Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 31 October 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο τέλος μια πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης
  • [02] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
  • [03] «Η Μέρκελ και ο Ολάντ πιέζουν για συμφωνία», γράφει η Λε Μοντ
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχει καταγραφεί πρόοδος, αλλά είναι ανεπαρκής
  • [05] Τη σύνδεση της Σλοβακίας και άλλων τριών χωρών στον Turkish Stream, προτείνει ο Σλοβάκος πρωθυπουργός
  • [06] Σ. Λαβρόφ: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πετύχει συμφωνία για το χρέος
  • [07] Ο Χάρης Φραγκούλης σκηνοθετεί το έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο τέλος μια πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης

    Την πεποίθησή του ότι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες «θα βαδίσουν στον δρόμο του ρεαλισμού», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την αντιπροσωπεία της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μια πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης, πιστεύω όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να μείνει η Ευρώπη ενωμένη, αυτός είναι ο στόχος μας». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει σε μια διαιρεμένη Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος που, όπως είπε, ενώ πραγματοποιούμε μια σκληρή διαπραγμάτευση, έχουμε κάνει και πολλές υποχωρήσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο σταθερή κατάσταση για ολόκληρη την Ευρώπη.

    Για την πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στους Θεσμούς, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχουμε καταθέσει εξαιρετικά ρεαλιστικές προτάσεις προκειμένου να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος» και πρόσθεσε ότι «νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία που θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ανακάμψει, με ένα τρόπο όμως δικαιότερο, καθώς τα τελευταία πέντε διαδοχικά χρόνια ύφεσης υπήρξαν καταστροφικά για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας».

    [02] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

    Νέα σεισμική δόνηση, 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:05 το απόγευμα κοντά στο Ληξούρι.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 16 χιλιομέτρων δυτικά του Αργοστολίου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

    Νωρίτερα το πρωί είχε πραγματοποιηθεί μικρότερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    [03] «Η Μέρκελ και ο Ολάντ πιέζουν για συμφωνία», γράφει η Λε Μοντ

    «Η Μέρκελ και ο Ολάντ ασκούν πιέσεις για μια κατάληξη σε συμφωνία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Λε Μοντ», ενώ στις οικονομικές σελίδες ο τίτλος είναι ακόμα πιο καταφατικός: «Ολάντ και Μέρκελ, θέλουν μια συμφωνία» τονίζεται.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «ένα σχέδιο συμφωνίας υπήρχε χθες στις διαπραγματεύσεις», οι δυσκολίες όμως προέρχονται από το ΔΝΤ. Το θέμα των συντάξεων παραμένει σημείο έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΔΝΤ που αξιώνει νέες μειώσεις. Επίσης, το επίπεδο του ελλείμματος για το 2015, δημιουργεί και αυτό πρόβλημα, καθ' ότι οι πιστωτές απαιτούν 2 δις ευρώ επιπλέον οικονομίες, υπογραμμίζει η «Λε Μοντ».

    Χθες το βράδυ στο Βερολίνο, οι έντονες διαπραγματεύσεις διήρκεσαν δυόμισι ώρες. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ θέλησαν να δώσουν «μια αποφασιστική πολιτική ώθηση». Ο Ολάντ αποχώρησε πρώτος τα μεσάνυχτα ενώ η Κ. Λαγκάρντ έμεινε έως σχεδόν την μια το πρωί στο γραφείο της, μεταφέρει ο ανταποκριτής της «Λε Μοντ».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Φ. Ολάντ και η Α. Μέρκελ «θέλουν να βγουν γρήγορα από το αδιέξοδο στο οποίο ευρίσκεται η ευρωζώνη και σήμερα προβλέπεται μια νέα συνάντηση για το Brussels group, το οποίο θα επιχειρήσει να οριστικοποιήσει ένα ?σχέδιο? συμφωνίας. Αν τα καταφέρουν, θα μπορούσε να σταλεί στην Αθήνα για έγκριση».

    Το Παρίσι ελπίζει για μια συμφωνία γύρω στις 5 Ιουνίου, αλλά και το Βερολίνο δεν θα ήθελε το ελληνικό θέμα να κυριαρχήσει στη Σύνοδο κορυφής του G7 που θα γίνει στη Γερμανία από τις 7 Ιουνίου, τονίζεται.

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχει καταγραφεί πρόοδος, αλλά είναι ανεπαρκής

    Ανεπαρκή έκρινε την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Έχει καταγραφεί πρόοδος, αλλά είναι πράγματι ανεπαρκής» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, σε συνέντευξή του στο ολλανδικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Δεν έχουμε συγκλίνει επαρκώς (στις διαπραγματεύσεις), αυτό είναι το συμπέρασμά μας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι ο χρόνος πιέζει.

    Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε ότι αν και οι θεσμοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς για το είδος των μέτρων θα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της έκτασης των μεταρρυθμίσεων.«Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στα μισά του δρόμου, το συνολικό πακέτο πρέπει να είναι φερέγγυο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας.

    [05] Τη σύνδεση της Σλοβακίας και άλλων τριών χωρών στον Turkish Stream, προτείνει ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

    Τη σύνδεση της χώρας του και άλλων τουλάχιστον τριών ευρωπαϊκών χωρών στο ρωσοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, που θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα,προτείνει η κυβέρνηση της Σλοβακίας στη Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο, με το πέρας της συνάντησής του με το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.

    «Προτείνουμε στη Ρωσία ένα σχέδιο, το οποίο πρέπει να είναι κοινό έργο της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, με τη συμμετοχή της ΕΕ. Αυτό σχετίζεται με τη ρωσοτουρκική διαδρομή, ένα σχέδιο, που θα αρχίσει να υλοποιείται το 2016», είπε ο κ. Φίτσο.

    «Κάθε κυβέρνηση της Σλοβακίας πρέπει να διασφαλίζει ώστε ο αγωγός φυσικού αερίου, που περνά από το έδαφος της Δημοκρατίας να μην είναι ποτέ κενός», παρατήρησε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι το προτεινόμενο σχέδιο πρέπει να υλοποιηθεί με τη συμμετοχή και συνεργασία της ΕΕ.

    Αναφερόμενος στις προτάσεις της Μπρατισλάβας, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ παρατήρησε με νόημα:«Σήμερα συζητήσαμε τη δυνατότητα εφαρμογής εκείνων των εκδοχών, που δημιουργεί ο Turkish Stream για τα κράτη της Ευρώπης και την πιθανή σύνδεσή τους σε όλες αυτές τις διαδικασίες, αφότου το αέριο φθάσει στα σύνορα με την Ελλάδα».

    [06] Σ. Λαβρόφ: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πετύχει συμφωνία για το χρέος

    Την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία στις συνομιλίες με τους πιστωτές της Ελλάδας, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

    «Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πετύχει το καλύτερο στις συνομιλίες της με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και φυσικά τη Γερμανία», είπε ο Ρώσος υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Αναφερόμενος στη γενικότερη διεθνή κατάσταση, ο κ. Λαβρόφ είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη «να ζήσει επί μακρόν σε συνθήκες κυρώσεων», προσπαθεί μάλιστα να επωφεληθεί από αυτές, ενισχύοντας τη διαφοροποίηση της εθνική οικονομία της χώρας και τους τοπικούς παραγωγούς.

    [07] Ο Χάρης Φραγκούλης σκηνοθετεί το έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει»

    Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της εγχώριας θεατρικής σκηνής, με τις ερμηνείες του να μας υπενθυμίζουν γιατί απέσπασε επάξια το βραβείο «Χορν» (2013). Ο Χάρης Φραγκούλης που έλαμψε από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση, κάνοντας όλους να μιλούν για ένα νέο αστέρι, στον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ (2011), δεν είχε δει θέατρο μέχρι τα 18 του χρόνια.

    Στο Φεστιβάλ Αθηνών ο ταλαντούχος ηθοποιός παρουσιάζει την τέταρτή του σκηνοθεσία, «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» που κάνει πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο της οδού Κυκλάδων (2-6/6 & 8-12/6). Παράλληλα, κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Αίαντα» της Σύλβιας Λιούλιου, ενώ συμμετέχει και στο δυναμικό θίασο της περσινής επιτυχίας, «Ατλαζένιο γοβάκι».

    Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, το έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» θα μπορούσε να θυμίζει σενάριο του Χίτσκοκ ή του Ταραντίνο. Έργο αγνώστου συγγραφέα (1592), που κατά καιρούς αποδόθηκε στον Σαίξπηρ, στον Μάρλοου ή στον Τόμας Κιντ, μνημονεύεται από τον Αρτώ στο «Θέατρο της σκληρότητας». «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, δεν το ξέθαψα από κανένα μυστικό συρτάρι», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάρης Φραγκούλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 June 2015 - 16:30:24 UTC