Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της Ελλάδας οι U2
  • [02] Βίντεο δείχνει τζιχαντιστές να βασανίζουν έναν 14χρονο

  • [01] Υπέρ της Ελλάδας οι U2

    Το δικό τους πολιτικό μήνυμα υπέρ της Ελλάδας περνούν στις συναυλίες τους οι U2 στην περιοδεία τους «Innocence + Experience», που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες σε ΗΠΑ και Καναδά.

    Συγκεκριμένα, κατά την εκτέλεση του τραγουδιού τους «Bullet the Blue Sky», ένα από τα πιο πολιτικά κομμάτια του συγκροτήματος μέσα από το άλμπουμ «The Joshua Tree», από την τεράστια γιγαντοοθόνη που βρίσκεται στη σκηνή, περνούν πολιτικά μηνύματα, εικόνες από το Las Vegas, εικόνες από το χάος των χρηματιστηρίων και εικόνες από την πλατεία Συντάγματος με συγκεντρωμένο πλήθος που διαμαρτύρεται κατά της κρίσης και της λιτότητας.

    [02] Βίντεο δείχνει τζιχαντιστές να βασανίζουν έναν 14χρονο

    Ένα βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του BBC δείχνει τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να βασανίζουν ένα 14χρονο αγόρι στη Συρία. Το βίντεο τράβηξε ένας αποστάτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης και δείχνει το αγόρι να υφίσταται άγριο ξυλοδαρμό ενώ είναι κρεμασμένο από τα χέρια. Στο βίντεο εμφανίζεται ο μικρός Άχμεντ με δεμένα τα μάτια του και δύο κουκουλοφόροι ντυμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα μαύρα να περπατούν μπροστά του.

    Ο ένας κρατάει ένα μαχαίρι κι ένα πιστόλι, ενώ ο άλλος ένα Καλάσνικοφ. Κρεμάνε τον Άχμεντ από τα χέρια από το ταβάνι κι αρχίζουν να τον χτυπούν. Σήμερα ο Άχμεντ είναι ασφαλής κι από την Τουρκία όπου βρίσκεται αφηγείται στο BBC τον εφιάλτη που έζησε: "Σκεφτόμουν τους γονείς μου. Σκεφτόμουν τη μητέρα μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω και θα αφήσω πίσω μου τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους, τους συγγενείς μου". "Αρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ για να μιλήσω. Τα είπα όλα". Δύο άνδρες που γνώριζε τού είχαν ζητήσει να αφήσει μία τσάντα κοντά σε ένα σημείο συνάντησης του ΙΚ. Ο Άχμεντ δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για βόμβα. "Προσποιούνται ότι είναι θρήσκοι, αλλά είναι άπιστοι. Κάπνιζαν. Προσποιούνται ότι εφαρμόζουν τους μουσουλμανικούς κανόνες, αλλά δεν το κάνουν. Χτυπάνε και σκοτώνουν ανθρώπους", αφηγείται ο Άχμεντ, ο οποίος βασανίστηκε επί δύο μέρες. Μπήκε στη φυλακή και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αλλά ο δήμιος του τον λυπήθηκε και τον άφησε να δραπετεύσει, εξηγεί ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 June 2015 - 14:30:22 UTC