Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Παπαδημούλης: Όποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, τουλάχιστον ας μην βλάπτει
  • [02] Κομισιόν: H μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης
  • [03] Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αφήνουν οι φαρμακοποιοί
  • [04] Ηχηρό μήνυμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Δίστομο
  • [05] Πτωτικά κινήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για την εισαγωγή σε Πρότυπα και Πειραματικά
  • [06] Με τον «Κινηματογραφιστή» του Μπάστερ Κίτον σηκώνει αυλαία το 5ο Athens Οpen Air Film Festival
  • [07] Ελεύθεροι οι νυκτερινοί περίπατοι σε Πνύκα και Φιλοπάππου
  • [08] Νέα ποινή για 20 μήνες στον Δ. Γιαννακόπουλο
  • [09] Στους... λάτιν ρυθμούς του Κόπα Αμέρικα
  • [10] Βάλκε: «Κανονικά το Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία»
  • [11] Κυβερνητικοί κύκλοι: H κυβέρνηση ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον Μοσχοβισί
  • [12] Χωρίς να κάνει δηλώσεις προσήλθε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο ΕΕ-Λατινικής Αμερικής
  • [13] Μακ: «Πρέπει να ξεχάσουμε τα τελευταία ματς»

  • [01] Δημ. Παπαδημούλης: Όποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, τουλάχιστον ας μην βλάπτει

    Βρώμικα παιχνίδια σκοπιμοτήτων κατήγγειλε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real FM. Ταυτόχρονα δε αναφέρθηκε στην επιστολή των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό θυμίζοντας ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει ανακοινώσει ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

    "Υπάρχουν κύκλοι, που για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες παίζουν παιχνίδια. Και τα παιχνίδια αυτά είναι βρώμικα. Θέλουν να καλλιεργήσουν τη ρήξη, το σενάριο του Grexit, θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική πλευρά και να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση", είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι "απάντηση σε αυτούς, δίνει σημερινό άρθρο του Spiegel, που λέει ότι- ενδεχομένως μόνο για τη Γερμανία- το κόστος ενός Grexit θα είναι ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και θα βάλει όλη την Ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία σε αχαρτογράφητα νερά".

    Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην επιστολή των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:"Την κατάθεση νομοσχεδίου για το θέμα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εξήγγειλε πρόσφατα στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Το ξέρω ότι η κριτική η οποία ασκείται είναι και εκ των έσω πολύ έντονη, αλλά δεν συμφωνώ με το να τα βάλουμε όλα σε ένα τσουβάλι", είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Κομισιόν: H μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης

    "H μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι συνεπής με τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα.

    O M. Σχοινάς επισήμανε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε χθες την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες ότι η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα στους θεσμούς δεν αντανακλά το πλαίσιο της συζήτησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά ούτε και αυτό της συνάντησης μεταξύ του Π. Μοσκοβισί και των Ελλήνων υπουργών, την περασμένη Δευτέρα.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής συνέχισε λέγοντας ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές και να υπάρξει ομόφωνη συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Υπενθύμισε μάλιστα τη δήλωση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις, χθες από το Στρασβούργο, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές "είναι πιθανό να καταλήξουν σε μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες", ότι το σημαντικό είναι να υπάρξει συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα" και ότι γίνονται συζητήσεις για τον ΦΠΑ και τις συντάξεις.

    Τέλος, ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Λατινικής Αμερικής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προϋποθέσεις γι' αυτή τη συνάντηση ήταν σαφείς και το μόνο που βεβαίωσε ήταν τη συμμετοχή του Ζ.Κ. Γιούνκερ στη Σύνοδο.

    [03] Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αφήνουν οι φαρμακοποιοί

    Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) έστειλε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ.Κ.Λουραντος. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγατοποιουν οι φαρμακοποιοί, ενώ ο κ. Λουραντος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιησεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "θα κάνουμε τα πάντα για να μην πάει ούτε ένα χάπι στα σούπερ μάρκετ".

    Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, η τιμή των ΜΗΣΥΦΑ προβλέπεται να απελευθερωθει από 1/1/2016 ανεξάρτητα από το χώρο διανομής τους, γεγονός που θα επιφέρει περαιτέρω επιβάρυνση στους πολίτες. Είπε ότι όπου υπήρξε απελευθέρωση της τιμής τα αποτελέσματα διεθνώς είναι αρνητικά και επισήμανε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ "η απελευθέρωση της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ δεν έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις τιμές τους".

    Ο κ.Λουράντος ανέφερε επίσης ότι "το δήθεν επιχείρημα της προσβασιμότητας με την πώληση των φαρμάκων και σε άλλα σημεία καταρρίπτεται γιατί με 10.800 φαρμακεία έχουμε το πυκνόμετρο δίκτυο με την καλύτερη διασπορά". Υποστήριξε ότι την απελευθέρωση των συγκεκριμένων φαρμάκων επιδιώκει η φαρμακοβιομηχανία και ανέφερε ότι ο τζίρος αγγίζει τα 250 εκ ευρώ.

    Ο κ.Λουράντος με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα σχολίασε δηλώσεις για "επιστροφή του στη ΝΔ" με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση που είχε με στελέχη του κόμματος προκειμένου,όπως είπε,να τους ενημερωσει, για τα ΜΗΣΥΦΑ. Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν απέναντι στο βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι "δεν μπορεί να καταλάβει ότι είμαι ανεξάρτητος, πάνω από κόμματα και υποστηρίζω μόνο τον κλάδο μου".

    Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις σχετικά με τα ΜΗΣΥΦΑ, ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και συνάντηση με τον υπουργό.

    Τα ΜΗΣΥΦΑ, είπε ο κ. Λουράντος, είναι φάρμακα ευρείας κατανάλωσης και αφορούν συμπτώματα που αναγνωρίζονται εύκολα από τους πολίτες (κρυολόγημα, διάρροια, βήχας, δερμικα προβλήματα κ.α.). Δεν αποζημιώνονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχουν παρενέργειες, ενώ η τιμή τους -χονδρική και λιανική- είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη.

    [04] Ηχηρό μήνυμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Δίστομο

    Ηχηρό μήνυμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από το Δίστομο, όπου παρέστη το πρωί στο Μνημόσυνο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών. "Οι εθνικές μας διεκδικήσεις αναφορικά με τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας σε βάρος των Διστομιτών θα επιλυθεί στ' αρμόδια δικαστικά fora, όπως ταιριάζει σε πολιτισμένες και φίλες χώρες, ιδίως σ' αυτούς τους κρίσιμους καιρούς" υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος και παρατήρησε, ότι η οργανωμένη δρομολόγησή τους, από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων, σε θεσμικό επίπεδο, το αποδεικνύει αυτό.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε πρωτίστως στο ηθικό μέρος της καταδίκης του στυγερού εγκλήματος της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, γιατί, όπως είπε, αυτό επιβάλλει η Ιστορία και ο Πολιτισμός της Ελλάδας και του Λαού της. "Αφού αυτή η Ιστορία και αυτός ο Πολιτισμός αποδεικνύουν, διαχρονικώς, ότι εμείς, οι Έλληνες, αντιλαμβανόμαστε την θυσία στον βωμό της Ειρήνης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, που από την φύση της είναι ανεκτίμητη, ως υπέρτατη ανιδιοτελή προσφορά στον 'Ανθρωπο και την Ανθρωπότητα και όχι ως ευκαιρία υλικών διεκδικήσεων".

    Μάλιστα, σημείωσε πως ότι κι αν πει κανείς για το μαρτυρικό Δίστομο και τους μάρτυρές του δεν είναι ικανό ν' αρθεί στο ιστορικό ύψος της συγκλονιστικής θυσίας τους.

    [05] Πτωτικά κινήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για την εισαγωγή σε Πρότυπα και Πειραματικά

    Μείωση καταγράφει ο αριθμός των αιτήσεων για τη φοίτηση των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία όπως δείχνουν τα στοιχεία μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων χθες τα μεσάνυχτα.

    Ειδικότερα, στα πέντε Πρότυπα Γυμνάσια, η εισαγωγή στα οποία θα γίνει με εξετάσεις, η κατάσταση διαμορφώνεται φέτος ως εξής: στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο οι αιτήσεις ανέρχονται σε 652 (από 702 πέρυσι), στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων σε 648 (από 971 πέρυσι), στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε 589 (από 707 πέρυσι), στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά σε 518 (από 800 πέρυσι), στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων σε 109 (από 180 πέρυσι).

    "Η συζήτηση για τα πρότυπα και τα πειραματικά και το τι τελικά θα ισχύσει δημιούργησε αρνητική εικόνα" υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο Βασίλης Κρανιάς, διευθυντής στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι οι αιτήσεις πέρυσι έγιναν το Μάρτιο ενώ φέτος, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, είχε ως αποτέλεσμα οι γονείς να μη γνωρίζουν ακριβώς τι θα ισχύσει, ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο σχολείο που "μπήκε στον κατάλογο των Προτύπων την τελευταία στιγμή".

    Την εκτίμηση ότι η διαδικασία εισαγωγής στα Πρότυπα είναι εξόχως ανταγωνιστική καθώς οι θέσεις είναι λίγες σε σχέση με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, και πολλοί γονείς πιθανότατα επέλεξαν να μην τη βιώσουν τα παιδιά τους, εξέφρασε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Νίκος Λινάρδος, διευθυντής στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Από την πλευρά της η Σοφία Γελαδάκη, διευθύντρια στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι πολύ νωρίς να σχηματίσει κάποιος ολοκληρωμένη εικόνα, υπογραμμίζοντας όμως, ότι ο ανταγωνισμός εισαγωγής στα Πρότυπα είναι μεγάλος, η διαδικασία πολυέξοδη και "κάκιστα οι γονείς βάζουν τα παιδιά τους στη λογική του φροντιστηρίου", προκειμένου να επιτύχουν τη φοίτησή τους σε Πρότυπα.

    [06] Με τον «Κινηματογραφιστή» του Μπάστερ Κίτον σηκώνει αυλαία το 5ο Athens Οpen Air Film Festival

    Με μία ξεχωριστή πρεμιέρα στον Ναό του Ολυμπίου Διός, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, γιορτάζει τα πέντε χρόνια του το Athens Οpen Air Film Festival, δίνοντας την ευκαιρία σε έναν νέο ταλαντούχο μουσικό, τον Theodore, να επενδύσει με πρωτότυπη μουσική το αρχετυπικό βωβό φιλμ, του 1928, "Ο Κινηματογραφιστής" του Μπάστερ Κίτον. Μια τρυφερή και πάνω απ' όλα αστεία ιστορία αγάπης, αλλά και ένας από καρδιάς χαιρετισμός προς τον βωβό κινηματογράφο που "έφευγε" για πάντα, πριν την έλευση του ομιλούντος.

    Ο πολυοργανίστας Theodore κλήθηκε να παρέμβει μουσικά στην ταινία, σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους του κέντρου της Αθήνας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του συνθέτη και ενορχηστρωτή, για να ταξιδέψει το κοινό μέσω των κινηματογραφικών εικόνων της δεκαετίας του 1920, στο σήμερα.

    Η μουσική, που θα απολαύσουμε ζωντανά και παράλληλα με την ταινία από τον Theodore και την μπάντα του, το βράδυ της πρεμιέρας, είναι γραμμένη ειδικά για την εκδήλωση, αποδίδοντας κυρίαρχο ρόλο στο πιάνο. Σημαντική θέση όμως, έχει δοθεί και στα κιθαριστικά μέρη, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που απαιτεί το ντύσιμο των εικόνων του συγκεκριμένου φιλμ. Κρουστά, πνευστά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα συμπληρώνουν αυτό το γοητευτικό ηχητικό τοπίο.

    [07] Ελεύθεροι οι νυκτερινοί περίπατοι σε Πνύκα και Φιλοπάππου

    Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 2034/2015 απόφασή του άναψε το πράσινο φως για νυκτερινές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους των λόφων της Πνύκας, των Νυμφών και των Μουσών - Φιλοπάππου και ακύρωσε μερικώς την από 5.2.2008 απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού,που δεν έπτρεπε την νυκτερινή πρόσβαση.

    Ειδικότερα, με την εν λόγω υπουργική απόφαση χαρακτηρίστηκε ως οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος ο ήδη αρχαιολογικός χώρος των τριών λόφων του κέντρου της Πρωτεύουσας της Πνύκας, των Νυμφών και των Μουσών - Φιλοπάππου και παράλληλα καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις προστασίας και επίσκεψης του κοινού.

    [08] Νέα ποινή για 20 μήνες στον Δ. Γιαννακόπουλο

    Νέα ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα, συνολικής διάρκειας 20 μηνών, επέβαλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλ,ο για δηλώσεις του που δυσφημούν το άθλημα του μπάσκετ.

    Παράλληλα, στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, "πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την Παναθηναϊκός Α.Ο. ΚΑΕ, ιδιοκτήτη και πρώην πρόεδρο αυτής", όπως χαρακτηρίζεται στη σχετική απόφαση του αθλητικού δικαστή, επιβάλλεται συνολικό πρόστιμο 45.000 ευρώ. Η διπλή ποινή αφορά δηλώσεις του στις 24 Δεκεμβρίου 2014 και στις 9 Ιανουαρίου 2015 κατά της διοργανώτριας Αρχής (ΕΣΑΚΕ), των οργάνων της, αλλά και του Ολυμπιακού.

    [09] Στους... λάτιν ρυθμούς του Κόπα Αμέρικα

    Κάθε διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα έρχεται όλο και... πιο κοντά μας. Κάποτε, πριν από πολλά χρόνια, ήταν μια εσωτερική υπόθεση της CONMEBOL, της συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής. Τώρα πλέον έχει εξελιχθεί σε τιτανομαχία με πολλούς "δικούς" μας ανθρώπους. Παίκτες που κάθε εβδομάδα πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, ταξίδεψαν στη Χιλή για να εκπροσωπήσουν την Εθνική ομάδα της χώρας τους στο 44ο Κόπα Αμέρικα.

    Αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Παρασκευής (02:30) η "οικοδέσποινα" Χιλή φιλοξενεί τον Ισημερινό στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγκο και η "παρέλαση των αστέρων" ξεκινά!

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει ένα πλήρες αφιέρωμα στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της αμερικανικής ηπείρου, με το πρόγραμμα, τα γήπεδα, τα ρόστερ και τους "άσους" των ομάδων, τα στατιστικά στοιχεία, τα ιστορικά ρεκόρ και τη "χρυσή βίβλο" από το 1910 έως σήμερα.

    [10] Βάλκε: «Κανονικά το Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία»

    Το "δεξί χέρι" του (παραιτηθέντος) προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε, με δηλώσεις του από τη Σαμάρα της Ρωσίας, όπου ταξίδεψε για να επιθεωρήσει τα έργα υποδομής για το Μουντιάλ του 2018, τόνισε πως η ανάθεση της συγκεκριμένης διοργάνωσης έγινε σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς της FIFA και δεν τίθεται θέμα για τη διεξαγωγή των αγώνων σε κάποια άλλη χώρα.

    Το ίδιο δήλωσε και ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο: "Το Μουντιάλ του 2018 θα διεξαχθεί κανονικά στη Ρωσία. Δεν υπήρξε καμιά παρατυπία στην υποψηφιότητα μας".

    Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου αρνήθηκε πως εμπλέκεται σε τραπεζικές συναλλαγές ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες βρίσκονται στο "στόχαστρο" έρευνας από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, για το σκάνδαλο διαφθοράς. Αυτό το σκάνδαλο που πλήττει τη FIFA, οδήγησε τη διεθνή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία στην απόφαση να αναβάλλει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

    [11] Κυβερνητικοί κύκλοι: H κυβέρνηση ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον Μοσχοβισί

    Η ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις από τον κ. Πιέρ Μοσκοβισί, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Όπως ειδικότερα σημειώνουν οι ίδιες πηγές, "για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης.

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι "H μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης", σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι συνεπής με τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα.

    O M. Σχοινάς επισήμανε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε χθες την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες ότι η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα στους θεσμούς δεν αντανακλά το πλαίσιο της συζήτησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά ούτε και αυτό της συνάντησης μεταξύ του Π. Μοσκοβισί και των Ελλήνων υπουργών, την περασμένη Δευτέρα.

    [12] Χωρίς να κάνει δηλώσεις προσήλθε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο ΕΕ-Λατινικής Αμερικής

    O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, χωρίς να προβεί σε καμία δήλωση.

    Ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Τίμερμαν, ενώ στις 2.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

    Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η ώρα τις τριμερούς συνάντησης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    [13] Μακ: «Πρέπει να ξεχάσουμε τα τελευταία ματς»

    Την δική του... πικρή άποψη για τον φετινό ΠΑΟΚ κατέγραψε ο Σλοβάκος επιθετικός της ομάδας Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος έχει ένα ιδιαίτερο στοιχείο, που χαρακτήρισε αυτή την πρώτη του σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πέτυχε 7 γκολ ως το τέλος Ιανουαρίου και ένα στο Γιουρόπα Λιγκ και έκτοτε για 17 διαδοχικούς αγώνες -δηλαδή για 4,5 μήνες- σίγησε.

    Ο ίδιος ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: "Πρέπει να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τα τελευταία ματς. Βρεθήκαμε πολύ μακριά από την επιτυχία. Τερματίσαμε τέταρτοι και θα παλέψουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα ξεκινήσουμε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα έχουμε στη διάθεσή μας για διακοπές, δεν νομίζω βέβαια ο χρόνος να είναι πολύς".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 June 2015 - 12:32:29 UTC