Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Γουάτσα: Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα
  • [02] Ένας ακόμα εμπρησμός στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω
  • [03] Ο. Μπλανσάρ: Εφικτή η αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για πλεόνασμα
  • [04] Παρατείνεται κατά ένα μήνα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις
  • [05] Π. Κρούγκμαν: Οι Θεσμοί να μειώσουν τις απαιτήσεις τους
  • [06] Γ. Ρωμανιάς: Ανεξήγητη η επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό
  • [07] «Ασφαλές το αεροσκάφος της Air France»
  • [08] Μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας επιτύμβιες στήλες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

  • [01] Π. Γουάτσα: Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα

    Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, είχε σήμερα ο πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα.

    Ο κ. Γουάτσα συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Eurobank και της Grivalia, και σε ομιλία του σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη, εξέφρασε την αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας μας. «Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα. Σε ένα χρόνο από τώρα, το περιβάλλον θα είναι διαφορετικό. Στο νέο περιβάλλον η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει σημαντικά. Η Ελλάδα έχει πλήθος πλεονεκτήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος της Eurobank,

    Επισήμανε επίσης ότι μια συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους διεθνείς πιστωτές, είναι δυνατή διότι αυτή είναι η μόνη λογική εξέλιξη και τη χρειάζονται και οι δύο πλευρές. Οι συμφωνίες συχνά ολοκληρώνονται την τελευταία στιγμή, ανέφερε ο κ. Γουάτσα.

    Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε στην χώρα μας, ο μεγαλομέτοχος της Eurobank ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το χρόνο που του διέθεσε και τόνισε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που υπήρχε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ.Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, καθώς και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Για τη Eurobank και τις προοπτικές της, ανέφερε ότι με την άρση της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, η πορεία της τράπεζας θα είναι εξαιρετική.

    [02] Ένας ακόμα εμπρησμός στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω

    Ενας ακόμα εμπρησμός σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, όπου έχει ξεσπάσει βεντέτα ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά, από την περασμένη Παρασκευή.

    Η βεντέτα ξεκίνησε, όταν 21χρονος Ρομά έπεσε με το ΙΧ αυτοκίνητό του πάνω σε δύο ομόφυλούς του, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 45χρονο και σοβαρά έναν 31χρονο.

    Περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από το πατρικό σπίτι του 21χρονου - ο οποίος παραδόθηκε το μεσημέρι στην Αστυνομία - και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Πυροσβεστική, που έσβησε εγκαίρως την πυρκαγιά.

    [03] Ο. Μπλανσάρ: Εφικτή η αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για πλεόνασμα

    «Ξέρουμε πλέον ότι είναι προφανώς μη ρεαλιστικό για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους να επιτευχθεί η πρόβλεψη για ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα 3% το 2015 στην Ελλάδα», δηλώνει ο οικονομικός επικεφαλής του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ στην εφημερίδα les Echos υπογραμμίζοντας πως «το να αναθεωρήσουμε σε χαμηλότερο επίπεδο αυτό το πλεόνασμα είναι εφικτό».

    Ο κ. Μπλανσάρ εξηγεί όμως ότι «αυτό συνεπάγεται μια νέα ανάγκη χρηματοδότησης που θα πρέπει να καλυφθεί με την βοήθεια των Ευρωπαίων. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο εφόσον υπάρξει ως αντάλλαγμα ένα συνεκτικό πρόγραμμα. Με δεδομένο ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν, για την ώρα, ένα μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, είναι απαραίτητο να παρθούν αξιόπιστα μέτρα, ώστε να μετατραπεί το έλλειμμα αυτό σε πλεόνασμα, που θα πρέπει να διατηρηθεί και μελλοντικά. Σχετικά με τα όσα προτείνονται για την ώρα, είμαστε ακόμα αρκετά μακριά» δήλωσε ο Ολιβιέ Μπλανσάρ.

    [04] Παρατείνεται κατά ένα μήνα η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

    Την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεωνπου λήγει αύριο, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη .

    Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση .

    [05] Π. Κρούγκμαν: Οι Θεσμοί να μειώσουν τις απαιτήσεις τους

    Συστάσεις προς τους Θεσμούς να μειώσουν τις διαπραγματευτικές τους αξιώσεις απέναντι στην Ελλάδα, απευθύνει με άρθρο του στους New York Times, ο οικονομολόγος Π. Κρούγκμαν, καλώντας τους να αναλογιστούν "τι θα συμβεί αν πράγματι η Ελλάδα εξωθηθεί στην έξοδο απ' το ευρώ".

    Σε περίπτωση Grexit, η κατάσταση σίγουρα θα ήταν άσχημη στην Ελλάδα, παραδέχεται ο Π. Κρούγκμαν. Τι θα σήμαινε ωστόσο μια ελληνική έξοδος για την υπόλοιπη ευρωζώνη; "Οι χώρες που είναι στον πυρήνα του ευρώ πιστεύουν ότι η υπόλοιπηΕυρωζώνη μπορεί να το αντέξει, κάτι που ίσως και να είναι αλήθεια. Θα πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι το υποτιθέμενο δίχτυ προστασίας από τη στήριξη της ΕΚΤ δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στην πραγματικότητα. Εάν οι αγορές χάσουν την εμπιστοσύνη και φθάσει η ώρα να αγοράσει η ΕΚΤ ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, τι θα συμβεί στ' αλήθεια;" αναρωτιέται ο αναλυτής.

    Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ερώτημα, τι θα συμβεί στην ευρωζώνη, εάν το Grexit αποδειχθεί "σε ένα ή δύο χρόνια" επιτυχημένο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας:

    "Αυτό θα ενθαρρύνει εκείνους που αντιτίθενται στη λιτότητα και την εσωτερική υποτίμηση σε άλλες χώρες" σημειώνει ο Π. Κρούγκμαν. "Μόλις πριν μερικές ημέρες οι ?Πολύ Σοβαροί Ευρωπαίοι? χαιρέτιζαν την Ισπανία σαν ένα σπουδαίο success story, μια δικαίωση για ολόκληρο το πρόγραμμα. Προφανώς ο ισπανικός λαός δεν συμφωνεί. Και εάν οι δυνάμεις ενάντια στο κατεστημένο έχουν καταφέρει να φέρουν ανάκαμψη στην Ελλάδα σε κάποιο βαθμό, η δυσπιστία απέναντι στο κατεστημένο θα επιταχυνθεί" προειδοποιεί ο Aμερικανός οικονομολόγος.

    [06] Γ. Ρωμανιάς: Ανεξήγητη η επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό

    Ανεξήγητη χαρακτήρισε την επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό ακόμα και για εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα σύνταξης ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

    Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για το ασφαλιστικό που οργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε χαρακτηριστικά.

    «Είναι ανεξήγητη η επιμονή τους. Σημαίνει ότι εδώ και το λέω ανεπιφύλακτα, φαίνεται ότι κυριαρχούν όχι τεχνοκρατικά, όχι ασφαλιστικά , αλλά κυριαρχούν πολιτικά κριτήρια.

    Πιέζεται δηλαδή η κυβέρνηση για ζητήματα τα οποία δεν πρόκειται να τα δεχτεί σε καμία περίπτωση.

    Από τα Χανιά ο κ Ρωμανιάς χαρακτήρισε ως κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση την χορήγηση της 13ης σύνταξης και υποστήριξε ότι οι δανειστές αλλάζουν συνεχώς θέσεις και προτάσεις κάνοντας λόγο για αντικρουόμενες απόψεις.

    [07] «Ασφαλές το αεροσκάφος της Air France»

    Ασφαλές κρίθηκε το αεροσκάφος της γαλλικής εταιρείας Air France που είχε προσγειωθεί νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης, μετά από ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του FBI.

    Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό τις ΗΠΑ και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης για λόγους ασφαλείας, συνοδευόμενο από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, μετά από ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα.

    [08] Μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας επιτύμβιες στήλες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

    Δύο εξαιρετικές επιτύμβιες στήλες εντόπισε και φωτογράφισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Οι στήλες μεταφέρθηκαν από τον χώρο της ανασκαφής στο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, στα κελιά του οποίου το κατοχικό καθεστώς λειτουργεί μουσείο. Το μοναστήρι βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας, όπου κάνουν παράνομα ανασκαφές το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και το τουρκοκυπριακό πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο δεν έχει διεθνή αναγνώριση. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έστειλε τις φωτογραφίες με τις επιτύμβιες στήλες στο Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, για ενημέρωση. Παρά την προσπάθεια μας δεν καταφέραμε να πληροφορηθούμε τον χώρο της ανασκαφής. Αρχαιολόγος, που είδε τις φωτογραφίες των επιτύμβιων στηλών, μας είπε ότι πρέπει να ανήκουν στην αρχαϊκή περίοδο και ότι φαίνονται πράγματι νέα ευρήματα, εφόσον δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στη βιβλιογραφία για την Σαλαμίνα, αν πράγματι προέρχονται από τη νεκρόπολη της. Ωστόσο, πρόκειται για πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος επιτύμβια μνημεία, σύμφωνα με τον ίδιο αρχαιολόγο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 May 2015 - 20:30:26 UTC