Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων συζήτησαν ο Αλ. Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ του Ιράν
  • [02] Τηλεδιάσκεψη Αλ. Τσίπρα με Α. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ
  • [03] Εμμένουν στη 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
  • [04] Σ. Ματαρέλα: Έχω εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες
  • [05] Πρόσθετη ρευστότητα άνω των 40 δισ. ευρώ μπορούν να αντλήσουν από τον ΕLA oι ελληνικές τράπεζες
  • [06] Κρ. Λαγκάρντ: Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι μια πιθανότητα
  • [07] Επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο με τις τρύπες στο ελβετικό τυρί
  • [08] Δεν παραιτείται ο Μπλάτερ

  • [01] Την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων συζήτησαν ο Αλ. Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ του Ιράν

    Την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, τη συνεργασία, στον πολιτικό, διπλωματικό και ενεργειακό τομέα και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατά την αποψινή συνάντησή τους.

    [02] Τηλεδιάσκεψη Αλ. Τσίπρα με Α. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ

    Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να υπάρξει αμοιβαία επωφελής λύση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςείχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρ. Ολάντ. Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στις 5:30 και διήρκεσε μία ώρα.

    [03] Εμμένουν στη 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

    Επιμένουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην πραγματοποίηση της 48ης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και της Δευτέρας 1ης Ιουνίου.

    Η αντιπαράθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους της ΟΣΥΠΑ, πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι και αποφάσισαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη.

    Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν στην απεργία τους και ζητούν «άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη για μια ειλικρινή και με αμοιβαίο σεβασμό συζήτηση και εύρεση λύσης στα σοβαρότατα θέματα που απασχολούν την ΥΠΑ».

    [04] Σ. Ματαρέλα: Έχω εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες

    «Έχω εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες» δήλωσε από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

    «Έχω εμπιστοσύνη ότι βάσει των όσων έχουν οικοδομηθεί, και οι δυσκολίες της Ελλάδας - τις οποίες έχουν περάσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες- θα μπορέσουν να ξεπερασθούν», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, αφιερωμένης στην Ευρώπη, στο London School of Economics.

    Νωρίτερα, σήμερα, ο Ματαρέλα συναντήθηκε με την βασίλισσα Ελισάβετ, με την οποία συνομίλησε επί σαράντα πέντε λεπτά στα ιδιωτικά της διαμερίσματα.

    [05] Πρόσθετη ρευστότητα άνω των 40 δισ. ευρώ μπορούν να αντλήσουν από τον ΕLA oι ελληνικές τράπεζες

    Πρόσθετη ρευστότητα άνω των 40 δισ. ευρώ είναι σε θέση να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Αlpha Bank και Eurobank) με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου 2015, οι εγγυήσεις που διαθέτουν επαρκούν για να αντλήσουν από την ΕΚΤ, αν χρειαστούν, 40 με 42 δισ. ευρώ, επιπλέον των περίπου 80,2 δισ. ευρώ που ήδη έχουν αντλήσει.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι τράπεζες η Εθνική έχει τη δυνατότητα εφόσον χρειαστεί να αντλήσει επιπλέον ρευστότητα 12 δισ. ευρώ, η Αlpha Bank 8 δισ. ευρώ (6 δισ. ευρώ και πρόσθετα 2 δισ. ευρώ υπό προϋποθέσεις), η Πειραιώς 12 δισ. ευρώ και η Εurobank 10 δισ. ευρώ (8 δισ. ευρώ + 2 δισ. υπό προϋποθέσεις).

    Όπως διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών στη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων με αναλυτές, οι υπολογισμοί για την πρόσθετη ρευστότητα που μπορούν να αντλήσουν από τον ΕLA (στην περίπτωση που συνεχιστεί για παράδειγμα η εκροή καταθέσεων) έχουν γίνει με το υφιστάμενο κούρεμα που επιβάλει η ΕΚΤ στις εγγυήσεις που οι ίδιες προσκομίζουν . Το κούρεμα αυτό, όπως εξήγησαν, κυμαίνεται μεταξύ 25% και 30% κατά μέσον όρο επί της ονομαστικής αξίας των ενεχύρων (εγγυήσεων) που προσφέρουν.

    [06] Κρ. Λαγκάρντ: Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι μια πιθανότητα

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι «μια πιθανότητα» σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που θα δημοσιευθεί αύριο.

    ?Η έξοδος της Ελλάδας (από την ευρωζώνη) είναι μια πιθανότητα?, είπε η Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στη Δρέσδη, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου. Μια τέτοια έξοδος δεν θα είναι ?ένας υγιεινός περίπατος?, αλλά πλέον δεν θα σηματοδοτήσει ?το τέλος του ευρώ?, είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στη FAZ. Η εφημερίδα προδημοσιεύει στον ιστότοπό της αποσπάσματα της συνέντευξης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο αυριανό της φύλλο.

    [07] Επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο με τις τρύπες στο ελβετικό τυρί

    Μετά από έναν αιώνα ερευνών και μελετών, λύθηκε το μυστήριο που απασχολούσε τους Ελβετούς επιστήμονες: γιατί τα ελβετικά τυριά, όπως το έμενταλ, έχουν τρύπες.

    Το μυστικό των τυριών αποκαλύφθηκε χάρη στις μελέτες που διενήργησαν οι ερευνητές του Agroscope, του ινστιτούτου επιστημών και τροφίμων που εδρεύει στη Βέρνη, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους του Empa (Ομοσπονδιακό Εργαστήριο Δοκιμών Υλικών και Έρευνας). Κατέληξαν έτσι στο συμπέρασμα ότι οι τρύπες στο τυρί δημιουργούνται από μικροσωματίδια άχυρου που πέφτουν στο γάλα κατά το άρμεγμα των αγελάδων.

    Το ινστιτούτο διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ότι τα σωματίδια αυτά εκλύουν αέρια κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «κενά» στο τυρί.

    [08] Δεν παραιτείται ο Μπλάτερ

    Ο Σεπ Μπλάτερ παραμένει σφιχτά δεμένος στον προεδρικό θώκο της FIFA και αύριο θα διεκδικήσει την επανεκλογή του για 5η συνεχόμενη θητεία. Στα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του στην έναρξη του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Ζυρίχη, ο 79χρονος Ελβετός είπε:

    - Αυτές είναι δύσκολες στιγμές που δεν έχουν προκύψει ποτέ στο παρελθόν

    - Οι συλλήψεις υπόπτων δημιουργούν αίσθημα ντροπής και ταπείνωσης στο ποδόσφαιρο και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.

    - Δεν είμαι σε θέση να παρακολουθώ στενά τους πάντες. Αν κάποιοι θέλουν να παρανομήσουν, προφανώς και θα επιδιώξουν να το κρύψουν

    - Πρέπει να γίνουν ενέργειες έτσι ώστε όλοι όσοι εμπλέκονται στα κοινά του ποδοσφαίρου, να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και ηθικά

    - Χάσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και οφείλουμε να την ξανακερδίσουμε, ξεκινώντας από αύριο.

    Ο αντιπρόεδρος της FIFA, Ντέιβιντ Τζιλ, αποκάλυψε ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αύριο επανεκλεγεί ο Μπλάτερ.

    Νωρίτερα, ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε ότι ζήτησε από τον Σεπ Μπλάτερ «να παραιτηθεί» από την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (FIFA), «Του ζήτησα να παραιτηθεί, ως εδώ και μη παρέκει. Ο Σεπ Μπλάτερ με άκουσε, αλλά μου είπε "είναι πολύ αργά"» δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2015 - 18:30:32 UTC