Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Η κυβέρνηση φέρνει τη χώρα κοντά στο ατύχημα
  • [02] Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ
  • [03] Κατά 2,3 δισ. ευρώ αύξησε τον ELA η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • [04] Αντίθετα με τη δημόσια ρητορική η συμφωνία είναι πολύ κοντά, αναφέρει η βελγική «Le Soir»
  • [05] Η ΕΡΤ επιστρέφει αύριο στους δέκτες με νέο πρόγραμμα
  • [06] Η Frontex θα ενισχύσει την αποστολή της στην Ελλάδα
  • [07] Η κρίση «ευνοεί» τις εκτρώσεις, κάθε χρόνο γίνονται 80.000 αμβλώσεις
  • [08] «Κατασκοπεύοντας» τον Τζέιμς Μποντ στο Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας

  • [01] ΝΔ: Η κυβέρνηση φέρνει τη χώρα κοντά στο ατύχημα

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, δήλωσε ότι άρχισαν σιγά-σιγά να λένε την αλήθεια, "όμως παραμένουν παγιδευμένοι στα ψέματα που είπαν ως τώρα και φέρνουν τη χώρα κοντά στο ατύχημα".

    Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη πριν λίγες ημέρες κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ομολόγησε δημόσια ότι η πρόταση της κυβέρνησής του προς τους δανειστές είναι πολύ πιο επώδυνη από το περιβόητο email Χαρδούβελη, το οποίο -όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ- "υπέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια".

    Ο κ. Καραγκούνης πρόσθεσε πως σήμερα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ "ομολόγησε ότι ο πρωθυπουργός του πρέπει να βγει και να πει δημόσια ότι πηγαίνει τη χώρα σε νέο μνημόνιο με σκληρά μέτρα", ενώ "τρίτος υπουργός τους κατήγγειλε σήμερα ότι η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και οι αναρχικοί συνεργάζονται για να καταργήσουν την έννομη τάξη".

    [02] Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

    O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής συναντήθηκε με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο.

    [03] Κατά 2,3 δισ. ευρώ αύξησε τον ELA η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

    Σε σημαντική αύξηση του ανώτατου ορίου άντλησης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) προχώρησε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας αποφασίστηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον ΕLA ν΄ αυξηθεί κατά περίπου 2,3 δισ. ευρω, με αποτέλεσμα να φθάσει πλέον τα 83 δισ. ευρω.

    Μετά την αύξηση αυτή στο σύστημα, παρά την εκροή καταθέσεων που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το περιθώριο ασφαλείας στη ρευστότητα παραμένει στα 3 δισ. ευρω. Η κατάσταση αναμένεται να επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

    [04] Αντίθετα με τη δημόσια ρητορική η συμφωνία είναι πολύ κοντά, αναφέρει η βελγική «Le Soir»

    Η εφημερίδα LE SOIR σε δημοσίευμα με τίτλο "Ελλάδα: κάτω από τη σκληρή ρητορική, η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές ξανάρχισε", παραθέτει δήλωση ανώνυμου κοινοτικού αξιωματούχου ο οποίος λέει ότι "αντίθετα με εκείνα που η δημόσια ρητορική αφήνει να εννοηθούν, είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Και αυτό σας το λέει ένας γνωστός σκεπτικιστής της ελληνικής υπόθεσης. Δεν παραμένει πια παρά μόνο μία τελευταία προσπάθεια".

    Στη συνέχεια αναφέρεται ότι "μετά από τις καταιγίδες του Σαββατοκύριακου, όπου αμοιβαίες κατηγορίες εκτοξευτήκαν ανάμεσα στην Αθήνα και τη Βαυαρία (όπου διεξαγόταν το G7), η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές ξανάρχισε όντως. Δύο Υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, προσκομίζοντας νέες προτάσεις, οι οποίες όμως φαίνεται να χρειάζονται διευκρινήσεις", αναφέρει το δημοσίευμα.

    [05] Η ΕΡΤ επιστρέφει αύριο στους δέκτες με νέο πρόγραμμα

    Το άνοιγμα θα κάνουν στις 06:00 οι δημοσιογράφοι Νίκος Αγγελίδης και Βασιλική Χαϊνά με την "Πρωινή Ενημέρωση" μέχρι τις 08:00 ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν και μέχρι τις 10:00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας και στη συνέχεια, μέχρι τις 12:00 ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη.

    Ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΕΡΤ θα συνεχιστεί στις 16:00 με την εκπομπή "OnERT" και τους Ελένη Χρονά και Ανδρέα Ροδίτη.

    Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ημέρας θα μεταδοθεί στις 21:00 και θα το παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος, ενώ η ανασκόπηση της ημέρας στο νυχτερινό δελτίο, στις 24:00.

    Στις 22:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας" και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό.

    Στο πλαίσιο ανοίγματος της ΕΡΤ προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στις 20:00 από τα Μουσικά Σύνολα και υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη. Επί σκηνής επίσης θα βρεθούν πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαϊδη, η λαϊκή ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και με τη σύμπραξη των Ιωάννας Φόρτη και Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας.

    Από αύριο επίσης εκπέμπουν στα ερτζιανά και όλα τα προγράμματα της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ πρόγραμμα, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και Περιφερειακοί Σταθμοί), ενώ στους δέκτες θα ανοίξει και η ΕΡΤ2 με δικό της πρόγραμμα. Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμά της και η ΕΡΤ3.

    Δικαίωση για όλους όσοι αγωνίστηκαν προκειμένου να μην χαθεί η δημόσια ενημέρωση συνιστά η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

    "Η αυριανή γιορτή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δίνει και το στίγμα μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανοιχτής στην κοινωνία. Η επανέναρξή της συνιστά μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, των κοινωνικών αγώνων και του πολιτισμού", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι "η αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά που οδήγησε στο "μαύρο" τους τηλεοπτικούς δέκτες της χώρας και στην παράνομη απόλυση όλων των εργαζομένων της, είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή από σωρεία θεσμικών παραγόντων από το πολιτικό και δημοσιογραφικό φάσμα ολόκληρης της Ευρώπης, με προεξάρχουσα την ίδια την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU)".

    [06] Η Frontex θα ενισχύσει την αποστολή της στην Ελλάδα

    Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex, ο οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ενισχύσει την αποστολή του στην Ελλάδα λόγω της "έκρηξης" του αριθμού των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα προερχόμενοι κυρίως από την εμπόλεμη Συρία, ανέφερε σήμερα ο διευθυντής της, Φαμπρίς Λεζερί.

    "Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα διευρύνουμε την επιχείρηση Ποσειδών" στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, είπε ο Λεζερί μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

    Ο Λεγκερί διευκρίνισε ότι η επιχείρηση της Frontex "πιθανώς θα επεκταθεί" και σε άλλα ελληνικά νησιά αν και ο κύριος όγκος των αφίξεων μεταναστών αφορά κυρίως νησιά όπως τη Μυτιλήνη και την Κω που βρίσκονται απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Θα σταλούν επίσης περισσότεροι συνοριοφύλακες γιατί "υπάρχει έλλειψη στην Ελλάδα", πρόσθεσε.

    Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Λεζερί προτείνει επίσης να αυξηθούν τα οικονομικά μέσα που διατίθενται στην Ελλάδα ώστε να βελτιωθούν τα καταλύματα που φιλοξενούν μετανάστες, κυρίως στα νησιά.

    [07] Η κρίση «ευνοεί» τις εκτρώσεις, κάθε χρόνο γίνονται 80.000 αμβλώσεις

    Τουλάχιστον 80.000 εκτρώσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μία στις τέσσερις γυναίκες που κάνουν άμβλωση είναι έφηβη, ενώ η οικονομική κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να βάζουν τέλος στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αναφέρουν οι διοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία με θέμα "Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας" που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

    "Σε αυτό το θέμα παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχική υγεία. Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας δημιουργούμε ένα μεγεθυντικό φακό για να διευρύνουμε τη μεθοδολογία της κλασικής μαιευτικής γυναικολογίας. Ζητούμενο είναι να συζητήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε, τι επίδραση έχει στον ψυχισμό της γυναίκας - ασθενούς, ότι εφαρμόζουμε είτε υπό μορφή χειρουργείου είτε υπό μορφή θεραπευτικής προσέγγισης. Η επιλογή των θεμάτων του συνεδρίου έγινε με στόχο να προσεγγίσει επίκαιρα θέματα όπως η πλαστική χειρουργική, το εμβόλιο HPV, η σεξουαλικότητα και η ενημέρωση των νέων", αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας στο ΑΠΘ Θεοχάρης Ταντανάσης.

    [08] «Κατασκοπεύοντας» τον Τζέιμς Μποντ στο Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας

    Υπήρχαν κατάσκοποι στην εποχή του Μωυσή; Σίγουρα υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για να μη μιλήσουμε για τη σημερινή εποχή!

    Το Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας (International Spy Museum) στην Ουάσινγκτον είναι μία δελεαστική πρόταση για κάθε επισκέπτη, είτε είναι λάτρης είτε όχι των ιστοριών κατασκοπείας. Πόσες εκθέσεις μπορούν να παρουσιάσουν τα ματωμένα ρούχα που φορούσε η σύζυγος του Φέλιχ Λέιτερ όταν δολοφονήθηκε στην ταινία "License to Kill" (1989), αλλά και μια παλιά, αληθινή ταμπακιέρα που ο Χίτλερ έδωσε στον αρχηγό των καταδρομέων των ΣΣ, Ότο Σκορτσέν, που απελευθέρωσε τον Μουσολίνι από την ιταλική φυλακή το 1943; Ή να διαθέτει έξυπνα διαδραστικά μέσα με τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει τη δική του περιπέτεια σαν πράκτορας

    Τα περισσότερα από 750 εκθέματα του μουσείου εκτίθενται σε έναν χώρο 1.900 τετραγωνικών μέτρων και η έκθεση υποστηρίζεται με ιστορικές φωτογραφίες, διαδραστικές οθόνες, φιλμ και βίντεο.

    Στον χώρο του μουσείου λειτουργεί η διαδραστική έκθεση "Exquisitely Evil: 50 Years of Bond Villains", για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ (1962, Δρ. Νο μέχρι το Skyfall του 2012), με λεπτομερή εστίαση στους πιο διάσημους αντιπάλους του "007".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 June 2015 - 16:32:16 UTC