Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.Βούτσης:«Δεν θα υπάρξει δεύτερη γενιά συμβιβασμών, υποχωρήσεων και μέτρων λιτότητας»
  • [02] Κορωνάκης: Αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία, προτεραιότητα είναι η πληρωμή μισθών και συντάξεων
  • [03] Ανοιχτό αφήνει το θέμα της ηγεσίας στη ΝΔ, ο Ν. Δένδιας
  • [04] Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κατάσταση στη ΝΔ δεν είναι η καλύτερη»
  • [05] «Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει τον εαυτό της», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίτροπος Κ. Κρέτσου
  • [06] Κατάθεση στην εισαγγελέα Διαφθοράς έδωσε η Βίκυ Σταμάτη,
  • [07] To 69% των επιχειρήσεων «βλέπει» εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα
  • [08] ΤτΕ: Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα το α' τρίμηνο του 2015
  • [09] ΕΕ: Η στρατιωτική λύση δεν αρκεί στην περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους
  • [10] Μ. Ρέντσι: Οι άνεμοι της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πολωνίας δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει
  • [11] Τα ρωσικά άρματα μάχης «δεν έχουν ανάγκη από βίζα» για την Ευρώπη, λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρογκόζιν

  • [01] Ν.Βούτσης:«Δεν θα υπάρξει δεύτερη γενιά συμβιβασμών, υποχωρήσεων και μέτρων λιτότητας»

    «Διεκδικούμε την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα δίνει προοπτική στη χώρα και θα βγάζει τη χώρα έξω από τον κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης - αυτό είναι έντιμο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

    «Δεν θα υπάρξει δεύτερη γενιά συμβιβασμών, υποχωρήσεων και μέτρων λιτότητας», ανέφερε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και πρόσθεσε ότι «διεκδικούμε μια συμφωνία που θα την καθιστούν οικονομικά βιώσιμα και πολιτικά και κοινωνικά έντιμη και υπερασπίσιμη».

    Αναφορικά με τα σενάρια περί Grexit, σημείωσε πως «η ειλικρίνεια με την οποία πορευόμαστε και πολιτευόμαστε είναι ένα όπλο που δίνει στον κόσμο την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να "αποδράσουμε" και θα βρούμε από κοινού τους πιο σωστούς τρόπους, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση περαιτέρω έρθει στη χώρα μας».

    Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στην Ισπανία, ανέφερε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε μια τροχιά αλλαγής και είναι ενθαρρυντική η πρόοδος αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει διέξοδος στην ΕΕ με την συνέχιση της πολιτικής λιτότητας.

    [02] Κορωνάκης: Αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία, προτεραιότητα είναι η πληρωμή μισθών και συντάξεων

    Την ανάγκη να γίνουν πλέον βήματα και από την άλλη πλευρά για την επίτευξη συμφωνίας, επισήμανε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στον 9,84.

    Ο κ. Κορωνάκης είπε για τις διαπραγματεύσεις ότι έχει καλυφθεί πλέον μια μεγάλη απόσταση και υπάρχει ευρύ κοινό έδαφος, σημείωσε ωστόσο πως για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει συμφωνία για συγκεκριμένα θέματα, ευθύνεται η αδιαλλαξία των πιο φανατικών της λιτότητας.

    «Υπάρχουν ζητήματα που για εμάς αποτελούν απόλυτο όριο, όπως διαπίστωσε χθες και η Κεντρική Επιτροπή. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός εμείς όσες παραχωρήσεις ήταν να κάνουμε από την πλευρά μας τις έχουμε κάνει, χρειάζονται βήματα και από την άλλη πλευρά», υπογράμμισε ο κ. Κορωνάκης.

    [03] Ανοιχτό αφήνει το θέμα της ηγεσίας στη ΝΔ, ο Ν. Δένδιας

    «Δεν είμαστε γοητευτικοί» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ ακόμη και με υπερδιπλάσια ποσοστά.

    «Όχι απλώς δεν είμαστε γοητευτικοί, αλλά έχει χειροτερέψει κατά πολύ η μέτρησή μας μετά τις εκλογές. Αυτό, δυστυχώς, ήταν και αναμενόμενο και προαναγγελθέν από μερικούς από εμάς. Γιατί; Γιατί δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε», ανέφερε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real-FM, και προσέθεσε:«Όταν χάνεις, ποιος είναι ο κριτής μας; Ο λαός. Ο λαός μας απέρριψε. Μας βαθμολόγησε πάρα πολύ κακά στις εκλογές. Μπορεί να είχε δίκιο ο λαός, μπορεί να είχε άδικο ο λαός, αλλά αυτός είναι το αφεντικό», είπε ο κ Δένδιας

    «Τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς όταν το αφεντικό μάς απέρριψε την πρόταση που του καταθέσαμε; Να δούμε τι κάναμε λάθος, μέχρι εκείνη τη στιγμή, γιατί εμείς διαχειριζόμασταν την εξουσία και να επανατοποθετηθούμε με μια πιο φρέσκια πρόταση την οποία η ελληνική κοινωνία να μπορεί να τη βαθμολογήσει θετικά. Εμείς δεν κάναμε τίποτα από αυτά. Εμείς αυτό το οποίο κάναμε είναι ότι να λέμε ότι η ελληνική κοινωνία θα μετανοήσει, θα έρθει να μας ζητήσει συγνώμη και θα μας επαναφέρει στην εξουσία, στην αρχή λέγαμε σε έναν μήνα, μετά λέγαμε σε 4 μήνες, τώρα λέμε το φθινόπωρο, και τα γνωστά δικά μας»..

    Στο ερώτημα αν ανάμεσα στα θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν είναι και αυτό της αλλαγής ηγεσίας ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ναι, αλλά δεν είναι το πρωτεύον. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο και προσχηματικό. Γιατί δεν είναι το πρωτεύον; Γιατί υπάρχει θέμα φυσιογνωμίας. Δεν είναι μόνο ότι έχουμε συρρικνωθεί αριθμητικά. Έχουμε συρρικνωθεί και ποιοτικά. {...}. Έχουμε καταφέρει από μία παράταξη που είχε ένα εν δυνάμει ακροατήριο της τάξης του 50%, και πολλές φορές είχε πάρει 47% με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, 46% με τον Κώστα Καραμανλή, να λέμε δόξα τω Θεό που πήραμε 27% και να καταγράφουμε 15%. Αυτή δεν είναι ποσοτική μεταβολή, είναι μία τεράστια ποιοτική μεταβολή. Μετατρέπει τη ΝΔ σε κάτι άλλο, όχι στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

    [04] Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κατάσταση στη ΝΔ δεν είναι η καλύτερη»

    Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση, με κάποιο τρόπο, θα καταφέρει να πετύχει μία συμφωνία έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

    »Η συμφωνία αυτή δεν θα είναι μία ιδιαίτερα καλή συμφωνία, θα είναι μία επώδυνη οπισθοχώρηση σε σχέση με τα κεκτημένα της χώρας. Έχω, όμως, πολύ βάσιμες αμφιβολίες αν αυτή η συμφωνία μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Η κατάσταση στη ΝΔ δεν είναι η καλύτερη. Δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, ούτε να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας. Η άποψή μου είναι ότι η ΝΔ δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, δεν θα αφανιστεί δηλαδή. Το ΠΑΣΟΚ βαίνει προς αφανισμό. Αλλά από την άλλη, αν δεν αλλάξει δραστικά, θα είναι ένα μεσαίο κόμμα, το οποίο δεν θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μία πειστική εναλλακτική τη στιγμή που θα καταρρεύσει το παραμύθι, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είπε στους Έλληνες πολίτες προεκλογικά. Αυτήν τη στιγμή, εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια αυτά, συζητάμε για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εντός του Ιουνίου. Ένα κόμμα δεν αναγεννάται. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του κόμματος, σε συνεννόηση και σε ευθυγράμμιση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα κάνει το σωστό».

    [05] «Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει τον εαυτό της», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίτροπος Κ. Κρέτσου

    Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, με όλα τα μέσα και τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της, στο πεδίο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει η κρίση στην Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για περιφερειακές πολιτικές της ΕΕ, κατά την περιοδεία της στην κοιλάδα του Αχελώου. Υπογράμμισε πως τα ταμεία της ΕΕ υποστηρίζουν την Ελλάδα, αλλά «πάνω από όλα, η χώρα πρέπει να υποστηρίξει τον εαυτό της».

    Η επίτροπος επισήμανε ότι στον τομέα της πολιτικής για τη συνοχή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει σημαντικά μέτρα με σκοπό να συμβάλει ακόμη πιο πολύ στην κατάσταση, όπως η δυνατότητα να αυξηθεί το ποσοστό συγχρηματοδότησης της ΕΕ κατά 10%, μειώνοντας έτσι την ανάγκη των εθνικών πόρων για την ολοκλήρωση των έργων. Η κ. Κρέτσου έκρινε απαραίτητη μια ριζική απλούστευση του νομικού και διοικητικού πλαισίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και να διευκολυνθεί η υλοποίηση των έργων.

    [06] Κατάθεση στην εισαγγελέα Διαφθοράς έδωσε η Βίκυ Σταμάτη,

    Στην επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη, με αφορμή την πρόθεση να «δώσει στοιχεία» για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, που εξέφρασε διά της υπεράσπισής της, μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαϊτειο.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η κα Σταμάτη κλήθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, την κατάθεση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά την απόδραση της, στον εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη, στην οποία φέρεται να είχε αναφερθεί σε γεγονότα που της είχε εκμυστηρευτεί ο πρώην υπουργός Άμυνας. Στην επίμαχη κατάθεση, η κα Σταμάτη, σύμφωνα με το περιβάλλον της, είχε αναφερθεί και σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η κα Σταμάτη φαίνεται να επανέλαβε στην κα Παπανδρέου όσα κατήγγειλε στον κ. Πεπόνη. Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση και ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να επιβεβαιώσει όσα ισχυρίζεται η σύζυγός του για τις μεταξύ τους συζητήσεις.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η κα Σταμάτη αναμένει, πιθανόν την Τετάρτη, την κρίση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των εξοπλιστικών, επί της έκτης αίτησης αποφυλάκισης που υπέβαλε.

    [07] To 69% των επιχειρήσεων «βλέπει» εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα

    Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η χώρα μας σε σχέση με την εικόνα που εμφανίζει σε ζητήματα διαφθοράς και απάτης, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young (EY), η πίεση για αυξημένα έσοδα και διεθνή επέκταση τροφοδοτεί τους κινδύνους αύξησης περιπτώσεων απάτης και διαφθοράς στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την τελευταία διεθνή έρευνα της ΕΥ, που συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

    Το 51% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η διαφθορά είναι εκτεταμένη, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% - αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με το 84% στην ίδια έρευνα του 2013.

    Το 57% του δείγματος εκτιμά ότι οι διοικήσεις τους βρίσκονται υπό πίεση για αύξηση των εσόδων - στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο, στο 67%.

    Μόνο το 20% των επιχειρήσεων πιστεύει ότι οι πολιτικές πρόληψης περιπτώσεων δωροδοκίας και διαφθοράς τις καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικές, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα μειώνεται στο 15%.

    Το 37% του συνολικού δείγματος θεωρεί ότι οι εταιρείες συχνά αναφέρουν πλασματικά αυξημένες οικονομικές επιδόσεις, ενώ οι Έλληνες ερωτηθέντες θεωρούν ότι αυτό ισχύει σε ποσοστό 57%.

    [08] ΤτΕ: Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα το α' τρίμηνο του 2015

    Ξεπέρασαν τα 1,7 εκατομμύρια οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα μας στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εισερχόμενη τουριστική κίνηση κατέγραψε αύξηση κατά 45,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

    Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να καταγράψουν αύξηση κατά 12,8% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, φθάνοντας τα 532 εκατ. ευρώ.

    [09] ΕΕ: Η στρατιωτική λύση δεν αρκεί στην περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δεν θα ηττηθεί παρά μόνο αν αντιμετωπισθούν οι βαθιές αιτίες της ανάπτυξής της στη Συρία και στο Ιράκ, προειδοποίησε σήμερα στη Ρώμη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

    Η στρατιωτική απάντηση είναι μια «απάντηση απαραίτητη, αλλά όχι η μοναδική», εξήγησε η Μογκερίνι, στην οποία απονεμήθηκε στη Ρώμη το βραβείο του Ινστιτούτου Μελετών Διεθνούς Πολιτικής (ISPI) για το 2015.

    [10] Μ. Ρέντσι: Οι άνεμοι της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πολωνίας δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει

    Στις ισπανικές και τις πολωνικές εκλογές, αλλά και στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αναφέρθηκε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

    Ο Ρέντσι μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rtv 38 δήλωσε ότι «οι άνεμοι της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πολωνίας δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, και εγώ ελπίζω η Ιταλία να φέρει, να στηρίξει δυνατά την φωνή αυτή, υπέρ της αλλαγής της Ευρώπης»

    Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 23 εκατομμύρια Ιταλοί θα κληθούν στις κάλπες για την ανανέωση επτά περιφερειακών συμβουλίων και πάνω από 700 δήμων της χώρας.

    [11] Τα ρωσικά άρματα μάχης «δεν έχουν ανάγκη από βίζα» για την Ευρώπη, λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρογκόζιν

    Τα άρματα μάχης «δεν έχουν ανάγκη από βίζα» για να μπουν στην Ευρώπη, αστειεύτηκε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, εξηγώντας πως δεν αισθάνεται σε μειονεκτική θέση εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων που τον εμποδίζουν να μεταβεί στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ.

    «Πάντα αστειεύομαι με το θέμα αυτό. Δεν μας δίνουν βίζα, επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος μας, ας είναι. Όμως τα άρματα μάχης δεν έχουν ανάγκη από βίζα», είπε αστειευόμενος στη διάρκεια εκπομπής που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 1.

    Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος κυρίως για την άμυνα και τον διαστημικό τομέα, ο Ντμίτρι Ρογκόζιν είναι γνωστός για τις απερίφραστες ή προκλητικές δηλώσεις του και τις επικρίσεις που τακτικά διατυπώνει εναντίον της Δύσης.

    Πολύ δραστήριος στο Twitter, ο Ρογκόζιν διαβεβαίωσε επίσης, ότι η Ρωσία δεν απειλεί τη Δύση, η οποία σε κάθε περίπτωση «θα καταστραφεί από τις επιθέσεις των γκέι και του Ισλαμικού Κράτους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 May 2015 - 12:30:27 UTC