Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει σύντομα
  • [02] Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διοίκηση της ΕΡΤ
  • [03] Οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία «πιθανότατα» εντός των προσεχών εβδομάδων, λέει στη Le Monde ο Γιώργος Σταθάκης
  • [04] Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων
  • [05] Παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά
  • [06] Γ. Βαρουφάκης: Έχει δίκιο ο Σόιμπλε που δεν θέλει να κάτσει στη θέση μου
  • [07] Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τη στάση της και να βοηθήσει την Ελλάδα, εκτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος Στίγκλιτς
  • [08] Πάροχοι κινητής τηλεφωνίας εξετάζουν τον αποκλεισμό των διαφημίσεων στα δίκτυα τους

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει σύντομα

    Τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές θα κλείσει εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός ΕΣΔΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκδήλωση «IDEAS FIGHT DEBATE» που διοργάνωσε σήμερα το forum 2020 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η συμφωνία αποτελεί αναγκαία αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για την ανάπτυξη. «Χρειάζεται για να μπορέσουμε να ανατάξουμε τη δύσκολη θέση της ελληνικής οικονομίας να αντιμετωπίσουμε ένα βασικό πρόβλημα. Αυτό που ονομάζουμε στην Ελλάδα διαπλοκή των συμφερόντων.

    Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πάρει υφεσιακά μέτρα ενώ ταυτόχρονα τα μέτρα που θα έρθουν είναι βαθιά υφεσιακά».

    [02] Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διοίκηση της ΕΡΤ

    Με την κατηγορηματική δήλωση «τηρήσαμε το νόμο και όλα τα προβλεπόμενα για την ΕΡΤ με μία καθαρή διαδικασία», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εισηγήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την τοποθέτηση του Διονύση Τσακνή ως πρόεδρου της ΕΡΤ, του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου και ως μελών του ΔΣ του Μιχάλη Γρηγορίου, της Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και του Νίκου Τρανού.

    Εξαίροντας τα προσόντα των προτεινόμενων στη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως ο Διονύσης Τσακνής είναι το πρόσωπο-εγγύηση συμφιλίωσης μεταξύ των εργαζόμενων της ΝΕΡΙΤ και της ΕΡΤ και ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι ο εκείνος που στην προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ κατάφερε πλεόνασμα 70 εκατ. ευρώ.

    Απαντώντας δε ο κ. Παππάς στην κριτική που δέχθηκε «γιατί δεν επέλεξε πρόσωπα με το κριτήριο της εγγύτητας στις ιδεολογικές του θέσεις ή την κομματική τους ένταξη», ανέφερε πως αν γίνονταν επιλογές με αυτό το κριτήριο η κυβέρνηση θα ήταν «ανοικτή» και «ευάλωτη» σε τέτοιες κριτικές. «Κανείς δεν ρωτήθηκε τι κόμμα ψήφισε. Τι είχε ψηφίσει στο παρελθόν ή τι θα ψηφίσει στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά.

    [03] Οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία «πιθανότατα» εντός των προσεχών εβδομάδων, λέει στη Le Monde ο Γιώργος Σταθάκης

    Σε συμφωνία θα καταλήξουν "πιθανότατα" εντός των προσεχών εβδομάδων οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές εκτιμά ο υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας Γιώργος Σταθάκης.

    «Υπάρχουν ακόμη διαφωνίες σχετικά με το ύψος του δημοσιονομικού πλεονάσματος, την φορολογική πολιτική, την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και το θέμα της αγοράς εργασίας. Αλλά οι διαπραγματεύσεις οδεύουν προς ολοκλήρωση. Είναι θέμα εβδομάδων», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ο υπουργός Οικονομίας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τοαν η ελληνική κυβέρνηση θα φθάσει εγκαίρως σε συμφωνία με τους πιστωτές.

    Αναφερόμενος στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόσθηκαν το 2010 και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν αυτά επέτρεψαν την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει ότι την εποχή εκείνη η τότε "τρόικα" δεν είχε εντοπίσει ότι οι αδυναμίες της οικονομίας προέρχονταν από διαρθρωτικά προβλήματα και «θέλησε να επιλύσει το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας απαιτώντας εσωτερική υποτίμηση».

    «'Ετσι στην πράξη, οι μισθοί μειώθηκαν κατά περισσότερο από 25% από το 2009. Παρά ταύτα, οι επιδόσεις μας στον τομέα των εξαγωγών δεν βελτιώθηκαν. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας δεν προέρχονταν από το πολύ υψηλό επίπεδο των μισθών, αλλά από διαρθρωτικά προβλήματα τα οποία η τρόικα ούτε εντόπισε ούτε αντιμετώπισε. Όπως για παράδειγμα, οι σχέσεις ανάμεσα στο Κράτος και σε ορισμένα ιδιωτικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.

    [04] Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων

    Στη δημοσιότητα δόθηκαν, με διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο ζευγαριών Ρομά, που συνελήφθησαν την Παρασκευή και κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων, αφού στις οικογένειες τους, σε καταυλισμούς στην Τραπεζοντή και τα Καλύβια Σόχας στη Λακωνίας, διαβιούσαν δύο ανήλικα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, χωρίς όμως να είναι παιδιά τους, όπως αυτοί ισχυρίζονται.

    Σε βάρος των δύο ζευγαριών, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού.Σήμερα οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Σπάρτης, προκειμένου να απολογηθούν και τους δόθηκε προθεσμία, να απολογηθούν μεθαύριο Τετάρτη.

    [05] Παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά

    Εκατό πενήντα αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών έλαβε το 2014 (111 παιδιά) και το πρώτο τετράμηνο του 2015 (39 παιδιά) το «Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος κατά την παρουσίαση των πανελλαδικών στατιστικών στοιχείων σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

    Το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 150 περιπτώσεις χειρίστηκε τις 118, εκ των οποίων τα 104 (90%) παιδιά βρέθηκαν.

    Ο οργανισμός δέχτηκε επίσης 9.944 κλήσεις, που αφορούσαν δήλωση νέας εξαφάνισης, έκφραση αιτήματος υποστήριξης των ενεργειών αναζήτησης παιδιού, πληροφορίες για παιδί που αναζητείται, πληροφορίες για τις δράσεις του οργανισμού σε περιπτώσεις εξαφανίσεων ανηλίκων.

    Σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά στοιχεία, 250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, δηλαδή ένα παιδί κάθε δυο λεπτά.

    [06] Γ. Βαρουφάκης: Έχει δίκιο ο Σόιμπλε που δεν θέλει να κάτσει στη θέση μου

    «Βεβαίως και είμαστε μπροστά σε συμφωνία» δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας μονολεκτικά με «ναι» στην ερώτηση εάν οι θεσμοί βρίσκονται κοντά στο να καλύψουν το 1/4 της διαδρομής που τους αφορά.

    color:#0F1419;mso-ansi-language:EL;mso-fareast-language:EL;mso-bidi-language: Ερωτηθείς, εξάλλου, τι «απαντά» στην πρόσφατη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «δεν θα ήθελα να αλλάξω θέση με τον Έλληνα συνάδελφό μου. Είναι πιο δύσκολη από τη δική μου», ο κ. Βαρουφάκης είπε «έχει δίκιο ο κ. Σόιμπλε».

    [07] Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τη στάση της και να βοηθήσει την Ελλάδα, εκτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος Στίγκλιτς

    Η Ευρώπη θα έπρεπε να αλλάξει τη στάση της και να βοηθήσει την Ελλάδα ανα- κεφαλαιοποιώντας τις τράπεζές της προκειμένου να ανακάμψει ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις, δηλώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξή του στη βρετανική Independent.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η Γερμανία και άλλοι έχουν εμφανίσει την περίπτωση της Ελλάδας ως την απόλυτη αποτυχία» τόνισε ο οικονομολόγος, ο οποίος επαίνεσε την Αθήνα για τη μείωση των δαπανών που επέτυχε.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο Στίγκλιτς επισήμανε ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Ελλάδα ήταν λάθος το 2010 και τα επόμενα έτη και πρόσθεσε: «Εάν ήταν μαθητές μου και έρχονταν με μια σειρά μοντέλων όπως αυτό, θα έπαιρναν πολύ κακό βαθμό ή θα κοβόντουσαν».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο νομπελίστας οικονομολόγος εκτιμά πως οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι 50-50.

    [08] Πάροχοι κινητής τηλεφωνίας εξετάζουν τον αποκλεισμό των διαφημίσεων στα δίκτυα τους

    Στον αποκλεισμό των διαφημίσεων στα δίκτυά τους σκοπεύουν να προχωρήσουν αρκετοί ευρωπαϊκοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει έντονες διαμάχες με τις εταιρείες ψηφιακών μέσων, όπως τη Google και τη Yahoo.

    Μία ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών αποκάλυψε στους Financial Times ότι έχει εγκαταστήσει ήδη στα συστήματά των δεδομένων της ένα πρόγραμμα για τον αποκλεισμό των διαφημίσεων και σκοπεύει να το θέσει σε εφαρμογή πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

    Το πρόγραμμα για τον αποκλεισμό των διαφημίσεων ανέπτυξε η ισραηλινή εταιρεία Shine. «Δεκάδες εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον αποκλεισμό των διαφημίσεων μέχρι το τέλος τους έτους», δήλωσε ο Ρόι Κάρθι, υπεύθυνος μάρκετινγκ της Shine. «Εάν αυτό τεθεί σε εφαρμογή, ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η εταιρεία ερευνών eMarketer εκτιμά ότι εφέτος αναμένεται να ξοδευτούν περίπου 63 δισεκατομμύρια ευρώ σε online διαφημίσεις -ποσό τριπλάσιο σε σχέση με αυτό που δαπανήθηκε 2 χρόνια νωρίτερα.

    Εκπρόσωπος της Shine δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με αρκετούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένου ενός με περισσότερους από 40 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε να κατονομάσει οποιαδήποτε από τις εταιρείες αυτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 May 2015 - 14:30:26 UTC