Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κουίκ: Θέμα ημερών η αναγγελία μιας συμφωνίας
  • [02] Να μην δεχθεί τον διορισμό της στο ΔΝΤ, αποφάσισε η Ελ. Παναρίτη
  • [03] Συναγερμός για τον εντοπισμό ψαρουντεφεκά που αγνοείται στην Κρήτη
  • [04] Ι. Τσιρώνης: Γυρίζουμε σελίδα στον τομέα των απορριμμάτων
  • [05] Κομισιόν: Συναινετικό το κλίμα με τις ελληνικές Αρχές
  • [06] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Κινούμαστε στο πλαίσιο αποφάσεων του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου
  • [07] Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ
  • [08] Ερντογάν: Παραιτούμαι αν βρείτε έστω μία χρυσή τουαλέτα
  • [09] Επείγουσα προσγείωση του Solar Impulse 2, λόγω κακοκαιρίας

  • [01] Τ. Κουίκ: Θέμα ημερών η αναγγελία μιας συμφωνίας

    Ο υφυπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, από τη Λευκάδα όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις για την προστάτιδα του νησιού Παναγία Φανερωμένη, απαντώντας σε ερωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ είπε: «Είναι θέμα ημερών η αναγγελία μιας συμφωνίας. Ενός έντιμου συμβιβασμού. Στο τέλος της τετραετίας θα αποδώσουμε λογαριασμό με το κεφάλι ψηλά. Θα έχουμε κάνει πράξη αυτά που υποσχεθήκαμε».

    Απαντώντας «σχηματικά», όπως το διατύπωσε ο ίδιος στην ερώτηση «πόσο καλή θα είναι η συμφωνία», σημείωσε: «Υπάρχει μια πίεση και μια απαίτηση να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα με 4-0. Μας χαλάει να την κερδίσουμε με 1-0 ή 2-1;».

    Στην ερώτηση «αν έχει κάποιο σχόλιο για το θέμα της κ. Παναρίτη», ο κ. Κουίκ είπε τι σε ανάλογη ερώτηση στην Κεφαλονιά «απάντησα ότι δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο επειδή είμαι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου».

    Πρόσθεσε ότι «παρ' όλα αυτά, όμως, οφείλω να σας πω ότι ως Ανεξάρτητος Έλληνας δεν με καλύπτει η τοποθέτησή της στο ΔΝΤ. Θα διευκόλυνε αν η ίδια απέσυρε το διορισμό της. Αν δεν το κάνει, θα πρέπει να αναληφθούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες».

    [02] Να μην δεχθεί τον διορισμό της στο ΔΝΤ, αποφάσισε η Ελ. Παναρίτη

    Την απόφασή της να μην δεχθεί το διορισμό της ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείοδηλώνει με επιστολή της ηΈλενα Παναρίτη.

    Η επιστολή έχει ως εξής:

    «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του. Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά. 01.06.2015»

    Η επιλογή της Έλενας Παναρίτη, ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, έγινε συλλογικά, επισήμαναν προ ολίγου κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι οι απόψεις που ακούστηκαν ότι την επέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    [03] Συναγερμός για τον εντοπισμό ψαρουντεφεκά που αγνοείται στην Κρήτη

    Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Αθερινόλακου Λασιθίου για τον εντοπισμό ενός 38χρονου δύτη ο οποίος αγνοείται από σήμερα το πρωί.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος μαζί με έναν φίλο του από τη Σητεία είχαν μεταβεί για ψαροντούφεκο στην περιοχή Πρασονησίου κοντά στον Αθερινόλακκο Λασιθίου και σε κάποια στιγμή ο άλλος ψαροντουφεκάς έχασε τον φίλο του και άρχισε να τον αναζητεί και μετά τις άκαρπες έρευνες του ειδοποίησε τις Αρχές.

    Μετά την ειδοποίηση άμεσα κινητοποιήθηκαν διασώστες και δύτες, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή και σκαφών που παραπλέουν στην περιοχή για τον εντοπισμό του αγνοούμενου. Μέχρι αργά το μεσημέρι δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος από τον 38χρονο.

    [04] Ι. Τσιρώνης: Γυρίζουμε σελίδα στον τομέα των απορριμμάτων

    «Γυρίζουμε σελίδα στον τομέα των απορριμμάτων» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να αναρτηθεί προς διαβούλευση ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, ο νέος ΕΣΔΑ αναμένεται να θέσει στο επίκεντρο των αρμοδιοτήτων την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντάς της μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην επιλογή μεθόδων ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή.

    [05] Κομισιόν: Συναινετικό το κλίμα με τις ελληνικές Αρχές

    Συνεχίζονται οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων, ανέφερε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

    Κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, η Μ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας και ότι η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου.

    Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συναίνεση μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών για το τι πρέπει να γίνει και πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες, στο πλαίσιο του Brussels Group. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Θεσμοί εργάζονται «χέρι-χέρι» με το Brussels Group και έχουν πολύ καλή συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές.

    Τέλος, η M. Αντρέεβα ανέφερε ότι οι συνομιλίες στο Brussels Group, σε τεχνικό επίπεδο, ήταν εντατικές καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ όλα τα μέλη του ήταν σε συνεχή επαφή. Σημείωσε ακόμη ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

    [06] Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Κινούμαστε στο πλαίσιο αποφάσεων του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

    Κινούμαστε στο πλαίσιο ενός υπάρχοντος προγράμματος και της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ και επισήμανε ότι τα στοιχεία που πρέπει να περιέχει η ελληνική πρόταση περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση των Θεσμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

    «Υπάρχουν δεκαπέντε σημεία και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινείται μια συνολική λύση» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο συνταξιοδοτικό, όπου πρέπει να μην υπάρχει έλλειμμα στην αγορά εργασίας, στον δημόσιο τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

    Τόνισε δε ότι στόχος των επιμέρους μέτρων είναι να επιτευχθεί βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διότι χωρίς αυτήν, σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με τους Θεσμούς και με κανέναν άλλον.

    Ο κ. Γιέγκερ ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για το ενδεχόμενο έκτακτης σύγκλησης Eurogroup πριν από το προγραμματισμένο της 18ης Ιουνίου.

    [07] Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ

    O αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι θα υπάρξει σύντομα μία συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για τις μεταρρυθμίσεις. «Θεωρώ ότι όλες οι προτάσεις βρίσκονται τώρα στο τραπέζι και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι εκείνοι που έχουν την πολιτική ευθύνη, επίσης εκείνοι που έχουν την ευθύνη στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουν τον λίγο χρόνο που απομένει για να καταλήξουν σε αποφάσεις» δήλωσε ο Γκάμπριελ από το Βερολίνο. Τον περασμένο μήνα, ο ίδιος είχε προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα λάμβανε νέα οικονομική βοήθεια μόνο αν εφάρμοζε τις μεταρρυθμίσεις.

    [08] Ερντογάν: Παραιτούμαι αν βρείτε έστω μία χρυσή τουαλέτα

    Ενοχλημένος από τις κατηγορίες για μεγαλομανία που του προσάπτουν, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρει έστω και ένα χρυσό κάθισμα λεκάνης μέσα στους αναρίθμητους χώρους του νέου του προεδρικού παλατιού.

    Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τον Ερντογάν για υπερβολική σπατάλη κατά τις προεκλογικές του ομιλίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου.

    "Κύριοι στην Άγκυρα, παλάτια κτίστηκαν για εσάς, αεροπλάνα και αυτοκίνητα Μερσέντες αγοράστηκαν...χρυσά καθίσματα αγοράστηκαν, έτσι χρησιμοποιείτε την τουαλέτα", είπε ο Κιλιτσντάρογλου σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Σμύρνη το Σάββατο.

    Ο Ερντογάν, ο οποίος μετακόμισε στο νέο αμφιλεγόμενο παλάτι του των...1.000 δωματίων μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, προκάλεσε τον Κιλιτσντάρογλου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

    "Τον προσκαλώ να έρθει παρακαλώ και να περιηγηθεί...αναρωτιέμαι αν θα μπορέσει να βρει έστω κι ένα τέτοιο χρυσό κάθισμα λεκάνης σε κάποια από τις τουαλέτες", δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT. "Αν το βρει, θα παραιτηθώ από την προεδρία".

    [09] Επείγουσα προσγείωση του Solar Impulse 2, λόγω κακοκαιρίας

    Το επαναστατικό αεροσκάφος Solar Impulse 2, που εκτοξεύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από την Κίνα για να ταξιδέψει στον Ειρηνικό, αναμένεται να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού στην προγραμματισμένη διαδρομή που θα ακολουθούσε προς τη Χαβάη, ανακοίνωσαν οι συντονιστές του προγράμματος.

    Ο Ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ αναγκάστηκε να διακόψει την πορεία του Solar Impulse 2 προς τον Ειρηνικό. Η απρόβλεπτη εξέλιξη επιβεβαιώθηκε από τον επίσης Ελβετό Μπερτράν Πικάρ, τον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου. «Θα περιμένουμε να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες για να ξαναρχίσουμε το ταξίδι μας» δήλωσε ο Πικάρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 June 2015 - 12:30:25 UTC