Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα για δίκαιη λύση και αλληλεγγύη στην Ελλάδα από την ευρωομάδα της αριστεράς GUE/NGL
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Καταθέσαμε ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη κρίση
  • [03] Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν έχει λάβει σχέδιο συμφωνίας από τους θεσμούς
  • [04] Γράμματα στις οικογένειες μεταναστών παραδίδει μοτοσικλετιστής που κάνει τον γύρο της Αφρικής
  • [05] Δεύτερο κρησφύγετο των συλληφθέντων στη Νέα Αγχίαλο, εντοπίστηκε στον Βόλο
  • [06] Οι πιστωτές της Ελλάδας διαφωνούν για το αν και πόσο θα ελαφρύνουν το χρέος, γράφει στο twitter ο Πολ Μέισον
  • [07] ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν φερέγγυες
  • [08] Υψηλότερος του αναμενόμενου ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάιο
  • [09] Αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει Grexit, δηλώνει ο Ι.Στουρνάρας
  • [10] Την «επιλογή της Γκάμπια», φαίνεται να προτείνει το ΔΝΤ για την Ελλάδα
  • [11] Ζ. Γκάμπριελ: Οι πολιτικές συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας θα ήταν τεράστιες
  • [12] Το El Celler de Can Roca στη Χιρόνα είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο
  • [13] Στις 29 Ιουλίου η διάθεση των Windows 10

  • [01] Μήνυμα για δίκαιη λύση και αλληλεγγύη στην Ελλάδα από την ευρωομάδα της αριστεράς GUE/NGL

    Υπέρ μια λύσης που θα σέβεται την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και που δεν θα επιτρέπει μια χώρα να κυβερνάται από μια τρόικα, τάχθηκε η Gabi Zimmer, πρόεδρος της ευρωομάδας GUE/NGL ανοίγοντας σήμερα τις Ημερίδες Μελέτης που γίνονται στην Αθήνα και έχουν στο επίκεντρο το χρέος των χωρών της περιφέρειας.

    «Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να ακούσουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και να δούμε αν τελικά οι πλειοψηφίες θα καταλήξουν σε μια δίκαιη λύση», είπε η κ. Zimmer και πρόσθεσε πως «το θέμα είναι να βρεθεί μια λύση που θα σέβεται την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», γιατί δεν είναι δυνατόν με την ανοχή της ΕΕ, μια χώρα να κυβερνάται από μια τρόικα.

    Η κ. Zimmer αναφέρθηκε στα μεγέθη της χρηματοδότησης της Ελλάδας σημειώνοντας πως ενώ είναι μεγέθη δισεκατομμυρίων, πήγαν στην Ελλάδα χωρίς να βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρώπων.

    Κάλεσε επίσης να δραστηριοποιηθεί η ευρωομάδα της αριστεράς με τρόπο ώστε να διευρύνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την Ελλάδα, διότι «αν δεν υπάρξει δίκαιη και αλληλέγγυα λύση τότε το μέλλον της Ευρώπης θα είναι προβληματικό και υπό τηδαμόκλειο σπάθη της λιτότητας θα θάβονται οι ευρωπαϊκές αξίες.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Καταθέσαμε ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη κρίση

    «H ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σχέδιο και στρατηγική και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας και πρόσθεσε ότι «το δίλημμα πλέον είναι στην ηγεσία της Ευρώπης».

    Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας «διαπραγματευόμαστε με σχέδιο και στρατηγική, σε αντίξοες συνθήκες. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και στις προηγούμενες που απλώς υπέγραφαν ότι τους ζητούσαν. Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκουν. Η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις, έχουμε κάνει παραχωρήσεις που είναι φυσιολογικό σε μία διαπραγμάτευση, αλλά έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη κρίση».

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η «επόμενη ημέρα της διαπραγμάτευσης θα έχει δυσκολίες, αυτό που ζητά ο ελληνικός λαός, είναι η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις δυσκολίες, σε συνθήκες δικαιοσύνης και ισότητας. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης, θα σηματοδοτήσει και το τέλος της διαίρεσης της Ευρώπης. Είναι πλέον σαφές ότι η απόφαση για το αν επιθυμούν την προσαρμογή στον ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση, δίχως διαίρεση της Ευρώπης, ανήκει στην ηγεσία της Ευρώπης. Δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι ένα ευρώπαικό και παγκόσμιο θέμα. Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μία ρεαλιστική επιλογή εξόδου ή στην διαίρεση της Ευρώπης.

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός «η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα και κινούμαστε με βάση την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει λύση και δεν θέλει η χώρα να γυρίσει στο χθες των μνημονίων και της υποτέλειας". Κλείνοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αισιόδοξος και ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα βάλλουμε κι εμείς το λιθαράκι για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το υπουργείο Παιδείας μαζί με το Υγείας θα κρίνει αν η κυβέρνηση πέτυχε ή δεν πέτυχε τους στόχους της στο τέλος της τετραετίας. Ζήτησε δε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, να γίνει προγραμματισμός και σε μηνιαία βάση να γίνεται απολογισμός.

    [03] Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν έχει λάβει σχέδιο συμφωνίας από τους θεσμούς

    Η ελληνική κυβέρνηση, με ανεπίσημο σημείωμά της, δηλώνει ότι «δεν έχει λάβει κάποιο σχέδιο συμφωνίας από την πλευρά των θεσμών, ούτε έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού ή κάποιου άλλου αξιωματούχου της κυβέρνησης με αντίστοιχους αξιωματούχους των θεσμών».

    Σημειώνεται, ότι δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, κυρίως του Γερμανικού Τύπου, αναφέρουν ότι έχει σταλεί στην Αθήνα σχέδιο συμφωνίας, με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για μία τελική πρόταση.

    Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση.

    [04] Γράμματα στις οικογένειες μεταναστών παραδίδει μοτοσικλετιστής που κάνει τον γύρο της Αφρικής

    Έναν αναπάντεχο επισκέπτη από τη Θεσσαλονίκη δέχτηκαν στα σπίτια τους στην Αλβανία, το Μαρόκο, την Μπουρκίνα Φάσο, τη Νότια Αφρική και τη Ζιμπάμπουε, οι συγγενείς και οι φίλοι πέντε ανθρώπων που είχαν πριν από καιρό μεταναστεύσει στην Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο επισκέπτης ήταν ο Ηλίας Βροχίδης, ένας μοτοσικλετιστής από τη Θεσσαλονίκη, που ξεκινώντας τον Ιούλιο του 2013 να εξερευνήσει με τη μοτοσικλέτα του τις βαλκανικές χώρες και την αφρικανική ήπειρο, ανέλαβε να μοιράσει τα γράμματα των μεταναστών που ο ίδιος γνώρισε στην Ελλάδα.

    «Πηγαίνοντας στα σπίτια από τα οποία ξεκίνησαν οι μετανάστες που είχα συναντήσει στην Ελλάδα, είδα ανθρώπους έκπληκτους που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι γνώρισα τα παιδιά τους, τα αδέλφια τους, τους φίλους τους και ανέλαβα να τους μεταφέρω τα νέα τους. Παρόλο που περισσότεροι διατηρούν επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω Ίντερνετ, όλοι δήλωναν πολύ συγκινημένοι για το γράμμα που τους μετέφερα, αλλά και για το γεγονός ότι γνωρίστηκα με τους οικείους τους» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Βροχίδης, 31 ετών, ταξιδευτής, ο οποίος ύστερα από 22 μήνες βρίσκεται σήμερα στις εξωτικές ακτές της Μοζαμβίκης, έχοντας καλύψει 58.000 χιλιόμετρα.

    Ο ίδιος δηλώνει ότι σκοπός της ενέργειάς του αυτής ήταν να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ζητήματα των μεταναστών, για τους ανθρώπους αυτούς που άφησαν τη χώρα τους και ήρθαν στην Ελλάδα με κίνδυνο της ζωής τους. «Κατανόηση, είναι το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω. Αυτό λείπει από τις κοινωνίες μας σήμερα» λέει και μας καλεί όλους να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας.

    [05] Δεύτερο κρησφύγετο των συλληφθέντων στη Νέα Αγχίαλο, εντοπίστηκε στον Βόλο

    Δεύτερο κρησφύγετο των συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ, την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Αγχίαλο, εντοπίστηκε από τις Αρχές, στα περίχωρα του Βόλου.

    Ήδη αστυνομικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησαν έρευνα στο συγκεκριμένο κρησφύγετο.

    Δεν έχει γίνει γνωστό τι υπάρχει στο σπίτι, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από την πρώτη πρόχειρη έρευνα διαπιστώνεται ότι υπάρχουν χρήματα, αποκόμματα δημοσιευμάτων και άλλα αντικείμενα.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν υπάρχει οπλισμός. Για τα ευρήματα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

    [06] Οι πιστωτές της Ελλάδας διαφωνούν για το αν και πόσο θα ελαφρύνουν το χρέος, γράφει στο twitter ο Πολ Μέισον

    Οι πιστωτές της Ελλάδας διαφωνούν για το αν και πόσο θα ελαφρύνουν το χρέος της Ελλάδας, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο οικονομικός συντάκτης του Channel 4 News, Πολ Μέισον.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ - Ντράγκι δεν προέκυψε κάποια πρόταση, σημείωσε ο Μέισον.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, που αναφέρεται στη πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο, σημειώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θέτει σε υψηλή προτεραιότητα την ευρωπαϊκή ενότητα, σε μία περίοδο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές, όπως την ουκρανική κρίση και την αναστάτωση στη Μέση Ανατολή.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Εάν η Μέρκελ τώρα πιέζει για έναν συμβιβασμό, είναι πιθανόν ότι η Ευρωζώνη θα είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει νέες οικονομικές παραχωρήσεις και όχι το ΔΝΤ. Και το πιθανό κανάλι δεν θα είναι η ΕΚΤ, αλλά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), το ταμείο διασώσεων της Ευρωζώνης», αναφέρει το δημοσίευμα

    [07] ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν φερέγγυες

    Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν φερέγγυες, δήλωσε η επικεφαλής του τραπεζικού εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ερωτηθείσα σε συνέδριο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι για το εάν οι ελληνικές τράπεζες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες, η Ντανιέλ Νουί, που είναι επικεφαλής του τραπεζικού εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, δήλωσε: «Είναι φερέγγυες».

    Ο ισχυρισμός της είναι σημαντικός διότι μόνο οι φερέγγυες τράπεζες πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν την έκτακτη ρευστότητα από την κεντρική τράπεζα, από την οποία εξαρτώνται.

    [08] Υψηλότερος του αναμενόμενου ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάιο

    Υψηλότερος του αναμενόμενου ήταν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Eurostat. Η άνοδος στον πληθωρισμό προκλήθηκε καθώς οι τιμές καταναλωτή άρχισαν και πάλι να αυξάνονται ύστερα από πέντε μήνες μείωσης και στασιμότητας.

    Όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 0,3% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς για αύξηση κατά 0,2%.

    Η ανάκαμψη του πληθωρισμού θα μπορούσε να σημαίνει ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ξεκίνησε τον Μάρτιο με στόχο να διοχετεύσει περισσότερο ρευστό στην οικονομία και να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό, έφερε γρήγορα αποτελέσματα.

    [09] Αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει Grexit, δηλώνει ο Ι.Στουρνάρας

    Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

    Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε στο Λονδίνο το Chatam House, ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ουδείς έχει λάβει πολιτική εντολή για grexit, είτε εξαιτίας ατυχήματος, είτε από πρόθεση. Για το λόγο αυτό είμαι αισιόδοξος ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία».

    Ο κ. Στουρνάρας στήριξε τη θέση του αυτή επισημαίνοντας ότι παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί ( με τις αυξήσεις των φόρων και τις μειώσεις των μισθών) και την δικαιολογημένη οργή που αισθάνεται το εκλογικό σώμα, το 80% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τάσσεται υπέρ το ευρώ. Μάλιστα ένα 60% εμφανίζεται διατεθειμένο να υποστεί πρόσθετες θυσίες προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια είναι επιτυχημένη και πρωτοφανής για χώρα μέλος του ΟΟΣΑ. Όπως είπε το μέγεθος της προσαρμογής στο μέτωπο του Προϋπολογισμού αγγίζει το 18%.

    [10] Την «επιλογή της Γκάμπια», φαίνεται να προτείνει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

    Στο ενδεχόμενο να καταφύγει η Ελλάδα στην «επιλογή της Γκάμπιας», αναφέρεται στον ιστότοπό του το πρώτο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD με τίτλο «Θα κάνει το ΔΝΤ τα στραβά μάτια;», επισημαίνοντας ότι αυτή η πρόταση προέρχεται από το ίδιο το Ταμείο.

    Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του ARD στην Ουάσινγκτον, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται να διαφοροποιείται λίγο από τη σκληρή γραμμή του Ταμείου, η οποία είναι ότι όταν κάποια χώρα του οφείλει χρήματα, πρέπει να πληρώνει εγκαίρως.

    Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπιλ Μάρεϊ δήλωσε ότι το Ταμείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πληρώσει όλες μαζί τις δόσεις του δανείου της για τον μήνα Ιούνιο. Για να γίνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει απλώς να ενημερώσει το ΔΝΤ.

    Αυτή θα ήταν η «επιλογή της Γκάμπια». Πριν 30 χρόνια κάτι ανάλογο είχε κάνει και το αφρικανικό κράτος με τις δόσεις του δανείου που όφειλε στο ΔΝΤ.

    Βέβαια ακόμη κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει στο τέλος Ιουνίου 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ. Όμως με αυτό τον τρόπο, επισημαίνεται στον ιστότοπο του ARD, η Αθήνα θα αγοράσει χρόνο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

    [11] Ζ. Γκάμπριελ: Οι πολιτικές συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας θα ήταν τεράστιες

    Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζήτησε από την Ελλάδα να απαντήσει στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης χρέους που καταβάλει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι υψηλόβαθμοι συνομιλητές της. «Θεωρώ ότι είναι απολύτως σωστό η Γερμανία και η Γαλλία να καταβάλουν ακόμη μία προσπάθεια», δήλωσε ο Γκάμπριελ, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολιτικές συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας θα ήταν φυσικά τεράστιες για την ευρωζώνη».

    «Η αλήθεια είναι ότι αν σπάσει η πρώτη πέτρα από το ευρωπαϊκό σπίτι, τότε η Ευρώπη θα συγκλονιστεί», υπογράμμισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

    Παράλληλα ο Γκάμπριελ χαιρέτισε το γεγονός ότι η Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προσπάθησαν εκ νέου να βρουν μια λύση στην κρίση στην Ελλάδα.

    [12] Το El Celler de Can Roca στη Χιρόνα είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

    Το ισπανικό εστιατόριο El Celler de Can Roca κέρδισε και πάλι τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο επικρατώντας του περυσινού νικητή, του Noma, με το οποίο τα τελευταία χρόνια εναλλάσσουν την πρωτιά.

    Το εστιατόριο της Κοπεγχάγης Noma, που κατείχε αυτό τον τίτλο πέρυσι, αλλά και από το 2010 ως το 2012, έπεσε δύο θέσεις πιο κάτω στην τρίτη θέση της λίστας «50 Best Restaurants», κατά την ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Guildhall του Λονδίνου.

    Το El Celler de Can Roca, του οποίου συνιδιοκτήτες είναι οι τρεις αδελφοί Ρόκα, βρίσκεται στην Χιρόνα της Ισπανίας από το 1986.

    Οι διοργανωτές του διαγωνισμού το περιέγραψαν ως «η φιλοξενία στα καλύτερά της», ενώ το 2014 βρέθηκε στη δεύτερη θέση και το 2013 και πάλι στην πρώτη απομακρύνοντας από την κορυφή το Noma.

    Η Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας σχεδόν άγγιξε φέτος τη νίκη μετακινούμενη στη δεύτερη θέση, ενώ το Central στη Λίμα ανέβηκε 11 θέσεις κι έφτασε στην τέταρτη ρίχνοντας στην πέμπτη το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης.

    Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με το Mugaritz στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, το Dinner by Heston Blumenthal του Λονδίνου, το Narisawa στο Τόκιο, το D.O.M στο Σάο Πάολο και το Gaggan στην Μπανγκόκ.

    [13] Στις 29 Ιουλίου η διάθεση των Windows 10

    Το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς της Microsoft, τα Windows 10, πρόκειται να διατεθούν στην αγορά νωρίτερα από ό,τι ήταν αρχικά αναμενόμενο, με την εταιρεία να ανακοινώνει την κυκλοφορία τους στα τέλη του Ιουλίου.

    Σε σχετική ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι τα μοντέλα των υπολογιστών και των tablets που θα ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 29 Ιουλίου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Την ίδια περίοδο τα Windows 10 θα γίνουν διαθέσιμα δωρεάν στους ήδη υπάρχοντες χρήστες των Windows 7 και 8. Οι εκδόσεις των 10 για κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών Xbox και άλλα προϊόντα θα γίνουν διαθέσιμες αργότερα.

    Η διάθεση του νέου λειτουργικού ίσως αποβεί ζωτικής σημασίας για την Microsoft, καθώς τα Windows 8 είχαν προκαλέσει στους χρήστες ποικίλες αντιδράσεις. Το γεγονός αυτό είχε προβληματίσει την εταιρεία που αποφάσισε να επαναφέρει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των Windows 7 και να τα ενσωματώσει στο επερχόμενο λειτουργικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 June 2015 - 10:30:34 UTC