότου ανακοινώθηκε μια σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουν διευθετηθεί σχεδόν όλες οι διαφορές που απέμεναν και οι διαπραγματευτές τους εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι μπορούν να επιλυθούν και τα τελευταία ζητήματα που προκαλούν πηγές, σύμφωνα με πολλές, συγκλίνουσες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

    [07] Φρουρούμενοι νοσηλεύονται οι δράστες της συμπλοκής με αστυνομικούς στη Χερσόνησο Ηρακλείου

    Φρουρούμενοι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου -κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας -οι τρεις ένοπλοι που εισέβαλαν την Παρασκευή το βράδυ σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου, προκειμένου να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο της. Οι δράστες τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τη σύλληψη.

    Οι δύο από τους δράστες που είναι Κρητικοί, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή, ενώ ο τρίτος που είναι αλλοδαπός τραυματίστηκε πιο ελαφρά .

    [08] Γ. Βαρουφάκης: Η Ευρώπη δεν επιθυμεί ένα «Grexit»

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ότι ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων, δεν πρόκειται να το πράξει και ότι δεν πιστεύει πως οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα αφήσουν τελικά τη χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο ενός "Grexit".

    Ερωτηθείς αν η ΕΕ και το ΔΝΤ μπλοφάρουν, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: "Ελπίζω ναι".

    Εξάλλου, την άποψη της κυβέρνησης σχετικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, προέβαλε στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης.

    Ο υπουργός έγραψε ότι "Το 1,2% ήταν απόλυτα εφικτός στόχος στα τέλη Μαρτίου. Το 1% είναι ανέφικτο μετά από 3 και πλέον μήνες ασφυξίας. Δεν είναι για γέλια...".

    Με το συγκεκριμένο tweet, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στον αναλυτή, Γιάννη Κουτσομύτη, ο οποίος χαρακτήρισε "αστεία" τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας ότι στο τέλος Μαρτίου ο Γ. Βαρουφάκης πρότεινε πλεόνασμα 1,2% για το 2015, ενώ τώρα η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση για πρωτογενές πλεόνασμα 1%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 June 2015 - 10:32:19 UTC