Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό
  • [02] Μαξίμου: Λάθος ο τίτλος του Guardian για τον Ευκλ. Τσακαλώτο
  • [03] Ξεκίνησε η επιστροφή εργαζομένων στην ΕΡΤ
  • [04] Δ. Μάρδας: Υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις ότι θα φθάσουμε σε αποτέλεσμα
  • [05] «Το κλίμα είναι βελτιωμένο και οι διαβουλεύσεις αποδίδουν»
  • [06] Ντ. Κάμερον: Το status quo της ΕΕ δεν είναι αρκετά καλό
  • [07] «Κίνδυνος επανέναρξης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία»

  • [01] Συνεδριάζει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνεδρίαση δεν συμμετέχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Η συνεδρίαση γίνεται λίγες μόνο ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη, διάρκειας μιας ώρας που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας Άγγελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

    Δεν αναμένονται δηλώσεις μετά την σύσκεψη.

    [02] Μαξίμου: Λάθος ο τίτλος του Guardian για τον Ευκλ. Τσακαλώτο

    Στη συνέντευξη που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ιστοσελίδα του Guardian το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο περιεχόμενο αλλά στον τίτλο του άρθρου για τον οποίο δεν φέρει καμιά ευθύνη πόσο δε, μάλιστα, όταν δεν ανταποκρίνεται και στο περιεχόμενο, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Προσθέτουν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ως συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης δουλεύοντας για την καλή λύση και τονίζουν ότι το να μιλάει, ταυτόχρονα, για χρεοκοπία θα ήταν τουλάχιστον αντιφατικό και ανακόλουθο.

    Καταλήγουν αναφέροντας ότι ήδη η εφημερίδα άλλαξε τον τίτλο ώστε να ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της συνέντευξης του υπουργού.

    [03] Ξεκίνησε η επιστροφή εργαζομένων στην ΕΡΤ

    Με τη συμπλήρωση εντύπου ανάληψης καθηκόντων ξεκίνησε η επιστροφή των εργαζομένων στην ΕΡΤ , μετά την πρόσκληση που απηύθυνε το ΔΣσεόσους εμπίπτουν στη διάταξη της πρώτης παραγράφου του άρθρου 16Α του ν. 4173/2013, που προστέθηκε με το άρθρο 14 του ν. 4324/2015, ναπαρουσιαστούν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ προκειμένου να αναλάβουν εργασία.

    Εξάλλου, τοΔΣ ανέθεσε προσωρινά την άσκηση καθηκόντων Γενικών Διευθυντών της ΕΡΤ στους κκ. Ευάγγελο Λουριδά (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών), Νικόλαο Μιχαλίτση (Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Τεχνολογίας) και Κωνσταντίνο Χαλβατζάκη (Γενική Διεύθυνση Περιεχομένου).

    Το ΔΣ της ΕΡΤ θα ορίσει στην επόμενη συνεδρίασή του την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3.

    [04] Δ. Μάρδας: Υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις ότι θα φθάσουμε σε αποτέλεσμα

    «Υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις ότι θα φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, για την επίτευξη συμφωνίας.

    Ο Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας απόψε στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, επισήμανε ότι «ήταν και παραμένουν ουσιαστικές», αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. «Δεν υπάρχει λόγος να τις αναφέρω, γιατί όταν τρέχει μια διαπραγμάτευση πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε και υπογράμμισε ότι πολλά πράγματα που ακούστηκαν για μη ποσοτικοποίηση στοιχείων, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. «Από εδώ και πέρα περιμένουμε ένα αποτέλεσμα. Εκείνο το οποίο επιδιώκεται είναι αυτό το αποτέλεσμα να είναι το ταχύτερο δυνατό, γιατί εκείνο που συζητείται σήμερα δεν είναι η ρευστότητα, αλλά η αβεβαιότητα της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

    [05] «Το κλίμα είναι βελτιωμένο και οι διαβουλεύσεις αποδίδουν»

    Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στις Βρυξελλες (και θα επαναληφθούν από την Παρασκευή) οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών στο επίπεδο του Brussels Group, καθώς και η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και αποτίμησε την πορεία των διαβουλεύσεων για τα ελληνικά οικονομικά ζητήματα.

    Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι προς το παρόν προβλέψιμη.

    Ελληνικές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.

    Πηγές της Ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

    Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υφίστανται ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και μια σειρά από άλλους τομείς.

    [06] Ντ. Κάμερον: Το status quo της ΕΕ δεν είναι αρκετά καλό

    Το Παρίσι επιθυμεί η Βρετανία να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο Pρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος από την πλευρά του επέμεινε ότι το status quo της Ευρώπης δεν «είναι αρκετά ικανοποιητικό».

    «Η Γαλλία θέλει η Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Κάμερον στο Παρίσι.

    «Πιστεύουμε ότι αποτελεί συμφέρον της Ευρώπης και της Βρετανίας να μείνουμε μαζί, ωστόσο πρέπει να σεβόμαστε πάντα τους πολίτες».

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προτεραιότητά του είναι η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική και να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των Βρετανών πολιτών.

    «Το status quo δεν είναι αρκετά καλό» τόνισε.

    «Πιστεύω ότι υπάρχουν αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε οι οποίες θα ωφελήσουν όχι μόνο τη Βρετανία αλλά επίσης και την υπόλοιπη Ευρώπη».

    [07] «Κίνδυνος επανέναρξης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία»

    Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Στέπαν Πόλτορακ υποστήριξε σήμερα ότι η Ρωσία έχει μετακινήσει δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία και υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν νέες συγκρούσεις τους επόμενους μήνες.

    Η βία έχει αποκλιμακωθεί στην ανατολική Ουκρανία μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη στο Μινσκ τον Φεβρουάριο, όμως οι δύο πλευρές, οι φιλορώσοι αυτονομιστές και ο ουκρανικός στρατός, αλληλοκατηγορούνται για τις -σχεδόν καθημερινές- παραβιάσεις της εκεχειρίας.

    Ο Πόλτορακ είπε κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τους ομολόγους του των χωρών της Βαλτικής στην πόλη Πανεβίζις της Λιθουανίας ότι οι ενέργειες των αυτονομιστών είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

    Ένας μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης και στοιχείων πυροβολικού μετακινήθηκαν στην περιοχή και στην περιοχή του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ βρίσκονται μονάδες των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων?, υποστήριξε ο Πόλτορακ. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούμε πως υπάρχει κίνδυνος να ξαναρχίσουν οι μάχες, πρόσθεσε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2015 - 20:30:26 UTC